Emmaboda

Personbil i diket – svår framkomlighet

Vid klockan 07.30 körde kom larmet till polisen om att en bil kört i diket på Alsbovägen i Emmaboda kommun.Trafiken påverkas i båda riktningarna.
Läs mer om Alsbovägen och Emmaboda.

Man häktad för att ha för bort syskon

De två barnen rövades bort från en skola i Emmaboda kommun i onsdags – inför ögonen på chockade skolkamrater.Först på torsdagskvällen hittade polisen barnen i en lägenhet i Malmö.Nu är en man häktad, misstänkt för människorov.
Läs mer om Emmaboda och Malmö.Nu.
Fem till sjukhus efter kollision med en älg
Fem personer har förts till sjukhus efter en kollision på väg 28 vid Emmaboda i Småland.Enligt polisen handlar det om en kollision med en älg.Jägare har skickats till platsen.
Läs mer om Emmaboda och Småland.Enligt.
JUST NU: Bortförda barn har återfunnits
De två barn som i onsdags rövades bort i ett mindre samhälle i Emmaboda kommun har hittats.Enligt polisen är de välbehållna.
Läs mer om Emmaboda.

Bortförda barn i Småland har hittats

De två barn som i onsdags rövades bort i ett mindre samhälle i Emmaboda kommun har hittats. Barnen hittades välbehållna i en lägenhet i Malmö i går kväll, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Emmaboda, Malmö och Småland.
Syskonpar bortfört – två män misstänkta
Två barn har blivit bortförda från en mindre ort utanför Emmaboda i Småland.Två män i 30–40-årsåldern är misstänkta för människorov och har anhållits i sin frånvaro.
Läs mer om Emmaboda och Småland.Två.
Två barn bortförda i Småland
Två barn har blivit bortförda från en mindre ort utanför Emmaboda i Småland. Två män i 30–40-årsåldern är misstänkta för människorov och har anhållits i sin frånvaro.
Läs mer om Emmaboda och Småland.
Larm om arbetsplatsolycka
Polis har på onsdagen skickats till ett företag i Emmaboda efter larm om en olycka.Enligt initiala uppgifter ska någon klämt fingrar i en press.
Läs mer om Emmaboda.
Elfel stoppar tågtrafiken i södra Sverige
Det är stopp i tågtrafiken mellan Emmaboda och Kalmar, uppger Trafikverket. Orsaken är ett fel med elförsörjningen i Emmaboda.
Läs mer om Emmaboda, Kalmar, Sverige och Trafikverket.
Drömde att det brann i huset – larmade SOS
Räddningstjänsten larmades under tisdagsmorgonen i tron om att de skulle släcka en brand i en fastighet i Vissefjärda.En person hade drömt om att det brann på ovanvåningen – och beskrev att han hörde brandlarmet.– Det här sticker helt klart ut, men vi kan ju inte ta betalt för en mardröm, säger Magnus Lindahl, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Emmaboda.
Läs mer om Emmaboda och Vissefjärda.En.
Personbil med två personer krockade med träd
En personbil med två personer körde under tisdagseftermiddagen av vägen och krockade med ett träd på väg 120 mellan Emmaboda och Långasjö i Småland.
Läs mer om Emmaboda, Långasjö och Småland.
Villa övertänd vid våldsam storbrand
En villa i Emmaboda började brinna sent på torsdagskvällen.Enligt polisen är villan övertänd.– Räddningstjänsten försöker förhindra spridning, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Emmaboda, Stephan Söderholm och Syd.
Bil voltade i olycka – ligger på taket
Vid 14.18 fick polisen larm om att en personbil har voltat vid väg 504, i höjd med Hult, Emmaboda kommun.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– Vi vet fortfarande inte hur det kommer sig att den har har voltat, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Emmaboda, Hult och Kim Hild.
Bilist till sjukhus efter krock med älg
En personbil krockade med en älg på länsväg 120, Emmaboda, vilket ledde till att en person fått föras till sjukhus med ambulans.Vägen är nu avstängd i båda riktningarna.Älgen rapporteras vara död.
Läs mer om Emmaboda.
Stort bråk mellan två gäng i Emmaboda
Uppåt 30 personer var inblandade i ett bråk under måndagskvällen i centrala Emmaboda, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Emmaboda.
Emmaboda slår knarkrekord – även personal misstänkt
Mer än dubbelt så många narkotikabrott har anmälts på årets Emmabodafestival, som hölls i helgen, jämfört med förra året, uppger polisen för SVT Småland.
Läs mer om Emmabodafestival.
Emmaboda slår knarkrekord
Mer än dubbelt så många narkotikabrott har anmälts på årets Emmabodafestival, som hölls i helgen, jämfört med förra året, uppger polisen för SVT Småland.
Läs mer om Emmabodafestival.
Boende väcktes av naken tjuv i huset
I samband med festivaler kan allt hända – det är polisen väl medvetna om.I morse fick de larm från boende i Emmaboda som vaknat av att en naken tjuv befann sig i villan.– Det är väl förmodligen en festivalbesökare som missat något i natt, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Emmaboda och Stephan Söderholm.
Arrangören: Festivalen i Emmaboda läggs ner
Årets Emmabodafestival blir den 30:e i ordningen.Och den sista.Nu meddelar nämligen arrangören att festivalen kommer att läggas ner.
Läs mer om Emmaboda.
Nu har bilsommaren börjat för veteranerna
Veteranmarknader, bilträffar, bil– och MC-utställningar, rally och cruising.Vill man ta ut bilen på en sväng i sommar finns det mycket att välja på i Sydsverige – Kvällsposten har listat bilträffar från resten av maj till september.–Man får mycket råd, har man problem finns det alltid någon som kan tala om vad man kan göra eller om man har testat det eller det, säger Viola Ryding, sekreterare på Emmaboda Us Car Club.
JUST NU: Villa i brand – familj var inte hemma
En villa brinner på torsdagsförmiddagen i Krysseboda, utanför Emmaboda.Enligt Barometern ska villan ha börjat brinna medan familjen som bor i huset var borta.– Vi har det hyfsat under kontroll, men det kommer att bli en totalskada, säger Hans Erlandsson vid räddningstjänsten till tidningen.
Läs mer om Emmaboda.Enligt och Krysseboda.
Polis får jobba kvar om han döms
Polismannen åtalades för att ha kränkt en man på ett asylboende i Emmaboda.– Din jävla dåre, åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land, ska polisen ha sagt enligt mannen enligt en inspelning som Kvällsposten fick del av.Han kommer att få behålla jobbet även om han fälls, skriver Smålandsposten.
JUST NU: Villa övertänd - hund saknas i branden
En villafastighet i Moshult utanför Emmaboda i Småland ska ha börjat brinna vid 10-tiden på fredagen.Enligt tillgängliga uppgifter ska fastigheten vara helt övertänd. Ingen person ska ha skadats, men en hund saknas efter branden.
Läs mer om Emmaboda, Moshult och Småland.
Villa brinner utanför Emmaboda Omfattningen oklar
En villafastighet i Moshult utanför Emmaboda i Småland ska ha börjat brinna vid 10-tiden på fredagen.Räddningstjänst, ambulans och polis har skickats till platsen.
Tåg gick sönder – passagerare tvingades evakuera
Ett Krösatåg körandes mellan Emmaboda och Karlskrona gick på fredagsförmiddagen sönder.Passagerarna tvingades evakuera tåget.Trafiken på rälsen har påverkats.
Läs mer om Emmaboda och Karlskrona.