Ekonomisk

Svenska fotbollförbundet: Vi har kostnader och någon måste betala

Göteborg. Svenska fotbollförbundet kommer sannolikt att kräva ekonomisk kompensation för det inställda VM-kvalet. – Vi har kostnader och någon måste betala, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Läs mer om VM-kvalet.

Stjärnans pik – efter den vilda guldfesten

IFK Norrköping vill ha ekonomisk kompensation från Malmö FF för det konstgräs som förstördes av glödande pyroteknik under guldfirandet på Östgötaporten.MFF betalar – men inte utan ett inlägg i konstgräsdebatten.– Det ju lite lustigt att det är den där plastmattan som brinner. De får väl skaffa riktigt gräs i stället, då tror jag inte att det skulle brinna, säger Anton Tinnerholm.
Svensk man startade bolagen i bedrägerihärvan
Svenske skatteexperten Michael Magnusson, 45, ligger bakom de trustbolag som används för att gömma undan pengar och undvika skatt.Det rapporterar Dagens Nyheter – som i en granskning har visat att brister i lagstiftningen har lett till att Sverige utnyttjas för ekonomisk brottslighet.Själv förnekar Magnusson att han är hjärnan bakom upplägget.– Smickrande, men nej, skriver han till tidningen.
Natalie, 22: Hon tyckte att jag behövde en botox-behandling
Amatörtränaren Natalie Örtlund, 22, är ordentligt i ropet.I våras tvingades hon flytta ifrån sin gård efter att ha fått sin licens indragen.Och berättade då att flytten inneburit en ekonomisk smäll. Förra veckan skrev hon ett Facebook-inlägg – där hon berättar om ett obehagligt erbjudande om botox-behandling som hon fått via telefon.– Personligen tycker jag det är sjukt otäckt, säger Natalie Örtlund.

Sjöstedt (V): Misstag att utse Bodström till landshövding

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har tidigare kritiserat regeringen för att utse Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län och gläds nu åt att den förre justitieministern får posten. – Det var ett misstag att utse honom från första början, säger han. Även Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson tycker att det är bra att regeringen backar.
Läs mer om Bodström.
Svensken i koma i USA efter olycka
Johan Nordling, 39, ligger i koma efter en motocrossolycka i Kalifornien.Nu vädjar familjen om ekonomisk hjälp på Facebook för att bekosta en flygtransport hem.– Vi måste få hem honom på något vis och vi behöver hjälp med det, säger hans mamma Inger Nordling.
Danska Postnord i svår ekonomisk knipa
Tunga politiker i Danmark har informerats om att den danska delen av jätten Postnord är konkursmässig.Problemen är så allvarliga att verksamheten hotas redan i slutet av denna månad, om medel inte skjuts till. Det erfar danska TV2.Danmarks finansminister ska i helgen ha krismöte med svenske näringsministern Mikael Damberg, uppger Tv-kanalen.
Johan Schück: Brist på reformer ett sänke för landet
Indien är i en ekonomisk svacka, vilket landets regering bär ansvar för. Det är ett misslyckande för premiärminister Narendra Modi att tillväxten nu är nere under 6 procent.
Läs mer om Narendra Modi.
Nykomlingen i ekonomisk kris
SDHL-nykomlingen Göteborg är i ekonomisk kris. Sportchefen Jan Mellgren säger till GP att föreningen kanske inte kan genomföra hela säsongen.
18 gripna i stort danskt tillslag
Dansk polis har i ett stort tillslag mot ett kriminellt nätverk som misstänks för omfattande ekonomisk brottslig verksamhet beslagtagit motsvarande 16 miljoner svenska kronor, åtta lyxbilar och många värdefulla smycken.
KI:s kalldusch stänker även på oppositionen
Vass retorik och krassa siffror. Innan den stora partiledardebatten i riksdagen kom statliga Konjunkturinstitutet (KI) med en ekonomisk kalldusch. Varken regeringen eller oppositionens politik skulle ge tillräckliga överskott valåret 2018.
Hemliga dokument avslöjar katalanska ledarnas plan
De har planerat att bryta sig loss från Spanien i flera år.Dokument som El Pais tagit del av avslöjar de katalanska ledarnas hemliga strategi – tillsammans med regionens poliskår Los Mossos.Vägen är en demokratisk konflikt som stöds av medborgarna, med syfte att generera politisk och ekonomisk instabilitet som tvingar staten att förhandla om en separation står det i dokumenten.
Läs mer om Spanien.
Årets ekonomipristagare är Richard H Thaler
Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år Richard H Thaler.
Läs mer om Richard H Thaler.
Thaler – därför vinner han ekonomipriset
Richard H. Thaler vid Chicago University tilldelas Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2017, för hans bidrag till beteendeekonomi.
Läs mer om Chicago University.
Spänd väntan på ekonomipriset till Nobels minne
Högtidsdagen för världens mest framgångsrika ekonomer är här. I dag delar Riksbanken ut årets pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Prissumma: åtta miljoner kronor.
Läs mer om Riksbanken.
Paul Romer toppkandidat till Nobelpriset i ekonomi
Årets ekonomipristagare kan bli Paul Romer, som anses banbrytande i sin syn på ekonomisk tillväxt. Men inför beskedet på måndag finns flera namn finns med i spekulationerna. Ett av dem är svensken Assar Lindbeck.
Paul Romer är den mest troliga ekonomipristagaren
Årets ekonomipristagare kan bli Paul Romer, som anses banbrytande i sin syn på ekonomisk tillväxt. Men inför beskedet på måndag finns flera namn finns med i spekulationerna. Ett av dem är svensken Assar Lindbeck.
Läs mer om Assar Lindbeck och Paul Romer.
Nya Sida-chefen: Hållbarhet mer än bara miljöfrågor
När allmänheten får säga sitt om svenska myndigheters hållbarhetsarbete hamnar biståndsmyndigheten Sida bland de tio sämsta. Detta trots att myndigheten dagligen jobbar med hållbar utveckling. – De flesta människor sätter likhetstecken mellan hållbarhet och miljö, men hållbarhet inkluderar även social och ekonomisk hållbarhet och vi jobbar med alla tre, säger Sidas nya generaldirektör Carin Jämtin.
Läs mer om Carin Jämtin och Sida.
Svantesson: Moderaternas politik gör Sverige mycket bättre
Bristande integration är ett stort problem i Sverige och något politikerna måste ta tag i.Det säger Elisabeth Svantesson – Moderaternas nya ekonomisk-politiska talesperson och finansministerkandidat.– Vi måste göra mer för att de som kommer till Sverige ska komma i jobb och bli egenförsörjande och inte leva på bidrag, säger hon.
Läs mer om Sverige.
Vänstern och Liberalerna kräver att Bodström stoppas som landshövding
Kritiken mot att Thomas Bodström har utnämnts till landshövding i Stockholms län växer. Stoppa tillsättningen kräver både Vänsterledaren Jonas Sjöstedt och Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson. Som tidigare styrelseledamot i det skandalomsusade pensionsfondsbolaget Allra har Bodström visat på dåligt omdöme, anser de.
Läs mer om Allra, Bodström och Liberalerna.
Just nu: Moderaterna presenterar sin budget
M-ledaren Ulf Kristersson och nyutnämnda ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson presenterar partiets skuggbudget för 2018. Följ sändningen här.
Avstängd – får full lön av MFF
Den brottsmisstänkte MFF-spelaren är avstängd av Malmö FF och får inte representera klubben i något sammanhang.Någon ekonomisk bestraffning får han dock inte utan erhåller full lön från klubben.–Han är fortfarande anställd av oss, på fri fot och tillgänglig för arbete, förklarar MFF:s vd Niclas Carlnn.
Läs mer om MFF och Malmö FF.
Katalonien motorn i spansk ekonomi
Ett Spanien utan Katalonien skulle vara en ekonomisk käftsmäll. Regionen är en ekonomisk motor och står för nästan 20 procent av Spaniens BNP. Katalonien å sin sida kan få svårt att klara sig på egna ben om man inte välkomnas in i EU-klubben.
Läs mer om EU-klubben och Katalonien.
En av Sveriges rikaste förlorade allt – så lever Seth-Roland, 75, i dag
Han var en av Sveriges rikaste personer. Men på 1990-talet gick det utför: han dömdes två gånger till fängelse för ekonomisk brottslighet, blev skjuten av en torped och försattes i konkurs. Seth-Roland Arnr, 75, även känd som skalbolagskungen, berättar nu i en exklusiv intervju med Expressen om sitt liv och om skjutningen. – Han siktade på magen och sa: Nä, jag ska inte döda dig och sen sköt han genom det benet och kulan gick ut genom det andra benet, säger Arnr och visar hur han blev skjuten.
Läs mer om Arnr, Expressen och Seth-Roland.