Ebba busch thor

Bert Karlsson vill göra Ebba Busch Thor till Sveriges Merkel

KD:s nye frälsare driver flyktingförläggningar, säljer hus på hjul och tillverkar ett ton köttbullar varje dag.Nu ska han göra Ebba Busch Thor till Sveriges Angela Merkel.– Det går ju i Tyskland, varför skulle det inte kunna gå här, sa Bert Karlsson på en pressträff under måndagen.

Bert Karlsson stal showen under utfrågningen med Ebba Busch Thor

Under parollen Tuffa frågor – ärliga svar inledde kristdemokraternas Ebba Busch Thor på måndagskvällen sin förvalsturn tillsammans med Bert Karlsson i Skara. Men Bert Karlsson ställde inte bara frågor.
Busch Thor och Karlsson på turné
Inrikes. Kan Bert Karlsson lyfta KD över riksdagsspärren? Ebba Busch Thor är optimistisk över samarbetet som nu drar i gång. - Jag hoppas att vi kan prata politik på ett lite annorlunda sätt, säger KD-ledaren.
Läs mer om KD-ledaren och Karlsson.
Busch Thor och Karlsson på turn
Kan Bert Karlsson lyfta KD över riksdagsspärren? Ebba Busch Thor är optimistisk över samarbetet som nu drar i gång. – Jag hoppas att vi kan prata politik på ett lite annorlunda sätt, säger KD-ledaren.
Läs mer om KD-ledaren och Karlsson.

14.30: Busch Thor på turn med Bert Karlsson

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Bert Karlsson inleder partiets förvalsturn. Följ pressträffen direkt.
Så ska Ebba Busch Thor rädda Kristdemokraterna
Med ett halvår kvar till val ligger Kristdemokraterna under riksdagsspärren, enligt senaste opinionsmätningen.I Ekots lördagsintervju berättar Ebba Busch Thor vad som ska locka väljarna till hennes parti.Partiledaren trycker framför allt på skattesänkningar för pensionärer.– Vi kommer inte ge oss förrän vi har fått en rejäl förbättring för Sveriges pensionärer, säger hon i intervjun.
Tänk va fôlk hôller på
Hus i helvete. I veckan har Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor gjort ett utspel om ett nationellt förbud mot böneutrop. Det är lustigt det där med islam ändå.
Läs mer om Ebba Busch Thor.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Inrikes. Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från mosker. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Ebba Busch Thor vill förbjuda böneutrop
Ebba Busch Thor är emot böneutrop från mosker i Sverige.Hon uppmanar nu sina kommunala företrädare att rösta nej i frågan.– Det är inte rimligt med återkommande institutionaliserade böneutrop, säger hon till Ekot.
Läs mer om Ekot och Sverige.Hon.
Ebba Busch Thor vill inte ha böneutrop i Sverige
Just nu pågår det en debatt i Sverige om böneutrop från moskéer. I Växjö vill en moské ha ett böneutrop en gång i veckan för att kalla till fredagsbönen. Detta har rört upp en hel del känslor.
Läs mer om Sverige.
Busch Thor (KD): Vi är emot böneutrop
KD-ledaren Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till att tillåta böneutrop från mosker. – Vi är emot böneutrop, säger hon till SR Ekot.
Ebba Busch Thor: Vi är emot böneutrop
KD-ledaren Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till att tillåta böneutrop från mosker. Vi är emot böneutrop, säger hon till SR Ekot.
Busch Thor: Vi är emot böneutrop
KD-ledaren Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till att tillåta böneutrop från mosker. – Vi är emot böneutrop, säger hon till SR Ekot.
Ebba Busch Thor: Visar att internet är ett laglöst land
I kvällens Bara Politik riktar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skarp kritik mot Google och Youtubes agerande kring att nazistiskt material tillåts ligga kvar på deras plattformar. – Jag är verkligen glad över att Dagens Nyheter och Expressen har gjort de här granskningarna. Det visar på det stora problemet med att internet upplevs som, och de facto är, ett laglöst land.
KD-ledaren om turnn med Bert Karlsson: Den behövs
Ebba Busch Thor var bara fyra år gammal när den dåvarande Folkpartiledaren Bengt Westerberg 1991 reste sig ur tv-soffan och gick – i protest mot Bert Karlsson och Ian Wachtmeister.Nu åker KD-ledaren på turn med samme Bert Karlsson.– Turnn behövs verkligen för att bryta Stockholmsfixeringen, säger hon inför sin medverkan i kvällens Bara Politik i Expressen TV.
Politikernas oväntade möte – under finalen
Melodifestivalen är en folkfest som bygger broar över de politiska blockgränserna.Under gårdagens final i Globen möttes de politiska motståndarna Ebba Busch Thor och Jonas Sjöstedt av en slump på finalen i Globen.Vi är ju varandras motsatser men Mello förenar Sverige. skriver Jonas Sjöstedt i en kommentar till Expressen.
Oväntade schlageralliansen – såg Melodifestivalen ihop
De är vana att munhuggas i debatter.Men privat är KD-ledaren Ebba Busch Thor och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vänner.Hittat min plats för kvällen! I kväll gäller schlager-alliansen! skriver Ebba Busch Thor på Twitter.Oväntade allianser ikväll, skriver Jonas Sjöstedt.
Vänsterns normkritik har underminerat samhället
Vi ser nu hur våra värderingar utmanas på ett sätt som ytterst kan sätta vår rättsskipning i gungning. Sverige behöver ett gemensamt etiskt modersmål där vissa grundläggande värderingar inte är valbara, skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor.
Läs mer om Ebba Busch Thor.
Alliansen vill återinföra kömiljarden
Alliansens föreslår att en ny och uppdaterad kömiljard införs för att korta vårdköerna, skriver Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund, och Ebba Busch Thor i en debattartikel i Svenska Dagbladet.
Med en förbättrad kömiljard kan vi kapa vårdköerna
Svensk hälso- och sjukvård står inför en nationell kris. På bara tre år har vårdköerna fördubblats. Till skillnad från regeringen är Alliansen beredd att ta ansvar för att korta vårdköerna – och vi föreslår därför gemensamt att kömiljarden återinförs, skriver allianspartiernas ledare Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund, och Ebba Busch Thor.
Busch Thor angriper Löfven
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor går till hårt angrepp mot statsminister Stefan Löfven i sitt inledningstal på partiets kommun- och landstingsdagar i Jönköping. – Stefan Löfven har fört sjukvården tillbaka nästan ett helt decennium.
KD-toppen: Det var tyngre för ett år sen
KD-ledaren Ebba Busch Thor samlar tusen kristdemokrater i Jönköping inför valet.Men det är ett parti med krissiffror på under 3 procent som möts i helgen.– Det var tyngre för ett år sen eller två, säger partisekreterare Acko Ankarberg Johansson, KD.
Svenska läkare administrerar i stället för att träffa patienter
DN DEBATT 2/3. Sjukvården behöver inte bara mer pengar utan också en rad strukturreformer. Svenska läkare träffar lägst antal patienter per år i hela OECD: bara en tredjedel av genomsnittet och tvingas till mycket administration. Vi vill införa standardiserade journalsystem och ha fler sekreterare som stöttar läkarna, skriver Ebba Busch Thor (KD) och Acko Ankarberg Johansson (KD).
Ulf Kristersson kan bli räddningen för Ebba Busch Thor
Moderatväljare kan rädda krisande Kristdemokraterna. Det visar en mätning från DN/Ipsos.