Ekstrabladet

Danska kungligheternas udda matvanor: Absurt

Mat från havet dominerar på middagsbordet vid det danska hovet. Fisk och skaldjur utger en stor del av kosten.Men framför allt flödar alkoholen in till drottning Margrethe – och det finns det en viss kritik mot.– Det är absurt, säger hovexperten Trine Villemann till Ekstrabladet.

Försvararen berättar om Madsens reaktion på åtalet

Det har gått tre dagar sedan åtalet mot Peter Madsen offentliggjordes.Nu berättar Madsens försvarare om hennes klients reaktion.– Självfallet är han påverkad av den, säger Betina Hald Engmark till Ekstrabladet.
Nu har Peter Madsens livsdröm gått i kras
Hobbyingenjören Peter Madsen misstänks för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Under tisdagen godtog han ytterligare två veckors häktningstid.Samtidigt har Madsens livsverk successivt avvecklats.I fredags hämtade en lastbil de sista sakerna från Madsens raketlaboratorium på Refshaleøen i Köpenhamn, enligt Ekstrabladet.
Tittarnas raseri mot nya Bron
Ni på DR är pajaser!Ni borde få er skolavgift tillbaka.De danska tv-tittarnas kritik mot den nya säsongen av succserien bron är inte nådig.Och det som fått danskarna att se rött är fyra streck, rapporterar Ekstrabladet.
Läs mer om Bron och Ekstrabladet.

Jättesumman som krävs för formel 1 i Köpenhamn

Toppmötet ska bana väg för en formel 1-tävling i centrala Köpenhamn.Men smakar det så kostar det – minst en halv miljard kronor krävs för att F1-loppet ska bli verklighet.– I dag ser projektet mer realistiskt ut än jag trodde i början, säger initiativtagaren Lars Seier Christensen till Ekstrabladet.
USA:s ambassad i Köpenhamn avspärrad
Ett stort område vid amerikanska ambassaden i Köpenhamn har spärrats av. Enligt Ekstrabladet har över 20 polisbilar ryckt ut till ambassaden.
Läs mer om Köpenhamn.
JUST NU: Amerikanska ambassaden i Köpenhamn avspärrad – stor insats
Ett stort område vid amerikanska ambassaden i Köpenhamn har spärrats av. Flera polispatruller ska vara på plats.– Vi genomför en undersökning. Vi har spärrat av området, säger vakthavande Henrik Noll vid Köpenhamnspolisen till EkstraBladet.
Gatugänget skakas av intern maktkamp
Loyal to Familia pekas ut som ett av de farligaste gängen i Danmark och är en av huvudkonkurrenterna till Hells Angels.Förra året etablerades det danska gänget även i Malmö och Helsingborg men nu har gänget fått en krisstämpel och präglas av inre splittringar i en maktkamp, skriver Ekstrabladet.– Problemen i Danmark påverkar etableringen i Sverige, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet i Region Syd.
SAS-plan landade på Kastrup – med punkterat hjul
Ett SAS-plan på väg från Miami landade på Kastrup strax före klockan 15 – med punkterat hjul.– Det är flygets huvudhjul som är punkterat, säger flygplatsens kommunikatör Sara Emborg till Ekstrabladet.
Nya ledtråden om det övergivna spädbarnet
Det var på tisdagsmorgonen som en nyfödd flicka hittades övergiven på en bänk i Köpenhamn.Nu berättar Köpenhamnspolisen att de söker efter föraren till en ljus bil, som ska ha befunnit sig i området när spädbarnet lämnades.– Vi vill gärna tala med bilens förare, då föraren kan vara ett viktigt vittne, säger Brian Belling vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.
Vodka för tio miljoner stals – hittades tom
Ägaren kunde nog hålla sig för skratt när världens dyraste vodkaflaska stals förra veckan.Men nu är flaskan, som är värd över 10 miljoner kronor, tillbaka.Den hittades vid en byggarbetsplats, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
Kim Larsen efter beskedet: De ska inte få ta mig än
Nyligen kom beskedet som skakat många danska musikintresserade: landets inofficiella nationalskald, den omåttligt populäre Kim Larsen har drabbats av prostatacancer.Nu meddelar hans manager att Kim Larsen trotts tuff behandling håller humöret uppe.– Självklart går humöret upp och ner. Men han är fortfarande tuff. Han reagerade på beskedet med att säga De ska inte få ta mig än, säger managern Jørn Jeppesen till Ekstrabladet.
Wozniackis miljonsucc – krossar männen på listan
2017 var ett fantastiskt år för Caroline Wozniacki.I oktober tog danskan hem WTA-finalen sedan hon besegrat Venus Williams.Och miljonerna har trillat in på kontot för danskan - som toppar listan över de danska idrottare som tjänat mest det gångna året.Ingen av männen är i närheten av henne, skriver Ekstrabladet.
Mordmisstänkte Peter Madsen skriver brev från fängelset
Författaren till boken Raket-Madsen har fått ett brev från Peter Madsen som sitter i danskt fängelse, misstänkt för att ha mördat och styckat den svenska frilansjournalisten Kim Wall. – Det finns ett större mörker i Peter än vad jag tidigare har förstått, säger författaren till Ekstrabladet.
Peter Madsens handskrivna brev – inifrån fängelsevistelsen
Mordmisstänkte Peter Madsen sitter häktad och isolerad från omvärlden i danskt häkte, i väntan på rättegången om mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu berättar författaren till boken Raket-Madsen – som handlar om Peter Madsen – att uppfinnaren har skickat handskrivna brev inifrån fängelset.Det har förändrat bilden av Madsen, enligt författaren.– Peter har varit väldigt öppen, säger författaren Thomas Djursing, till Ekstrabladet.
Marie jobbar minst i danska kungahuset
Prinsessan Marie, 41, arbetar minst och drottning Margrethe, 77, överlägset mest av alla i det danska kungahuset, visar en sammanställning i Ekstrabladet.Men snart kan Margretehe tänkas dra ner på takten.– Jag tror det ligger nära till hands, säger historikern Sebastian Olden-Jørgensen till tidningen.
Ett år sedan Emilie Meng hittades död
På julafton förra året hittade polisen försvunna Emilie Mengs kropp i ett mindre vattendrag.Fallet har skakat Danmark och 17-åringens mördare är fortfarande på fri fot.– Det är tal om ett helt meningslöst mord på en ung, oskyldig flicka, säger den tidigare mordutredaren Ove Dahl till Ekstrabladet.
JUST NU: Gripen för terrorbrott i Danmark
En 30-årig man, som har varit bosatt i Sverige, har gripits av dansk polis – misstänkt för förberedelse till terrorbrott.Mannen ska ha haft knivar och bomber och planerat ett dåd i Köpenhamn, skriver Ekstrabladet.
Polisens stora tillslag mot knarkkvarteret
Efter ett tillslag på langastråket Pusher Street i Christiania, Danmark, beslagtog polisen flera kilo hasch och skunk.Samtliga av stråkets försäljningsbodar forslades i väg av polis – men nya byggdes upp inom bara några timmar.– Så länge som situationen är kvar kommer vi att fortsätta med insatserna, säger Lars Ole Carlsen, utredare i specialoperativa avdelningen hos Köpenhamnspolisen, till Ekstrabladet.
Mamma tömde sin son på blod
I sex års tid tappade en 35-årig dansk småbarnsmamma sin lille son på blod och låtsades att han var svårt sjuk. Pojken hann få 110 blodtransfusioner.Nu sitter kvinnan häktad – och pojken mår bättre.– Han hämtar sig fysiskt och lider inte längre av blodbrist, säger Jim Hansen vid polisen i Midt- og Vestjylland till tidningen Ekstrabladet.
Räddad av Let's Dance: Har gett mig livsglädje
Bronset på OS i Rio 2016 är Mie Østergaard Nielsens senaste medalj.I somras tackade hon nej till VM i Budapest och nu beskriver den danska simstjärnan ett liv där hon tumlat runt utan att veta vart hon ska.Räddningen kom – tack vare Vild med dans.– Det har givit mig många vänner, en massa ny livsglädje som jag har saknat, säger Østergaard Nielsen till Ekstrabladet.
Räddad av Let's Dance: Har gett mig livsglädje
Bronset på OS i Rio 2016 är Mie Østergaard Nielsens senaste medalj.I somras tackade hon nej till VM i Budapest och nu beskriver den danska simstjärnan ett liv där hon tumlat runt utan att veta vart hon ska.Räddningen kom – tack vare Vild med dans.– Det har givit mig många vänner, en massa ny livsglädje som jag har saknat, säger Østergaard Nielsen till Ekstrabladet.
Sverige vill ha en lättare väg
Svenska fotbollförbundet tycker att Danmark borde dömas hårdare för walk-overn i VM-kvalet i oktober.Det stod klart på tisdagen då förbundet meddelade att man överklagar domen.Nu slår danska fotbollsförbundet tillbaka mot kritiken.– Sverige vill ha en lättare väg till VM, säger förbundets presschef till Ekstrabladet.
Läs mer om Danmark, Ekstrabladet och VM-kvalet.
Olsen lämnar FCK – jagas av PL-klubbar
Den svenske VM-målvakten Robin Olsen kommer att lämna FC Köpenhamn i vinter.Det avslöjar klubbens tränare Ståle Solbakken.–Jag är inte bekymrad. Sådan är fotbollsvärlden i dag, säger Solbakken till danska Ekstrabladet.
Kritik mot förbundet – efter ikonens död
Fotbollsikonen Henning Jensens sörjs i Danmark.Och på Jensens begravning riktade vännen och den danska fotbollsprofilen Sepp Piontek hård kritik mot det danska fotbollsförbundet.Detta för att de inte hyllat Jensen nog efter hans död.– Det är ett problem vi har i Danmark, säger Piontek till Ekstrabladet.