Ekstrabladet

JUST NU: Polisinsats vid skola efter hot

Dansk polis har satt in en insats vid en skola på Nordsjälland.Något slags hot ligger bakom.– Eleverna är evakuerade, säger rektorn Ruth Kirkegaard till Ekstrabladet.

Gängman misstänkt för flera brott – greps på semestern

En 23-årig framstående medlem i Loyal to Familia har gripits i semesterparadiset Marbella –och har nu lämnats ut till Danmark.Men flera medlemmar i det kriminella gänget, som det senaste året har expanderat till Sverige, har ögonen på sig från polisen.Det handlar bland annat om en omfattande knarkhandel som nu rullas upp.–Jag kan bekräfta att spansk polis har gripit en person åt oss i Spanien, Mads Helios, polisinspektör, till Ekstrabladet.
Wozniacki hotar med bojkott efter skandalen
Caroline Wozniacki hotar att bojkotta Miami Open efter att hennes familj ska ha hotats under årets turnering.I så fall skulle danskan bryta mot tourreglerna och riskera böter.– Det var verkligen förfärligt, säger Wozniacki enligt Ekstrabladet.
Efter kritiken – nu plockas prinsessans bröstbilder bort
Nu backar den holländska bildbyrån om bröstbilderna.Det var på onsdagen som det avslöjades att smygtagna bilder på danska prinsessan Marie låg ute på nätet.– Vi har som policy att vi inte säljer paparazzibilder av medlemmar i det holländska kungahuset, och då ska vi inte heller ha bilder av den danska prinsessan, säger byråns chef Bas van Beek till Ekstrabladet.
Läs mer om Beek, Ekstrabladet och Marie.

Det känns som ett farväl för honom

Bröndby har inte förlorat på 23 matcher.Samtidigt kan en av lagets svenskar vara på väg bort från klubben.Johan Larsson, 27, sitter på ett utgående kontrakt.– Jag förhandlar inte med Bröndby, säger han till Ekstrabladet.
Läs mer om Bröndby och Ekstrabladet.
Karusellen stannade inte – pojke fick inre blödningar
En åkattraktion på Bakkens nöjesfält utanför Köpenhamn har stängts av efter en incident i helgen när karusellen inte slutade snurra.En tolvårig pojke fick inre blödningar efter att ha snurrat runt över 100 gånger, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
1075 minkar dog ombord på plan
Nästan 8000 dräktiga minkar fraktades på ett plan från Danmark till en minkuppfödare i Kanada.Under resan miste 1075 av djuren livet och tusentals drabbades av missfall.– Vi står utan ansvar, säger Jørgen Jessen, direktör och medägare på Scan Global Logistics till Ekstrabladet.
16-åring körde i 220 km/h – med småbarn i baksätet
Den danska polisen fick göra en stor insats under natten när en BMW plötsligt tog sig igenom betalstationen till Stora Bält-bron.Bilens 16-årige förare drog i väg i 220 km/h – med två små barn i baksätet.– Ett av dem är ett spädbarn, säger polisen vaktchef Kenneth Taanquist till Ekstrabladet.
Kritiken mot ex-HIF:arens klubb: Det luktar kloak
Träningsanläggningen i Rasmus Jönssons Odense verkar vara långt ifrån de bästa.I alla fall om man får tro ex-HIF:arens lagkamrat Kenneth Emil Petersen som delar ut svidande kritik mot den egna klubbens förutsättningar.– Vårt omklädningsrum liknar nästan ett museum. Det droppar från taket. I gången luktar det också lite kloak, säger Petersen enligt Ekstrabladet.
Bilen körde rakt in i vardagsrummet
Gevaliareklamen om när du får oväntat besök blev en klassiker för flera år sedan.På lördagen hände det på riktigt när en bilist körde rakt in i vardagsrummet i ett bostadshus i Danmark.– Jag låg och sov i soffan och väcktes av en jättesmäll, säger ägaren Rene Køhrsen, 43, till Ekstrabladet.
Mystiskt överfall – upp till 30 personer inblandade
Polisen i danska Rødovre spärrade under kvällen av ett bostadsområde.Mellan 15 och 30 personer ska ha överfallit en man, enligt polisens uppgifter till nyhetsbyrån Ritzau.– Jag kan bekräfta att vi jobbar på platsen, sa vakthavande befäl Lars Jörgensen vid polisen till Ekstrabladet tidigare i kväll.
Läs mer om Ekstrabladet, Ritzau och Rødovre.
Älskarinnorna vittnar mot Peter Madsen
I dag hålls den femte rättegångsdagen mot Peter Madsen, som är misstänkt för mordet på Kim Wall.Flera nya vittnen ska under måndagen höras i Köpenhamns tingsrätt, varav ett var Madsens älskarinna Deirdre King, enligt Ekstrabladet.– Vi experimenterade. Han hade händerna om min hals, säger King.
Polisen glömde kvar bilder på Kim Wall i Madsens verkstad
Mitt under pågående rättegång avslöjar Ekstrabladet att polisen glömde kvar bilder på Kim Walls kvarlevor i Peter Madsens verkstad.Nu går polisen ut med en ursäkt.I dag fortsätter rättegången mot Madsen.
Läs mer om Ekstrabladet, Kim Wall och Madsen.
Kritiken mot prinsessan efter vansinnesfärden
Den danska prinsessan Marie och hennes chaufför påstås ha brutit mot alla hastighetsgränser och kört över Stora Bältbron i Danmark i minst 160 kilometer i timmen.En privatbilist observerade framfarten och tog flera bilder, som nu publicerats av tidningen Ekstrabladet.Från kungahuset sida kommenterar man händelsen med att hovets fordon naturligtvis bör hålla gällande fartgränser.
Mördad gängkriminell krigade mot IS i Syrien
En man som för några dagar sedan blev mördad i Köpenhamn krigade mot IS i Syrien, enligt uppgifter till Ekstrabladet.Mannen har dessutom spelat en viktig roll i ett av Köpenhamns farligaste gäng – som aktivt värvat ungdomar i Sverige.Mordet på gängmedlemmen uppges ha koppling till en tidigare uppgörelse.
JUST NU: Attack mot turkiska ambassaden
Under natten mot måndagen utsattes den turkiska ambassaden i Köpenhamn för en attack.Molotovcocktails kastades mot byggnaden och ett stort polispådrag arbetar på platsen.Två personer sågs springa från platsen, men ingen är ännu gripen, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
Tysk tidning dumpar utvik – men danskarna vägrar
De lättklädda flickorna gjorde sorti i engelska The Sun för flera år sedan. Häromdagen beslöt tyska Bild följa efter.Ensam kvar som större tidning i nordeuropa att försvara de halvnakna kvinnorna på tidningssidorna blir nu danska Ekstrabladet.– Om en ekologisk moster från Østerbro känner sig kränkt av detta får hon lära sig leva med det, meddelar chefredaktören Poul Madsen.
JUST NU: Olsen utburen på bår
Här är bilderna som förbundskapten Janne Andersson inte vill se.Landslagsmålvakten Robin Olsen skadade axeln i FCK:s match mot Hobro.Svensken vred sig i smärtor innan han tvingades bryta matchen.Robin Olsen bärs ut på bår - det ser ut att vara en skadad axel, skriver Ekstrabladet.
Madsen nekas brevväxla med sin hemliga väninna
Mordmisstänkte Peter Madsen är trött på att polisen har kontroll över hans brev.Enligt Ekstrabladet vill uppfinnaren kunna brevväxla fritt med en kvinnlig bekant.Det rör sig om en kvinna i 40-årsåldern som han uppges ha en familjär relation med.
Hovexpert: Klokt om drottningen abdikerar
Sedan prins Henrik dog har det förekommit spekulationer om att drottning Margrethe kommer att abdikera – för att lämna över tronen till kronprins Frederik.– Det hade varit klokt, men det gör hon inte, säger hovexperten Søren Jakobsen i en intervju med danska Ekstrabladet.
Dansk politiker vill låta döda IS-krigare
Den danske politikern Peter Kofod Poulsen vill att IS-soldater som är danska medborgare ska dödas.Det säger han till Ekstrabladet.– Jag tycker att det är viktigt att vi ger de bästa förutsättningarna för de styrkor som kämpar på vår sida i Syrien, så att de känner sin fiende. Därför menar jag att vi ska vidarebefordra upplysningar om de danska krigarna, så de kan elimineras, säger han.
Kriminella gängens brutala hederskoder – om kärlek
Att leva i ett kriminellt gäng är inte så glamouröst som medlemmarna ofta vill ge sken av.Det har många vittnat om både från insidan och som nära betraktare.Nu träder flera källor fram och berättar om de brutala konsekvenserna som drabbar den som bryter mot hederskoder inom grupperingarna –som bland annat kan innebära att man inte stöter på medlemmars flickvänner.– Det finns en regel om att familjen är helig, därför går man inte hem till folks bostäder, säger Nadim Yasar, tidigare gängledare i Los Guerreros, till EkstraBladet.
Läs mer om EkstraBladet och Nadim Yasar.
Man högg ungt par i huvudet med yxa
Ett ungt par attackerades under natten av en yxbeväpnad man på en Circle K-mack i Birkerød, norr och Köpenhamn.Polisen har gått ut med en bild av den misstänkte gärningsmannen, som betraktas som farlig.Mannen och kvinnan som attackerades ska inte vara livshotande skadade, enligt Ekstrabladet.
Resenärer strandade – efter piloternas miss
Piloterna öppnade ett fönster i cockpiten och kunde inte stänga det.Planet som skulle ta 300 svenskar och danskar till Thailand klockan 17.25 på söndagskvällen har därför inte lyft än.– Jag har aldrig hört om om något sånt här för, säger Christian Greandjean, presschef på TUI till Ekstrabladet.
Wozniacki ska satsa på ny sport efter tenniskarriären
Hon toppar för närvarande världsrankingen och nyligen vann hon sin första Grand Slam-tävling.Men nu har Caroline Wozniacki redan ställt in siktet på vad som ska ske efter tenniskarriären.– Jag vill gärna prova triathlon, säger Wozniacki till Ekstrabladet.