E16

Nattens nyheter: Olycka på E16 - bilist prejades in i mitträcket av lastbil

Så var natten i Gästrikland. Lokalt: Tidigt i morse inträffade en trafikolycka på E16 i höjd med Forsbacka. En bilist uppges ha prejats in i mitträcket av en lastbil. I övrigt rapporterar polisen om en natt utan allvarliga händelser.
Läs mer om E16, Forsbacka och Gästrikland.

Två svårt skadade i olycka på E16

Två personer är kritiskt skadade efter att en bil körde av E16 i närheten av Gävle vid lunchtid på julafton.
Läs mer om E16 och Gävle.
Två till sjukhus efter singelolycka – stopp på E16
En singelolycka har inträffat på E16 väster om Gävle.Två personer har förts till sjukhus efter att ha kört av vägen och kolliderat i en stolpe.– Det såg ut att vara en rejäl smäll, säger Ali Reikki, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.
Läs mer om Ali Reikki, E16, Gästrike och Gävle.Två.
Tre skadade i olycka på E16
Två bilar har kolliderat på E16 utanför Borlänge.Nu är ambulanshelikopter på väg till platsen – och tre personer är skadade, uppger polisen.
Läs mer om Borlänge.Nu och E16.

Trafikolycka på E16 i Falun

Två personbilar och en lastbil är inblandade i en olycka på E16 utanför Falun.Räddningstjänsten är just nu på väg till platsen med sex fordon.
Tre personbilar i krock vid Valbo
Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till till en trafikolycka på E16 vid Valbo.Enligt räddningstjänsten är det tre personbilar som krockat.Kort efter olyckan är skadeläget för de inblandade oklart.
Läs mer om E16, Valbo och Valbo.Enligt.
Husvagn voltade på E16
En husvagn voltade på söndagskvällen på E16 utanför Borlänge, och landade på ett av vägens körfält.
Läs mer om Borlänge och E16.
Totalstopp i trafiken på E16
Läs mer om E16.
Lastbil brinner – väg avstängd i ett dygn
En lastbil brinner på E16 i Falun – och det finns risk att lasten exploderar.Nu har räddningstjänsten spärrat av ett område, vägen är avstängd i båda riktningar vid det brinnande fordonet och ett djursjukhus i närheten har evakuerats.Vägen ska hållas stängd i ett dygn, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om E16 och Falun.
Lastbil i brand i Falun – E16 stängs av
En lastbil brinner på en parkering vid ett djursjukhus i Falun, rapporterar P4 Dalarna.
Läs mer om Falun och Falun E16.
Modd och snörök på vägarna i öster
Snöandet över östra Sverige orsakar besvärligt väglag ända upp till mellersta Norrland på onsdagsmorgonen, men inga större trafikolyckor har rapporterats på grund av snön. En brinnande bil skapade dock långa köer på E16.
Läs mer om E16, Norrland och Sverige.
Sex skadade i frontalkrock nära Malung
Sex personer skadades, varav en mycket allvarligt, i en frontalkrock mellan två personbilar på E16 mellan Yttermalung och Malung.
Läs mer om E16, Malung och Yttermalung.
Bil körde åt fel håll på E16 – orsakade olycka
En personbil har kört i fel riktning på E16 i Sandviken – och orsakat en olycka. – Detta ledde till att en personbil var tvungen att väja för den mötande bilen och då hakat fast i en annan bil, säger räddningstjänstens inre befäl Jens Walldorf till Gefle Dagblad.
Läs mer om E16, Gefle Dagblad och Sandviken.
Allvarligt skadad efter olycka på E16
Läs mer om E16.
Lastbil med timmer i brand utanför Gävle
En lastbil fylld med timmer brinner på E16 utanför Gävle. Det var en polisbil som upptäckte rök från bilen – och stoppade föraren.
Läs mer om E16 och Gävle.
Bil fattade eld mitt på E16 nära Sandviken
En bil fattade strax före klockan 14.00 eld strax väster om Sandviken, Gävleborgs län. Enligt polisen ska det inte finnas någon misstanke om brott i samband med att bilen fattade eld. – Det ska vara ett tekniskt fel, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.
Läs mer om E16, Gävleborg och Sandviken.
Världens första elväg invigd
Nu är den klar – världens första elväg invigdes idag. Vägen, som ligger på E16, går mellan...
Läs mer om E16.
Skyltade om och lurade ut bilister i skogen – fick backa tre kilometer
Många bilister på E16 i Dalarna råkade ut för ett elakt busstreck på måndagsmorgonen. Vid ett pågående vägarbete hade någon på eget bevåg skyltat om, så att skyltarna från Ornäs, mellan Falun och Borlänge, pekade rakt ut i skogen. Trafikverkets skyltar vid vägarbetet, påfarten till E16 från Ornäs, hade under helgen pekats om så att de dirigerade ut trafiken till en återvändsgränd i skogen, skriver DT.se. Detta skapade långa köer inne i skogen på måndagsmorgonen. En av de som lurades av skyltarna var Andreas Forsman från Borlänge. Efter runt 45
Läs mer om Borlänge, DT.se, Dalarna, E16 och Falun.
Skyltar lurade bilar åt skogen
Bilister som skulle köra ut på påfarten E16 från Ornäs mellan Falun och Borlänge leddes på...
Läs mer om Borlänge, E16 och Falun.
Bilar och buss i olycka på E16
Två bilar och en buss krockade på E16 mellan Sandviken och Gävle. En person fördes till sjukhus. – Jag har ingen uppgift om skadeläget, säger Temo Allenbäck, vakthavande för polisen i region Mitt.
Man misshandlade sin sambo – anhållen
En kvinna misshandlades av sin sambo i Storvik natten mot lördagen. Mannen avvek från platsen men kunde gripas i en bil efter E16. Han är nu anhållen misstänkt för grov misshandel och grovt rattfylleri.
Läs mer om E16 och Storvik.
En bil körde av vägen i närheten av Hofors
En bil körde av vägen och hamnade i diket på E16 i närheten av Hofors under natten mot söndagen. Ingen person skadades i samband med olyckan. – Det var halt på platsen, det var risk för isbeläggning i västra delen av vårt disktrikt under natten säger Johan Kallin Stropp, vid räddningstjänsten i Gästrikland.
Bil sladdade av vägen – varning för halka
En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen i Gävle. På påfarten från E16 till E4 fick en bil sladd och körde av - och nu varnar polisen för halka. – Nu är det en väldigt lömsk period, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman i Gävleborgs län.
Läs mer om E16, Gävle och Mikael Hedström.
Bilförare belyst med laser
Två personer i en bil blev belysta med grön laser på E16 vid Hofors på söndagskvällen. Ljusstrålen...
Läs mer om E16.