Eli

Skattereform slår mot Eli Lilly

Amerikanska läkemedelskoncernen Eli Lilly redovisar en nettoförlust på 1,7 miljarder dollar, 1:58 dollar per aktie, för fjolårets fjärde kvartal. Motsvarande kvartal året före gjorde bolaget en vinst på 772 miljoner dollar, 73 cent per aktie.
Läs mer om Eli Lilly.

Högt pris för ortodoxa judar som vill lämna sin tro

I New York växer stödorganisationer för ultraortodoxa judar som vill ta sig ur sina ofta sektliknande grupper. Den som lämnar riskerar förlora familj och barn. Eli tillhör den ultraortodoxa gruppen chassider. Jag är på insidan, men jag kan träffa dig skriver han i ett meddelande.
Sex snabba knep som kan rädda din relation
Efter att ha studerat tusentals par har psykologen Eli Finkel en förklaring till varför människors tillfredsställelse med sina äktenskap under de senaste fyra decennierna har sjunkit: Det handlar om känslomässigt utbud och efterfrågan. Han har kommit fram till ett antal knep som förbättrar relationen utan ta för mycket tid och kraft i anspråk.
Läs mer om Eli Finkel.
Sven Gustavsson: Manning fick chockbesked av New York Giants
Tampa. En 210 matcher lång svit bryts på söndag. Eli Manning, en av de riktigt stora quarterbackarna i amerikansk fotboll, bänkas sensationellt av New York Giants, som haft en riktigt dålig säsong. Här är Veckans Nordamerikaspaning.

Trump utser Alex Azar till hälsominister

USA:s president Donald Trump nominerar Alex Azar till posten som hälsominister. Azar var fram till i januari chef för den amerikanska delen av läkemedelsjätten Eli Lilly och har tidigare varit biträdande hälsominister under president George W Bush, rapporterar tv-kanalen CNBC.
Malmöfestivalen – kalas för alla barn
Årets Malmöfestival drog i gång på fredagen, och som vanligt är det full fest på Malmös gator.På festivalområdet trängs barnfamiljer med mattält, karuseller och doften av brända mandlar.– Jag har inte hunnit se allt än, det finns så mycket, säger festivalbesökaren Eli, 8 och ett halvt, med munnen full av glass.
Läs mer om Eli.
Generaliseringar om islam gör det svårt stoppa terrorn
Den gemensamma nämnaren för terrorister med islamiska förtecken är en föga sofistikerad islamisk snabblösning, utvecklad för den som känner sig misslyckad och frustrerad. De som lanserat den har en mer strategisk målsättning: att stoppa det västerländska inflytandet bland sina anhängare. De känner sig trängda och under attack, skriver Eli Göndör.
Läs mer om Eli Göndör.
Ny näring åt leken på Teater Tre i Stockholm
Margareta Sörenson gillar Eli Rio på Teater Tre i Stockholm.
Läs mer om Eli Rio, Stockholm och Teater Tre.
Eli & Rio på Teater Tre, Stockholm
Hos Teater Tre träffas Eli och Rio, två vänner under vars blå kepsskärmar mimskådespelarna Per Dahlström och Maria Selander döljer sig. Eli och Rio, jag minns nu inte vem som är vem och det spelar heller ingen roll eftersom namnen på dem, och på hela uppsättningen, skulle kunna vara vilket som helst.
Eli Pariser: Så får du mottagarna att dela ditt innehåll i sociala medier
Eli Pariser, medgrundare till det snabbväxande mediahuset Upworthy, menar att antalet klick inte är det viktiga, utan hur mycket ditt material delas i sociala medier. Han kom till Webbdagarna Göteborg 2016 för att berätta om hur Upworthy når framgång genom att skapa innehåll som väcker känslor och inspirerar till förändring.
Forskare: Snus betydligt skadligare än man trott
Snus försämrar blodkärlens funktion. Framför allt om du lever ett stillasittande liv. – Det såg värre ut än vi trodde, säger forskaren Eli-Anne Skaug.
Läs mer om Eli-Anne Skaug.
Ny studie: Snus är farligare än man trott
Snusning är lika farligt som rökning - i alla fall för blodkärlen. Nu har läkaren och forskaren bakom en ny studie ett budskap till ungdomar. – Börja inte med snus, säger Eli-Anne Skaug till norska TV2.
Läs mer om Eli-Anne Skaug och TV2.
Schäfervalpen Eli äter upprätt - precis som en människa
Schäfervalpen Eli kunde bara äta flytande föda på grund av ett medfött fel. Men tack vare ägarens smarta lösning kan han nu leva som vilken annan valp som helst - så länge han äter upprätt i en specialbyggd barnstol.
Jim Carrey gör skräckis med Eli Roth
Komedimästaren Jim Carrey ska producera och spela huvudrollen i den kommande skräckfilmen Aleister...
Läs mer om Aleister och Eli Roth.
Eli Roth regisserar nya Death wish
I maj hoppade regissörerna Aharon Keshales och Navot Papushado av den nya versionen av...
Läs mer om Death och Navot Papushado.
Läsfrämjare prisas av LO
Läsfrämjande är årets tema för LO:s kulturpris. Det stora priset på 50 000 kronor tilldelas Eli...
Läs mer om Eli.
Eli Raz: Toapapper blev min räddning
Det var en tidig morgon i oktober 2003. Den nu 75-årige Eli Raz föll ner i ett sex meter djupt hål....
Läs mer om Eli Raz.
Identitetspolitiken är islamismens bästa vän
Miljöpartiet anklagas för att se mellan fingrarna med islamistiska värderingar. Men vad är islamism? Eli Göndör berättar om rörelsens rötter och hur den får draghjälp av identitetspolitik och postkolonialism.
Astra Zeneca går vidare med Alzheimersstudie
Astra Zeneca och Eli Lilly går vidare med Amaranth-studien till fas III för läkemedelskandidaten AZD3293. Studien utvecklas för behandling av tidig fas av Alzheimers.
Broderns mystiska min under Super Bowl
Peyton Mannings bror Eli Manning verkar inte överdrivet glad över att hans storebror nu står på samma antal Super Bowl-segerar som han själv. I ett klipp som spridits flitigt på nätet ser man hur Eli Manning stirrar blankt framför sig när Denver Broncos gör en avgörande touchdown. Han ser helt bedrövad ut, skriver USA Today.
Eli, 26, hoppade i – för att rädda pojken
Nu vill han få hjälp att hitta familjen
Eli räddade pojke från att drunkna i hamnen
När Eli Elias kom ner till vattnet kämpade en liten pojke för sitt liv bland isblocken. Eli tvekade inte en sekund – utan hoppade ner i vattnet och hjälpte honom. Det kan ha räddat pojkens liv. – Han såg verkligen ut som att han skulle dö, säger Eli.
Läs mer om Eli.
Darth Vader-tricket som får sonen att sluta gråta
Här är pappans gråttrick som gör Star Wars-fans världen över som tokiga. Micah Hayman ville få sin 11 veckor gamla son att sluta gråta och satte på Darth Vaders Imperial March. Vilket blev succ! Kanske har lille Eli en framtid som stormtrooper?
Läs mer om Eli.
En pro-kurdisk jurist hamnade i strid – dog
Tahir Eli, ordförande för Advokatsamfundet i den sydöstra turkiska provinsen Diyarbakir, har dödats, uppger källor i det pro-kurdiska oppositionspartiet HDP.
Läs mer om Advokatsamfundet, Diyarbakir och HDP.
Ledande pro-kurdisk jurist dödad
Tahir Eli, ordförande för Advokatsamfundet i den sydöstra turkiska provinsen Diyarbakir, har...
Läs mer om Advokatsamfundet och Diyarbakir.