Dsg

VW Golf R: Super-Golfen provkörd

R är den vassaste Golfen någonsin - problemet är att detta varken hörs eller syns. Varför? Vi provkör denna monster-Golf i oskuldsfulla kläder... Golf R är en snäll ulv i fega fårakläder. Notera att denna provkörning publicerades första gången i auto motor & sport, nummer 2-2010.Smaka på det här: en Golf som gör 0-100 på 5,5 sekunder! Med DSG-låda är det faktiskt sant, men med den standardmonterade manuella lådan behövs ytterligare två tiondelar. Våldsamt snabbt, även det. Det råder inget tvivel om att Golf R är en riktig smällkaramell, om man studer
Läs mer om Golf, Golf R och Golfen.

Nya Volkswagen Polo GTI med 200 hk – pris klart

Nu gör nya Volkswagen Polo GTI entr – 200 hk, DSG-växellåda som standard och topphastighet på 237 km/h. Svenskt pris från 245.000 kronor.
Läs mer om Volkswagen Polo GTI.
Seat Leon Cupra R – specialbyggd med 310 hk i 799 exemplar
Förra gången Seat tillverkade en Leon Cupra R gav modellen 265 hk. Eller rättare sagt, det var nog närmare 280 hk i verkligheten. Sedan några år tillverkas en ny generation Leon och nu är det äntligen dags för en ny Seat Leon Cupra R. Toppeffekten i Seat Leon Cupra R anges till 310 hk med manuell låda och 300 med DSG-automat. Båda är sexväxlade och hästarna går till framhjulen, ingen fyrhjulsdrift erbjuds. Om toppeffekten är försiktigt angiven även denna gång återstår att se, Seat Leon Cupra R ska premiärvisas på Frankfurtsalongen som öppnar inom kort. Där ska vi ä
Volkswagen Tiguan R får låna Audis turbofemma – lyssna på motorsången
Femcylindriga motorer kan vi aldrig få nog av och nu ser det ut som att Volkswagen och Audi samarbetar kring ett nytt projekt. Får vi tro ryktena som bland annat våra brittiska kollegor på Autocar berättat om är det är Volkswagen Tiguan R – som får låna Audis härliga turbofemma på 2,5 liter. I spionfilmen nedan känner man igen det typiska motorljudet och kvicka växlingarna i den sjustegade DSG-lådan som vi hittar i Audi RS 3 Sportback och Audi TT RS. I dessa modeller ger turbofemman – i den uppgraderade versionen som kom förra året – 400 hk och 480 Nm. Förra året firade för ö

Volkswagen lägger ned 10-stegad DSG-låda: Jag skrotade prototypen

Volkswagens tiostegade dubbelkopplingslåda som det ryktats om i flera års tid är nedlagd. Anledningen är att den är ett typexempel på teknik som representerar Volkswagens tänk före dieselskandalen. Tanken var att lansera en dubbelkopplingslåda med tio steg för att bilen oftare ska kunna ligga på optimal växel. Det sänker varvtalet och därmed förbrukningen och ljudnivån. Men fler växlar ger en mer komplex växellåda med större risk för fel och den blir dyrare att bygga. Efter dieselskandalen behöver VW-koncernen lägga pengar på annat. Nyheten att Volkswagen skrotar den tioste
Läs mer om VW-koncernen och Volkswagen.
Skodas stora Kodiaq en suv med funkis-lyx
TANNISHUS. Drivlinan är allt annat än ny då Skoda delar 190-hästkraftersdieseln och DSG-automatlådan men många bilar inom VW-koncernen. Men Skoda har skruvat ner motorn i en rätt intressant modell. Kodiaq är en av få riktigt bra sjusitsiga suvar som inte kostar skjortan. Och precis det är Skodas hela affärsid.
Läs mer om Kodiaq, Skoda och VW-koncernen.
Tidigare chef stämmer Volkswagen för DSG-växellådan
Volkswagen har råkat ut för en del kvalitetsproblem med dubbelkopplingslådan DSG. Nu kommer nästa huvudvärk, i form av en stämning från den tidigare Bentley- och Bugattichefen Wolfgang Schreiber. Han stämmer Volkswagen på flera hundra miljoner euro i licensavgifter för användningen av DSG-lådan i över fyra miljoner bilar sedan lanseringen 2003, skriver Der Spiegel. Volkswagen har försökt få till en uppgörelse värd 20 miljoner euro, men det gick inte Wolfgang Schreiber med på. Wolfgang Schreiber var en av de viktigaste personerna bakom Volkswagens DSG-växellåda och han står med på
Fem fel du gör som förstör dubbelkopplingslådan
En dubbelkopplingslåda ger smidiga växlingar, som en traditionell automatlåda, och sparar bränsle. Men mekaniskt är det två helt olika konstruktioner och utan att veta om det kan du skada din DSG-låda, om du kör den på samma sätt som en konventionell automat. Här är fem tips du måste lägga på minnet.
Pris klart för Skoda Octavia RS med 4WD och DSG-låda
Fyrhjulsdrift har aldrig gått att beställa till Octavia RS men nu ändrar Skoda på detta till dieselmotorn. Med 184 hk, 4x4 och sexstegad DSG-låda går 0–100 km/h på 7,6 sekunder. Prispåslaget blir 7.000 kronor mot ordinarie Octavia RS.
Läs mer om Skoda.
Skoda Octavia RS får 4WD och DSG-låda
Fyrhjulsdrift har aldrig gått att beställa till Octavia RS men nu ändrar Skoda på detta till dieselmotorn. Med 184 hk, 4x4 och sexstegad DSG-låda går 0–100 km/h på 7,6 sekunder, toppfarten anges till 228 km/h.
Läs mer om Skoda.
Volkswagen skrotar nya 10-stegade DSG-växellådan?
Höga utvecklingskostnader gör att Volkswagen skippar planerna på en tiostegad dubbelkopplingslåda.
Läs mer om Volkswagen.
Volkswagen Passat i ny Sverigeversion
ÅRE. Stor men snål dieselmotor. Fyrhjulsdrift och automatlåda. Det är så svenskarna vill ha sin Volkswagen Passat. Och därför är Volkswagen väljer att lägga sin världspremiär av Passat 190 TDI 4Motion DSG i svenska skidparadiset Åre.
Nya Audi RS 3 Sportback officiell – turbofemman får 367 hk
Nu ska Mercedes A45 AMG få en match, nästa vår rullar Audi ut sin nya RS 3 Sportback och turbofemman EA855 har fått toppeffekten höjd till 367 hk och 465 Nm. 0–100 km/h går på 4,3 sekunder och den standardmonterade DSG-lådan har förbättrats. För första gången erbjuds också keramiska bromsar till Audi RS 3 Sportback.
Läs mer om Audi och Sportback.
Volkswagen Golf: Första detaljerna om nya generationen
Tiostegad DSG-låda, superstark dieselmotor och ett smart hybridsystem är bara några av alla tekniknyheter som lanseras i nästa generation Volkswagen Golf. Här är de senaste uppgifterna.
Läs mer om Volkswagen Golf.
VW Golf R Sportscombi – familjens svarta får
Nu har Volkswagen ryckt av skynket på sin senaste modell – Golf R, i kombiversion! Familjens svarta får har 300 hästkrafter, fyrhjulsdrift och automatisk DSG-låda som standard.
Läs mer om Golf R och Volkswagen.
VW Golf R Variant - här är nya drömkombin
Nu har Volkswagen ryckt av skynket på sin senaste modell – Golf R, i kombiversion! Familjens svarta får har 300 hästkrafter, fyrhjulsdrift och automatisk DSG-låda som standard.
Läs mer om Golf R och Volkswagen.
Direkt från Volkswagens testcenter: 10-stegad DSG och smart hybridsystem
Snart lanserar Volkswagen en 10-stegad dubbelkopplingslåda. Vi har tittat närmare på den och en hel del andra nyheter på VW-koncernens test- och utvecklingscenter – bland annat ett smart hybridsystem som faktiskt kommer sänka förbrukningen, inte bara på papperet.
Läs mer om DSG och Volkswagen.
Audi dödar den steglösa CVT-lådan – ersätter med DSG
Automatlådorna har aldrig varit så populära, men vill du ha en Audi med steglös Multitroniclåda gäller det att slå till direkt – den ska ersättas med en helt nyutvecklad DSG-låda.
Läs mer om Audi, DSG och Multitroniclåda.
Volkswagen bekräftar 10-stegad DSG-låda och ny dieselmotor
Växlingsracet går vidare. Trots kvalitetsproblemen med DSG-tekniken satsar Volkswagen på en 10-stegad dubbelkopplingslåda. Dessutom kommer en helt ny prestandadiesel med dubbla turbo.
Läs mer om Volkswagen.
Volkswagen Golf R 400 ska klå Mercedes A 45 AMG
Hästkraftskriget i GTI-klassen trappas upp. Mercedes A 45 AMG med 360 hk ska få konkurrens av en Super-Golf med 400 hk, DSG-låda och Haldex fyrhjulsdrift. Konceptbilen Volkswagen Golf R 400 ska premiärvisas i Beijing och nu bjuder VW på de första skisserna.
Läs mer om AMG, Beijing, Haldex och Super-Golf.
Volkswagen återkallar 2,6 miljoner bilar
VW återkallar nu totalt 2,6 miljoner bilar världen över, rapporterar Automotive News. I Sverige berörs ägare som har bilar utrustade med den sjuväxlade automatiska växellådan DSG.
Läs mer om DSG.
Volkswagen återkallar 2,6 miljoner bilar
Det blir en jobbig vecka för Volkswagen. Totalt återkallas 2,6 miljoner bilar över hela världen – bland annat för problem med dubbelkopplingslådan. Här i Sverige måste bilägarna byta olja i DSG-lådan.
Läs mer om Sverige och Volkswagen.
Volkswagen återkallar 1,7 miljoner bilar
Det blir en jobbig vecka för Volkswagen. Totalt återkallas 1,7 miljoner bilar över hela världen – bland annat för problem med dubbelkopplingslådan. Här i Sverige måste bilägarna byta olja i DSG-lådan.
Läs mer om Sverige och Volkswagen.
VW:s problem med DSG växer – vilket gynnar Aisin
Enligt ännu obekräftade uppgifter har japanska Aisin landat en jätteorder från Volkswagen på en miljon automatlådor. Att VW i allt större utsträckning ska använda Aisins transmissioner tyder på att problemen med de egna DSG-lådorna är svåra att åtgärda.
Läs mer om Aisin, DSG och Volkswagen.
VW återkallar 91 000 DSG-bilar i Japan
Med stor försäljning kommer stort ansvar. I torsdags annonserade Volkswagen att man kommer att återkalla 91.000 bilar i Japan för att förebygga potentiella problem med DSG-växellådan.
Läs mer om Japan och Volkswagen.