Drottninggatan

Ingen medelväg om tiggeri – bara två val

I början av 90-talet gick jag med en väninna på Drottninggatan i Stockholm och där satt plötsligt en tiggare. Det var på den tiden mycket ovanligt.Min väninna som var uppfostrad inom arbetarrörelsen sprang fram till tiggaren och sa upprört:I Sverige har vi inga tiggare, vi har ett annat system som tar hand om de människor som behöver pengar. Nu vill jag att du går härifrån.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.

Två nattliga bilbränder

Två bilar sattes i brand i Helsingborg sent på söndagskvällen.Den första brann på Drottninggatan vid handikappbadet klockan 22.59, den andra på Kadettgatan en halvtimme senare, 23.34.Polisen ser inget omedelbart samband mellan bränderna.Räddningstjänst och polis ryckte ut på båda händelserna.
Åtal för lastbilsdådet skjuts fram igen
Chefsåklagaren Hans Ihrman har ännu en gång lämnat in en begäran om förlängd åtalstid efter det misstänkta terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Förlängd åtalstid begärd om terrordådet på Drottninggatan

Den 7 april genomfördes ett terrorattentat på Drottninggatan i centrala Stockholm.Fem personer dödades när en lastbil kördes in i fotgängare – misstänkte Rakhmat Akilov har erkänt dådet.Nu begär vice chefsåklagare förlängd åtalstid i fallet, framgår i ett pressmeddelande.
Säkrare gator i Stockholm dröjer
Attacken med en skåpbil i Barcelona väcker på nytt frågan om säkerheten på de svenska gatorna. Fyra månader efter terrordådet på Drottninggatan visar det sig att inte så mycket ännu har hänt. – Det finns inga snabba lösningar, tekniskt sett, säger Ulric Långberg på Sveriges Åkeriföretag.
Tidigare terrordåd i Europa 2017
1 januari 2017, Istanbul: 39 personer dör efter att en beväpnad man öppnar eld inne på en nattklubb i Istanbul. 22 mars 2017, London: En gärningsman kör ihjäl fyra personer på Westminster bridge och knivhögg även en polisman till döds. 3 april 2017, S:t Petersburg: Fjorton personer dör i ett terrordåd mot ett tunnelbanetåg i centrala S:t Petersburg. 7 april 2017, Stockholm: Rakhmat Akilov kör en lastbil in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm.
Jubel för unga dansare när Stadsteatern visade smakprov på Plattan
Skådespelaren och musikalartisten Sara Jangfeldt överraskade publiken i trappan ned till Plattan med att sjungande komma ned från Drottninggatan när Stadsteatern bjöd på smakprov ur höstens repertoar. Hon medverkar i succmusikalen Billy Elliot i vilken också den unge dansvirtuosen David Fridholm är med.
Eva-Karin Gyllenberg: Klarahuset på Drottninggatan 33 liknar inga andra hus
Hej! Undrar om du kan hjälpa mig med följande: I Stockholm samt många andra platser rivs hus med kulturellt värde. Jag har länge undrat varför man i Sverige inte använder sig av den finska metoden att riva huset men behålla fasaden och bygga nytt inuti. Nu såg jag vid ett besök i London att de börjat använda den metoden och undrar om du har något förslag på var man vänder sig för att väcka detta ämne.
Läs mer om Drottninggatan, London och Sverige.
Säpo behöver få mer insyn i asylutredningar
Rakmat Akilov som låg bakom dådet på Drottninggatan var okänd för Säpo. Och trots att asylsökande uppger att de har deltagit i islamistisk verksamhet får de mycket sällan frågor om detta. Det skriver juristen Madeleine Käärik som var Akilovs ombud.
Åtal för terrordådet på Drottninggatan skjuts upp - igen
Åtalet mot den misstänkte Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov blir uppskjuten - för fjärde gången.–Åklagaren sa ganska tidigt att en lång utredning var att vänta och hans prognos var ett år, säger Robin Simonson, kommunikatör på åklagarmyndigheten.
Åtal om lastbilsdådet i Stockholm dröjer
Åklagare har ännu en gång begärt, och fått, förlängd åtalstid efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Den misstänkte, 39-årige Rakhmat Akilov, har godkänt fortsatt häktning med restriktioner.
Åkesson välkommen på Löfvens nya krismöte
Statsminister Stefan Löfven har bjudit in samtliga partiledare till ett krismöte på tisdagen efter it-skandalen på Transportstyrelsen.Det innebär att även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson får komma dit. Efter terrordådet på Drottninggatan i april blev han portad från ett stormöte.– Jimmie Åkesson har kallats till mötet den här gången, säger SD:s Paula Bieler.
Ge polisen verktyg mot terrorn
DN 18/7 2017. Med tanke på den förhöjda hotbilden mot Sverige, terrordådet på Drottninggatan i april och de senaste årens attacker i Europa, finns det ingen ursäkt för riksdagen att inte tillåta fler övervakningskameror.
Läs mer om Drottninggatan, Europa och Sverige.
Obekväma beslut krävs för att motverka terrorismen
Med en resolut insats klarade samhället att ta hand om följderna av terrorattentatet på Drottninggatan. Nu satsas 400 miljoner på att förstärka polisens förmåga. Men det räcker inte. Ökad övervakning behövs för att motverka terrorismen, skriver Dan Eliasson, rikspolischef, och Mats Löfving, chef för Nationella operativa avdelningen.
Granitblock ska hindra terrordåd i Stockholm
Betonglejonen på Drottninggatan i Stockholm har fått sällskap av tio granitblock. De ett ton tunga blocken ska hindra att fordon kör i hög hastighet på gågatan, och är en följd av terrordådet i april.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Granitblock ska förhindra terror – sattes upp på natten
Under natten mot tisdagen sattes tio kraftiga hinder av granit upp på Drottninggatan. Syftet är att förhindra framtida terrorattacker i stil med lastbilsdådet i april.
Läs mer om Drottninggatan.
Fortfarande möjligt för lastbilar att köra på Drottninggatan
Efter terrordådet på Drottninggatan lovade staden att man skulle placera ut fler hinder för att undvika att något liknande sker igen. Men arbetet har blivit försenat och det är fortfarande möjligt för en stor lastbil att köra samma väg, enligt P4 Stockholm.
Läs mer om Drottninggatan.
Akilov omhäktad – nekas läsa medier
Rahmat Akilov omhäktas misstänkt för terrorbrott i Stockholm, där han misstänks för att den 7 april ha kört in med lastbil på Drottninggatan och dödat fem personer.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Rakhmat Akilov begärs omhäktad
Rahmat Akilov omhäktas misstänkt för terrorbrott i Stockholm, där han misstänks för att den 7 april ha kört in med lastbil på Drottninggatan och dödat fem personer.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Akilov står fast vid erkännande
Den 7 april misstänks Rakhmat Akilov, 39, ha kapat en lastbil för att sen meja ner offer på Drottninggatan i Stockholm.Fem personer dödades i terrorattacken.På torsdagen hålls omhäktningsförhandlingar för Akilov.– Ja, svarar försvarsadvokat Johan Eriksson på frågan om Akilov står fast vid sitt erkännande.
Graaf räddade livet på sig själv och barnen
Magdalena Graaf blev vittne till terrordådet på Drottninggatan.I en intervju med tidningen Junia berättar tv-profilen nu om den fruktansvärda upplevelsen.– Jag såg allting och minns folk, kroppsdelar och en barnvagnsinsats som flög i luften, säger hon till tidningen.
Läs mer om Drottninggatan.I och Junia.
Magdalena Graaf blev vittne till terrordådet
Magdalena Graaf blev vittne till terrordådet på Drottninggatan. I en intervju med tidningen Junia berättar tv-profilen nu om den fruktansvärda upplevelsen. – Jag såg allting och minns folk, kroppsdelar och en barnvagnsinsats som flög i luften, säger hon till tidningen.
Läs mer om Drottninggatan och Junia.
Akilov misstänks för hets mot folkgrupp
Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan, misstänks för hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet. Enligt polisanmälan har han anklagat häktespersonalen för att vara rasister, skrikit sieg heil och heil Hitler och gjort Hitlerhälsningar. Den 30 juni togs det beslut om att inleda en förundersökning om hets mot folkgrupp.
Åklagaren begär förlängning för åtal om terror på Drottninggatan
Åklagaren har begärt förlängd åtalstid i terrordådet på Drottninggatan. I morgon hålls ny häktningsförhandling mot den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov.