Elena Åsberg

Elena Åsbergs mördare i Surahammar är psykiskt sjuk

Rättsmedicinalverkets undersökning kom på måndagen och visar att snickaren som bedömts skyldig att ha mördat Elena Åsberg lider av en allvarlig psykisk störning, rapporterar SVT Västmanland.Den 31-årige snickaren attackerade förskolläraren och mördade henne med 20 hugg vid sopstationen i Surahammar.Enligt rättsmedicinalverkets bedömning ska han dömas till psykiatrisk vård.

Elena Åsbergs mördare i Surahammar är psykiskt sjuk

Rättsmedicinalverkets undersökning kom på måndagen och visar att snickaren som mördade Elena Åsberg lider av en allvarlig psykisk störning, rapporterar SVT Västmanland.Den 31-årige snickaren attackerade förskolläraren och mördade henne med 20 hugg vid sopstationen i Surahammar.Enligt rättsmedicinalverkets bedömning ska han dömas till psykiatrisk vård.
Snickaren skyldig till mordet på Elena
Snickaren som står inför rätta för mordet på Elena Åsberg i Surahammar är skyldig – det är tingsrätten övertygad om.Nu skickas han på en rättspsykiatrisk undersökning innan dom faller, skriver VLT.
Läs mer om Elena Åsberg, Elena, Surahammar och VLT.
Snickarens problem med kvinnor – innan mordet på Elena
Snickaren misstänks ha mördat Elena Åsberg, 56, på öppen gata.Mannen har länge haft problem med kvinnor, visar polisutredningen.De senaste åren: Utbrott, uppbrott, klippt kontakt och singelliv.– Hat emot kvinnor? Nej, nej, nej det skulle jag inte vilja pasta, säger han i förhör.
Läs mer om Elena Åsberg och Elena.

Snickaren planerade semester efter mordet

Snickaren högg ner förskolläraren Elena Åsberg, enligt polis och åklagare.Timmar senare satt den mordmisstänkte och planerade en solsemester med anhöriga.– For solens skull, alltsa det ar, det ar morkret som tar kal pa mig litegrann, säger snickaren i polisförhör.
Läs mer om Elena Åsberg.
Elenas misstänkte mördare: Erkände något jag inte gjort
En 31-årig snickare misstänks ha mördat Elena Åsberg, 56, vid en återvinningsstation i Surahammar. I polisförhör har han gjort erkännanden, som han sedan har tagit tillbaka. – Jag erkände väl något jag inte har gjort, säger han enligt VLT.
Läs mer om Elena Åsberg, Surahammar och VLT.
Mördarens charad efter attacken mot Elena, 56
Snickaren högg ihjäl förskolläraren Elena Åsberg och förstörde bevisen, enligt åklagaren.Sen köpte han korv med bröd, Coca-cola och fortsatte sitt liv som vanligt.– Det var en ganska monoton dag, säger han i polisförhör.Men polisen upptäckte hans misstag – dagen därpå greps han för mord.
Läs mer om Coca-cola, Elena och Elena Åsberg.
Misstänkte mördarens liv: Droger, datorspel och utbrott
En politiskt missnöjd, alltmer ensam snickare som vill att samhället ska brinna i helvetet.Han ägnar dagarna åt datorspel och droger.Humöret har han svårt att styra.Den bilden träder fram i polisens kartläggning av 31-åringen som misstänks för mordet på Elena Åsberg.
Läs mer om Elena Åsberg.
Snickare åtalas för mordet på Elena
Förskolläraren Elena Åsberg, 56, stacks ner och dödades utomhus mitt på dagen.Den misstänkte mördaren: En periodvis hemlös snickare med aggressionsproblem.Nu åtalas mannen:NN har dodat Elena Asberg genom att tilldela henne ett flertal hugg med en kniv eller annat eggvasst foremal mot huvudet, nacken, halsen, balen, ansiktet, brostryggen, handerna och armarna, står i åtalet.
Läs mer om Elena Asberg och Elena.
Elenas misstänkte mördare var snickare – och hemlös
En yrkesverksam snickare som periodvis levt som hemlös.Nu misstänks han för mordet på förskolläraren Elena Åsberg, 55 – själv beskriver han gripandet som en lättnad: Slutet på en lång period av stigande frustration.När rättspsykiatern ställer sina frågor kämpar mannen i 30-årsåldern för att hålla tillbaka tårarna.
Läs mer om Elena Åsberg.
Mördade Elenas son: Trodde det var terror
Uppskattad förskollärare. Älskad mor. Elena Åsberg, 55, mördades till synes helt oprovocerat vid en sopstation i Surahammar. Nu berättar hennes son Jevgeni, 28: – Jag tror att alla kan förstå hur det här har varit. brottscentralen-balk-blue 2017-02-28 13:42 1287x83
Läs mer om Jevgeni och Surahammar.
Elenas misstänkte mördare kan vara psykiskt störd
Förskolläraren Elena Åsberg, 56, mördades på öppen gata.En yngre man utan känd koppling till henne är häktad.Månader tidigare hade en läkare varnat polis för mannen – sedan han enligt vittnen gått in på en vårdcentral och hotat att döda.En ny sinnesundersökning visar att mannen kan lida av en allvarlig psykisk störning.
Misstänkte mördarens nya erkännande: Var på platsen
Mannen i 30-årsåldern sitter häktad misstänkt för mordet på matteläraren Elena Åsberg – men har nekat till anklagelserna.Nu har han lämnat en ny version, enligt åklagare Carin Lantorp.– Han sa att han varken kan erkänna eller förneka brott men att han har vissa minnesbilder av att ha varit platsen, säger hon till VLT.
Läs mer om Carin Lantorp, Elena Åsberg och VLT.
Deras lärare Elena mördades – nu börjar barnen skolan
En förväntansfull förskoleklass tar plats ibänkraderna efter ett långt sommarlov.Men deras fröken är inte där.Förskoleläraren Elena Åsberg, 56, fick aldrig träffa sin nya barngrupp.Vid en återvinningsstation iSurahammar blev hon mördad.– Vi har flera stora bitar att fortsätta arbeta med men motivet är nog en av de största, säger kommunpolis Fredrik Borell till Vlt.
Läs mer om Elena, Fredrik Borell och Vlt.
Mördade förskolläraren Elena sörjdes av kolleger
Förskolläraren Elena Åsberg, 56, mördades på öppen gata i Surahammar. Under en intim minnesstund på onsdagen sörjde personalen sin kollega. –Det var väldigt lugn och fin stämning. Man kramade om varandra. Alla tycker det är förfärligt, svårt att ta in, säger Anita Tillander, ledningsstöd på skolan.
Läs mer om Anita Tillander, Elena och Surahammar.
Nära vännen om mördade Elena: Hon var en bra vän
Hon gillade att påta i trädgården, lyssna på klassisk musik och att resa.Förskolläraren Elena Åsberg som älskade sitt jobb mördades på öppen gata förra veckan.– Hon var en bra person, en bra vän. Jag kan inte förstå att någon ville göra henne illa, säger väninnan.
Läs mer om Elena.
Elena Åsberg mördades på öppen gata i Surahammar: Hon var alltid vänlig
Hon jobbade som mattelärare i Västerås och brann för sitt jobb.I tisdags hittades Elena Åsberg mördad vid en återvinningsstation.– Hon var alltid vänlig och mån om sina kolleger, säger rektorn och kollegan Anita Tillander.
Elena Åsberg mördades på öppen gata i Surahammar: Hon var alltid vänlig
Hon jobbade som mattelärare i Västerås och brann för sitt jobb. I tisdags hittades Elena Åsberg mördad vid en återvinningsstation. – Hon var alltid vänlig och mån om sina kolleger, säger rektorn och kollegan Anita Tillander.