Ekeroth

Inga alternativ för SD – när riktigt inflytande är målet

Enda sättet för SD att släppas in i värmen hos de andra riksdagspartierna är att bli så stora som möjligt i valet. Därför får Kent Ekeroth gå, men hans politiska förslag fortsätta att forma partiets valrörelse.
Läs mer om Kent Ekeroth.

Åkesson vill att SD blir färre för att växa

Enda sättet för Sverigedemokraterna att komma in i värmen bland riksdagspartierna är att vinna så många mandat som möjligt. För att locka fler väljare låter Jimmie Åkesson Kent Ekeroth gå och ser lugnt på när öppet rasistiska medlemmar byter parti.
Partiets dom: Kent Ekeroth kickas från SD:s valsedel
Sverigedemokraterna möttes idag i Stockholm för att spika planeringen inför höstens val - och välja riksdagslista.
Läs mer om Stockholm.

Kent Ekeroth (SD) kvalar inte in på riksdagslistan

Kent Ekeroth kvalar inte in på Sverigedemokraternas riksdagslista. Det står klart efter en känsloladdad debatt och omröstning på partiets valkonferens. – Det är ett problem att vissa ledmöter väljer att sätta sin personliga agenda framför riksdagsgruppen, sa partiledare Jimmie Åkesson.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Splittrat SD röstar om valsedel
Splittringen kring de föreslagna namnen på SD:s valsedel är tydlig på partiets valkonferens. Många ombud är missnöjda med att flera kända namn, bland andra Kent Ekeroth, inte finns med.
Läs mer om Kent Ekeroth.
I dag ska Kent Ekeroths politiska öde avgöras
I helgen samlas Sverigedemokraterna i Nacka i Stockholm för att spika paritets riksdagslista.I partiledningens förslag fanns Ekeroth inte med bland de 60 toppkandidaterna.Men en alternativ lista - där Ekeroth finns med - väntas utmana partiledningens lista.
Sverigedemokraterna spikar riksdagslista
Många nya namn, utom i toppen, kan bli resultatet när Sverigedemokraterna i dag ska fastställa sin riksdagslista. Många riksdagsledamöter kan petas, inklusive den skandalomgärdade Kent Ekeroth.
Intern turbulens inför SD:s valkonferens
I morgon avgörs Kent Ekeroths (SD) framtid i Sverigedemokraterna. Hamnar han inte på riksdagslistan lämnar han partiet, säger han till SVT. Petter Nilsson, ordförande i SD Västerbotten tror att den alternativa listan, där Ekeroth finns med, kommer att vinna. – Det är ganska goda chanser att det går igenom, säger Nilsson till DN.
Kent Ekeroths miljonklipp – om han lämnar riksdagen
Kent Ekeroths nya liv i Ungern kan bli ett klipp rent ekonomiskt.Om han petas från riksdagen efter höstens val kan han få en miljonfallskärm från skattebetalarna.Dessutom kan han dra nytta av lägre skatter i Ungern där han startat bolag.– Det är ett väldigt bra företagsklimat i Ungern, säger Kent Ekeroth.
Läs mer om Kent Ekeroth och Ungern.
Ekeroths lojalitet mot Sverige är urusel – och det är OK
Nej, Kent Ekeroth (SD) ska givetvis inte förlora sitt svenska medborgarskap för att han är mer lojal mot Ungern än mot Sverige.Men om hans parti styrde Sverige hade han legat risigt till.
Här är Kent Ekeroths nya liv - i Budapest
Här är Kent Ekeroths nya liv - i Budapest.Expressen kan nu avslöja hur SD-ledamoten skaffat boende och startat bolag i Ungerns huvudstad.Till sin hjälp har han tagit förre SD-toppen Erik Almqvist - Budapestbo och kollega från järnrörsskandalen.– Jag tänker inte gå in på personliga detaljer, säger Kent Ekeroth.
Kent Ekeroths rädsla efter SD-skandalerna
Om fem dygn kan hans politiska karriär vara över.Nu är SD:s mycket omstridde Kent Ekeroth, 36, ångerfull.– Jag har varit på platser som jag inte borde ha varit på, säger han.Blir det fyra år till i riksdagen – eller en flytt till Ungern?
Intern SD-strid om Ekeroth
Läs mer om Ekeroth.
Intern SD-strid om Kent Ekeroth
En intern strid är på gång om Sverigedemokraternas kontroversielle riksdagsledamot Kent Ekeroths plats på partiets valsedel, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Kent Ekeroth.
Ekeroth och förre SD-ledaren petas från lista
Valberedningen petar skandalomsusade Kent Ekeroth och den förre partiledaren Mikael Jansson från förslaget till riksdagslista. Nästan hälften av de 60 namnen är bytta sedan 2014. Två nya har polisbakgrund och en arbetar med ensamkommande.
Erik Helmerson: Petningen av Ekeroth stressar SD:s muslimhatare
Kent Ekeroth sågs som en garant för att SD skulle stå stadigt mot invandrare, islam och interna förrädare. När han ställs ute i kylan kan partiet spricka.
Läs mer om Ekeroth.
K-G Bergström om SD:s petning av Ekeroth: Inte störtöverraskad
Kent Ekeroth petas från SD:s riksdagslista.Ingen stor skräll, enligt Expressens politiske kommentator K-G Bergström.– En riksdagsledamot som blir en belastning för sitt parti är i grunden ingen framgångsrik politiker, säger han i Expressen TV.
Läs mer om Ekeroth och Expressen TV.
Erik Helmerson: Petningen av Ekeroth – ett ödesbeslut av SD
Petad – men kommer Kent Ekeroth att gå utan strid? Kanske är detta en ödesstund för Sverigedemokraterna.
Kent Ekeroth petas från riksdagen – av egna partiet
Sverigedemokraten och riksdagsledamoten Kent Ekeroth petas från partiets riksdagslista. Det bekräftar valberedningens ordförande Michael Rosenberg för Aftonbladet.
Kent Ekeroth petas från SD:s riksdagslista
Riksdagsledamoten Kent Ekeroth kommer inte att finnas med på valbar plats på Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.