Ekstrabladet

Skickade bild på döda dottern till exfrun

När skilsmässan var klar och huset i danska Odense var ute till salu ströp och dränkte Johnny Jonassen sin åttaårige dotter Louise. Sedan skickade han en bild på den döda flickan till sin exfru.Nu har han dömts till 14 års fängelse för mordet.–Jag ville ta henne med mig. Vi skulle lämna jorden, det fanns ingenting mer att leva för, berättade mannen under rättegången enligt Ekstrabladet.

4-årig flicka blev våldtagen – berättar om mardrömmen

Den 4-åriga flickan kidnappades från förskolan och våldtogs.Flickans berättelse om det som hänt ledde till att mannen kunde gripas.– Dessvärre kommer hon ihåg de fruktansvärda sakerna han gjorde, men i stället för att sudda bort minnena kallar hon dem hemska, säger pappan till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
Man ska ha kidnappat och våldtagit 4-åring
En 33-årig dansk man är misstänkt för flera grova brott.Han ska ha kidnappat och våldtagit en 4-årig flicka.– Han är känd av polisen, men mig veterligen inte för brott av den här kalibern, säger Lennart Glerup från den danska polisen till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Lennart Glerup.
Bieberfans och Dylanmän – två sidor av samma mynt?
Det är något bekant över reaktionerna på min krönika om Dylans Nobelföreläsning. För några år sedan var Justin Biebers fans lika arga efter att deras idol sågats i danska kvällstidningen Ekstrabladet. Här är tjejernas insändare från den gången. Det är bara att byta ut några enstaka ord här och där.
Läs mer om Dylanmän och Ekstrabladet.

Världen hyllar Sveriges bragd

Sveriges VM-kvalskräll mot Frankrike slog ned som en bomb i fotbollsvärlden på fredagskvällen.Tidningarna frossar i bilder på Ola Toivonen och andra blågula hjältar – samtidigt som många rubriker handlar om Hugo Lloris taffliga misstag som bäddade för avgörandet i 93:e minuten.Svenska stjärnorna löper amok i öl-rus efter vansinning VM-kvalmatch, är rubriken som toppar danska Ekstrabladet.
JUST NU: Telefonhot lamslår färjetrafiken
Samtliga Scandlines färjor mellan Rödby i Danmark och Puttgarden i Tyskland har evakuerats efter ett inringt hot till rederiet, skriver Ekstrabladet.
19-årig kvinna dömd för dödskörningen
En 19-årig kvinna som kört ihjäl en ung man i en Ubertaxi fick i dag sitt straff i Köpenhamns tingsrätt.Hon grät öppet under förhandlingen, rapporterar Ekstrabladet.Kvinnan nekar till att ha kört olycksbilen, men dna motbevisar hennes version, menar rätten.
Wozniacki berättar nu om den nya kärleken
Nu berättar Caroline Wozniacki, 26, om sin nya kärlek.Danska tennisstjärnan smyger inte när hon i Paris promenerar hand i hand med amerikanske NBA-spelaren David Lee, 34.– Han förstår vad jag går igenom, säger Wozniacki till danska tidningen Ekstrabladet.
JUST NU: En man skjuten vid Tivoli
En person har blivit skjuten vid Tivoli i Köpenhamn.Enligt tidiga uppgifter ska personen blivit skjuten i benet, skriver Ekstrabladet.Polisen har gripit två personer vid platsen.
Cyklister rammade av bilist – tre skadade
Tre cyklister skadades under fredagsmorgonen när de kördes på av en bil i danska Harlev.Två av de påkörda ska enligt dansk polis vara svårt skadade, rapporterar Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Harlev.Två.
Plastikklinik är hackad – intimbilder har läckt ut
En litauisk plastikklinik har blivit hackad och patientjournaler, vissa med intima bilder, har lagts ut på en hemsida, avslöjar Ekstrabladet.400 svenskar och 1 600 danskar är drabbade – och för att tas bort från listan tvingas man betala.– Än har vi inte hört någonting från litauisk polis. Om svenskar är utsatta för brott ska de göra en polisanmälan, säger Anders Ahlqvist, IT-brottsexpert på polisens nationella operativa avdelning.
JUST NU: Bombhot mot varuhus i Köpenhamn
Det stora varuhuset Magasin mitt i centrala Köpenhamn evakuerades på både kunder och personal under söndagen.Orsaken ska ha varit att varuhuset utsatts för ett bombhot, skriver danska tidningen Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Köpenhamn och Magasin.
JUST NU: Känguru är lös i dansk by – Vi vet inte om den är farlig
Flera personer har under tprsdagen larmat om en ovanlig rymling i den danska småstaden Salten: en känguru.Misstankar om att rymlingen hör hemma på stadens kängurufarm har kommit på skam, då ägaren till nämnda farm nekar fullständigt till att ha något med kängurun att göra.Vi har inte lyckats hitta ägaren än, meddelar polisen till Ekstrabladet.Medborgare som ser djuret uppmanat att inte försöka fånga rymlingen.
Stjärnan förd sjukhus efter våldsam krasch
Den danske speedwaystjärnan Nicki Pedersen, 40, har förts till sjukhus efter en svår krasch.Olyckan skedde under en match i den danska elitserien.–Nicki har slagit i nacken våldsamt, säger Pedersens manager, Helge Frimodt till EkstraBladet.Enligt managern har Pedersen känsel i både armar och ben.
Danska politikernas Ku Klux Klan-bråk
Politikern Henning Dyremose jämförde Dansk Folkeparti (DF) med den högerextrema organisationen Ku Klux Klan och utlöste ett storbråk.Nu krävs han på en offentlig ursäkt och hans eget parti uppmanas att överväga om han kan vara kvar som medlem.– Han är ju helt galen, kedjan har hoppat av för honom, dundrar partitoppen Martin Henriksen enligt Ekstrabladet.
Dansk flicka döms till fängelse för terrorbrott
En 17-årig flicka i Danmark som har befunnits skyldig till terrorbrott döms till sex års fängelse, rapporterar Ekstrabladet.
Läs mer om Danmark och Ekstrabladet.
JUST NU: Sjuksköterska frias från morddom
Den 32-åriga sjuksköterskan Christina Hansen dömdes till mord efter att drogat patienter.Nu frias hon på punkten – men döms ändå för försök till mord, enligt Ekstrabladet.Straffet väntas offentligöras i morgon, torsdag.
Pojkar fick 25 000 volt genom kroppen
Två danska pojkar fick 25 000 volt genom kroppen under torsdagskvällen.Båda två klättrade upp på ett godståg.– De är svårt brännskadade, säger inre befäl Henrik Svejstrup från Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.Båda pojkarna överlevde och vårdas nu på sjukhus.
Familjens stora sorg efter dödsolyckan
Två amerikanska kvinnor omkom i helgens vattenskoterolycka i Köpenhamn.Nu berättar en farbror till en av kvinnorna om sorgen.– Vi är alla förkrossade över att ett så vackert liv slutar efter 21 år, skriver han på Facebook, enligt Ekstrabladet.
Polisen fick flera tips innan dödsolyckan
Två personer dog när en vattenskoter i går körde in i en mindre turbåt i en hamn i Köpenhamn.Enligt flera vittnen fick polisen en rad varningar rörande vattenskotrar som körde allmänfarligt i hamnen – strax innan olyckan inträffade.Uppgifterna bekräftas av polis.– Det stämmer. det var därför vi var på plats i hamnen med en båt, säger Jens Jespersen, inspektör vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.
Ytterligare en död i vattenskoterolycka
Ytterligare en person har avlidit efter den våldsamma vattenskoterolyckan i Köpenhamn. Det andra dödsoffret är - liksom det första - en amerikansk kvinna, uppger polisen enligt Ekstrabladet. Åtta personer sitter anhållna efter händelsen, varav en misstänks för vållande till annans död.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
JUST NU: Minst en död i skoterolycka i Köpenhamn
Minst en person har avlidit efter att en vattenskoterolycka i Köpenhamn, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
Polisen varnar: Dödsbringande väskor på vift
Vid ett inbrott i danska Haderslev under natten mot fredagen stals två väskor.Nu går polisen ut med en varning: väskorna innehåller flaskor med dödligt gift och kan vara felmärkta.–I fel händer kan den här vätskan vara livsfarlig. Jag tänker på vad som kan hända om till exempel en missbrukare får tag på flaskorna, säger Ole Aamann, vakthavande befäl hos polisen i Haderslev till Ekstrabladet.
Ett kungahus i gott skick – men kostnaderna skenar
Samtidigt som det danska postverket lägger pannan i djupa veck för att matcha den elektroniska korrespondensen visar det sig att man får hjälp från landets finaste rum: det danska kungahuset.Nya siffror kring hovets räkenskaper visar att postkostnaderna för drottning Margrethe, prins Henrik och de andra på Amalienborg tagit ett rejält hopp uppåt, enligt Ekstrabladet.
Nya viktiga bevis mot terrormisstänkt flicka
Rättegången mot den 17-åriga danska flickan som är misstänkt för terroristbrott har tagit en ny vändning.På fredagen när beslut i skuldfrågan skulle meddelas begärde åklagaren att få lägga fram nya bevis, skriver Ekstrabladet. Nu fortsätter i stället rättegången.Bevisen består av en lapp och två brev som hittades i flickans cell.
Läs mer om Ekstrabladet.