Ellenor

Polishunden Attack i ny hjälteinsats

Polishunden Attack, som i veckan blev hjälte när han hittade försvunna Ellenor, 6, har återigen utfört en storartad insats.Natten till torsdag hittade han ytterligare en försvunnen person, den här gången i sitt hemområde Uppsala.– Det var väldigt akut att vi skulle hitta den här människan snabbt. Och det lyckades vi med tack vare att Attack fick upp ett spår, säger Jarle Poljarevius, lokalpolisområdeschef i Uppsala/Knivsta.
Läs mer om Attack, Ellenor och Uppsala.
Fredrik Klinga tog den ikoniska bilden på Ellenor
Ellenor var försvunnen i 13 timmar – men kunde till slut hittas av hunden Attack.Fredrik Klinga förevigade stunden på sexåringen när hon går hand i hand med hundföraren som hittade henne.– Jag ville förmedla vad jag såg där och då. Det var precis det du ser, det var wow, säger han.
Läs mer om Attack.Fredrik och Ellenor.
Hundföraren: Grymt imponerad av denna tjej
Den sexåriga flickan som försvann i Blacksås naturreservat under söndagsförmiddagen återfanns natten till måndagen av en hundförare och hunden Attack. På Facebook berättar nu hundföraren sin berättelse om hur det gick till när han hittade sexåriga Ellenor.
Läs mer om Attack och Ellenor.
Hundföraren som hittade Ellenor: Ett ansikte dök upp över en klippavsats
Ellenor, 6, var borta i över 12 timmar i naturreservatet utanför Hudiksvall innan hon hittades av en hundförare natten till måndagen.Nu skriver hundföraren ett brev på Facebook om hur de hittade henne:Jag rusar dit och ropar samtidigt frenetiskt. Då dyker ett litet ansikte upp över en klippavsats. Jag jublar inombords samtidigt som jag snabbt klättrar ner för avsatsen, står det i brevet som hundföraren har skrivit.
Läs mer om Ellenor, Facebook och Hudiksvall.
Ellenors mamma: Jag kände en enorm lättnad
Ellenor var borta i över 12 timmar innan hon hittades i naturreservatet utanför Hudiksvall i natt. Nu tackar hennes pappa Anders svenska folket.– Vi vill tacka alla som var med. Vilket otroligt engagemang. Både från de som jobbar professionellt och de frivilliga som var där för att hjälpa till, säger pappa Anders Natander till Aftonbladet.Även mamma uttrycker din lättnad efter att dottern hittades i en intervju med Dagens Nyheter.– Det är jättesvårt att beskriva. Jag kände bara en enorm lättnad, säger hon till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.Även och Hudiksvall.
Ellenors farbror: Skogen var full av hjältar
Hundratals personer hjälpte till att söka efter 6-åriga Ellenor när hon försvann vid Blacksåsberget i Hudiksvall.Hennes farbror Magnus Natander var en av de som var först på plats vid sökinsatsen.– Skogen var verkligen full av hjältar, säger han.
Läs mer om Blacksåsberget och Ellenor.
Försvunna Ellenor hittad – pappan: En tuff tjej
BLACKSÅSEN, HUDIKSVALL. När hundpatrullen hittade försvunna Ellenor, 6, i natt hade hon sovit en stund och satt och vilade.Hon var fortfarande ganska nära toppen på Blacksåsen där hon hade gått vilse i skogen – 13,5 timmar tidigare.– Hon gick ned själv men de fick bära henne nedför branten en bit. Det är en fantastiskt tuff tjej, säger pappa Anders Natander om sin återfunna dotter.
Läs mer om Blacksåsen och Ellenor.
Skrällen gick upp i rök för Malmö FBC
Malmö FBC hade en skräll på gång på bortaplan mot Täby, men föll till slut.Känslorna var bitterljuva för fyramålsskytten Ellenor Bengtsson Wester.
Malmödominans i Finnkampen
Det blev mycket Malmöjubel i hemmalandskampen i Baltiska hallen. Kedjetrion från Malmö FBC Marlene Lennartsson, Ellenor Bengtsson Wester och Ellen Rasmussen dominerade den första av två Finnkamper.
Nedplockade skylten ska upp igen och ska riktas mot järnvägen
Lessebo kommun satte upp en skylt vid parkeringen intill Stationsgatan i Lessebo utan att fråga Trafikverket om råd. De fick snabbt ta ner skylten som saknade bygglov. Foto: Ellenor
Västerås Irsta kval i dameliten
Västerås Irsta får stanna kvar i damernas elitserie i handboll. Det står klart efter utklassningssegern med 31-16 över Hellton i det andra kvalmötet på torsdagen. Västerås Irsta vann även den första matchen borta och i hemmamatchen bidrog hela tio spelare till målskörden. Främst var Alexandra Bjärrenholt och Ellenor Åström med fem mål var.
Västerås Irsta kval i dameliten
Västerås Irsta får stanna kvar i damernas elitserie i handboll. Det står klart efter utklassningssegern med 31—16 över Hellton i det andra kvalmötet på torsdagen. Västerås Irsta vann även den första matchen borta och i hemmamatchen bidrog hela tio spelare till målskörden. Främst var Alexandra Bjärrenholt och Ellenor Åström med fem mål var.
Familjenytt 21 augusti
Vi fyller 18 Hanna Axelsson, Gävle Anna Mårtenson, Gävle Frida Kilström, Gävle Hawbir Mahmudi, Gävle Massoume Hosseini, Sandviken Calle Vikberg, Ockelbo Ellenor Lindfors, Tierp Fredrik
Matchfakta: Bele Barkarby-Malmö 2-5
Malmö FBC är bäst i Sverige i F16-klassen! Detta efter ett målfyrverkeri i tredje perioden av finalen mot Bele Barkarby. Förstakedjan med Marlene Lennartsson, Ellenor Bengtsson och Ellen Rasmussen briljerade och låg bakom allt framåt.
Så här tycker vi
Ammar Arslanagic-15, Dajana Badawi-16 och Ollie Ivarsson-16 går på Rönnenskolan.Marcus Granlund-15, Ellenor Wendel-15, Megan Månsson-15 och Andr Johansson-16 går på Sundsbroskolan. Här tycker de till om sin fritid, mat och sprit.
Familjenytt 23 december
Ellenor Persson, Gävle Felicia Östergren, Gävle Joel Almstedt, Sandviken Michaela Moberg, Storvik
Arbetsmiljön följs upp
- Det viktiga nu är att planen efterlevs. Det säger Ellenor Smids, ordförande för Kommunal i Orsa, om den arbetsmiljöplan som tagits fram på Lillåhem. - Vi har också fått utlovat mer
Läs mer om Kommunal, Lillåhem och Orsa.
Prisregn på näringslivsdagen i Nyköping
NYKÖPING Årets Nora heter Karin Andersson på Itrim, och Årets Nyföretagare är Andrea Faluhelyi på gymmet Curves i Nyköping. Årets trevligaste försäljare är Elinor Frankler och Ellenor
Svenskar kopplas till ouppklarade brott
137 personer som finns i det svenska DNA-registret har kunnat kopplas till brott i Norge. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan länderna. – Nästa steg är att reda ut vad det här är för brott, och beroende på det så kommer ju norska polisen att börja arbeta med de här kanske nedlagda eller pågående förundersökningarna, säger Ellenor Groth, enhetschef på rikskriminalpolisen, till Ekot.
Läs mer om Ekot, Ellenor Groth och Norge.
Jag har blivit av med tre stycken
Extra stora lås, måla med lack under styre och göra hål i sadeln. Knepen är många för att skydda sin cykel. Men det känns lönlöst att ha cykel, jag har blivit av med tre stycken, säger Ellenor Vondrus.
Kontrollera privata aktörer!
Replik till David Zanders (FP) och Ellenor Olsson (FP). Den 5/9 skrev de att jag förde skrämselpropaganda angående våra äldreboende. Det tycker jag inte utan vill bara klargöra vad som hänt och händer inom äldreboenden.
Läs mer om Ellenor Olsson.