Eldfesten

Dags att fira in våren på Heden

På tisdagen börjar firandet av det våren, ljuset och det persiska nyåret. Under kvällen samlas tusentals göteborgare på Heden för den traditionsenliga eldfesten. I kväll ska våren välkomnas på Heden.
Läs mer om Heden.

Våren firades in med Eldfesten i Göteborg

Tisdag kväll firade tiotusentals in våren med årets Eldfest på Heden i Göteborg.– Det här blir bara större för varje år och det är en viktig kväll för många, säger Armaghan Romiani i eldfestkommittn.
SVT direktsänder eldfest i Kungsträdgården
På tisdag kväll hålls den traditionsenliga eldfesten, Chaharshanbeh Soori, i Kungsträdgården i Stockholm. SVT sänder direkt från tillställningen.
Eldfest gjorde årligt besök
Eldfesten gjorde sitt årliga intåg i Folkets park.

Högtflygande på Valsrockens familjedag

Valsrocken i Hagfors ersatte den traditionella Eldfesten i Hagfors i helgen. På lördag var det familjedag i parken. - Det är kul att det händer någonting, säger besökaren Pär Svensson.
Läs mer om Eldfesten och Pär Svensson.
Valsrocken ersätter Eldfesten
I år arrangeras ingen eldfest i Hagfors. Men fest den aktuella helgen blir det i alla fall i stan. Låter det snurrigt? VF reder ut begreppen. Eldfesten i Hagfors brukar arrangeras av
Läs mer om Eldfesten.
Här hoppar de över eldar för att fira våren
Malmö. Det är den hetaste festen i Skåne. Eldfesten i Folkets park i Malmö lockar allt fler besökare. Hoppen över de sju eldarna är ett sätt att fira vårens ankomst. - Jag var inte det minsta rädd, säger tioårige Bardia Ansari.
Läs mer om Bardia Ansari, Malmö och Skåne.
Eldfest i Folkets park för att fira nyåret
Ett tusentalMalmöbor samlades i Folkets park ikväll för eldfesten som inleder det persiska nyårsfirandet.
Våren välkomnades med eld
Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm.
Våren välkomnades med eld
Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm.
Våren välkomnades med eld
Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm. Festen syftar till att välkomna våren, men smygstartar också festligheterna kring nyåret noruz
Eldigt hopp för nya året
Elvaåriga Donja Hamdam har firat Eldfesten i Sverige under hela sitt liv. Ett myller av människor deltog ikväll i firandet av iranska nyåret.
Läs mer om Eldfesten och Sverige.
Våren välkomnas med eld
Omkring 5 000 personer deltog på i kväll Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm.
Våren välkomnas med eld
Omkring 5 000 personer deltog på i kväll Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm. Firarna smygstartar bland anant nyårsfirandet newroz. Enligt kurdisk tideräkning är det snart år 2713
Våren välkomnas med eld
Stockholm/TT Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm.
Våren välkomnas med eld
Stockholm Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm.
Våren välkomnas med eld
Stockholm/TT Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm.
Våren välkomnas med eld
Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm. Festen syftar till att välkomna våren, men smygstartar också festligheterna kring nyåret newroz
Våren välkomnas med eld
Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm. Festen...
Våren välkomnades med eld
Omkring 5 000 personer deltog på tisdagskvällen i Eldfesten i Kungsträdgården i Stockholm. Festen syftar till att välkomna våren, men smygstartar också festligheterna kring nyåret noruz som firas av bland andra kurder, perser och afghaner. Enligt gammal tradition hoppar firarna över eldar för att bli av med gamla synder.
Hetaste festen i Skåne
Malmö. Nioåriga Nina Ghaffari nästan flyger över de sju eldarna. Hon älskar Eldfesten som bereder vägen för det iranska nyåret. - Nu vet man att våren snart är här, säger hon lyckligt.
Läs mer om Eldfesten och Skåne.
Karin tog kål på VM-motståndet
En rykande vinnar-kålsoppa blev det av alltihop. Och fotboll och kul i parken. Eldfesten i Hagfors 2011 är över. - Och jag tackar farfar för segern, konstaterade Karin Emanuelsson, Hagfors. Frikadeller, sirap och vitkål.