Drönare

Drönare ska jaga hem folk från jobbet i Japan

Ny tjänst i landet ska låta drönare åka runt på arbetsplatserna och spela Auld Lang Syne på hög volym för att tvinga arbetare att gå hem.
Läs mer om Auld Lang Syne och Japan.

Kina: Indisk drönare kränkte luftrummet

En indisk drönare har kränkt kinesiskt luftrum och störtat, enligt Kinas försvarsdepartement.
OJ Simpsons nya liv i frihet
OJ Simpson gick ut genom fängelsets dörrar strax efter midnatt, tittade först till vänster, sedan till höger och därefter upp mot skyn. – Jag letar efter drönare, sa han. Nej, nyhetskanalerna som rapporterat så mycket om hans nio långa år på kåken missade själva frigivningen. Han drog in den klara, kyliga ökenluften i lungorna. Kanske tänkte superstjärnan att det var så här frihet luktade. Men hans nya liv i lyx kan få en ganska däven lukt.
Hårdare tyglar för civilt drönarflyg i Storbritannien
Brittiska regeringen vill få ordning på det civila användandet av drönare med ett nytt regelverk för användningen av de obemannade flygfarkosterna. För alla drönare med en vikt på 250 gram eller mer kommer obligatorisk registrering att gälla från nästa år.
Läs mer om Storbritannien.

Black Friday: Fynda roliga prylar, drönare och hoverboard!

Letar du efter den perfekta julklappen? Här hittar du bästa teknikprylarna att fynda under Black Friday!
Läs mer om Black Friday.
Drönarspioneri i fokus i Sydamerika-final
Brasilianska Gremio möter argentinska Lanus i finalen av Copa Libertadores, den sydamerikanska motsvarigheten till den europeiska fotbollens Champions League. En stor del av förhandssnacket har dock handlat om – drönare.
Läs mer om Sydamerika-final.
DJI släpper drönaren Mavic Pro i alpinvitt – finns att köpa i Apples butiker
Drönartillverkaren börjar sälja en begränsad, helvit, upplaga av sin populära Mavic Pro-drönare hos Apple.
Drönare tippas bli årets julklapp
Om en knapp vecka, den 21 november, offentliggör Handelns Utredningsinstitut, HUI, vilken som blir årets julklapp för 2017. Enligt Unibet ligger drönare, trådlösa hörlurar och smarta klockor bra till, framgår av ett pressmeddelande från spelbolaget.
Läs mer om HUI.
Snart kan du kanske ladda din elbil i farten – tack vare Amazons drönare
Amazon har beviljats patent i USA för att ladda elbilar under drift, med hjälp av en drönare som landar på biltaket.
Läs mer om USA.
MP: Sverige bör verka för förbud mot killer robots
I EU diskuteras ett gemensamt regelverk för militära drönare. Men frågan är om inte det kommer att vara daterat när det väl är på plats. Nästa steg i vapenutvecklingen är så kallade autonoma vapensystem (i folkmun killer robots), alltså system som kan ta egna beslut om vem, vad och när de ska attackera, skriver miljöpartisterna Bodil Valero och Max Andersson.
Läs mer om Bodil Valero och Max Andersson.
Mer kameraövervakning på akuter och i ambulanser
Landstinget vill ha fler övervakningskameror på akuter och ambulanser. Man vill också använda drönare i akutsjukvården. – Vi har en ökad hotbild mot akuterna med gängbrottslighet och måste få öka skyddet med fler kameror, säger finanslandstingsråd Irene Svenonius (M).
Schweiz får nätverk av drönare för medicinska nödlägen
Snabba leveranser kan rädda liv. Nu bygger Schweiz upp ett transportsystem där drönare ska se till att akuta leveranser kommer fram och inte fastnar i trafiken.
Läs mer om Schweiz.
Schweiz får nätverk av drönare för medicinska nödlägen
Snabba leveranser kan rädda liv. Nu bygger Schweiz upp ett transportsystem där drönare ska se till att akuta leveranser kommer fram och inte fastnar i trafiken.
Läs mer om Schweiz.
Ny teknik ska skydda badande från hajar
Hajar är inget populärt badsällskap. Nu sätts ett nytt vapen in på drabbade stränder: Drönare.
Efter Harvey används drönare på allvar i hjälparbetet
Drönare har på allvar blivit ett redskap i katastrofhjälpen efter stormen Harvey i Texas. Under de senaste dagarna har tillstånd för drönarflygning snabbehandlats av den amerikanske luftfartsmyndigheten.
Läs mer om Harvey.
Här är DJIs nya drönare – kan flyga i hela 30 minuter
Företaget visar upp både en ny och en ny-gammal drönare under IFA-mässan i Berlin. Samt något som kallas för sphere mode.
Läs mer om Berlin.
Drönare tvingar SAS att tanka planen med extra bränsle
Tanka flygplanen med extra bränsle för att förhindra bränslebrist och ytterst en katastrof.Flygbolaget SAS har i tysthet tagit till denna drastiska åtgärd som en direkt följd av drönarplågan kring Arlanda flygplats.Flera flygplan har tvingats nödlanda på grund av bränslebrist när Arlanda i all hast tvingats stänga på grund av larm om drönare i området.Svensk pilotförening kräver krafttag innan en olycka inträffar.– Situationen är ohållbar, säger Tomas Gustafsson, ordförande i Pilotföreningens flygsäkerhetskommitt och kapten på SAS.
Läs mer om Arlanda.
Drönare ska upptäcka hajar på australiska stränder
Mänskliga spejare är dåliga på att upptäcka hajar i vattnet från luften. Därför tar Australien modern teknik till hjälp.
Läs mer om Australien.
Proffsens 10 favoriter på Gran Canaria
Gran Canaria är så mycket mer än betonghotell och billiga drinkar. Följ med författarna till guideboken Mitt Gran Canaria när de visar några av sina favoriter – bland annat skönt strandliv, bra krogar, dykning, vandring och en härlig hacienda på en bananplantage. De har filmat både i luften med drönare, på land och till och med under vattnet.
Drönare kan ha smygfilmat badgäster på Kallbadhuset
Flera nakenbadare på Kallbadhuset på Ribersborg i Malmö reagerade på måndagen när en drönare plötsligt flög in över badanläggningen.Enligt en polisanmälan som gjorts misstänks mannen som styrde farkosten ha fotograferat uppifrån drönaren.
Läs mer om Kallbadhuset, Malmö och Ribersborg.
Pilotlarm om drönare: Behöver extra bränsle
Svensk Pilotförening uppmanar nu piloter att starkt överväga att flyga med extra bränsle när Arlanda är destinationen. Bakgrunden är ett flertal drönarincidenter som stängt flygplatsen.
Läs mer om Arlanda.
Drönare stoppade trafik på Arlanda
Trafiken på Arlanda flygplats har stoppats efter att man sett drönare i luftrummet. Igen. Förra veckan stod flygtrafiken stilla i en timme av samma anledning.
Läs mer om Arlanda.