Enat

EU försiktigt – men enigt om tvåstatslösning

Fler borde erkänna Jerusalem som vår huvudstad, tycker Israels Benjamin Netanyahu vid det första israeliska premiärministerbesöket i EU på över 20 år. Men EU är fortsatt försiktigt – och mer enat än väntat.
Läs mer om Jerusalem.

EU enat om hårdare krav efter utsläppsfusk

EU har beslutat införa hårdare krav på typgodkännande och kontroll av motorfordon som resultat av utsläppsskandalen för Volkswagens dieselbilar.
300 000 demonstrerade för ett enat Spanien
Uppemot en miljon personer samlades i Barcelona i dag för att demonstrera mot försöken att göra Katalonien självständigt, enligt AFP.Demonstranterna ska ha skanderat att den petade regionpresidenten Carles Puigdemont bör sättas i fängelse, skriver BBC.Samtidigt erbjuder Belgien den tidigare ledaren politisk asyl.
Läs mer om Barcelona, Belgien, Katalonien och Spanien.
Stor manifestation för enat Spanien
Flera toppolitiker deltar i manifestationen, däribland från de tre oppositionspartier i det numera upplösta katalanska parlamentet.
Läs mer om Spanien.
Tusentals samlas för ett enat Spanien
Många tusen människor har samlats på den stora boulevarden Passeig de Gràcia i centrala Barcelona inför demonstrationen som inleds klockan 12.
Läs mer om Barcelona, Passeig och Spanien.
Manifestation för ett enat Spanien
Läs mer om Spanien.
Tusentals i demonstration i Madrid – för enat Spanien
Carles Puigdemont kan inte längre titulera sig regionpresident i Katalonien. Även resten av hans styre är nu officiellt avsatt, och i dess ställe träder centralregeringen i Madrid. Puigdemont väntas inom kort kommentera situationen.
Läs mer om Katalonien, Madrid och Spanien.
Demonstration för ett enat Spanien
På Plaza de Coln i Madrid har tusentals människor samlats för att protestera mot Kataloniens utropande av en självständig republik och hylla ett enat Spanien.
Läs mer om Coln, Madrid och Spanien.
Spanska hotet: Katalanske presidenten kan hamna i fängelse om han utropar självständighet
Hundratusentals människor har tidigare visat sitt stöd för ett enat Spanien och protesterat mot ett självständigt Katalonien.Snart ställs allt på sin spets.I morgon väntas katalanske presidenten Carles Puigdemont hålla ett tal till regionparlamentet där han kan utropa självständighet.Spaniens regering hotar med ett mångårigt fängelsestraff för honom om han gör det.
Läs mer om Katalonien.Snart och Spanien.
Hundratusentals tågar för fortsatt enat Spanien
En separatistisk sammansvärjning ska inte få förstöra vår demokrati, sade litteraturpristagaren Mario Vargas Llosa i ett tal i Barcelona på söndagen, inför hundratusentals demonstranter som liksom han vill undvika att Katalonien utropar självständighet. Men redan på tisdag kan regionpresidenten Carles Puigdemont göra just detta.
Läs mer om Barcelona, Katalonien och Spanien.
Svenska Maria oroad: Kritiskt läge i landet
Den tysta majoritetens demonstration för ett enat Spanien, som drog hundratusentals personer, gick lugnt till. Men svenska Maria Jönsson som bor i Barcelona beskriver läget som kritiskt.
Läs mer om Barcelona, Maria Jönsson och Spanien.
350 000 demonstrerar för enat Spanien i Barcelona
Cirka 350 000 människor har samlats i centrala Barcelona för att demonstrera för ett enat Spanien.Demonstrationerna kommer efter den uppmärksammade folkomröstningen om katalansk självständighet.Folkmassorna skanderade bland annat Viva Espana! Viva Catalonia!.– Kanske har vi varit tysta under för lång tid, säger demonstranten Alejandro Marcos, 44, till AFP.
Tusentals demonstrerar för enat Spanien
Tusentals människor har gått ut på gatorna i Barcelona, för att visa sitt stöd för ett enat Spanien och protestera mot ett självständigt Katalonien. – Kanske har vi varit tysta för länge, säger en av demonstranterna.
Läs mer om Barcelona, Katalonien och Spanien.
Klubbens protest inför mötet med Barcelona
Under söndagen håller Katalonien folkomröstning om självständighet.Då väljer fotbollsklubben Las Palmas att ta ställning för ett enat Spanien genom att spela med en spansk flagga broderad på matchtröjan i bortamatchen mot Barcelona.Vi tror på ett enhetligt Spanien, skriver Las Palmas på sin hemsida.Under eftermiddagen meddelades
Trump svingar vidare – men NFL står enat
NFL:s spelare och ledare är inte kända för att hålla ihop. Men efter Donald Trumps senaste uttalanden och twittrande står de för en gångs skull enade. – Presidentens känslokalla och stötande kommentarer är motsatsen till vad det här fantastiska landet står för, säger San Francisco 49ers ägare Jed York.
Läs mer om Jed York, NFL och San Francisco.
Trump svingar vidare – men NFL står enat
NFL:s spelare och ledare är inte kända för att hålla ihop. Men efter Donald Trumps senaste uttalanden och twittrande står de för en gångs skull enade. – Presidentens känslokalla och stötande kommentarer är motsatsen till vad det här fantastiska landet står för, säger San Francisco 49ers ägare Jed York.
Läs mer om Jed York, NFL och San Francisco.
Nicklasson: Ett enat trav-Sverige håller tummarna
Sportbladets Per Nicklassons krönika om sagohästen Delicious: Engagerar inte bara kretsen kring henne
Manchester står enat
Det skulle bli en stor fotbollsfest. Men måndagens terrordåd i Manchester arena gjorde att känslorna inför onsdagens Europa League-final mellan Manchester United och Ajax i Solna är helt andra. – Vi är alla väldigt nedstämda efter den tragiska händelsen. Vi tänker på offren och deras familjer. Men vi har ett jobb att sköta och åker till Sverige för att göra det jobbet, säger tränaren Jos Mourinho.
Dröm om enat Korea lever: Kan bli som USA–Kanada
Drömmen om ett enat Korea är långsökt. Ett och samma folk har blivit främlingar för varandra. Men det finns alternativ. – Nord och Syd skulle efter ett tag kunna bli som USA och Kanada, säger Kwon Yong-ju till SvD.
Läs mer om Kanada, Korea, Kwon Yong-ju, SvD, Syd och USA.
Hjältarna under terrorattacken
Sällan har svenska folket varit så enat som efter terrordådet i Stockholm. Tusentals samlades i en manifestation på Sergels torg på söndagen för att minnas och hedra. Men när paniken under dådet var som allra värst, steg några fram och gjorde det där extra. Vi kan kalla dem hjältar.
Läs mer om Stockholm.