Dubbelmordet

Åklagaren yrkar på hårda straff för unga mordåtalade män

Kammaråklagare Olof Calmvik har yrkat på långa fängelsestraff för de åtta unga män som står åtalade för mordet vid Karolinska och dubbelmordet i Hallonbergen. Dom väntas dock först i mitten av januari.
Läs mer om Hallonbergen och Karolinska.

Dubbelmordet i Hallonbergen: I dag inleds slutpläderingarna

En 26-åring sköts till döds med flera skott och ett par i 40-årsåldern knivdödades i Hallonbergen. Under tisdagen inleds slutpläderingarna i rättegången där åtta unga personer står åtalade för bland annat mord. Två av dem har släppts ur häkte under hösten och en 21-åring har tagit på sig dubbelmordet.
Läs mer om Hallonbergen.
Livstid för dubbelmord i Kista
Den 30-årige man som har suttit häktad för dubbelmordet i Kista döms till livstids fängelse. Sedan han greps i Danmark i mars har han konsekvent nekat till gärningen.
Läs mer om Danmark och Kista.

Insmugglat vapen användes vid Vår krog och bar-morden

Flera män åtalas misstänkta för att ha smugglat in 235 deaktiverade vapen till Sverige från Slovakien.En av kulsprutepistolerna användes av en man som höll vakt vid dubbelmordet på en krog vid Vårväderstorget i Göteborg 2015.
Insmugglat vapen användes vid krogmord
Flera män åtalas misstänkta för att ha smugglat in 235 deaktiverade vapen till Sverige från Slovakien. En av kulsprutepistolerna användes av en man som höll vakt vid dubbelmordet på en krog vid Vårväderstorget i Göteborg 2015.
Vittnen till dubbelmord dök inte upp i rätten
Två av åklagarens huvudvittnen vägrade komma till rätten för att vittna vid rättegången om dubbelmordet i Kista, där en utpekad gängledare mördades i februari i år. Solna tingsrätt beslutade på måndagsmorgonen om polishämtning av dem – den misslyckades. Det var tack vare deras vittnesmål polisen så snabbt kunde gripa den nu åtalade 30-åringen.
Läs mer om Kista.
21-åring erkänner dubbelmordet i Hallonbergen
Den 21-åring som tillsammans med tre jämnåriga vänner står åtalad för att bland annat dubbelmordet på ett gift par i Hallonbergen, har erkänt att det var han som dödade paret. – Han orsakade deras död, men hade inget uppsåt, säger 21-åringens advokat Carla Pantzar till tidningen Mitti.
Läs mer om Carla Pantzar, Hallonbergen och Mitti.
30-åringen nekar till dubbelmordet
30-åringen misstänks ha mördat gängledaren Merhawi Aregai och ytterligare en man i ett dubbelmord tidigare i år –från baksätet av en bil.På torsdagen inleddes rättegången mot honom.Hans inställning står fast: Han nekar till brott.
Läs mer om Merhawi Aregai.
I dag börjar rättegången om dubbelmordet i Kista
En 26-årig, utpekad gängledare och hans 21-årige vän sköts i huvudet med tre skott var. I dag börjar rättegången mot den misstänkte dubbelmördaren – en 30-årig man som enligt polisen har stor makt i kriminella kretsar i nordvästra Stockholm.
Läs mer om Kista och Stockholm.
Dubbelmordet på Caf Mynta: Utredningen läggs på is
Utredningen av dubbelmordet på två bröder i 25-års åldern, som sköts till döds på ett kaf i Rinkeby i december 2016, läggs ner. Enligt kammaråklagare Maria Hävermark finns det varken teknisk bevisning eller några vittnen som vill berätta vad de vet.
GW tror att fler kan ligga bakom dubbelmordet i Mantorp
Leif GW Persson är säker på att den häktade småbarnspappan är skyldig till dubbelmordet i Mantorp.Men polisprofessorn störs av att polisen inte hittat en medhjälpare till brottet.– Det finns indikationer i själva gärningen som tyder på fler än en gärningsperson, säger han.
Läs mer om Mantorp och Mantorp.Men.
Vapnet som dödade gängledaren kopplat till fler fall
Det vapen som användes när två personer – varav en utpekad gängledare – sköts ihjäl är kopplat till flera skjutningar i Stockholmsområdet. Den nu åtalade 30-åringen poserar själv på bilder med det som polisen misstänker är vapnet – en pistol av märket Glock. Motivet till dubbelmordet är dock fortfarande oklart.
Läs mer om Glock och Stockholmsområdet.
Gängledaren Aregai sköts med tre skott
Gängledaren Merhawi Aregai, 26, och en annan man satt i framsätet på en bil när de blev skjutna med tre skott var.Nu åtalas en 30-årig företagare för dubbelmordet.Mannen ska ha suttit i bilens baksäte när han avlossade skotten, enligt ett pressmeddelande.Han åtalas även för försök till grov utpressning i ett annat ärende.
Dubbelmördarens stoppas från att äta på McDonalds
Han dömdes till livstids fängelse för dubbelmordet på en mamma och hennes son på Ikeas varuhus i Västerås.Nu har Abraham Ukbagabir, 38, ansökt om att få luncha på McDonalds under permission, skriver GP.Men där blir det nej.
Småbarnspappans mörka sida: Var inte sig själv
På ytan: Skötsam småbarnspappa med bra jobb som kallar sig ordentlig och noggrann. Vännerna kan inte tro att han misstänks för dubbelmordet i Mantorp.Men under ytan döljer han en mörk sida, enligt personer i hans närhet. En där han inte är sig själv och som är hotfull.
Läs mer om Mantorp.Men.
Man häktad för dubbelmordet i Mantorp
En 24-årig man har häktats misstänkt för det uppmärksammade dubbelmordet på en gård utanför Mantorp i juni.
Läs mer om Mantorp.
23-åring begärd häktad för dubbelmordet i Mantorp
Den 23-årige mannen som är misstänkt för dubbelmordet i Mantorp begärs nu häktas. Mannen nekar till brott.
Läs mer om Mantorp.
Man begärs häktad för dubbelmord i Mantorp
Småbarnspappan i 25-årsåldern som misstänks för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp begärs häktad. Det skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Mantorp.
Misstänkt dubbelmördare kan ha haft en kumpan
En småbarnspappa i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för dubbelmordet i Mantorp.Men polisen har inte uteslutit att han kan ha haft en kumpan – och fortsätter förhöra personer i hans närhet.– Brottsmisstanken har inte försvagats mot honom, säger Eva Nemec Nordh, åklagare.
Läs mer om Eva Nemec Nordh och Mantorp.Men.
Så ringade polisen in den misstänkte dubbelmördaren
Sedan dubbelmordet på det äldre paret i Mantorp i juni har gärningsmannen gäckat polisen.På fredagen slog maskerad polis till mot en adress i ett radhusområde i ett mindre samhälle – och grep en man i 20-årsåldern. Så här ringade utredarna in den nu misstänkte småbarnspappan.
Läs mer om Mantorp.
Mordåtalad 21-åring nekar: Ni har förgiftat min hjärna
I förhör med polisen berättade 21-åringen i princip allt om hur mordet vid Karolinska och dubbelmordet i Hallonbergen gick till. När han hördes i rätten på fredagen nekade han helt. – Ni förgiftade min hjärna, jag skulle aldrig säga de här sakerna om ni inte hade min hjärna. Ni förgiftade mig, sa han ordagrant.
Läs mer om Hallonbergen och Karolinska.
Man anhållen för dubbelmordet i Mantorp
En man är anhållen för dubbelmordet i Mantorp utanför Linköping. – Polisen systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh, vid åklagarkammaren i Linköping i ett uttalande.
En person anhållen för dubbelmordet i Mantorp
En person har anhållits misstänkt för dubbelmordet i Mantorp utanför Linköping, uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat paret i Mantorp. – Denna man är tidigare okänd för oss, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh, vid åklagarkammaren i Linköping.