Ensamkommande

Klart i dag: 130 ensamkommande ungdomar får fortsätta studer...

Kommunen ska erbjuda ensamkommande flyktingar som hunnit fylla 18 år under Migra...
Läs mer om Migra.

SD pressar M om ensamkommande

Sverigedemokraterna ska begära att regeringens proposition om ensamkommande skickas en vända till riksdagens konstitutionsutskott innan ett beslut om den tas.
SD vill pressa M om ensamkommande
Sverigedemokraterna ska begära att regeringens proposition om ensamkommande återförvisas en vända och synas av KU innan beslut tas. Det kan fördröja riksdagens behandling av den, men knappast stoppa den.
Högerledarnas SD-råd till M: Lyssna på folket
Sprickan i Alliansen om ensamkommande ställer regeringsfrågan på sin spets. Här får M-ledaren råd om hur han ska hantera migrationen och SD – från högerledarna som valt att samarbeta med populistpartier i Norge och Danmark.
Läs mer om Alliansen, Danmark, M-ledaren och Norge.

Detta vill C och M i migrationspolitiken

Under tisdagen stod det klart att Centerpartiet kommer att rösta ja till regeringens förslag om att ge ensamkommande ny chans till uppehållstillstånd. Moderaterna kommenterade under onsdagen att de inte är överens. Så här ser de två partierna på migrationspolitiken.
Läs mer om Centerpartiet.
SD pressar M om ensamkommande
Inrikes. Sverigedemokraterna ska begära att regeringens proposition om ensamkommande skickas en vända till riksdagens konstitutionsutskott innan ett beslut om den tas.
SD begär att regeringens lagförslag om flyktingamnesti återförvisas
Sverigedemokraterna kan – om de får stöd av M – stoppa lagen om ensamkommande, skriver de i ett pressmeddelande.– Vi har krävt att KU ser över hela ärendets beredning, säger SD:s migrationspolitiska talesperson Paula Bieler.
Läs mer om Paula Bieler.
Så fick vi ett haveri i svensk politik och lagstiftning
DN 26/4 2018. Lagen om ensamkommande har fått dräpande kritik. Ett haveri, säger Centern. Ändå röstar partiet för. Historien är signifikativ för en dysfunktionell mandatperiod.
Läs mer om Centern.
Kvartetten som sprängdes
Migration. Annie Lööf kallar regeringens förslag om att ge ensamkommande en ny chans att stanna i Sverige för riktigt dåligt utformat.
Läs mer om Sverige.
Kristersson: Centern stödjer en dålig lag
Ulf Kristersson är mycket kritisk till Annie Lööf och Centerpartiets stöd till regeringens lagförslag om ensamkommande. - Centern stödjer nu en dålig lag, de andra allianspartierna står fast, säger Kristersson.
Läs mer om Annie Lööf och Kristersson.
Statsvetare: Der finns en spricka i Alliansen
Statsvetaren Malena Rosn Sundström konstaterar att Centerpartiets beslut att stödja regeringens förslag om ensamkommande utgör en prövning för Alliansen.
Läs mer om Alliansen.
Kristersson kritiserar Centerns beslut
Moderatledaren Ulf Kristersson är mycket kritisk till att Centerpartiet stödjer regeringens förslag om ensamkommande.
Läs mer om Centerpartiet.
Live: Kristersson riktar kritik mot Centerpartiet
Ulf Kristersson (M) riktar kritik mot Centerpartiet efter beslutet om ensamkommande. Följ hans pressträff live.
Läs mer om Centerpartiet.
Alliansen riskerar spricka – Kristersson sågar Centerns besked
M-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande. För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara.
Kristersson kritiserar Centerns beslut
Moderatledaren Ulf Kristersson är mycket kritisk till att Centerpartiet stödjer regeringens förslag om ensamkommande.
Läs mer om Centerpartiet.
Olika uppfattningar i migrationspolitiken
Moderatledaren Ulf Kristersson är mycket kritisk till att Centerpartiet stödjer regeringens förslag om ensamkommande. En röst på Moderaterna är inte en röst på Centerns migrationspolitik, konstaterar han.
Läs mer om Centerpartiet och Moderaterna.
Kristerssons hårda ord mot Lööf: Olyckligt för Alliansen
Moderatledaren Ulf Kristersson anklagar Centern för att låta sig styras av MP. I ett Facebook-inlägg betonar han att Alliansen inte står bakom beslutet om ensamkommande. – Centerns beslut är deras och ansvaret för konsekvenserna ligger hos dem, skriver han.
Kristerssons hårda kritik efter Centerns besked
Moderaterna aldrig skulle ingå i en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik, skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Facebook.Detta efter att Centerpartiet under tisdagen berättade att de kommer att släppa igenom regeringens lagförslag om att låta 9 000 ensamkommande stanna.
Respit men fortsatt ovisst för ensamkommande
Zakaria Naseri fick sitt andra utvisningsbeslut i förra veckan. Efter Centerns klartecken kan han få tillfällig respit och kan stanna i Sverige och fortsätta plugga. - Jag är glad, säger han, men ser ändå ledsen ut.
Läs mer om Sverige.
Respit men fortsatt ovisst för ensamkommande
Zakaria Naseri fick sitt andra utvisningsbeslut i förra veckan. Efter Centerns klartecken kan han få tillfällig respit och kan stanna i Sverige och fortsätta plugga. – Jag är glad, säger han, men ser ändå ledsen ut. Ovissheten om framtiden finns kvar.
Läs mer om Sverige.
C säger ja till förslag om ensamkommande
Centerpartiet säger ja till regeringens förslag om att ge ensamkommande en ny chans att stanna i Sverige. - De medmänskliga konsekvenserna blir alldeles för stora om vi stoppar det här förslaget, säger C-ledaren Annie Lööf.
Lööf släcker en brand i väntan på nästa
Ett haveri, ett hafsverk. Ändå röstar Centern ja till regeringens förslag att låta ensamkommande få stanna i Sverige. Men C-ledaren har bara släckt en intern brand i väntan på den stora torrperioden – en gemensam allianslinje i migrationspolitiken.
Läs mer om Centern och Sverige.
KvP:s reporter och fotograf får prestigefullt hedersomnämnande
Förra våren gjorde Kvällspostens reporter Federico Moreno och fotograf Jens Christian ett reportage om tre afghanska killar.Reportaget ingick i Expressens längre artikelserie om ensamkommande från Afghanistan och följde tre öden –från Afghanistan till att en hittades död på kyrkogården, en satt häktad för mord och en gick under jorden.Nu har reportaget fått ett hedersomnämnande av Röda Korsets Journalistpris.
Läs mer om Afghanistan och Federico Moreno.
Billström (M): Centerns besked påverkar trovärdigheten för alliansen
Moderaternas gruppledare Tobias Billström tycker att det faktum att det nu finns en riksdagsmajoritet för regeringens förslag om ensamkommande är mycket oroande. – Att tre allianspartier är emot förslaget är en tung markering i sig. Sen är det klart att det påverkar trovärdigheten för alliansen, säger Billström till DN.
Läs mer om Billström.