Dreamhack

Seniorerna i Silver Snipers utmanar på Dreamhack

Glöm det där med att alla åldringar spelar bingo och kortspelet canasta i all stillsamhet. De här seniorerna spelar datorspelet Counter Strike så att de digitala kulorna viner i luften och krutröken ligger tung. – Det här tränar upp koordinationen och framför allt tankearbetet, säger Bertil Berra-Bang Englund, 81.

E-sporten har liknande utveckling som apparna

EKONOMISTUDION | Den just nu hajpade e-sporten växer kraftigt och väntas omsätta 6 miljarder kronor 2017. Sporten lockar både mediebolag och techjättar som Amazon, och intresset bland ungdomar att göra karriär inom dataspelande ökar lavinartat. Christian Lord, business director på Stenbecksägda Dreamhack pratar i Ekonomistudion om en ljus framtid för en sport omgiven av fördomar.
Just nu: Livsmedelsjätten om hotet från Amazon
Den just nu hajpade e-sporten växer kraftigt och väntas omsätta 6 miljarder kronor 2017. Sporten lockar både mediebolag och techjättar som Amazon och intresset bland ungdomar att göra karriär inom dataspelande ökar lavinartat. I Ekonomistudion pratar vi mer om fenomenet med Christian Lord från MTG Dreamhack. Medverkar gör också livsmedelsjätten Axfoods vd Klas Balkow om att växa snabbare än konkurrenterna och vad hotet från Amazon kommer att betyda för branschen.
Läs mer om Amazon och Christian Lord.
Lenovo drar igång e-sportlag för seniorer: Ska tävla i CS på Dreamhack
Monica Teen Slayer Idenfors och Wanja Knitting Knight Godänge söker våghalsade motståndare under vinterns stora lan-fest.

Man döms för våldtäkt mot 13-åring vid Dreamhack

En man, som tidigare varit anställd på en skola i Ljungby i Småland, döms till tre års fängelse för flera typer av sexuella övergrepp mot barn.Bland annat våldtog han enligt domen en 13-åring i en bil utanför Dreamhack i Jönköping i juni 2015.Domstolen dömer mannen att betala 155000 kronor till det utsatta barnet.
Miljonpublik på nätet följde dataspelandet
Det blev fransk vinst i Dreamhack i Malmö genom laget G2 Esports.Inför fulla läktare i Malmö arena tävlade världens bästa dataspelare om två miljoner kronor. Eventet följdes också av en miljonpublik på nätet.– Det här är den nya underhållningen för en ung generation, säger Tomas Lyckedal i arrangörsgruppen.
Läs mer om Dreamhack och Malmö.
NiP till semifinal på DH – efter mäktig vändning
Det svenska Counter Strike-laget Ninjas In Pyjamas gör succ på Dreamhack i Malmö.Laget vände underläge till seger mot Natus Vincere – och är nu klart för semifinal.– Fantastiskt stort. Vi var nere på nio, men reste oss, säger managern Emil Heaton Christensen.
JUST NU: Dreamhack utrymt efter brandlarm
E-sporteventet Dreamhack i Malmö Arena avbröts i dag efter att ett brandlarm utlösts, uppger SVT Nyheter.– Det är ett automatiskt brandlarm som utlösts av matlagning men det är inte frågan om någon brand, säger Mats Streer, inre befäl vid Räddningstjänst Syd, till Kvällsposten.
Dreamhack är tillbaka – då intar e-sport-älskarna Malmö
Dreamhack Masters är tillbaka i Malmö arena för andra året i rad.Några av världens bästa e-sport lag tävlar och turneringen följs av 100 000-tals fans.På spel står vinstpotten på 250 000 dollar.– 16 av världens bästa lag är här. Förra året kom 12 000 besökare och vi tror det kan bli ännu fler i år, säger Tomas Lyckedal vice vd på Dreamhack.
Läs mer om Dreamhack och Malmö.
Svårt för medier att vinna på e-sporten
E-sporten har växt lavinartat på senare år. Mediebolagen kämpar febrilt för att få sin bit av den ekonomiska kakan. DN undersöker spelmarknadens tittarvanor dagarna före storturneringen Dreamhack.
Läs mer om Dreamhack.
Svårt för medier att vinna på e-sporten
E-sporten har växt lavinartat på senare år. Mediebolagen kämpar febrilt för att få sin bit av den ekonomiska kakan. DN undersöker spelmarknadens tittarvanor dagarna före storturneringen Dreamhack.
Läs mer om Dreamhack.
Skolanställd misstänks för sexbrott – på datorfestival
En person som jobbar som personal på en skola greps i går, misstänkt för flera sexualbrott som ska ha skett på datorspelsfestivalen Dreamhack i Jönköping.Personen har begärts häktad – och häktningsförhandlingarna hålls under tisdagsförmiddagen, rapporterar JP.
Twitter slår sig in på tuff esportmarknad
Genom ett samarbete med Electronic Sports League och Dreamhack, två av esportvärldens giganter, tar Twitter klivet in i esportbranschen, rapporterar The Verge. Mikrobloggen ska börja sända turneringarna och värdet av sändningsrättigheter för esporttävlingar spås sjudubblas fram till 2020.
Läs mer om Dreamhack, The Verge och Twitter.
Heaton ska gifta sig: Jag var sjukt nervös
Emil HeatoN Christensen – flerfaldig världsmästare i Counter-strike – befinner sig i Las Vegas, USA, då hans lag Ninjas in Pyjamas ska tävla i Dreamhack Masters. Under vistelsen i Las Vegas passade den svenske legendaren på att fria till sin stora kärlek, flickvännen Andrea Eurenius. – Det är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger Andrea Eurenius. – Andrea gör mig till världens lyckligaste man och jag vill dela resten av mitt liv med henne, säger Christensen.
Läs mer om Christensen, Counter-strike och USA.
Repris för e-sportturnering i Malmö
När finalen i e-sportturneringen Dreamhack Masters förra våren avgjordes i Malmö Arena vann hemmalaget, svenska Ninjas in Pyjamas, över ukrainska Nais Vincere. Nu står det klart att tävlingen i september återvänder till Malmö, rapporterar Sydsvenskan.
Hundratalet gamers försökte storma bensinmack
Polisen stoppade ett 100-tal Dreamhack-deltagare som försökte storma en bensinstation i Jönköping.- De skanderade att de skulle storma Statoil (Circle K), säger Anna Leijon, gruppledare på polisen till Jönköpings-Posten.
Svenska duon säkrar unik titel
Ninjas in Pyjamas var det kanske högst tippade laget att komma etta i Overwatch på Dreamhack...
Läs mer om Dreamhack och Overwatch.
Zeus revansch - tar hem Dreamhack Winter
Att skrällarna skulle fortsätta trilla in på Dreamhacks CS:GO-turnering, hela vägen till finalen,...
Läs mer om Dreamhack Winter.
Svenske världsstjärnan tar guld på Dreamhack: Ville vinna inför mina svenska fans
Alliance-spelaren Armada kammar hem första plats i SMASH-turneringen på Dreamhack Winter. Därmed...
Läs mer om Dreamhack Winter och Dreamhack.
Nederländske publikfavoriten kammar hem Dreamhack-titeln: Kan inte tro det
Louis Mitsuhide Bremers tar hem sin första stora titel i Hearthstone-turneringen på Dreamhack...
Renegades-spelaren: Att spela på Dreamhack har alltid varit en dröm och en ära
Australienska Renegades har jobbat sig upp från en djup formsvacka. Men nu skickar de nya...
Läs mer om Dreamhack.
Godsent utslagna – missar Dreamhack-finalen
Det har inte gått som förväntat för de svenska stjärnorna i GODSENT. Och trots att de nyligen...
Läs mer om Dreamhack-finalen.
Svenska storlaget utslagna inför hemmapubliken
Alliance:s nybildade femma har haft en knackig start, men kanske kunde Dreamhack Winter bli...
Läs mer om Dreamhack Winter.
Hundratusentals kronor står på spel när Overwatch intar Dreamhack
Ninjas in Pyjamas kämpar om stora summor på Dreamhack Winter. På lördagen ska det inte bara avgöras...
Årets julklapp tar över Dreamhack
Årets julklapp finns överallt på vinterupplagan av Dreamhack i Jönköping – där mängder av besökare köar för att få prova virtual reality. Det är definitivt den stora grejen just nu, konstaterar e-sportprofilen Angel Mouse Malihiolzakerni.