E45

Lastbil har vält – vägen helt blockerad

En lastbil har vält på E45 i Åmål.– Lastbilen ligger tvärsöver vägen och blockerar bägge körbanorna, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om E45, Göran Carlbom och Åmål.
JUST NU: Man svårt skadad i mc-olycka
En mc-förare har fört till sjukhus med allvarliga skador efter en olycka på E45 i Åmål.Det är delvis stopp i trafiken i höjd med olycksplatsen.
Läs mer om E45 och Åmål.Det.
Olycka på E45 – en till sjukhus
En personbil körde av oklar anledning av E45 i närheten av Sunne.Personen ska ha kört ner delar av viltstängslet innan det tog stopp.– Han körde nog ner 30-40 meter viltstängsel, säger Conny Sundberg, styrkeledare på räddningstjänsten i Sunne.
Man stoppades med 2,91 promille i blodet
På gränsen till medvetslös dundrade den 24-årige föraren intill E45 i DanmarkNär han stoppade av polis mättes promillehalten upp till 2,91.Nu har mannen gripits misstänkt för grovt rattfylleri, skriver Ekstrabladet. Efter händelsen kan mannen räkna med ett rättsligt efterspel.
Läs mer om DanmarkNär, E45 och Ekstrabladet.
Förare körde om – tvingade ut bil i diket
En bilförare tvingades svänga ner i diket på E45.Detta efter att en mötande bil valt att göra en snäv omkörning.Bilarna kolliderade aldrig – men backspeglarna slogs av innan den ena bilen gick rakt ner i diket.– Händelsen, och detta är min egen bedömning, snacka om vårdslöshet i trafik, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i Värmland.Bilföraren som gick på omkörning stack sedan från platsen.
Tre skadade när bil väjde för vilt i Dalarna
Tre personer skadades när en bil körde av E45 och voltade vid Kvarnberg norr om Orsa vid 18-tiden på lördagskvällen. Enligt polisen åkte bilen av vägen när den väjde för ett djur, och en person flög ur bilen.
Läs mer om Dalarna, E45, Kvarnberg och Orsa.
Flera trafikolyckor i Göteborg – stökigt på E6
Flera kollisioner har inträffat i närheten av Tingstadstunneln i Göteborg.– Det är två bilar som kolliderat vid Gasklockan på E45 i norrgående riktning. Sen är vi på väg till ännu en olycka på E6 på Hisingssidan, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.
Här slår snösmockan – kraftigt oväder drar in
Ett kraftigt oväder är på väg in över Sverige.Starka vindbyar, regn och snö från västerut är redan på intåg.I eftermiddag tar ovädret fart på riktigt.– Det kan komma mellan 20-30 centimeter snö om det blir kallt nog, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet storm.Trafikverket varnar också för att E6 och E45 har drabbats av översvämningar.
Frontalkrock på E45 – en person till sjukhus
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste klippas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter till på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.En person har förts till Sahlgrenska med ambulshelikopter med oklart skadeläge.
Frontalkrock vid Brålanda
Två personbilar frontalkrockade vid 13.50-tiden på E45:an några kilometer norr om Brålanda. Vägen är avstängd i båda riktningar, skriver GP.
Läs mer om Brålanda.
JUST NU: Totalstopp på E45 efter frontalkrock
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste klippas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter till på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
JUST NU: Totalstopp efter frontalkrock
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste klippas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter till på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Frontalkrock på E45 – oklart skadeläge
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste kloppas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Flera bilar i krock i rondell på E45
Flera bilar ska ha krockat i Stallbackarondellen på E45, skriver polisen på sin hemsida.Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.Uppgifter om skador eller trafikpåverkan är knapphändiga.
Läs mer om E45 och Stallbackarondellen.
Busschauffören nekar till brott
Chauffören som körde olycksbussen då tre personer omkom på E45 utanför Sveg förnekar brott.
Läs mer om E45 och Sveg.
Man avliden efter trafikolycka
En man i 40-årsåldern har omkommit i en singelolycka på E45 i Överhogdal natten mot tisdag, rapporterar P4 Jämtland.
Läs mer om E45 och Överhogdal.
Lastbil välte – med tio ton fisk i lasten
Natten till onsdagen inträffade lastbilsolyckan på E45 i Danmark.En lastbil med tio ton fisk i lasten körde ner i diket och välte.– Vi kommer att behöva lasta om fisken innan vi kan bärga lastbilen, säger vaktchef Per Bennekou vid Östjyllands polisen, till Ekstra Bladet.
Fyra-fem bilar inblandade i olycka på E45
En krock har inträffat vid Marieholmsmotet på E45 i Göteborg.– Enligt räddningstjänsten som är på plats ska det handla om fyra-fem bilar som är inblandade, uppger Peter Adlersson, pressralesman vid polisen i region Väst.
Jan Björklund: Jag känner många där
En allvarlig bussolycka längs E45 i Härjedalen har kostat tre människor livet.Bussen innehöll 52 åttondeklassare från Ängsskolan i Skene –samma skola som liberalernas partiledare Jan Björklund gick på under sin uppväxt.– Jag utgår från att jag själv känner ett antal av föräldrar och andra vuxna anhöriga till de här ungdomarna, säger Björklund i söndagskvällens Agenda i Svt.
Bussolyckan utreds av polisen och trafikverket
Polisen har startat en utredning av bussolyckan på E45. Även Trafikverket utreder dikeskörningen som krävt flera dödsoffer. Man kommer att undersöka bussen, användningen av bälten, förarens körjournal med mera. Busschauffören körde själv hela natten från Skene mot Härjedalen. – Han har följt reglerna och tagit pauser, säger bussbolagets presstalesperson.
Läs mer om E45, Härjedalen och Skene.