Eda

Lägenhet totalförstörd efter brand i flerfamiljshus

Ett lägenhet i ett flerfamiljshus i Eda kommun, Värmland har förstörts i en brand.Enligt initiala uppgifter befarades boende ha varit kvar i lägenheten, men enligt räddningstjänsten ska ingen ha skadats.– Det är en lägenhet som är helt utbränd. Men det är inget folk kvar som vi misstänker, säger Alf Törnkvist, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Alf Törnkvist, Eda och Värmland.

JUST NU: Lägenhet totalförstörd efter brand i flerfamiljshus

Ett lägenhet i ett flerfamiljshus i Eda kommun, Värmland har förstörts i en brand.Enligt initiala uppgifter befarade boende ha varit kvar i lägenheten, men enligt räddningstjänsten ska ingen ha skadats.– Det är en lägenhet som är helt utbränd. Men det är inget folk kvar som vi misstänker, säger Alf Törnkvist, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Alf Törnkvist, Eda och Värmland.
JUST NU: Flerfamiljshus brinner – boende ska vara kvar i huset
Ett flerfamiljshus ska ha börjat brinna i Eda kommun i Värmland.Enligt initiala uppgifter ska det brinna på andra våningen i huset.– Vad jag har förstått ska det befinna sig folk kvar i huset, säger Alf Thörnqvist, på räddningstjänsten i Arvika, till NWT.
JUST NU: Lastbilskrasch – varningar för svår halka
En lastbil kanade på onsdagsmorgonen av vägen i närheten av Eda.Under bärgningsarbetet kommer riksväg 61 att vara helt avstängd.Trafikverket och polisen varnar för mycket halt väglag i Västsverige.– Det är snömodd på platsen så han kanade nog bara av vägen, säger räddningschef i beredskap Johnny Hjalmarsson.

JUST NU: Lastbilskrasch – varningar för halka

En lastbil kanade på onsdagsmorgonen av vägen i närheten av Eda.Under bärgningsarbetet kommer riksväg 61 att vara helt avstängd.Trafikverket och polisen har under dagen varnat för mycket halt väglag i Västsverige.– Det är snömodd på platsen så han kanade nog bara av vägen, säger räddningschef i beredskap Johnny Hjalmarsson.Trafikverket och polisen har under morgonen varnat för mycket halt väglag i delar av Västsverige.
Efter stormen av Hirokazu Kore-eda med Abe Hiroshi och Maki Yoki
Kore-eda fångar en detektiv med lågmält skruvad humor.
Bilar i frontalkrock – mycket halt
Två bilar har frontalkrockat i Eda tidigt på torsdagsmorgonen.En person fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.– Det är mycket halt på platsen, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Pytonorm dog efter brand i terrarium
Sent på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Eda kommun.Orsaken till branden ska vara en värmelampa i ett terrarium – en pytonorm, några kackerlackor och råttor dog i branden.– De skulle bli mat åt ormen var tanken, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Eda, Morgan Connedal och Värmland.
Beslagtagen buss stals från tullstation
En beslagtagen buss stals från tullstationen i Eda i Värmland under natten.Efter en kortare färd kunde polisen sedan gripa två män i 50-årsåldern i anslutning till bussen.– De är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Men de fick gå efter förhör, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Läs mer om Eda, Stefan Wickberg och Värmland.
Två kvinnor till sjukhus efter krock med älg
Två kvinnor fick föras till sjukhus under natten till onsdagen efter en bilolycka. Detta efter dem kolliderat med en älg i Eda.
Läs mer om Eda.
Skola evakuerad – polisiär insats
En skola i Eda kommun har blivit evakuerad, skriver NWT. Enligt ett pressmeddelande från kommunen är alla barn och personal i säkerhet. Anledningen är en polisiär insats.
Läs mer om Eda och NWT.
Brand i sågverk i Eda kommun
Tre styrkor från räddningstjänsten bekämpar en brand i en byggnad vid ett sågverk i Eda kommun i Värmland.– Det är en rökfylld lokal, den är inte övertänd och branden är begränsad just nu, säger Mattias Larsson, räddningschef.
Läs mer om Eda och Värmland.
Fyra anhållna efter skottlossning
Fyra personer stoppades på torsdagskvällen i en bil i Eda och anhölls senare – de misstänks för mordförsök. Enligt VF slutade mötet mellan två kompisgäng med skottlossning. Ingen ska ha blivit skadad.
Läs mer om Eda.
Brand efter explosion i kraftverk
En explosion har inträffat inomhus i ett kraftverk i Eda kommun i Värmland.– Det ska ha skakat om...
Läs mer om Eda och Värmland.
Explosion i värmländskt kraftverk
En explosion har inträffat inomhus i ett kraftverk i Eda kommun i Värmland.– Det ska ha skakat om...
Läs mer om Eda och Värmland.
Underjordisk explosion i kraftverk
Det ska ha skett någon form av underjordisk explosion i ett kraftverk i Eda kommun, skriver Värmlands Folkblad. Det ska ha skakat om ganska bra för det kändes i de intilliggande husen, säger Lars-Erik Karlsson, räddningschef i beredskap Arvika till tidningen.
Läs mer om Arvika, Eda och Lars-Erik Karlsson.
Kvinna hotades med avhugget grishuvud
Under natten mot lördagen såg en kvinna i Koppom i Eda kommun hur två personer rörde sig utanför hennes bostad.
Läs mer om Eda och Koppom.
Hotades med avhugget grishuvud
Under natten mot lördagen såg en kvinna i Koppom i Eda kommun hur två personer rörde sig utanför...
Läs mer om Eda och Koppom.
Saab tar ammunitionsorder
Försvarskoncernen Saab har fått en beställning från Europeiska försvarsbyrån, EDA, gällande produktion och leverans av ammunition till vapensystemet Carl-Gustaf.
Läs mer om Carl-Gustaf, EDA och Europeiska.
Försvunnen man hittades vid liv
En man i 60-årsåldern var spårlöst försvunnen efter en promenad i Eda kommun under tisdagseftermiddagen. Polisen tog beslut om en statlig räddningsinsats under kvällen och en stor insats drog i gång. På onsdagsmorgonen hittades mannen vid liv.
Läs mer om Eda.
Flera till sjukhus efter krock: Barn i en bil
Flera personer har förts till sjukhus efter en krock på riksväg 61 i Eda. Ambulanser från både Sverige och Norge kom till platsen och även en ambulanshelikopter kopplades in. – Jag vet att personer förts till sjukhus, men inte hur många. I en av bilarna fanns två barn, säger Mattias Larsson, räddningschef.
Läs mer om Eda, Norge och Sverige.
Miljonaffärer utan upphandling
Eda kommun i Värmland får kritik av Konkurrensverket efter att ha köpt tjänster för miljontals...
Läs mer om Konkurrensverket och Värmland.
Greps med 13 000 cigaretter vid gränsen
I en bil, som polisen stoppade i Koppom i Eda kommun nära norska gränsen i Värmland under natten till tisdagen, fanns 13 000 cigaretter och över tusen liter öl och sprit.
Läs mer om Eda, Koppom och Värmland.
Fyra gripna för misstänkt smuggling
I en bil, som polisen stoppade i Koppom i Eda kommun nära norska gränsen i Värmland under natten...
Läs mer om Eda, Koppom och Värmland.
Vargjakt - för vargarnas skull
SÖDRA FJÄLL, EDA, VÄRMLAND. Så blev det vargjakt till sist ändå, trots alla juridiska kringelikrokar. 43 vargar får skjutas i Värmland, Örebro län och Dalarna.
Läs mer om Dalarna, EDA, Värmland och Örebro.