Ema

Zara Larsson vann pris - och scenen stormad

Zara Larsson slog både Axwell-Ingrosso och Tove Lo.Under MTV EMA 2017 fick sångerskan priset för bästa svenska artist – dessutom hyllades hon för sitt uppträdande.Under kvällen tog sig dessutom två män upp på scen under French Montanas framträdande.Jag är för evigt tacksam, skriver Zara Larsson på Twitter.
Zara Larsson årets svenska artist på EMA
Zara Larsson har utsetts till årets svenska artist på European Music Awards, skriver MTV på Twitter. För alltid tacksam. Tack för att ni utsett mig till bästa svenska artist, skriver Zara Larsson på det sociala mediet.
Läs mer om EMA, MTV, Twitter och Zara Larsson.
Getingbetyg: De klädde sig bäst och sämst på EMA Awards röda matta
Världens artistelit fanns på plats på MTV-galan European Music Awards i London.Vi såg både gubbkostymer, starka färger och en badrock (!) på röda mattan.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt betygen.
Läs mer om London.Vi och Magda Omerspahic.

Så blir MTV European Music Awards 2017

MTV Europe Music Awards går av stapeln på söndag 12 november - och flera svenskar har vinstchans.Bland de nominerade finns artister som Zara Larsson, Tove Lo och Axwell-Ingrosso.Här är alla som är nominerade i MTV EMA 2017.
Så är Sverige – enligt reklamfilmen
Stockholm tävlar med 18 andra länder om att få läkemedelsmyndigheten EMA. Striden påminner om Eurovision. Se hur länderna marknadsför sig själva.
Läs mer om EMA, Eurovision och Sverige.
Fulspel i kampen om brittisk EU-myndighet
När Stockholm ska slåss med 18 andra städer om att får EU:s läkemedelsmyndighet EMA så påminner striden om Eurovision. Räkna med fulspel, dolda allianser och att EMA självt försöker styra politikerna.
Läs mer om EMA, EU-myndighet och Eurovision.
Motvillig flytt från London – rejäl utmaning för EMA
Dragkampen om EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, pågår för fullt. Men Stockholm tycks inte vara så lockande och Sverige verkar heller inte lyckas skaka fram tillräckligt med bra skolor och bra boenden i närheten av EMA.
Läs mer om EMA, London och Sverige.
Hård strid om att bli nya hemstad för EU:s läkemedelsverk
Det pågår en stenhård tävlan bland 19 EU-länder om att få EMA, EU:s läkemedelsverk. Men för EMA innebär kampen i värsta fall att verket slutar att fungera och att patienter riskerar att dö.
Läs mer om EMA och EU-länder.
19 länder konkurrerar om EU-myndighet
Sverige får tampas med 18 andra EU-länder om att få husera EU:s läkemedelsmyndighet, EMA, när den flyttar från London. Både Danmark och Finland är konkurrenter, liksom Tyskland och Frankrike. Enligt statsminister Stefan Löfven vore det bäst både får EMA och EU om myndigheten hamnar i Stockholm.
Förslag: Lägg EU-myndighet i Hagastaden
Om Sverige får EU:s läkemedelsmyndighet (EMA), bör den placeras i Hagastaden i norra Stockholm. Det föreslår länsstyrelsen i Stockholm.
Läs mer om Hagastaden och Stockholm.
Klart nej till EU-organ i London
Storbritannien kan tänka sig att behålla både EU:s bankmyndighet EBA och läkemedelsmyndigheten EMA i London även efter landets utträde ur unionen - men Bryssel säger nej.
Läs mer om Bryssel, EBA, EMA, EU-organ och London.
Utredning om fosterskadande läkemedel
Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA vill utreda om användningen av läkemedelssubstansen valproat är tillräckligt begränsad. Detta sedan studier i Frankrike och Storbritannien visat att det finns tecken på att för många gravida kvinnor använder läkemedlet, skriver Läkemedelsvärlden.
Fästingmedel för hund kan leda till döden
EU:s läkemedelsmyndighet, EMA, ska specialgranska det populära fästingmedlet Bravecto, rapporterar lantbrukstidningen ATL. Flera amerikanska och europeiska biverkningsrapporter har larmat om att medlet skulle kunna orsaka förlamning, organsvikt och plötsliga dödsfall. Under 2016 kom 14 svenska rapporter om dödsfall.
Läs mer om ATL, Bravecto och EMA.
Skåne hoppas på dansk seger i EU-kamp
Nu ger sig regeringen in i kampen för att EU:s läkemedelsmyndighet (EMA) ska flytta till Stockholm-Uppsala-regionen när Storbritannien lämnar EU. Men region Skåne stödjer Danmarks kandidatur.
Regeringen tar beslut om EMA-jakt
Regeringen växlar nu upp jakten på EU:s läkemedelsmyndighet EMA. På torsdagen har sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) kallat till pressträff tillsammans med EU-minister Ann Linde (S) för att presentera ett svenskt initiativ med anledning av Brexit.
Kenza Zouiten slår tillbaka mot kritiken
Kenza Zouitens klänning på helgens MTV EMA-gala totalsågas i engelsk press och kallas för prålig och gardinfransig av Mail Online. Kenza tvekar inte att slå tillbaka kritiken i sin blogg. Jag skulle älska att ha sådana gardiner, skriver hon.
Läs mer om Mail Online.
The Fooo är årets svenska artist på EMA
Pojkbandet The Fooo Conspiracy har för tredje året i rad utsetts till Bästa svenska artist vid MTV-galan European Music Awards. Grattis killar, skriver MTV Sverige på Twitter.
Läs mer om Bästa, EMA och Twitter.
Zara Larsson: Nervös inför EMA
Nedräkningen har börjat. I kväll är det dags för galan MTV:s European Music Awards. Svenska Zara...
Läs mer om EMA.
Kings of Leon spelar på MTV-gala
Kings of Leon står på scen på årets MTV European Music Awards, EMA. De amerikanska indierockarna...
Läs mer om EMA och Leon.
Martin Garrix spelar på MTV-gala
Martin Garrix är klar för att spela på årets MTV European Music Awards, EMA. Den nederländske dj:n...
Läs mer om EMA.
Hon leder årets MTV-gala
Årets MTV European Music Awards (EMA) leds av popstjärnan Bebe Rexha. Dessutom kommer inta scenen...
Läs mer om Bebe Rexha.
Målfyrverkeri av historiske debutanten Auston Matthews
Tampa. Vilken fantastisk premiär. Auston Matthews debuterade i NHL med att göra fyra mål och få sin mamma Ema att gråta av glädje på läktaren. William Nylander spelade fram till två av målen, men Ottawa vann ändå med 5–4. Erik Karlsson inledde säsongen med ett mål och två assist.
Läs mer om Ema, NHL och Ottawa.
Bruno Mars uppträder på MTV:s EMA
Bruno Mars är den första artisten som är klar för ett uppträdande på MTV:s gala European Music...
Läs mer om European Music.
Zara Larsson kan vinna två MTV-priser
Zara Larson, 18, kan bli Årets bästa nykomling i MTV EMA 2016. Totalt har den svenska artisten två nomineringar. Dominerar galan gör dock Beyonc och Justin Bieber.
Läs mer om Beyonc och Justin Bieber.