England

Svenska poplåtar erövrar Asien: Enorm marknad

Glöm USA och England som föregångsland – popmusiken som erövrat Asien är inspirerad av den koreanska K-popen. Och flera av de stora hitsen är skrivna av svenskar. – Det är en enorm marknad, säger Pelle Lidell, chef för EKKO Music Rights Europe.
Läs mer om Asien, England, K-popen och Pelle Lidell.

Rysk ilska när Putin anklagas för nervgiftattack: Oförlåtligt

Ordkriget mellan England och Ryssland trappas upp.Detta sedan den engelska utrikesministern Boris Johnson mer eller mindre pekar ut Rysslands president Vladimir Putin som direkt ansvarig för nervgiftsattacken mot den ryske ex-spionen och hans dotter.Kremls svar: Anklagelserna är chockerande och oförlåtliga.
Uppgifter: Engvall aktuell för återkomst i Blåvitt
Gustav Engvall slog igenom i allsvenskan i IFK Göteborgs tröja, och lämnade klubben sommaren 2016 för engelska Bristol City. I England har anfallaren dock haft svårt att ta en plats, och förra säsongen var han utlånad till Djurgården.
Ryskt dödsfall i England utreds som mord
Brittisk polis inleder nu en mordutredning när det gäller en rysk affärsman som hittats död i London. Mannen misstänks ha strypts till döds.
Läs mer om England och London.

Tonårstjejer opererar sina kön – nu varnar experter för trenden

Under en tvåårsperiod skönhetsopererade över 150 flickor under 15 år sina underliv i England, rapporterar BBC. Det har fått brittiska experter att varna.Nina Bohm-Starke, överläkare på kvinnokliniken på Danderyds sjukhus, ser även hur patienterna ökar.–Jag har sett att vi har fått mycket fler remisser under de senaste åren, säger hon.
Läs mer om BBC och England.
Podcast om Premier League – avsnitt 199
Sebastian, Pontus & Therese om det senaste från England – lyssna direkt!
Läs mer om England, Premier League och Therese.
"Jag har inte två ungar, jag har 1 000"
Annelie växte upp i Vagnhärad, tyckte då att Trosa var världsmetropolen. Efter några år, bosatt i både USA och England, ändrades den uppfattningen. Nu bor hon och arbetar helhjärtat för ungdomar i Trosa kommun.
Läs mer om England, Trosa, USA och Vagnhärad.
Misstanken: Asfaltsläggarna gick till attack med machete
Tillsammans med sin pappa misstänks tonåringen ha försökt mörda på en västsvensk camping.I ett års tid har han varit spårlöst försvunnen och åklagaren Martin Svensson hade i princip gett upp hoppet om att han skulle hittats.Men nu, av en slump, har den efterlysta ynglingen gripits i England.– Det har gått så lång tid att man nästan trodde det skulle rinna ut i sanden, säger Martin Svensson.
Läs mer om England och Martin Svensson.
Utrikeskollen om förgiftningen: Pubgäster uppmanas att tvätta sina kläder
5:14 Spela Det har nu gått en vecka sedan en före detta dubbelagent och hans dotter hittades okontaktbara på en bänk i Salisbury i England. Spår av ett nervgift har lokaliserats på en pub och en restaurang som pappan och dottern besökt.
Läs mer om England och Salisbury.
Beskedet: Straffas efter protesterna
Den senaste månaden har Pep Guardiola gula band varit en stor snackis i England.Nu tvingas City-tränaren böta drygt 200 000 kronor efter att ha burit bandet under FA cup-mötet mot Wigan.
Utan alliansen hade Väst aldrig blivit så mäktigt
När man studerar medeltiden, och även 1500- och 1600-talen, blir det snart uppenbart att Västeuropa inte alls var lika mäktigt som vi lätt inbillar oss. Kina var jordens starkaste stat, och det fanns flera muslimska riken som var mycket starkare än länder som England och Frankrike, till exempel Osmanska riket och Stormoguls rike. Så varför vann ändå Europa? Berodde det på industriella revolutionen?
Hört om ett spöke som vi ska bli kvitt
Efter en tung sejour i Burnley valde Fredrik Ulvestad att testa lyckan i Djurgården för att skaka liv i karriären. Nu är han i Stockholm för att sätta avtryck.För SportExpressen berättar norrmannen om tiden i England, vikten av att våga drömma stort i djurgårdsland och tankarna om säsongen 2018.– Jag har hört om ett spöke som vi ska bli kvitt, säger Ulvestad.
Blåvitt nobbade köp - nu är danske anfallaren på väg upp i Premier League
Kenneth Zohore gjorde en kort sejour i IFK Göteborg 2014. Blåvitt valde att inte köpa loss den danske anfallaren. Nu gör han succé i England - Zohore är på väg upp i Premier League med Cardiff City.
Häktade affärsmannen ska förhöras i London
Affärsmannen Emil Amir Ingmanson, 40, är beredd att låta sig förhöras om Falcon Fundshärvan med de försvunna pensionsmiljonerna.Det bekräftar nu hans försvarare, advokat Stefan Häge.– Åklagaren kan faktiskt hålla förhör med honom i England. Det är enkelt sätt, säger han.Expressen kan avslöja att åklagaren nappat på Ingmansons erbjudande.
JUST NU: Kan hoppa av VM
Attacken mot den tidigare ryske spionen Sergej Skripal på brittiskt territorium kan få konsekvenser för Englands medverkande i fotbolls-VM.Det meddelade Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson på en presskonferens i dag.–Om Ryssland visar sig vara inblandat i attacken kommer England överväga sin medverkan i VM, säger Boris Johnson enligt Evening Standard.
Uträknat England rekordbra i Europa
Från uträknat till tokhyllat på mindre än ett år – England är tillbaka som stormakt i den europeiska klubblagsfotbollen med rekordmånga lag som kan nå kvartsfinal i Champions League. Förklaringen? Ett gäng inköpta demontränare som har fått ordning på sina lagbyggen. Och en uppstickare som överraskar.
Läs mer om England och Europa.
Engelsk politiker: Vi har sett framtiden i Sverige
Fler elever och färre lärare. De konservativa har tagit inspiration av svenska friskolor för att lösa skolkrisen i England men får kritik för att försöka privatisera skolväsendet.
Läs mer om England och Sverige.
Stor sorg – Astori ska hyllas inför landskamp
En hel fotbollsvärld sörjer Fiorentinas lagkapten Davide Astoris, 31, plötsliga död.Nu meddelas att landskampen mellan England och Italien den 27:e mars kommer att spelas som planerat.Vi är djupt ledsna över Davides plötsliga död. Vi planerar att hylla honom när vi möter Italien, skriver FA i ett pressmeddelande.
Läs mer om Astori, England och Italien.
15-åringens oväntade möte med storstjärnan
Fotbollstalangen Riad Shehu, 15, från Ronneby fick provspela för Tottenham Hotspur under sin vistelse i England.Han träffade dessutom storstjärnan Harry Kane.– Vi hälsade på varandra och tog en bild ihop, berättar han.
BOE-chef: Räntan kan höjas tidigare
Bank of England kan komma att behöva höja räntan tidigare än antagits om lönetillväxten i år tilltar. Det sade Dave Ramsden, vicechef vid Bank of England, i en intervju med Sunday Times enligt Reuters.
Läs mer om Bank, Dave Ramsden och England.
Uppgifter: Fotbolls-VM kan flyttas – till England eller USA
Qatar tilldelades kontroversiellt värdskapet till fotbolls-VM 2022. Nu finns det risk att det flyttas, enligt tyska Focus.
Läs mer om England och USA.
Qatar kan mista VM - nya uppgifter i dag
VM 2022 tilldelades Qatar, något som blivit extremt kontroversiellt. Nya uppgifter i dag från tyska Focus säger dock att arablandet kan mista världsmästerskapet - och att England eller USA kan få arrangera det i stället.
Läs mer om England, Qatar och USA.