Eda

Den vita älgen får leva

Den vita älgen som filmades av kommunalrådet Hans Nilsson i Eda får leva. Det uppger polisen i Arvika för DN. – Jag är jättelycklig för det, säger Hans Nilsson.
Läs mer om Arvika och Eda.

Har startat namninsamling för att rädda vita sagoälgen

Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog får skjutas – Polisen har fattat beslut om skyddsjakt.Men beslutet har mötts av kraftiga protester. I bräschen går Hans Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Eda, som har startat en namninsamling på nätet. Och på bara ett par timmar har den skrivits under av mer än 1500 personer.– Det ringer folk från hela landet. Jag hoppas att beslutande instanser tar sitt förnuft till fånga, säger Nilsson.
Läs mer om Eda, Gunnarskog, Nilsson och Polisen.
Person försvunnen – polis på väg för sökinsats
En person är försvunnen i Åmotfors i Eda kommun.– Vi är på väg dit med två patruller för att söka av närområdet, berättar Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen, Dan Sööder och Eda.
Lastbil och personbil i olycka
En lastbil och en personbil har kolliderat i Charlottenberg i Eda kommun.– Vi är på väg till platsen. Enligt larmet ska en person har drabbats av nacksmärtor, berättar Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.

JUST NU: Norsk polis jagar förare i Sverige

Den norska polisen jagar just nu en bil som kört över till gränsen i Sverige.– Han har inte stannat på polismännens tecken, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.Jakten pågår just nu i höjd med Eda glasbruk i Värmland.
Brand i flerfamiljshus – två flydde lågorna
Det brinner i ett flerfamiljshus i Eda, Värmland.Två personer ska ha flytt lågorna.– De har tagit sig ut, säger Sara Axelsson, vakthavande befäl vid polisen Region Bergslagen.
Kommunalrådet fångade den vita älgen på film - har bilvit en världsnyhet
Det var en dröm.I fredags gick den i uppfyllelse.Då lyckades kommunalrådet Hans Nilsson, 57, i Eda fånga den vita älgtjuren – på film.– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT.Nu sprids bilderna på den vita älgen över världen – bland annat har den plockats upp av BBC.
Läs mer om Afrika, BBC och Eda.
Kommunalrådet fångade den vita älgen på film - har bilvit en världsnyhet
Det var en dröm.I fredags gick den i uppfyllelse.Då lyckades kommunalrådet Hans Nilsson, 57, i Eda fånga den vita älgtjuren – på film.– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT.Nu sprids bilderna på den vita älgen över världen – bland annat har den plockats upp av BBC.
Läs mer om Afrika, BBC och Eda.
Vit sagoälg fångad på film
En kritvit älg, som tagen ur en saga, fångades på film av kommunalrådet i Eda kommun i fredags. Nu sprider sig den fina filmen på sociala medier.
Läs mer om Eda.
Tre personer inblandade i krock – ambulans på väg
Två bilar har krockat i centrala Säffle, totalt tre personer ska vara inblandade i olyckan.Två ambulanser har beordrats till platsen.– Det är för tidigt att säga något om skadeläget, säger Jonny Hjalmarsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Arvika, Eda och Säffle.
Läs mer om Arvika, Eda, Jonny Hjalmarsson och Säffle.
Lägenhet totalförstörd efter brand i flerfamiljshus
Ett lägenhet i ett flerfamiljshus i Eda kommun, Värmland har förstörts i en brand.Enligt initiala uppgifter befarades boende ha varit kvar i lägenheten, men enligt räddningstjänsten ska ingen ha skadats.– Det är en lägenhet som är helt utbränd. Men det är inget folk kvar som vi misstänker, säger Alf Törnkvist, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Alf Törnkvist, Eda och Värmland.
JUST NU: Lägenhet totalförstörd efter brand i flerfamiljshus
Ett lägenhet i ett flerfamiljshus i Eda kommun, Värmland har förstörts i en brand.Enligt initiala uppgifter befarade boende ha varit kvar i lägenheten, men enligt räddningstjänsten ska ingen ha skadats.– Det är en lägenhet som är helt utbränd. Men det är inget folk kvar som vi misstänker, säger Alf Törnkvist, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Alf Törnkvist, Eda och Värmland.
JUST NU: Flerfamiljshus brinner – boende ska vara kvar i huset
Ett flerfamiljshus ska ha börjat brinna i Eda kommun i Värmland.Enligt initiala uppgifter ska det brinna på andra våningen i huset.– Vad jag har förstått ska det befinna sig folk kvar i huset, säger Alf Thörnqvist, på räddningstjänsten i Arvika, till NWT.
JUST NU: Lastbilskrasch – varningar för svår halka
En lastbil kanade på onsdagsmorgonen av vägen i närheten av Eda.Under bärgningsarbetet kommer riksväg 61 att vara helt avstängd.Trafikverket och polisen varnar för mycket halt väglag i Västsverige.– Det är snömodd på platsen så han kanade nog bara av vägen, säger räddningschef i beredskap Johnny Hjalmarsson.
JUST NU: Lastbilskrasch – varningar för halka
En lastbil kanade på onsdagsmorgonen av vägen i närheten av Eda.Under bärgningsarbetet kommer riksväg 61 att vara helt avstängd.Trafikverket och polisen har under dagen varnat för mycket halt väglag i Västsverige.– Det är snömodd på platsen så han kanade nog bara av vägen, säger räddningschef i beredskap Johnny Hjalmarsson.Trafikverket och polisen har under morgonen varnat för mycket halt väglag i delar av Västsverige.
Efter stormen av Hirokazu Kore-eda med Abe Hiroshi och Maki Yoki
Kore-eda fångar en detektiv med lågmält skruvad humor.
Bilar i frontalkrock – mycket halt
Två bilar har frontalkrockat i Eda tidigt på torsdagsmorgonen.En person fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.– Det är mycket halt på platsen, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Pytonorm dog efter brand i terrarium
Sent på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Eda kommun.Orsaken till branden ska vara en värmelampa i ett terrarium – en pytonorm, några kackerlackor och råttor dog i branden.– De skulle bli mat åt ormen var tanken, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Eda, Morgan Connedal och Värmland.
Beslagtagen buss stals från tullstation
En beslagtagen buss stals från tullstationen i Eda i Värmland under natten.Efter en kortare färd kunde polisen sedan gripa två män i 50-årsåldern i anslutning till bussen.– De är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Men de fick gå efter förhör, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Läs mer om Eda, Stefan Wickberg och Värmland.
Två kvinnor till sjukhus efter krock med älg
Två kvinnor fick föras till sjukhus under natten till onsdagen efter en bilolycka. Detta efter dem kolliderat med en älg i Eda.
Läs mer om Eda.
Skola evakuerad – polisiär insats
En skola i Eda kommun har blivit evakuerad, skriver NWT. Enligt ett pressmeddelande från kommunen är alla barn och personal i säkerhet. Anledningen är en polisiär insats.
Läs mer om Eda och NWT.
Brand i sågverk i Eda kommun
Tre styrkor från räddningstjänsten bekämpar en brand i en byggnad vid ett sågverk i Eda kommun i Värmland.– Det är en rökfylld lokal, den är inte övertänd och branden är begränsad just nu, säger Mattias Larsson, räddningschef.
Läs mer om Eda och Värmland.
Fyra anhållna efter skottlossning
Fyra personer stoppades på torsdagskvällen i en bil i Eda och anhölls senare – de misstänks för mordförsök. Enligt VF slutade mötet mellan två kompisgäng med skottlossning. Ingen ska ha blivit skadad.
Läs mer om Eda.
Brand efter explosion i kraftverk
En explosion har inträffat inomhus i ett kraftverk i Eda kommun i Värmland.– Det ska ha skakat om...
Läs mer om Eda och Värmland.
Explosion i värmländskt kraftverk
En explosion har inträffat inomhus i ett kraftverk i Eda kommun i Värmland.– Det ska ha skakat om...
Läs mer om Eda och Värmland.