Ema

EMA granskar nyttan med omega-3 efter hjärtinfarkt / 29 MAR 2018

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA granskar nyttan med omega-3 efter hjärtinfarkt. Begäran kommer från Läkemedelsverket eftersom just ett sådant läkemedel snart kan bli godkänt i Sverige - trots tveksamheter kring en skyddande effekt.
Läs mer om EMA, Läkemedelsverket, MAR och Sverige.

Oklar skyddseffekt av omega-3 fettsyror

Den kärlskyddande effekten av omega-3 fettsyror ifrågasätts. Nu ska EMA granska befintliga data. I Europa äter miljontals människor omega-3 fettsyror för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.
Läs mer om EMA.
Dan Lucas: Pinsam dansk reaktion på EMA-förlusten
Den danska reaktionen på att Köpenhamn inte blir ny hemvist åt EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, är pinsam och löjeväckande. Men än mer pinsam är den tävling EU genomfört för att hitta nya hemorter för över 1.000 anställda och deras familjer.
Läs mer om EMA och Köpenhamn.
Amina Manzoor: Amsterdam bästa valet ur ett EU-perspektiv
Trots att det blev lotten som avgjorde är Amsterdam det bästa valet för EMA efter Brexit. Läkemedelsmyndighetens viktiga verksamhet blir inte lika lidande när en stor andel av personalen väntas följa med.
Läs mer om Amsterdam, Brexit, EMA och EU-perspektiv.

Danska utrikesministern: Svenskarnas beteende är inte normalt

På måndagskvällen stod det klart att EU:s läkemedelsmyndighet EMA hamnar i Amsterdam. Både Köpenhamn och Stockholm var bland intressenterna, men blev utslagna.
Läs mer om Amsterdam, EMA och Stockholm.
Valproceduren var rena rama Melodifestivalen
Slutstriden om de enda godbitar som kommer ur brexit stod på måndagen i Bryssel: den om vilken stad som ska hysa EU:s läkemedelsmyndighet EMA och den europeiska bankmyndigheten EBA. Valproceduren var rena rama Melodifestivalen, och Stockholm föll bort i första delfinalen.
Stockholm förlorade kampen om EMA
Stockholm förlorade kampen om den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Det stod klart redan efter den första röstningsomgången i Bryssel på måndagskvällen. I stället blev det Amsterdam som vann EMA-striden - men först efter att lotten fick avgöra.
Läs mer om Amsterdam, Bryssel och EMA.
Stockholm får inte prestigefylld EU-myndighet
Stockholm får inte den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Det stod klart redan efter den första röstningsomgången i Bryssel. Efter den andra omgången blev Köpenhamn utslaget.
Läs mer om Bryssel, EMA, EU-myndighet och Köpenhamn.
Stockholm får inte EU:s läkemedelsmyndighet
EU:s läkemedelsmyndighet Ema flyttas inte till Stockholm. Det står klart efter den första omröstningsrundan i Bryssel.
Läs mer om Bryssel, Ema och Stockholm.
Just nu: Stockholm får inte EMA
EU:s läkemedelsmyndighet Ema flyttas inte till Stockholm. Det står klart efter den första omröstningsrundan i Bryssel.
Läs mer om Bryssel, EMA, Ema och Stockholm.
Läkemedelsmyndigheten kan hamna i Sverige
Kommer den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA att hamna i Sverige?Frågan behandlas vid ett rådsmöte i Bryssel på måndagen, där EU-ministrar röstar om myndighetens framtida placering.Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde är på plats och kampanjar för Sverige in i det sista – men konkurrensen är hård.
Linde: Stockholm bland favoriterna för EMA
Stockholm hör till en grupp på sex städer som är favoriter till att bli ny hemort för Europeiska läkemedelsmyndighet EMA, när den måste flytta från London på grund av brexit.
Läs mer om EMA, Europeiska och London.
Omöjligt att förutspå beslutet om EMA:s placering
Imorgon, måndag, tas beslut om var den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA ska flyttas. Men EU:s maktstruktur gör att det är omöjligt att förutspå vilka chanser Stockholm har, skriver Svenne Junker, doktor i företagsekonomi.
Läs mer om EMA, Stockholm och Svenne Junker.
Zara Larsson vann pris - och scenen stormad
Zara Larsson slog både Axwell-Ingrosso och Tove Lo.Under MTV EMA 2017 fick sångerskan priset för bästa svenska artist – dessutom hyllades hon för sitt uppträdande.Under kvällen tog sig dessutom två män upp på scen under French Montanas framträdande.Jag är för evigt tacksam, skriver Zara Larsson på Twitter.
Zara Larsson årets svenska artist på EMA
Zara Larsson har utsetts till årets svenska artist på European Music Awards, skriver MTV på Twitter. För alltid tacksam. Tack för att ni utsett mig till bästa svenska artist, skriver Zara Larsson på det sociala mediet.
Läs mer om EMA, MTV, Twitter och Zara Larsson.
Getingbetyg: De klädde sig bäst och sämst på EMA Awards röda matta
Världens artistelit fanns på plats på MTV-galan European Music Awards i London.Vi såg både gubbkostymer, starka färger och en badrock (!) på röda mattan.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt betygen.
Läs mer om London.Vi och Magda Omerspahic.
Så blir MTV European Music Awards 2017
MTV Europe Music Awards går av stapeln på söndag 12 november - och flera svenskar har vinstchans.Bland de nominerade finns artister som Zara Larsson, Tove Lo och Axwell-Ingrosso.Här är alla som är nominerade i MTV EMA 2017.
Så är Sverige – enligt reklamfilmen
Stockholm tävlar med 18 andra länder om att få läkemedelsmyndigheten EMA. Striden påminner om Eurovision. Se hur länderna marknadsför sig själva.
Läs mer om EMA, Eurovision och Sverige.
Fulspel i kampen om brittisk EU-myndighet
När Stockholm ska slåss med 18 andra städer om att får EU:s läkemedelsmyndighet EMA så påminner striden om Eurovision. Räkna med fulspel, dolda allianser och att EMA självt försöker styra politikerna.
Läs mer om EMA, EU-myndighet och Eurovision.
Motvillig flytt från London – rejäl utmaning för EMA
Dragkampen om EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, pågår för fullt. Men Stockholm tycks inte vara så lockande och Sverige verkar heller inte lyckas skaka fram tillräckligt med bra skolor och bra boenden i närheten av EMA.
Läs mer om EMA, London och Sverige.
Hård strid om att bli nya hemstad för EU:s läkemedelsverk
Det pågår en stenhård tävlan bland 19 EU-länder om att få EMA, EU:s läkemedelsverk. Men för EMA innebär kampen i värsta fall att verket slutar att fungera och att patienter riskerar att dö.
Läs mer om EMA och EU-länder.
19 länder konkurrerar om EU-myndighet
Sverige får tampas med 18 andra EU-länder om att få husera EU:s läkemedelsmyndighet, EMA, när den flyttar från London. Både Danmark och Finland är konkurrenter, liksom Tyskland och Frankrike. Enligt statsminister Stefan Löfven vore det bäst både får EMA och EU om myndigheten hamnar i Stockholm.
Förslag: Lägg EU-myndighet i Hagastaden
Om Sverige får EU:s läkemedelsmyndighet (EMA), bör den placeras i Hagastaden i norra Stockholm. Det föreslår länsstyrelsen i Stockholm.
Läs mer om Hagastaden och Stockholm.
Klart nej till EU-organ i London
Storbritannien kan tänka sig att behålla både EU:s bankmyndighet EBA och läkemedelsmyndigheten EMA i London även efter landets utträde ur unionen - men Bryssel säger nej.
Läs mer om Bryssel, EBA, EMA, EU-organ och London.