Duvor

Viruset duvpest har upptäckts i Falköping

Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping.
Läs mer om Falköping.

Duvpest upptäckt i Falköping

Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping. Eftersom viruset kan orsaka den...
Läs mer om Falköping.
Rydhagen: Jag är så levande att jag skäms
Tre vita duvor, en fallskärmsflygare med ett kärleksbudskap och massor av folk. Familjen i Trollhättan visade världen hur lyckliga de är över att Lavin Eskandar har levt.
Läs mer om Lavin Eskandar och Trollhättan.
30 duvor som husdjur – då krävs tillstånd
Har du också funderat på att ha 30 duvor som sällskapsdjur? Då krävs tillstånd. En privatperson i Arjeplog kämpar just nu för att få behålla sina älskade fåglar.
Läs mer om Arjeplog.

Duvor invaderade svenska kvalmatchen

Sverige blev utspelade under inledningen av U21-kvalmatchen mot Spanien. Hemmalaget var så överlägsna att ett gäng duvor lade beslag på gräset på den spanska planhalvan. Spanien har varit så överlägset Sverige första kvarten i U21-matchen att duvor sitter och käkar på spanska planhalvan, skriver Patrick Ekwall på sitt Twitterkonto.
Henke och Ranelid i buskis-drama
Han har guldklocka från Dramaten och är nybliven folkpensionär. Men Claes Månsson tänker inte sätta sig och mata duvor för det. Nu tar skådespelaren ny fart med buskisturn i syd där lokalkändisar som Björn Ranelid och Henrik Larsson får kärleksfulla kängor. – Så länge det är kul med replikerna och jag kan komma ihåg dem så fortsätter jag, säger Claes Månsson.
Mata duvor ochprata pension
Är du blivande eller nybliven småbarnsförälder och har funderingar kring föräldrapenning och pension?
Djurtransport med brevduvor välte
Ett släp med ungefär 500 duvor har vält på E4 utanför Norrköping, i höjd med Kimstad....
Läs mer om Kimstad och Norrköping.
Polisen tvingas mata häktad mans duvor
En norsk man sitter häktad i Karlstad. Då tvingas polisen rycka ut – för att mata mannens brevduvor. – Det är ingen fara med dem, säger Per-Arne Eriksson, länsvakthavande befäl vid Värmlandspolisen.
Portugalpiloter får duvvarning
Piloter som flyger över portugisiskt luftrum uppmanas att undvika duvor. Varningen utfärdas då det...
Smulor till duvor
På Östra Promenaden vid Carolibron så brukar duvor, måsar och andra flygande väsen få sig ett extra skrovmål serverat av nära boende. Trots regn och snålblåst och i en vår som kom av sig lite så kommer smulorna fram.
Läs mer om Carolibron.
Mallorca – 13 bästa tipsen på svenskfavoriten
Mallorca är ön som i tusentals år förtrollat besökare med sin vackra natur och sin variationsrikedom. Här är 13 klassiska måsten att göra på Mallorca. Som alla inbitna Mallis-älskare bör känna till - som Palma, Soller, Valldemossa och Deià. Vandra nerför bergssluttningen till den lilla stenstranden Cala Deià och dess två restauranger. Vattnet är turkosblått, stranden stenig och stamgäster ett vanligare inslag än turister. Njut av nypressad solmogen apelsinjuice på ekologiska citrusodlingen Ecovinyassa. Eller leta dig in i de svala gränderna bakom katedralen i Palma där ljud
Jämtländska duvor söks till pjäs
Föreställningen Bröderna Lejonhjärta som ska spelas på sommarens frilufsteater på Jamtli i Östersund har stött på patrull.
Läs mer om Jamtli och Östersund.
Jämtländska duvor söks till pjäs
Djur Föreställningen "Bröderna Lejonhjärta" som ska spelas på sommarens frilufsteater på Jamtli i Östersund har stött på patrull.
Läs mer om Jamtli och Östersund.
Jämtländska duvor söks till pjäs
Föreställningen Bröderna Lejonhjärta som ska spelas på sommarens frilufsteater på Jamtli i...
Läs mer om Jamtli.
Kinesiska spionduvor oskyldiga
När duvor med kinesiska tecken på vingarna fångades in i centrala Vietnam uppstod ett illa underbyggt rykte om att Kina skickat fåglarna för att spionera. Polisen i Da Nang har nu löst mysteriet.
Läs mer om Da Nang, Kina och Vietnam.
Tämjda duvor skärskådas av domare
I 205 burar sitter lika många duvor för att bli bedömda för sitt utseende och sin förmåga.
Lars protesterar mot hård ton mot tiggare
Lars Kjelldn, 33, tröttnade på vissa Facebookvänners hårda ton mot tiggarna. I protest skrev han ett långt inlägg som nu sprids på sociala medier. – Någon jämförde dem med duvor. Då kände jag verkligen att det saknades medmänsklighet, säger han.
Banksys verk blev övermålat
En bild av grå duvor som mobbade en färgstark, exotisk fågel blev för mycket för ledningen i den brittiska staden Clacton-on-Sea. I början av oktober togs målningen bort efter klagomål från människor som såg den som rasistisk. Ingen tycktes ana att den var gjord av Banksy. När den dök upp på den anonyme gatukonstnärens hemsida var den redan övermålad.
Läs mer om Banksy och Clacton-on-Sea.
Banksys verk blev övermålat
En bild av grå duvor som mobbade en färgstark, exotisk fågel blev för mycket för ledningen i den...
Skeetskytt fyra i världscupfinalen
Skeetskytten Stefan Nilsson blev fyra i världscupfinalen i Gabala, Azerbajdzjan. Nilsson gick till final som fyra. I första finalrundan träffade Nilsson 14 av 16 duvor och blev trea. Därför blev det bronsmatch för svensken som ställdes mot den regerande världsmästaren Alexander Zemlin, Ryssland. Zemlin fick 16 träffar mot Nilssons 14.
Skeetskytt fyra i världscupfinalen
Skeetskytten Stefan Nilsson blev fyra i världscupfinalen i Gabala, Azerbajdzjan. Nilsson gick till final som fyra. I första finalrundan träffade Nilsson 14 av 16 duvor och blev trea. Därför blev det bronsmatch för svensken som ställdes mot den regerande världsmästaren Alexander Zemlin, Ryssland. Zemlin fick 16 träffar mot Nilssons 14. Nilsson slutade sjua när han var med i världscupfinalen 2012.
Vill jaga Knutpunktens duvor med luftgevär
Ändring i lokala ordningsregler krävs för skyddsjakten.
Resultat från Landskrona BF tävling.
Vid Landskrona BF:s sista tävling för året med duvor föda 2014 segrade Ingvar Schiebler som även blev 3:a, Raikel Rodricqes tog 2:a platsen och A&M Nilsson 4:e.Tävlingen flögs från Linköping och segerduvans hastighet blev låg 795 m/min.Resultat:Ingvar Schiebler 1,3,5,6,8,10,18,19Raikel Rodricqes 2,7,13,14,20A&M Nilsson 4,9,11,16,17Leif Andersson 12,15,21Totalt poäng:1.Ingvar Schiebler 1462.
Resultat från Svalövs Brevduveklubb.
Linköping den 30 augusti var den sista tävlingen för Svalövs duvorna för detta året. Vädret var inte på de 95 startande duvornas sida denna lördag, regn och motvind gjorde att hastigheten på segrande duva bara blev 786m/min.Ulla o Kalle Nilsson 1.Svante Hansson 2,3,4,20 och 22.Persson o Löfkvist 5,6,7,8,9,10,12,14,15,21 och 29.J&R Lantz 11,13,16,17,18,19,23,24,25,26,27,28 och 30.Klubbmästare duvor födda 2014.1.
Läs mer om Kalle Nilsson och Löfkvist.