Elever

Beväpnad polis utanför skolan gjorde ingenting

När Nikolas Cruz, 19, sköt mot elever och lärare inne på skolan stod en beväpnad polis utanför – utan att ingripa.Nu säger han upp sig.– Han skulle ha gått in, säger den lokale sheriffen Scott Israel enligt CNN.
Läs mer om CNN och Scott Israel.

Läraren uppmanade elever att betygsätta utseendet

Den kvinnliga läraren på en anrik gymnasieskola i Stockholm anklagas för att ha uppmanat eleverna gradera varandra efter utseende under en lektion.Läraren är nu avstängd.– Alla kände sig väldigt obekväma, säger en elev som var med.
Läs mer om Stockholm.
Nya förslaget: Skolansvariga ska bygga bort segregation
Skolor ska ha elever med olika bakgrund. Kommuner och fristående skolhuvudmän får nu ett uttalat krav på sig att verka för det. Enligt utbildningsminister Gustav Fridolin kan det göras genom att placera nya skolor strategiskt.
Läs mer om Gustav Fridolin.
Ökade lärarlöner och fler elever med särskilda villkor pressar Engelska Skolan
Internationella Engelska Skolans rörelsemarginal föll från 10,4 till 6 procent.
Läs mer om Engelska Skolan.

Allt fler elever vill gå på Engelska skolan

Utbildningsbolaget Engelska skolan ökade omsättningen i det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret, men redovisade ett lägre rörelseresultat och därmed en lägre rörelsemarginal än för samma period ett år tidigare.
Läs mer om Engelska.
En bortglömd pusselbit i skolan - dags att alla elever får garanti på läromedel
Skolan är den viktigaste av samhällets institutioner för att individer, företag och hela Härnösand ska växa och utvecklas. I skolan är professionella lärare viktigast. Det är de som gör att elever kan lära sig fakta, tänka kritiskt och förstå.
Läs mer om Härnösand.
Trump överväger att beväpna lärare
USA:s president Donald Trump överväger att låta lärare beväpna sig för att motverka fler skolskjutningar, sade han efter att han träffat elever som överlevde skolskjutningen i Florida, för att diskutera säkerheten i skolorna.
Läs mer om Donald Trump och Florida.
Trump överväger att beväpna lärare
USA:s president Donald Trump överväger att låta lärare beväpna sig för att motverka fler skolskjutningar. Han sade det när han träffade elever som överlevde skolskjutningen i Florida.
Läs mer om Donald Trump och Florida.
Trump: Beväpnade lärare kan stoppa skolskjutningar
Elever från Floridaskolan där 17 personer dödades i en skolskjutning i förra veckan besöker på onsdagen Vita huset för ett möte med president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Floridaskolan och Vita.
Elever pressar politiker om vapenlagar
De amerikanska politikerna pressas allt mer om hårdare vapenlagar efter skolskjutningen i Florida. President Donald Trump ska träffa elever för att diskutera säkerheten i skolorna.
Läs mer om Florida.
Klassklyftorna är tydligast på loven
Det finns minst tre problem med att barn i Sverige är lediga 16 veckor per år. Det första är att de inte är i skolan, och svenska elever har mindre undervisning än jämnåriga i många andra länder.
Läs mer om Sverige.
Elever i Florida kräver vapenförbud
Studenter som överlevde skolmassakern i Florida i onsdags demonstrerar för förbud mot halvautomatiska vapen. Och i Colorado buades en republikansk kongresspolitiker ut av väljare. Men Republikanerna fortsätter hålla emot skärpta vapenlagar.
Läs mer om Colorado och Florida.
Debatt: En snedvriden bild av skolan har målats upp
Det är genom en bra utbildning som en ljusare framtid skapas för våra barn och unga. Lärare och pedagoger gör ett fantastiskt arbete med våra elever.
Leif Mannerströms ilska över pannkaksförbudet
I höstas förbjöds favoriten pannkakor från Malmös skolmatsalar.Anledningen är att allergiska elever inte ska känna sig utanför.– Jag började gapskratta när jag läste det, det är typiskt Sverige, säger Leif Mannerström och skrattar.
Läs mer om Leif Mannerström och Sverige.
Ungdomar protesterade mot vapenlagar i USA
Efter skolskjutningen i Florida, där 17 elever sköts av Nikolas Cruz, har flera protester hållits i landet. Amerikanska ungdomar ställdes sig utanför Vita huset för att protestera mot de vapenlagar som finns i USA.
Läs mer om Florida, USA och Vita.
Pannkaksstopp rör upp känslor i Malmö
Det råder pannkaksförbud på Malmös kommunala grundskolor sedan i höstas, eftersom det inte finns något alternativ för elever som är allergiska mot ägg eller mjölk.
Läs mer om Malmö.
Pannkaksstopp rör upp känslor i Malmö
Det råder pannkaksförbud på Malmös kommunala grundskolor sedan i höstas, eftersom det inte finns något alternativ för elever som är allergiska mot ägg eller mjölk.
Läs mer om Malmö.
1 500 kom till 14-åriga Alaina Pettys begravning
14-åriga Alaina Petty var en av de 17 som dog i skolmassakern i Florida.Till hennes begravning på måndagen kom fler än 1 500 sörjande, rapporterar AP.– Jag har tillbringat den senaste veckan i Parkland med att prata med allmänhet, elever och familjer till offren som lider efter denna hemska skjutning, säger Floridas guvernör Rick Scott i ett uttalande.
Här har skolorna pannkaksförbud
Pannkaksserveringen visade sig bli pannkaka – därför har den klassiska rätten förbjudits i Malmös skolmatsalar.Med anledning av allergiska elever togs pannkakorna bort från menyn.– Vi fick ta bort pannkakor, säger Emely Lindholm, enhetschef vid Malmö stads skolrestauranger till Sydsvenskan.
Trump upprör med tweet om skolskjutningen
USA:s president skriver på Twitter att FBI:s fokus på ryssutredningen gjort att varningstecken missades, vilket ledde till att skolskjutningen i Florida kunde ske. En av de elever som överlevde kallar presidenten för hjärtlös.
Läs mer om Florida och Twitter.
19-åringen ansågs ofarlig mindre än två år före skolskjutningen
19-årige Nikolas Cruz, som misstänks ha mördat 17 elever och skolanställda, utreddes av lokala sociala myndigheter bara ett och ett halvt år före masskjutningen. Cruz ansågs då som ofarlig trots att han visade upp vapen och lade ut bilder på hur han skar sig själv på sociala medier.
Överlevare från skolmassaker planerar protestmarsch till Washington
Skolmassakern i onsdags måste bli en vändpunkt för den amerikanska vapendebatten, menar en grupp elever från den drabbade Floridaskolan, som nu planerar en protestmarsch till Washington i slutet av mars.
Läs mer om Floridaskolan och Washington.
Efter Floridadådet: Skäms, ropar överlevande
– Skäms! Elever som överlevde den dödliga skolskjutningen på ett gymnasium i Parkland i Florida skrädde inte orden under en anti-vapendemonstration i delstaten på lördagen.
Läs mer om Florida och Parkland.
Överlevandes ilskna rop till Trump: Skäms!
– Skäms! Elever som överlevde den dödliga skolskjutningen på ett gymnasium i Parkland i Florida skrädde inte orden under en anti-vapendemonstration i delstaten på lördagen.
Läs mer om Florida, Parkland och Trump.