E20

Körde in i bilen framför – misshandlade föraren

En trafikolycka på E20 vid Folkesta, i riktning mot Eskilstuna, slutade med att en man greps misstänkt för misshandel, skriver Eskilstuna-Kuriren. Fyra personer var totalt inblandade i krocken.

Efter tredje dödsfallet – nu stängs trafiken helt vid olyckor

Efter tre dödsfall på kort tid har räddningstjänst och polis tröttnat – nu stänger man av alla körbanor vid trafikolyckor. Det innebär att det blir totalstopp i trafiken med långa köer som resultat. Å andra sidan är förhoppningen att inte fler personer ska behöva dö när de arbetar på och vid en olycksplats. Det senaste exemplet på räddningstjänstens nya metoder inträffade under söndagskvällen, på E20 utanför Eskilstuna. En personbil körde in i vajerräcket vid 17-tiden och under bärgningen stängde polis och räddningstjänst av motorv&#
Läs mer om E20 och Eskilstuna.
Lastbil har vält – E20 avstängd
På onsdagseftermiddagen har en lastbil vält på E20 utanför Mariestad, skriver P4 Skaraborg.Olyckan ska ha inträffat i norrgående riktning men E20 är för tillfället helt avstängd.
Läs mer om E20 och Mariestad.
Lastbil körde in i vägräcke på E20 – körfält avstängda
En lastbil körde under tisdagsmorgonen in i ett vägräcke på E20 i Lerum.Enligt polisen påverkas trafiken förbi platsen.Räddningstjänsten är på plats och ett körfält i vardera riktning är avstängt förbi olycksplatsen, enligt Trafikverket.
Läs mer om E20, Lerum.Enligt och Trafikverket.
Frontalkrock på E20 – vägen avstängd
En lastbil och en personbil har frontalkrockat på E20 i närheten av Vara. Olyckan har skett i norrgående riktning och vägen har stängts av. Skadeläget är oklart.
Läs mer om E20 och Vara.
Personbil och lastbil i frontalkrock på E20
En lastbil och en personbil har kolliderat på E20 i närheten av Vara.Skadeläget är oklart och olyckan orsakar totalstopp i trafiken.– Det handlar om en frontalkrock, säger Jeser Rydling, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.
Lastbil och bil i krock – stopp i trafiken
En lastbil och en personbil har krockat vid en avfart mellan E6/E20 i Göteborg,Det uppges vara helt stopp i trafiken, uppger polisen.Räddningstjänst, polis och ambulans har kallats till platsen.
Läs mer om Det och Göteborg.
Bil i lågor – E20 avstängd
En personbil står i lågor på E20. Vägen är avstängd i ett körfält.– Bilen var fullt övertänd vid vår ankomst, säger larm- och ledningsoperatören på Räddningstjänsten Storgöteborg.
Lastbil började brinna under färd – totalstopp på E20
En lastbil lastad med flis började brinna under färd.– En mötande bilist såg att det slog ut lågor och larmade SOS, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.Händelsen har orsakat totalstopp på E20 vid Mariestad.
Masskrock på E20 – totalstopp i trafiken
Fyra bilar har krockat på E20 vid Jerikotunneln mellan Jonsered och Lerum.– Det är totalstopp i trafiken, uppger polisen.
Läs mer om E20, Jerikotunneln, Jonsered och Lerum.
Polisen varnar: Våg av inbrott
En eller flera inbrottsligor härjar längs E20 i Västsverige.Polis går nu ut och varnar för att antalet villainbrott ökat drastiskt i Göteborgs grannkommuner längs Europavägen.– Vi har haft en våg av inbrott i Lerums kommun, säger Eva Strömblad, kommunpolis.
Läs mer om E20, Europavägen och Eva Strömblad.
Minibuss i krock på E20
En minibuss och två personbilar har krockat vid trafikplats Bredäng, i södra Stockholm.Olyckan ska ha skett i södergående riktning och påverkar E4 och E20.Räddningstjänst och ambulans är på platsen.Oklart skadeläge.
Läs mer om Bredäng, E20 och Stockholm.Olyckan.
Långtradare och bil i krock – vägen avstängd
En långtradare och en personbil har krockat på E20 i närheten av Alingsås, skriver GP.Vägen uppges vara avstängd.
Läs mer om E20.
Tre bilar i olycka på E20 – oklart skadeläge
Tre bilar har krockat på E20 nära Skara, skriver polisen på sin hemsida.Det råder trafikstörningar på platsen i samband med att fordonen ska bärgas.Det är oklart om någon har skadats.
Läs mer om E20 och Skara.
Lastbil med 20 ton köttbullar har vält
En lastbil har vält på E20 på onsdagskvällen.I lasten finns 20 ton köttbullar, uppger Skaraborgs Läns Tidning.Räddningstjänsten berättar för tidningen att bärgningsarbetet kommer ta tid.
Läs mer om E20.
Två till sjukhus efter olycka på E20
Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka mellan två fordon på e20 utanför Munkebäck.– En person var avförd innan polis kom till platsen och ytterligare en kördes till sjukhus av polis, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
JUST NU: Vild polisjakt efter stulen Porsche i Göteborg
Strax före klockan sju fick en bilist syn på sin stulna Porsche under färd, på E20 i höjd med Gårda. Han larmade polisen som ryckte ut med fem bilar och polishelikopter.– När vi kom i kapp honom ökade han farten, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Kycklingar lösa på E20 – jagas på vägbanan
En märklig trafiksituation uppstod på E20 i centrala Göteborg, sent på söndagskvällen.– Förbipasserande uppfattade det som en trafikolycka, men det var kycklingar som var lösa på vägbanan, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.