Emmaboda

Arrangören: Festivalen i Emmaboda läggs ner

Årets Emmabodafestival blir den 30:e i ordningen.Och den sista.Nu meddelar nämligen arrangören att festivalen kommer att läggas ner.
Läs mer om Emmaboda.

Nu har bilsommaren börjat för veteranerna

Veteranmarknader, bilträffar, bil– och MC-utställningar, rally och cruising.Vill man ta ut bilen på en sväng i sommar finns det mycket att välja på i Sydsverige – Kvällsposten har listat bilträffar från resten av maj till september.–Man får mycket råd, har man problem finns det alltid någon som kan tala om vad man kan göra eller om man har testat det eller det, säger Viola Ryding, sekreterare på Emmaboda Us Car Club.
JUST NU: Villa i brand – familj var inte hemma
En villa brinner på torsdagsförmiddagen i Krysseboda, utanför Emmaboda.Enligt Barometern ska villan ha börjat brinna medan familjen som bor i huset var borta.– Vi har det hyfsat under kontroll, men det kommer att bli en totalskada, säger Hans Erlandsson vid räddningstjänsten till tidningen.
Läs mer om Emmaboda.Enligt och Krysseboda.
Polis får jobba kvar om han döms
Polismannen åtalades för att ha kränkt en man på ett asylboende i Emmaboda.– Din jävla dåre, åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land, ska polisen ha sagt enligt mannen enligt en inspelning som Kvällsposten fick del av.Han kommer att få behålla jobbet även om han fälls, skriver Smålandsposten.

JUST NU: Villa övertänd - hund saknas i branden

En villafastighet i Moshult utanför Emmaboda i Småland ska ha börjat brinna vid 10-tiden på fredagen.Enligt tillgängliga uppgifter ska fastigheten vara helt övertänd. Ingen person ska ha skadats, men en hund saknas efter branden.
Läs mer om Emmaboda, Moshult och Småland.
Villa brinner utanför Emmaboda Omfattningen oklar
En villafastighet i Moshult utanför Emmaboda i Småland ska ha börjat brinna vid 10-tiden på fredagen.Räddningstjänst, ambulans och polis har skickats till platsen.
Tåg gick sönder – passagerare tvingades evakuera
Ett Krösatåg körandes mellan Emmaboda och Karlskrona gick på fredagsförmiddagen sönder.Passagerarna tvingades evakuera tåget.Trafiken på rälsen har påverkats.
Läs mer om Emmaboda och Karlskrona.
Två förda till sjukhus efter krock med älg
Två personer har först till sjukhus efter att ha krockat med en älg utanför Emmaboda på tisdagsmorgonen. Älgen togs om hand av skyddsjägare.
Läs mer om Emmaboda.
Emmaboda satsar på fler arbetsledare
I Emmaboda har omsorgens tio enhetschefer högst 35 medarbetare var. Att jämföra med 60–70 eller fler på många andra håll i landet. –Fördelen är att jag verkligen hinner se alla, och få dem att känna sig betydelsefulla, konstaterar Anette Isaksson.
Läs mer om Anette Isaksson.
Narkotikan flödar i Emmaboda
I förrgår drog den populära Emmabodafestivalen igång i Småland. Under festivalens två första nätter...
Måns Söderqvist redo för comeback i Kalmar
Måns Söderqvist är redo för comeback i Kalmar. 23-åringen från Emmaboda finns med i truppen när Kalmar FF jagar sin femte seger för säsongen borta mot tabelljumbon Gefle. – Jag har blivit både snabbare och starkare, säger Måns Söderqvist till Barometern inför mötet med Gefle på måndag kväll.
Kalmar jagar femte segern för säsongen
Måns Söderqvist är redo för comeback i Kalmar. 23-åringen från Emmaboda finns med i truppen när Kalmar FF jagar sin femte seger för säsongen borta mot tabelljumbon Gefle.
Läs mer om Emmaboda, Gefle, Kalmar FF och Kalmar.
Bråk på asylboende – 20-tal tvingades flytta
Efter en turbulent vecka har väktarna lämnat asylboendet i Emmaboda. Ett tjugotal personer har fått lämna boendet och lugnet verkar vara återställt. – Jag tycker att det var rätt beslut för alla inblandade, säger Mohammad Attar, asylsökande från Aleppo i Syrien.
Asylsökande tvingas flytta efter bråk
Migrationsverket får på fredagen hjälp av polisen med att avhysa de personer som varit inblandade i bråk och upplopp på asylboendena i Emmaboda, rapporterar P4 Kalmar.
Läs mer om Emmaboda.
Bråk på asylboende: Porslin kastades
Mellan 25 och 30 personer var inblandade i ett bråk på ett asylboende i Emmaboda under lördagskvällen. I samband med oroligheterna kastades porslin och möbler. – Man har blivit upprörda över att man inte fått ta med sig maten upp på rummet, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral region syd.
Läs mer om Emmaboda och Jimmy Modin.
Man död i singelolycka i Småland
En man i 65-årsåldern omkom på måndagen i en singelolycka intill riksväg 28 utanför Emmaboda. Bilen...
Läs mer om Emmaboda och Småland.
Ska rättvisa skipas borde även ägarna för hemmet granskas
Berättelsen om det våldsamma upploppet på HVB-hemmet i Lindås i Emmaboda kommun är bara en av många protester mot den svenska asylpolitiken. Sveriges regering och riksdag har styrts av känslor och hjärta när ansvariga politiker öppnade sina armar och välkomnade alla. Nu har verkligheten kommit ifatt, både brutalt och omänskligt.
Läs mer om Emmaboda.
Här är brotten bakom polisens hemliga kod
Mordet på Alexandra Mezher, 22, upploppet på ett boende i Emmaboda - och en anlagd brandattack på ett blivande asylboende. Det är tre av brotten bakom polisens hemliga kod 291. – Koden finns för att man ska kunna ha någon form av statistikuppföljning, säger Stephan Söderholm, presstalesman för polisen i Kalmar.
Väktare efterfrågas till boenden
Upplopp i Emmaboda och mord i Mölndal. Och personal på hem för ensamkommande flyktingbarn som låser...
Läs mer om Emmaboda och Mölndal.
Väktare efterfrågas till boenden
Upplopp i Emmaboda och mord i Mölndal. Och personal på hem för ensamkommande flyktingbarn som låser in sig av rädsla.Ett stort antal nya väktare utbildas för att möta kommunernas stora efterfrågan på hjälp.
Läs mer om Emmaboda och Mölndal.
Manar till lugn efter flyktingboendebråk
Bråket på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Emmaboda har fått stor uppmärksamhet. Nu manar Nicke Grozdanovski, fullmäktigeledamot för Vänstern i Emmaboda, till lugn. – Det blir så stora proportioner, säger han.
Storbråk på hem för ensamkommande
Sent på onsdagskvällen larmades polis till ett boende för ensamkommande barn i Emmaboda. Personalen...
Läs mer om Emmaboda.
Bråk på boende för ensamkommande – två personer medtagna
Sent under onsdagskvällen ägde ett bråk rum på ett boende för ensamkommande barn i Emmaboda. Enligt...
Läs mer om Emmaboda.
Bråk på boende för ensamkommande
Ett stort bråk bröt under natten ut på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Emmaboda. Ett 20-tal personer beväpnade med tillhyggen ska ha rört sig mot personalutrymmet och personalen tvingades låsa in sig. – Personalen är efter omständigheterna okej men kommer naturligtvis att få hjälp att bearbeta detta, säger Lars-Olof Strågefors, enhetschef på integrationsenheten, Emmaboda kommun på torsdagsmorgonen.
Läs mer om Emmaboda.