Dubbelmordet

24-årige småbarnspappan skyldig till dubbelmordet

Den 24-årige småbarnspappa som står åtalad misstänkt för ett dubbelmord i Mantorp anses skyldig både till mord och bedrägeri.Det skriver SVT Nyheter Öst.
Läs mer om Mantorp.
Småbarnspappans lögn för sambon före dubbelmordet
Lugn, snäll och familjekär. Aldrig arg.Samtidigt: Vapenintresserad, med fantasier om att döda.Nu står den 24-årige småbarnspappan åtalad för att ha gjort verklighet av sina fantasier – hans sambo berättar i förhör att mannen var rädd att han skulle skada henne.
Nya 3D-tekniken viktigt verktyg i rätten
3D-bilder och -filmer på brottsplatser kommer bli vanligare inslag i svenska rättegångar. Just nu används tekniken både i förhandlingen om terrordådet i Stockholm och dubbelmordet i Mantorp. Metoden kan både innebära större rättsäkerhet och mindre kostsamma brottsutredningar, säger experter.
Läs mer om Mantorp och Stockholm.

24-åringen: Två män var med i Mantorp

Den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet i Mantorp fortsätter förneka att han dödade paret. Han lämnar också en stor mängd ny information om händelsen i tingsrättsförhören – bland annat att två andra män var med i villan. Osannolika kallar målsägarbiträdet uppgifterna.
Läs mer om Mantorp.
24-åringen i Mantorp: Jag dödade dem inte
Den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet i Mantorp förnekar att han dödade paret. Men han var på plats. I dagens förhör i Linköpings tingsrätt står mannen fast vid sin version.
Läs mer om Mantorp.
Småbarnspappan skyller dubbelmordet på andra
Småbarnspappan är åtalad för dubbelmordet på Tor och Ann-Christine Lekander i Mantorp.I rätten skyller han de brutala morden på andra:– Jag dödade dem inte, säger han i rätten enligt TT.
24-åringen hörs om dubbelmordet
Förhandlingen mot den 24-årige man som misstänks för det brutala dubbelmordet i Mantorp går in på sin tredje dag, och enligt plan ska den åtalade nu höras. Mannen har erkänt att han var på platsen, men nekar till mord.
Läs mer om Mantorp.
Nu inleds rättegången mot småbarnspappan
Han misstänks för det brutala dubbelmordet på Tor och Ann-Christine Lekander i Mantorp.Nu inleds rättegången mot den 24-årige småbarnspappan.
Skrev dödslista – drömde om det perfekta mordet
Han fantiserade om att utföra det perfekta mordet.Efter dubbelmordet på Tor och Ann-Christine Lekander i Mantorp återgick den nu åtalade 24-åringen till vardagen som småbarnsfar.Tre månader senare hamnade han på en lista med tolv namn över personer som köpt två specifika sorters tejp vid samma tillfälle.Då ringde polisen och bad om ett DNA-test.
Misstänkte mördarens iskalla agerande efter dubbelmordet
Här fångas den misstänkte småbarnspappan på en övervakningsfilm när han misstänks fly efter dådet.Kort senare går han in på restaurangen Texas Longhorn i Linköping och äter ryggbiff med bakad potatis – en måltid han betalar med det mördade parets pengar, enligt åklagaren.– Det känns lite overkligt, säger Jenny Lija som arbetar på restaurangen.
Läs mer om Jenny Lija och Linköping.
24-åring åtalas för brutalt dubbelmord
Åtal väcks mot en 24-årig man på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet på ett par i övre medelåldern i Mantorp utanför Linköping.
Läs mer om Linköping och Mantorp.
Åtalas för dubbelmordet i Mantorp
Läs mer om Mantorp.
Ostraffad 24-åring åtalas för dubbelmordet i Mantorp
Han misstänks ha köpt två olika typer av tejp som han band sina offer med. Sedan utsattes de för så kraftigt våld att de avled. Fler än tusen förhör och en dna-träff senare grep polisen den 24-årige mannen i Mullsjö. På tisdag åtalas han för rånmorden på ett äldre par i Mantorp.
Läs mer om Mantorp och Mullsjö.
Åklagaren yrkade på livstid för mordåtalad 21-åring – i dag faller dom
I dag, nästan på dagen ett år sedan en 25-åring sköts till döds av sina vänner i en bil utanför Karolinska sjukhuset, faller dom i det uppmärksammade mål där även dubbelmordet i Hallonbergen ingår. Kammaråklagare Olof Calmvik har yrkat på lagens strängaste straff för de åtta unga, misstänkta gärningsmännen.
Läs mer om Hallonbergen och Karolinska.
Expert: Kriminella använder sociala medier som alla andra
Polis och åklagare känner ofta till vad som sägs på nätet – men det är sällan informationen får betydelse i rättssalen. Dubbelmordet i Hallonbergen är ett undantag.
Läs mer om Hallonbergen.
Död hund bakom dubbelmord i Tullinge
En hunds död låg bakom dubbelmordet i Tullinge i våras. Nu döms en 27-årig man till livstids fängelse.
Läs mer om Tullinge.
Beskedet från rättspsyk om misstänkte trippelmördaren
21-åringen som erkänt dubbelmord i Hallonbergen och åtalats för ytterligare ett mord är inte för sjuk för fängelse. Det framgår av den rättspsykiatriska undersökning som nu är klar.Rättsmedicinalverket (RMV) anser att 21-åringen led av en psykisk störning vid dubbelmordet, men att den inte är allvarlig.
Läs mer om Hallonbergen.
Åklagaren yrkar på hårda straff för unga mordåtalade män
Kammaråklagare Olof Calmvik har yrkat på långa fängelsestraff för de åtta unga män som står åtalade för mordet vid Karolinska och dubbelmordet i Hallonbergen. Dom väntas dock först i mitten av januari.
Läs mer om Hallonbergen och Karolinska.
Dubbelmordet i Hallonbergen: I dag inleds slutpläderingarna
En 26-åring sköts till döds med flera skott och ett par i 40-årsåldern knivdödades i Hallonbergen. Under tisdagen inleds slutpläderingarna i rättegången där åtta unga personer står åtalade för bland annat mord. Två av dem har släppts ur häkte under hösten och en 21-åring har tagit på sig dubbelmordet.
Läs mer om Hallonbergen.
Livstid för dubbelmord i Kista
Den 30-årige man som har suttit häktad för dubbelmordet i Kista döms till livstids fängelse. Sedan han greps i Danmark i mars har han konsekvent nekat till gärningen.
Läs mer om Danmark och Kista.