Elysepalatset

Presidenthunden lättade på trycket – mitt i mötet

Den franska presidentens ministermöte avbröt av skratt när den tvåårige hunden Nemos kissade i den öppna spisen i Elysepalatset – med husse bara några meter bort.
Läs mer om Elysepalatset.

Löfven och Macron diskuterade migration och miljö

Migration och miljö var bland de ämnen som diskuterades när Stefan Löfven på måndagen träffade den franske presidenten Emmanuel Macron i Elysepalatset i Paris.
Paret Macrons nya liv i Elysepalatset i Paris
Här är Emmanuel Macrons nya vardagsliv. Expressen besökte palatset där Frankrikes nya president flyttar i med sin fru Brigitte Macron. Massiva guldinfattningar och risiga köksingångar präglar deras hem.
Elysepalatsets förbannelse – olyckliga kvinnor i vackra salar
Franois Hollande har lämnat över spiran och kärnvapenkoderna till Emmanuel Macron, som ny flyttar in i Elysepalatset med sin hustru Brigitte. Till ett liv i sus och dus, en bal på slottet bland guldkandelabrar, kristallkronor och magnifika takfresker. Eller?

24 år äldre visar Bibi väg till fransmännens hjärtan

Frankrike har inte enbart en ny president: en ny sorts first lady intar Elysepalatset. Emmanuel Macron har gjort klart att hans erfarna fru Brigitte ska spela en viktig roll i hans presidentskap – och kanske kan hans före detta dramalärarinna visa vägen till fransmännens hjärtan.
Läs mer om Bibi, Brigitte och Elysepalatset.
Le Pen eller Macron – i dag avgörs striden
VIDEO | Vallokalerna i Frankrike har öppnat. Nu ska det avgöras om Marine Le Pen eller Emmanuel Macron som kommer att husera i Elysepalatset i Paris de kommande fem åren.
Unikt läge – nya presidenten kan bli maktlös
Om Frankrikes nya president inte lyckas skaffa sig nya vänner och allierade i nationalförsamlingen, så riskerar Elysepalatset att bli en potiche: en tjusig men meningslös presidentboning där regentens största beslut handlar om vilket årgångsvin som ska serveras till middagen.
Läs mer om Elysepalatset.
Marine Le Pen del av en global politisk trend
En modernisering av faderns parti har fört Marine Le Pen närmare Elysepalatset än någon tidigare högerextrem politiker. Men om hon ska nå hela vägen krävs något oväntat, som att konkurrenten Emmanuel Macrons kampanj kollapsar helt.
Läs mer om Elysepalatset och Marine Le Pen.
Hollande hyllade afrikanska soldater
Vid en ceremoni i Paris har 28 afrikaner som tjänstgjort i franska styrkor beviljats franskt medborgarskap. President Franois Hollande, som personligen deltog i sammankomsten i Elysepalatset i Paris i dag, hyllade veteranerna för deras mod och lojalitet.
Läs mer om Elysepalatset.
Martin Ådahl: Blir Frankrike den liberala fyrbåken i världen?
Vem hade väl trott att Frankrike, landet som växlat mellan socialister med 75-procentiga marginalskatter och batongkonservativa högerprotektionister, plötsligt skulle bli liberalismens fyrbåk i världen? Men nu närmar han sig Elysepalatset, den unge Emmanuel Macron. Och med honom kanske en ny epok för Frankrike och en vändpunkt i Europa. I svenska och internationella media har fokus legat på Marine Le Pen, arvtagerska till franska extremhögern, hon som vill bryta sönder euron och EU. En seger för Le Pen förutspås att bli den tredje, och värsta, katastrofen efter Brexit och Trump. Men Le Pen-ismen är till skil
Huvudkandidaterna i franska valet 2017
En franska valrörelsen är i gång. Elva presidentkandidater gör nu upp om Elysepalatset. Med hjälp av Le Monde går vi igenom de fem huvudkandidaternas politiska program.
Läs mer om Elysepalatset och Le Monde.
Undersökning: Han vinner franska valet
Den franska valrörelsen har börjat på allvar. På lördagen offentliggjorde det franska konstitutionella rådet den officiella listan på elva presidentkandidater. Nu visar den senaste opinionsundersökningen att tidigare finansministern Emmanuel Macron leder kampen om Elysepalatset, skriver Reuters.
Erik de la Reguera: Franska vänstern djupt splittrad inför primärvalet
Paris. Fem år efter Franois Hollandes valseger ska Socialistpartiet i Frankrike försöka hitta en ny kandidat som kan inta Elysepalatset. Det blir inte lätt – vänstern är djupt splittrad när dess primärval hålls på söndagen. Och arbetslösheten är den helt dominerande valfrågan.
Le Pen till Hollande: Stäng radikala mosker
När Nationella frontens partiledare Marine Le Pen anländer till Elysepalatset i kväll är det en kvinna i medvind som träffar president Hollande. Hennes nationalistparti är Frankrikes största i opinionsmätningarna, och ser ut att gå mot en seger i regionalvalet i december. Frågan är om terrorattentaten kommer späda på Le Pens försprång ytterligare?
Putin och Hollande i möte om Ukraina
Här möts de två presidenterna på toppmötet. Situationen i Syrien och Ukraina stod på agendan när Francois Hollande tog emot Vladimir Putin i Elysepalatset på fredagen - och den ryske presidenten överraskade med att vara i tid. – Han är nästan aldrig punktlig, han har till och med låtit påven vänta, säger en ukrainsk journalist till Paris-Match.
Spionskandal kan störa USA:s förhandlingar med EU
BRYSSEL. Frankrikes president Franois Hollande håller krismöten efter de nya avslöjandena om att amerikanerna avlyssnade hans telefon. Den amerikanska ambassadören i Frankrike har kallats till Elysepalatset, och härvan kan störa relationerna mellan Washington och Paris.
USA avlyssnade tre franska presidenter
Den amerikanska nationella säkerhetsmyndigheten, NSA, avlyssnade tre franska presidenter – Jaques Chirac, Nicholas Sarkozy och Franois Hollande – mellan 2006 och 2012. Det avslöjar nya topphemliga dokument som läckts av Wikileaks och publiceras av tidningen Libration. Dessutom har NSA avlyssnat flera franska ministrar och den franska ambassadören i USA. Bland annat har flera mobiltelefonnummer tillhörande allt från tjänstemän i Elysepalatset till presidentens egen telefon avlyssnats.
Läs mer om Elysepalatset, Libration, NSA och USA.
Skandalerna kan kosta Sarkozy presidentvalet
Högerpartiet UMP gick framåt i de franska departementsvalen nyligen, och förbereder nu för maktövertagande i parlaments- och presidentvalet 2017. Men det är långt ifrån säkert att partiledaren Nicolas Sarkozy då får flytta in i Elysepalatset, eftersom de många korruptionsskandaler där hans namn förekommer avskräcker många UMP-väljare.
Läs mer om Elysepalatset och Sarkozy.
Svenska statsbesökets höjdpunkt: mötet Zlatan
Kung Carl XVl Gustaf och drottning Silvia är på statsbesök i flygande fläng i Frankrike, med sedvanlig middag i Elysepalatset och en lång rad kultur- och näringslivsevent. Men tisdagens höjdpunkt var utan tvekan mötet med den andra svenska kungen i Paris: Zlatan Ibrahimovic.
Svenskt besök ska lyfta Hollande
Kung Carl XVl Gustaf och drottning Silvia anländer på tisdagen till Paris för ett tre dagar långt statsbesök på inbjudan av den franske presidenten Franois Hollande. Presidenten kan ha mer i sikte än att värma upp banden mellan Elysepalatset och Drottningholm.
Sarkozys rivaler finns till höger
Nicolas Sarkozy må ha återvalts till partiledare för sitt gamla högerparti UMP, men hans planerade segertåg in i Elysepalatset är långt ifrån säkrat. Rivaler finns både inom det egna partiet men allra främst i extremhögern i Front National.
Läs mer om Elysepalatset, Front National och UMP.
Nationella fronten invalt i senaten
Efter tre års socialistisk majoritet återtog högern kontrollen över den franska senaten i söndagens val— samtidigt som Le Pens högerextrema Nationella fronten för första gången tog sig in i församlingen. — Nu återstår bara en dörr till att forcera, den som leder till Elysepalatset (den franska presidentens officiella residens), sade en av de två nyinvalda partiföreträdarna, Stphane Ravier.
Chockbok av Frankrikes förstadam
Nu tar Frankrikes försmådda förstadam revansch på Franois Hollande. I dag släpper Valrie Trierweiler sin hittills hemliga bok om hur hennes liv i Elysepalatset gick i kras när den franske presidentens eskapader blev världsnyhet.
Ex-sambo berättar om Hollandes svek
Den värsta stunden i mitt liv. Så beskriver Valrie Trierweiler den 9 januari i år då hon i ett sovrum i Elysepalatset i Paris fick reda på att hennes sambo, tillika Frankrikes president,
Teaterledare körde bil in i palats
En man körde under annandagen sin bil in i bakre porten på Elysepalatset i Paris, den franske presidentens residens, enligt BBC.
Läs mer om BBC och Elysepalatset.