Drönare

Polisen: Drönare med sprängmedel nytt hot

Drönartekniken har blivit enklare och billigare, och i framtiden kommer drönarna att användas i större omfattning av terrorister och brottslingar. Därför behöver polisen kunna avaktivera och ta ner de flygande maskinerna, menar man i ett brev till regeringen där man efterlyser lagändringar, skriver Sveriges Radio.

Polisen vill utveckla ny teknik mot drönare

Polisen vill att en ny teknik tas fram som kan oskadliggöra drönare som används i kriminella syften.
Amazons huvudvärk i drönarprojektet: Undvika gäss
Amazons projekt att utveckla drönare för att frakta varor från lager till kund är nu framme vid en punkt där mycket huvudbry ägnas åt hur de bäst undviker gäss som kan dyka upp på färden.
Amazons huvudvärk i drönarprojektet: Undvika gäss
Amazons projekt att utveckla drönare för att frakta varor från lager till kund är nu framme vid en punkt där mycket huvudbry ägnas åt hur de bäst undviker gäss som kan dyka upp på färden.

Man flög drönare över riksdagen – togs av polis

En person har omhändertagits enligt skyddslagen efter att ha flugit drönare ovanför riksdagshuset.
Drönare flög över riksdagshuset – en person omhändertagen
Polisen omhändertog på tisdagseftermiddagen en person som sätts i samband med en drönarflygning över riksdagshuset. Larmet kom klockan 14.15 från skyddsvakter i området. Vi fick snabbt tag i personen i fråga, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren.
Läs mer om Kjell Lindgren.
Flög drönare över riksdagen
En person har omhändertagits efter att ha flugit drönare ovanför riksdagshuset i Stockholm, skriver Aftonbladet. Enligt uppgift till tidningen rör det sig om en rysk medborgare.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Fruktar terrorattack från IS mitt under Formel 1-festen
Sommarens F1-fest i England är hotad.Arrangören fruktar att IS kan utföra en terrorattack från ovan.Nu har man kallat in avancerad experthjälp för att skydda Marcus Ericsson och de andra formel 1-stjärnorna från dödliga drönare, skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, England och Formel.
AI-drönare lärde sig själv flyga genom att krascha 11 500 gånger
Kan nu navigera sig genom trånga utrymmen helt själv men har fortfarande problem med glasdörrar och kala väggar.
Nazister håller tal i Falun på första maj
FALUN. Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen tågar i Falun på första maj. Organisationen är ökänd för sin våldsamhet och en stor motdemonstration är planerad – bara hundra meter bort. Polisen har kallat in förstärkningar, drönare, hästar och kameror för att säkerställa ordningen. Men Falunborna är oroade över vad som kan ske på måndag. – Jag är chockad faktiskt, säger 18-åriga Dana.
Läs mer om Dana och Falun.
Besked från regeringen: drönarförbudet försvinner 1 augusti
Det kan bli fritt fram för företag och privatpersoner att åter flyga drönare utan några särskilda tillstånd. Regeringen presenterar idag lagrådsremiss med förslag på undantag.
Laserskjutande drönare skyddar Norges lax
Kan jaga löss utan att fisken skadas.
Missing People får lov att använda drönare
Organisationen Missing People får fortsätta att använda drönare i sitt sökande efter försvunna personer. Närmare 20 kameror kommer att få användas i hela Sverige förutsatt att ett antal andra krav uppfylls, skriver Värmlands Folkblad.
Läs mer om Sverige.
Trump förenklar för attacker med drönare
President Donald Trump har gett CIA befogenhet att utföra drönarattacker mot misstänkta terrorister, uppger källor till Wall Street Journal. Åtgärden är en tydlig förändring från Barack Obamas strategi som gick ut på att begränsa underrättelsetjänstens militära roll. Donald Trump har även långtgående planer på att sänka trösklarna för antiterroristattacker runtom i världen.
Läs mer om CIA och Wall Street Journal.
Så många får tillstånd för drönare med kamera
DN rapporterar att de första tillstånden för fotografering med drönare har börjat delas ut av länsstyrelser. Hittills är Stockholm mest öppet.
Läs mer om Stockholm.
Vakande gatlyktor och katastrofdrönare – Intel visar upp den smarta staden
Drönare, informationsbås – till och med en gatlykta kan ha något att säga dig i framtidens stad.
Läs mer om Intel.
MWC 2017: Kör drönar-battle mot polarna med Drone n Base
Drönare är ju som bekant stekhett för tillfället, och kan användas för en rad olika ändamål. Drone n Base fokuseras på speldelen, med drönare som du kan utmana dina vänner med.
Läs mer om Base och Drone.
Missing people söker drönartillstånd
Organisationen Missing people, som söker efter människor som har försvunnit, ansöker om att få använda sig av drönare med kameror i sitt sökarbete i hela landet, rapporterar P4 Norrbotten.
Franska militären tränar örnar att fånga fientliga drönare – se bilderna här
Specialtränade rovfåglar är Frankrikes nya vapen mot fientliga drönare.
De stjäl dina data genom att läsa av datorns blinkande lampor – från en drönare
Med hjälp av en kamerautrustad drönare har israeliska forskare lyckats stjäla data via en dators blinkande led-lampa.
Allt du behöver veta inför drönarköpet - köptips och testvinnare
Ska du köpa ny drönare? Här hittar du tips om de bästa modellerna i olika prisklasser, och vad du behöver ha koll på innan du slår till.
Kinesisk drönare städar med eld
Ett kinesiskt energibolag har börjat använda en eldsprutande drönare för att rengöra elledningar, rapporterar Business insider.