Drönare

Samsung tar patent på drönare med skärm

Enheten ser ut som en propellerförsedd surfplatta och verkar kunna styras med ögonen.

Resurser på webben: Att flyga drönare

Drönare får inte flyga kring flygplatser och vissa andra områden. Exakt vilka dessa områden är kan vara svårt att hålla koll på. Då är det perfekt med en tjänst som Canifly, som underlättar.
Läs mer om Canifly.
Natochef: Snart kan robotar attackera – behövs nya lagar
Klungor av autonoma drönare som attackerar fientliga mål – och robotar som angriper. Framtidens krig kommer att vinnas av den som har bäst artificiell intelligens. Från säkerhetskonferensen i München kommer nu krav på standarder, lagstiftning – eller förbud.
Läs mer om München.
Micke skjuter heroin när han lämnat på förskolan
Kristina, 48, sjuksköterska som gick in i väggen och började ta droger som självmedicinering. Micke, 37, heltidsarbetande tvåbarnspappa som injicerar heroin för att orka fredagsmyset. Bertil, 66, flyger drönare med barnbarnen och lägger pensionen på amfetamin. – 80 procent av de som använder narkotika är helt vanliga Svenssons, säger Niklas Eklund, ordförande för Brukarföreningen i Stockholm. Expressens Malin Roos och Anna-Karin Nilsson har mött den nya tidens sprutnarkomaner, de som lever dubbelliv i radhus och de som inte klarade att vara funktionella.

Gunnar Jonsson: Nya fronter i Syriens eviga krig

Varför iranierna skickade in en drönare över Israel i helgen går inte att veta. Det utlöste i alla fall självklara vedergällningsaktioner mot syriska och iranska mål i Syrien. Under dramat sköts ett israeliskt stridsplan ned för första gången sedan 1982.
Läs mer om Israel och Syrien.
Israel till motanfall mot Iran i Syrien
Israel har stoppat en iransk drönare som skjutits upp från Syrien, uppger Israels militär.
Läs mer om Iran och Syrien.
Ansiktsigenkänning och drönarfångande drönare – säkerheten är på topp under OS
Det har inte tummats på säkerheten under årets OS i Pyeongchang.
Läs mer om Pyeongchang.
Nya regler för drönarpiloter idag – så påverkas du
I dag börjar Transportstyrelsens nya drönarregler att gälla. Bland annat slipper förare av lätta drönare söka tillstånd när de flyger (med vissa förutsättningar) i kontrollzoner.
Ny drönarlag: Minst en halvmil från flygplatser
Från och den 1 februari gäller nya regler för drönare. Ny tillåten flyghöjd är 120 meter. Drönaren får heller inte flyga närmare än 5 kilometer från landningsbanan vid flygfält.
Missing People söker efter saknade Magnus
Under lördagen genomför Missing People en stor sökinsats norr om Uddevalla. Man letar efter Magnus Natschki, som polisen misstänker mördats och gömts i terrängen.– Vi är 45 personer som söker. Vi har också drönare, fyrhjuling och hundar, berättar Hasse Lagervall på Missing People.
Mavic Air – här är DJI:s nya kompakta drönare
DJI har visat upp sin senaste drönare, ett litet kraftpaket som får plats i jackfickan men kan flyga i 20 minuter och undviker faror på egen hand.
Tre topp-cio:er du inte får missa på CIO Trend 2018
Svevia laborerar med drönare och Hololens, Lantmäteriet bygger blockchain och SKF satsar på IoT. CIO:erna Emil Dahlin, Anna Eriksson och Johan Tömmervik talar i Stockholm den 22 februari.
Drönare räddade livet på simmare – under livräddningsövning
Mitt under pågående övning med australiska livräddningsdrönaren Little Ripper upptäcktes två simmare i nöd – och den första drönarräddningen blev ett faktum.
Läs mer om Little Ripper.
AEE Selfy kombinerar mobilskal med drönare
En minidrönare som kan flyga i fyra minuter och spela in i 1080p.
Första bilden på Boeings nya hemliga flygplan
Boeing avtäcker nu sitt senaste flygande underverk.Monstret ser ut som en gigantisk rocka och är flygtillverkarens nya, avancerade drönare.
Nya drönarregler ska minska flygstörningar
Om mindre än två månader gäller nya regler för drönare. Då får privatpersoner flyga inom kontrollerat luftrum och närmare flygplatser – något som tidigare varit strängt förbjudet.
Drönarförare skyldig till kollision med helikopter
En privatperson som flög en drönare som kolliderade med en militär helikopter över New York var skyldig till olyckan. Det slog de amerikanska luftfartsmyndigheterna, FAA, fast på torsdagen.
Läs mer om FAA och New York.
Drönare ska jaga hem folk från jobbet i Japan
Ny tjänst i landet ska låta drönare åka runt på arbetsplatserna och spela Auld Lang Syne på hög volym för att tvinga arbetare att gå hem.
Läs mer om Auld Lang Syne och Japan.
Kina: Indisk drönare kränkte luftrummet
En indisk drönare har kränkt kinesiskt luftrum och störtat, enligt Kinas försvarsdepartement.
OJ Simpsons nya liv i frihet
OJ Simpson gick ut genom fängelsets dörrar strax efter midnatt, tittade först till vänster, sedan till höger och därefter upp mot skyn. – Jag letar efter drönare, sa han. Nej, nyhetskanalerna som rapporterat så mycket om hans nio långa år på kåken missade själva frigivningen. Han drog in den klara, kyliga ökenluften i lungorna. Kanske tänkte superstjärnan att det var så här frihet luktade. Men hans nya liv i lyx kan få en ganska däven lukt.
Hårdare tyglar för civilt drönarflyg i Storbritannien
Brittiska regeringen vill få ordning på det civila användandet av drönare med ett nytt regelverk för användningen av de obemannade flygfarkosterna. För alla drönare med en vikt på 250 gram eller mer kommer obligatorisk registrering att gälla från nästa år.
Läs mer om Storbritannien.
Black Friday: Fynda roliga prylar, drönare och hoverboard!
Letar du efter den perfekta julklappen? Här hittar du bästa teknikprylarna att fynda under Black Friday!
Läs mer om Black Friday.
Drönarspioneri i fokus i Sydamerika-final
Brasilianska Gremio möter argentinska Lanus i finalen av Copa Libertadores, den sydamerikanska motsvarigheten till den europeiska fotbollens Champions League. En stor del av förhandssnacket har dock handlat om – drönare.
Läs mer om Sydamerika-final.
DJI släpper drönaren Mavic Pro i alpinvitt – finns att köpa i Apples butiker
Drönartillverkaren börjar sälja en begränsad, helvit, upplaga av sin populära Mavic Pro-drönare hos Apple.
Drönare tippas bli årets julklapp
Om en knapp vecka, den 21 november, offentliggör Handelns Utredningsinstitut, HUI, vilken som blir årets julklapp för 2017. Enligt Unibet ligger drönare, trådlösa hörlurar och smarta klockor bra till, framgår av ett pressmeddelande från spelbolaget.
Läs mer om HUI.