Ekstrabladet

Svenska kravet efter fiaskot: Miljonbelopp

Den nordiska supermatchen i Göteborg ser ut att bli inställd.Det innebär att det danska fotbollsförbundet måste kompensera de svenska värdarna med ett miljonbelopp, rapporterar Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Göteborg.

Man kidnappade och våldtog 4-åring – åtalas

Den 33-årige mannen kidnappade en 4-åring flicka från en förskola och våldtog henne.Nu åtalas mannen misstänkt för våldtäkt och människorov.– Det har framkommit en lång räcka tekniska bevis och ett vittnesmål, säger åklagare Birgitte Ernst till Ekstrabladet.
Läs mer om Birgitte Ernst och Ekstrabladet.
Danska kungahuset drag – för att få in mer pengar
Danska staten äger 214 skogar i Danmark – där får bara kungligheter jaga.Men nu ska det bli ändring på det. Den här hösten kommer kronprins Frederik få dela skogarna med vanliga danska jägare – om de är villiga att betala för det.– Om vi kan tjäna pengar på det och göra mer för naturen och allmänheten som vill besöka skogarna är det bara bra för oss, säger Mads Jensen på Naturstyrelsen till Ekstrabladet.
Nytt fynd i Kim Wall-utredningen
Polisen har gjort ett fynd i vattnet kopplad till Kim Wall-utredningen, skriver Ekstrabladet.

Samtliga SAS-plan står stilla på Kastrup

Flygbolaget SAS personal lägger ner arbetet på Kastrup.Samtliga avgångar får därför vänta, skriver Ekstrabladet.
Peter Madsen protesterar mot att sitta kvar i häktet
Peter Madsen – som misstänkts ha dödat Kim Wall – går inte med på att omhäktas.– Jag kan meddela att det inte blir en frivillig häktningsförlängning, säger Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark till Ekstrabladet.I morgon, tisdag, hålls häktningsförhandlingen – men utan den misstänkte.
Man i kriminellt gäng skjuten – ska etablera sig i Sverige
En medlem i den kriminella organisationen Loyal to Familia uppges ha blivit skjuten i Köpenhamn.Gänget – som är på väg att etablera sig i Sverige – beskrivs som våldsamt.– Han blev förd till sjukhus av sin vän, säger Søren Puggard vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.
Madsens stödförening lade ner verksamheten
På lördagen försvann det sista, formella stödet för Peter Madsen. Då beslutade Raket-Madsens Støtteforening att lägga ner verksamheten.– Hans fall från toppen är fullständigt, omedelbart och djupt tragiskt, sa föreningens ordförande Frederik Just, enligt danska Ekstrabladet.Föreningens kassa skänks till Kim Walls minnesfond.
Läs mer om Frederik Just och Peter Madsen.
Floppade i Danmark – nu hyllas ÖFK-stjärnan
Ett mål på 23 matcher.Alhaji Geros tid i Danmark kan inte beskrivas på något annat sätt än en flopp.Men nu hyllas anfallaren av danska tidningen Ekstrabladet – efter insatserna i Östersunds FK:s Europa League-äventyr.En kärleksrelation som blomstrar, skriver tidningen.
Läs mer om Danmark och Ekstrabladet.
Sjuårig flicka jagades – av clown med kniv
På tisdagsmorgonen blev en sjuårig flicka i Malling, Danmark, jagad av en man utklädd till clown.Clownen hoppade ut ur en bil och tog upp jakten på flickan, med ett knivliknande föremål i handen.– När en sjuårig flicka känner sig hotad på det sättet på väg till skolan, då är det inget att skämta om, säger Per Bennekov vid Østjyllandspolisen till Ekstrabladet.
Åklagare ska yrka på att Madsen förblir häktad
Peter Madsen är häktad misstänkt för mordet på Kim Wall.Enligt Ekstrabladet kommer åklagare Jakob Buch-Jeppsen att yrka på att den danska uppfinnaren förblir frihetsberövad.– Jag kan upplysa om att den häktningsframställan naturligtvis kommer lämnas in, säger åklagaren till Ekstrabladet.
Skar av könsdelar – slipper undan straff
Skräckhistorien om dansken som skar av könsdelar från ett 20-tal kvinnor och förvarade dem i sin frys, har upprört Sydafrika.Nu slipper Peter Fredriksen åtal för brotten – eftersom det inte finns något straff, det skriver Ekstrabladet.– Vi vet inte om vi kan väcka nya åtal för omskärelsen av kvinnorna, säger åklagarens talesman Phaladi Shupinng till tidningen.
Pappa skakade sitt spädbarn till döds
Den 25-årige mannen skakade sin dotter så kraftigt att hon dog av hjärnblödningar.Mannen har erkänt våldet – men nekar till brott.– Han gjorde det för att få liv i henne, säger försvarsadvokat Troels Lind Pedersen till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
Varningen: giftigt vatten på Köpenhamns gator
Efter söndagens kraftiga skyfall är gatorna fulla av vatten i Köpenhamn. Nu går danska räddningstjänsten ut med en varning om att vattnet är förorenat av kloakvatten.– Du kan bli dödssjuk av att vara i kontakt med det här vattnet, säger Köpenhamns beredskaps vakthavande operationschef, Kristian Næsted till Ekstrabladet.
Stor polisinsats vid dansk by
Klockan 18.10 på fredagen fick polisen ett larm om en skadad person i Holbaek i Danmark.En stor polisinsats är på plats i området, rapporterar Ekstrabladet.– Han har blivit slagen med någon form av vasst föremål, det är vad jag kan säga just nu, säger Ren Søe Pedersen, till Ekstrabladet.
Polisens plan för Peter Madsens ubåt
Peter Madsen misstänks ha dödat den svenska journalisten Kim Wall.Han nekar till mord och hävdar att Kim Wall avled i samband med en olycka när de två var ute med Madsens egenkonstruerade ubåt.Nu öppnar dansk polis för att en rekonstruktion kan klarlägga vad som hände i ubåten, under kvällen och natten då Kim Wall dog.–Vi överväger en rekonstruktion. Men det är något som måste planläggas i detalj, säger Jens Möller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.
Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor
Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.
Peter Madsens älskarinna träder fram: Tror på honom
Uppfinnaren Peter Madsen har erkänt att han dumpat journalisten Kim Walls kropp i Östersjön efter att hon dog på ubåten Nautilus.Madsen nekar dock till mord.Nu träder uppfinnarens älskarinna fram och berättar om sitt förhållande med den misstänkte.– Bilden av en mördare, som folk gärna tecknar, kan jag inte känna igen, säger hon till Ekstrabladet.
Prins Henriks bror efter beskedet: Har problem
Prins Henrik är dement, informerade det danska hovet på onsdagen.Nu berättar hans bror om hur sjukdomen påverkar prins Henrik.– Vi kan se att han har problem, säger Etienne de Laborde de Monpezat, 75, till Ekstrabladet.
100 brandmän arbetar med brand vid Strøget
En omfattande brand har rasat upp vid det populära stråket Strøget i Köpenhamn.Cirka 100 brandmän arbetar på platsen.– Branden startade på taket, men den har spridit sig till byggnaden. Därför har vi många resurser på plats, säger Tim Simonsen, insatsledare för Köpenhamns räddningstjänst, till Ekstrabladet.
Polska fans gripna efter oroligheter inför VM-kval
Cirka 30 polska fans handfängslades inför VM-kvalet i Köpenhamn.Polisen har spärrat av delar av Köpenhamn.– Vi har anhållit några av fansen misstänkta för brott mot ordningslagen, säger Jakob Vilner vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.
Rädd att de skulle tro att jag stirrade på deras bröst
För svenska landslagsstjärnan Nathalie Hagmans flickvän Kristina Kristiansen var det inte lätt att komma ut som homosexuell.Inte ens inför lagkamraterna.Jag var rädd att de skulle tro att jag stirrade på deras bröst i omklädningsrummet, skriver Kristiansen i sin självbiografi enligt Ekstrabladet.
Nya uppgifter: Peter Madsen berättade tidigt om Kim Walls död
Peter Madsen berättade för polisen att den svenska journalisten Kim Wall var död redan innan han ställdes inför häktningsdomaren i Köpenhamns tingsrätt.Det skriver tidningen Ekstrabladet och hänvisar till tidigare hemligstämplat material.
Läs mer om Ekstrabladet och Kim Wall.
JUST NU: Polisen röntgar Madsens ubåt efter spår
Här röntgar dansk polis Peter Madsens ubåt jakten på mordbevis.Arbetet inleddes på tisdagen och för insatsen har polisen tagit hjälp av stor mobil scanner.– Det kan finnas dolda rum i ubåtar och det är dem vi är ute efter, säger Jens Møller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.Polisen använder nu likhundar i sökandet i Öresund.
Viktiga detaljen i danska stjärnans superkontrakt
Efter djupa dippen har Caroline Wozniacki snabbt klättrat upp på världsrankingen igen.Nu har hon även kritat på ett nyss sponsorkontrakt – som enligt Ekstrabladet innehåller en unik detalj.– Ja, det är ett avtal som jag är superglad över, säger Caroline Wozniacki till Ekstrabladet.