Ekstrabladet

Brottsrubriceringen mot Madsen skärps

Tingsrätten ändrar brottsrubriceringen för ubåtsägaren Peter Madsen som misstänks för att ha orsakat svenska journalisten Kim Walls död, skriver Ekstrabladet.Han misstänks nu för den danska motsvarigheten till grovt vållande till annans död.

Brottsrubriceringen mot Madsen skärps

Tingsrätten skärper brottsrubriceringen för ubåtsägaren Peter Madsen som misstänks för att ha orsakat svenska journalisten Kim Walls död, skriver Ekstrabladet.Han misstänks nu för på det som på danska heter oaktsamt mansdråp under särskilt försvårande omständigheter, enligt dokument som tidningen fått ta del av från Köpenhamns tingsrätt.
Prins Henrik inlagd på sjukhus
Danska prins Henrik är inlagd på Rikshospitalet, uppger Ekstrabladet.Han ska ha avbrutit semestern tillsammans med Margrethe.
Övervakningsfilm kan ge svar om försvunna kvinnan
En restaurang i Köpenhamn har filmat platsen där ubåtsägaren säger sig ha släppt av den kvinnliga journalisten på torsdagskvällen. – Det är lyckligtvis så att vi har videoövervakning på hela vårt område, säger restaurangägaren Bo Petersen till danska Ekstrabladet.

Ubåtsägaren misstänks för dråp

Ägaren av ubåten som sjönk under fredagsmorgonen misstänks för dråp efter den svenska journalisten försvinnande, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
Dansk forskare försvunnen i ubåt
Forskaren Peter Madsen har tillsammans med en journalist gett sig ut i Öresund med en ubåt.Nu är ubåten försvunnen och ett stort sökpådrag har påbörjats, skriver danska Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Öresund.
Två skottlossningar – på samma kväll
Två skottlossningar har ägt rum i Köpenhamn under torsdagskvällen.Skott misstänks ha avlossats i Tingbjerg och Nørrebro, polisen har spärrat av båda platserna.– Vi tror oss veta att skott har avlossats vid Folkets Park i Nørrebro, säger Henrik Brix till Ekstrabladet.
SAS-flyg fick vända – hade fel på ena motorn
Ett SAS-plan från Köpenhamn på väg till USA fick vända efter två timmars flygning.Anledningen var problem med ena motorn på flygplanet, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Köpenhamn och USA.
SAS-flyg fick vända – hade fel på ena motorn
Ett SAS-plan från Köpenhamn på väg till USA fick vända efter två timmars flygning.Anledningen var problem med ena motorn på flygplanet, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Köpenhamn och USA.
Robbie Williams spelar i Köpenhamn i kväll
Nyligen spelade han på Tele2 Arena i Stockholm.Nu rör sig Robbie Williams söderut och intar Parken i Köpenhamn för en spelning.Efter en utsåld konsert har ytterligare 300 biljetter släppts – men det är få kvar, skriver Ekstrabladet.
Ilskan inför finalen i EM: Visa respekt!
Temperaturen inför EM-finalen mellan Nederländerna och Danmark stiger.Efter kritiken mot damfotbollen i värdnationens största sporttidning reagerar danska förbundskaptenen Nils Nielsen.– Det är inte ofta jag blir arg – men nu är jag arg, säger han enligt Ekstrabladet.
Tre skjutningar på tolv timmar – dansk polis varnar unga män
På bara tolv timmar blev tre män skjutna i Köpenhamn.Två av dem saknar helt kopplingar till gäng eller kriminalitet.Nu varnar polisen unga män från att röra sig ute i staden, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.Två.
Stjärnan avslöjar sin bisarra uppladdning
Vidskeplighet och rutiner påverkar många idrottare.Men få är lika noga som FC Rosengårds danska landslagsspelare Sanne Troelsgaard.Inför EM-semifinalen mot Österrike berättar hon om sina påhitt – och de är många.– Det är bara något jag gör och det är en del av mig, säger Troelsgaard till Ekstrabladet.
Dansk 30-åring skjuten – i skinkan
En 30-årig i Köpenhamn man sköts under tisdagskvällen – i skinkan.Den skjutne mannen vårdas nu på sjukhus.Skottlossningen kan vara gängrelaterad, även om det inte är något som polisen i nuläget kan säga med säkerhet, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
22-årig man dödade hund på hemmafest
När hunden bet 22-åringen svartnade det fullständigt för honom.Mannen hämtade en kniv – och dödade sitt husdjur.– Han går efter det ut och gräver ner hunden i en närliggande skog, säger Søren Frederiksen, inre befäl vid polisen på Fyn till Ekstrabladet.
Brand på nöjesparken Bakken
Enligt Ekstrabladet brinner det på nöjesparken Bakken utanför Köpenhamn.Det finns ingen uppgift om någon skadat sig.– Det har utvecklats en del rök, men fler detaljer har jag inte nu, säger Palle Jørgensen, inre befäl vid Nordsjällanspolisen till danska TV 2.
Prins Joachims restaurang döms ut av livsmedelsverket
Den välrenommerade restaurangen Schackenborg slottskrog får kritik av danska livsmedelsverket efter flera kontroller.Krogen, som delvis ägs av danska prins Joachim, har visat brister i städning och haft kött som legat framme i flera timmar.– Självklart är detta inte i sin ordning, säger Henrik Uldall Borch till Ekstrabladet. Han sitter som direktör för företaget som äger krogen.
Gängmedlem biten i skrevet under bråk
Två gäng med en sedan länge infekterad konflikt hamnade i går i en tumultartad konfrontation.I samband med händelsen blev en av gängmedlemmarna biten i skrevet av en hund – nu måste han opereras, det skriver Ekstrabladet.– Han ska förmodligen opereras. Men så vitt vi vet har ingeting blivit avbitet, säger Martin Rasmussen, vice polisinspektör vid Östjyllands polis.
Utspelet: Sverige är motbjudande
DEVENTER. Skrällaget Danmark är klart för kvartsfinal – och kan nu ställas mot Sverige.Redan nu kommer passningarna från danskt håll.– Sverige passar oss bra, säger Nadia Nadim.– Det vore läckert med en skandinavisk fajt, säger Katrine Veje.– Svenskorna är motbjudande, säger danske förbundskaptenen Nils Nielsen till Ekstrabladet.
Larm om skottlossning i Köpenhamn
Larm har kommit om skottlossning i Köpenhamn, skriver Ekstrabladet.Polisen har dock inte kunnat bekräfta att det varit skottlossning.
TV-läkarens teori: Prins Henrik har kärlkramp
Prins Henrik lider av kärlkramp – det tror den danske tv-läkaren Peter Qvortrup Geisling, skriver Ekstrabladet.I så fall handlar det om ett rutiningrepp, menar läkaren.– Gångsmärtorna försvinner i stort sett meddetsamma, och såren läkare också betydligt snabbare än de annars skulle ha gjort, säger Qvortrup Geisling som beskriver ingreppet som rutinmässigt.
Svenska glädjen efter Köpenhamns F1-besked
Om tre år kan formel 1-cirkusen inta Köpenhamns gator.Enligt initiativtagarna utlovas en spektakulär bana förbi Christiansborgs slott.– Formel 1 behöver ett lopp i Norden. Helst i Sverige, men om inte det går vore det fantastiskt i Köpenhamn, säger den svenske F1-föraren Marcus Ericsson till Ekstrabladet.
Massiv polisinsats i Köpenhamn
En stor polisinsats befinner sig på på Thoravej i Köpenhamn, enligt Ekstrabladet.Vittnen på plats berättar att de har hört 3-5 skott.Enligt vittnen ska de ha hört polisen ropa om du rör pistolen skjuter vi.
Först när mördaren är hittad, får Emilie frid
Ett år har passerat sedan 17-åriga Emilie Meng försvann från danska Korsør.Under måndagsmorgonen hedrades hon med en minnesceremoni.– Först när mördaren är hittad, får Emilie frid och vi kan gå vidare, sa Janni Rasmusen som arrangerat minnesstunden till Ekstrabladet.
Man kastade föremål från bro – polisen stängde stor väg
Förra året avled en kvinna efter att stora stenar kastats på hennes bil.På lördagskvällen observerades en man som kastade ner något på motorvägen vid Ryparken i Köpenhamn.Polisen tog det säkra före det osäkra och stängde av vägen, skriver Ekstrabladet.Man hittade glas från en flaska på vägen.