Dresden

Dörren till OS stängs för nya stjärnskottet

Maja Dahlqvist, som slutade sensationell tvåa i Dresden men petades inför sprinten i Planica, får chansen igen i världscupen i Seefeld i helgen. Men OS kan hon glömma. – Vi gör sista uttagningen på tisdag och sedan stänger vi på fredag, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitt.

Stina Nilsson visar OS-form – vann i Planica

Föll i Dresden. I Slovenien tog Stina Nilsson revansch. Svenskan vann finalen och visade prov på god OS-form.
JUST NU: Stinas jättelopp i sprinten
Stina Nilsson föll i finalen i Dresden förra helgen.Nu är hon sugen på revansch.Det syntes direkt i kvalet i Planica - där hon och norskan Kathrine Harsem var långt före alla andra.
Läs mer om Dresden, Kathrine Harsem och Planica.
Maja Dahlqvist borde ha fått chansen igen
Maja Dahlqvist gjorde sensation i sprinttävlingarna i Dresden. Men hon får inte åka helgens sprint i Planica och missar nu chansen att visa att hon är värd en OS-biljett. – Man kan ju tycka att Maja Dahlqvist borde fått chansen igen och inte bli avskriven en OS-biljett, hon åkte så pass bra förra helgen, säger Johan Olsson.

Stina Nilsson: Jag ser inte min plats som given

Förra helgen i Dresden fick Stina Nilsson se sig besegrad av Maja Dahlqvist i lagsprinten och Hanna Falk vann det individuella loppet. Nilsson erkänner att hon känner flåset i nacken. – Jag ser inte min plats i lagsprinten som given. Men jag åker gärna om jag får frågan, säger Nilsson.
Maja Dahlqvist petas – trots succn i helgen
Maja Dahlqvist gjorde succ i Dresden i helgen med en andraplats i individuella sprinten och seger i teamsprinten där hon spurtade ner Stina Nilsson.Men hon får inte plats i truppen till helgens tävlingar i Planica - som är en av de sista tävlingarna innan OS.- Planica är sista chansen ett visa att man ska ha en plats i OS-truppen, säger förbundskapten Rikard Grip.
Stoppades från start: Speciellt
DRESDEN. Många höjde på ögonbrynen när han stoppades från sprintstafetten i Dresden.Men Emil Johansson köper ledningens beslut.– Uttagningen kan se väldigt konstig ut, men det finns en ganska bra förklaring, säger Johansson.Samtidigt dömer han ut sina egna OS-chanser.
Chockbeskedet efter succn: Skojar du?
DRESDEN. En ny svensk sprintstjärna har presenterat sig.Maja Dahlqvist, 23, slutade två i sprinten och spurtade sen ner Stina Nilsson i sprintstafetten – och tog sin första seger i världscupen.Belöningen: Drygt 135 000 kronor i bonus.– Skojar du? Helvete! Det var soft, säger Dahlqvist.
Läs mer om Dahlqvist och Stina Nilsson.
Pinsamma tabben – missade tävlingen
DRESDEN. Heidi Weng kom inte till start i stafetten på de norska mästerskapen i dag.Anledningen? Ett märkligt misstag.– Jag ber om ursäkt för det, säger landslagstränaren Roar Hjelmeset.
Läs mer om Roar Hjelmeset.
Stina slår tillbaka efter norska hånet
DRESDEN/STOCKHOLM. Svensk succ i Tyskland.Men i Norge är man inte särskilt imponerade.Nu svarar Stina Nilsson efter hånet från grannlandet.– Man kan inte slå dem som inte är här, säger hon.
Läs mer om Norge, Stina Nilsson och Tyskland.Men.
Jönsson mot OS efter ny fin insats i Dresden
Emil Jönsson sken som en sol efter teamprinten i Dresden. Tillsammans med Teodor Peterson tog han andraplatsen efter Italien.
Läs mer om Dresden, Italien och Teodor Peterson.
Ingemarsdotter och Dahlqvist vann sensationellt
Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist vann sensationellt teamsprinten i Dresden före Stina Nilsson och Hanna Falk.
Succn – till final som etta och tvåa
DRESDEN. Sveriges lag gick vidare till final i sprintstafetten – som etta och tvåa.Samtidigt kraschade båda Norges lag.
Live: Följ skidtävlingarna i Dresden
Lagsprint är en av Sveriges stora guldchanser i OS. I genrepet i Dresden väntas Stina Nilsson och Ida Ingermarsdotter bilda lag i damtävlingen. Tävlingarna börjar klockan 09.15 – följ rapporteringen direkt.
Vägrar att svara – efter avslöjandet
DRESDEN. Nyheten om att internationella skidförbundet (Fis) planerar att förändra hela längdsporten väcker starka reaktioner.Vad Stina Nilsson tycker om saken?Det får vi inte veta.– Jag vill inte lägga mig i den debatten, säger Nilsson.
Läs mer om Nilsson.
Sju åkare slåss om en OS-plats
DRESDEN. Maja Dahlqvist blev tvåa och Anna Dyvik tog sig till final.Samtidigt hade Jonna Sundling problem.Nu tätnar kampen om den sista sprintplatsen i Sveriges trupp till OS.– Det har blivit ännu svårare för landslagsledningen, säger Radiosportens expert Emelie Öhrstig.
Norska hånet (!) mot Sverige efter succn
DRESDEN. Hanna Falk vann, Maja Dahlqvist var tvåa – och ytterligare två svenskor var i final.Sprinten i Dresden blev en blågul succ.Men enligt den norske experten Öyvind Godö betyder det ingenting.– Egentligen så ger väl den här dubbelsegern bara falskt hopp för Sverige, säger Godö.
Ilskna svaret: Vad tror du?
DRESDEN. Ida Ingemarsdotter var rejält besviken efter att ha missat final i sprinten i Dresden.Och en fråga fick henne att se rött efteråt.- Är du sportjournalist borde du veta hur det brukar kännas när det jävlas med en, säger Ingemarsdotter till reportern.
Läs mer om Dresden.Och och Ingemarsdotter.
Talangen petas – trots finalplatsen
DRESDEN. Sverige har spikat sina lag till sprintstafetten i Dresden.Stina Nilsson kör med Hanna Falk.Ida Ingemarsdotter kör med Maja Dahlqvist.
Jönsson tog ett stort kliv mot OS
Längdskidåkaren Emil Jönsson tog ett jättekliv mot sitt tredje OS när han blev femma i fristilssprinten i Dresden. Ändå var han besviken. – Jag har varit som ett litet barn och slängt grejer, säger han.
Läs mer om Dresden.
Björgen fullbordade trippel
Medan svenskarna är på världscupen i Dresden visar Marit Björgen storform på hemmaplan inför OS. Det blev seger i skiathlon, vilket var hennes tredje guld på tre dagar i norska mästerskapen.
Läs mer om Dresden och Marit Björgen.
Jag tänkte bara: Nej, inte Stina!
DRESDEN/STOCKHOLM. Fyra svenskor tog sig till finalen i Dresden.Men storfavoriten Stina Nilsson föll pladask efter att ha krockat med Anna Dyvik.– Jag försökte hålla in min skida när jag såg att det var Stina, säger Anna Dyvik.
Falk bäst när svenskorna dominerade stort
Hanna Falk vann sprinttävlingen i tyska Dresden och tog därmed sin tredje världscupseger.
Läs mer om Dresden.
JUST NU: Han slår den omöjlige Kläbo
Tillbaka i världscupen efter ett par veckors frånvaro var Johannes Hösflot Kläbo storfavorit i herrarnas sprint i tyska Dresden.Men Kläbo fick se sig besegrad av sprintfantomen Federico Pellegrino efter en stenhård upploppsduell.– Det är fart jag inte har sett inom skidåkningen tidigare. Oj vad de åker fort, säger Anders Blomquist i SVT.
JUST NU: Succn - svensk dubbelseger
DRESDEN/STOCKHOLM. Svenskorna dominerade sprinten i Dresden.Stina Nilsson föll snöpligt i finalen, men Hanna Falk vann före Maja Dahlqvist och fixade en svensk dubbel.Hanna Falk satte i och med segern ett nytt världsrekord.– Det var en bra dag för mig, en väldigt bra dag. Jag hade familj och vänner på plats som hejade fram mig. Det var bara att köra på, säger Hanna Falk i SVT.