Enskede

Minnesord: Eva Björk

Före detta kanslichef Eva Björk, Enskede, har avlidit i en ålder av 65 år. Närmast anhöriga är maken Lennart Björk, barnen Jenny, Joakim och barnbarn.

Minnesord: Marie Kelpe

Marie Kelpe, Enskede, har avlidit. Hon blev 70 år. Närmast anhöriga är maken Per-Olof, sonen Axel och dottern Louise.
Läs mer om Axel, Enskede, Louise och Per-Olof.
16-åring begärs häktad för knivattacken
Den 16-åring som misstänks för mord på en 17-årig elev på Enskede gårds skola i Stockholm har begärts häktad av åklagaren.
Läs mer om Enskede och Stockholm.

17-åringens dröm före knivmordet

Han hade en dröm att alla ensamkommande skulle få stanna i Sverige.En annan var att få hit sina nära och kära, från Iran.Nu är 17-årigen död – knivmördad på en skola i Enskede.– Jag började skrika rakt ut när jag fick veta, säger Fatemeh Khavari från organisationen Ung i Sverige.
Elever på Enskede gårds gymnasium: Många var rädda för honom
Pojken som misstänks för mordet på en annan elev på Enskede gårds gymnasium har mått psykiskt dåligt under lång tid. Många elever på skolan var rädda för honom, men de upplever att skolledningen inte tog tag i problemet. Det berättar flera kompisar till den dödade eleven för DN.
Läs mer om Enskede.
Sorg på skolan efter 17-åringens död
Flaggan vajar på halv stång utanför Enskede gårds gymnasium där en 17-årig elev knivhöggs till döds i går av en annan elev. Dörrarna till skolan är låsta och polis och Röda Kors-medarbetare finns på plats för att skapa trygghet och trösta.
Skolkamraten: Hemskt – jag känner mig rädd
Efter knivmordet på en 17-årig elev på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm – på torsdagsmorgonen samlades elever för en gemensam frukost i skolan.En av dem var Hamid Khavari, 18 – skolkamrat med offret:– Vi kände varandra och har spelat fotboll tillsammans, berättar han.
Läs mer om Enskede, Hamid Khavari och Stockholm.
Sorg på skolan efter 17-åringens död
Flaggan vajar på halv stång utanför Enskede gårds gymnasium där en 17-årig elev knivhöggs till döds i går av en annan elev. Dörrarna till skolan är låsta och polis och Röda kors-medarbetare finns på plats för att skapa trygghet och trösta.
Läs mer om Enskede och Röda.
Boende sörjer 17-åringen: Det känns förjävligt
Slagsmålet på skolan i Enskede urartade och en 17-årig pojke blev knivhuggen till döds under onsdagen.Nu sörjer de boende i området det som hänt.
Läs mer om Enskede.
Knivbråk har utbrutit vid skola – en förd till sjukhus
Ett knivbråk har utbrutit på en skola i Enskede, skriver polisen på sin hemsida.En person är förd till sjukhus med oklara skador – och en elev har gripits.
Läs mer om Enskede.
Två skadade i skjutning i Enskede
Två personer har skjutits i Enskede i södra Stockholm under torsdagskvällen.De är förda till sjukhus med ambulans och skadeläget är än så länge oklart.Flera personer sågs lämna platsen springandes.– Vi söker med hundpatrull och jobbar med att höra vittnen, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.
Två skadade i skjutning i Enskede
Två personer har skjutits i Gamla Enskede i södra Stockholm, uppger polisen för Aftonbladet.– Vi är på plats med mycket resurser, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen till tidningen.
Två skottskadade i södra Stockholm
Två personer har skottskadats i stadsdelen Gamla Enskede i södra Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Ingen är gripen.
Fyrabarnsmamma sköts i nacken: Han har förstört hela mitt liv
Fyrabarnsmamman satt i en bil i Enskede i Stockholm när ett skott plötsligt brann av.– Jag kände hur det smällde till i örat och hur det började pipa och att jag tappade rösten och luften, berättar hon i förhör.Kulan gick in i nacken och ut genom halsen.Enligt åklagaren sköts hon av misstag – av vännen som satt i samma bil.
Läs mer om Enskede och Stockholm.
Ung man misstänks ha blivit skjuten i Enskede
En man i 20-årsåldern har hittats skadad utomhus i Gamla Enskede i södra Stockholm. Han har en skada i ett ben och polisen misstänker att han blivit skjuten. Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus.
Läs mer om Enskede, Gamla Enskede och Stockholm.
Man skottskadad i benet – polis på plats
En man påträffades skadad i Gamla Enskede i Stockholm på måndagskvällen.Mannen har skjutits i benet och har förts till sjukhus.Polisen söker nu i området efter vittnen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Gamla Enskede och Stockholm.
Läckberg och Simon flyttar till ny lyxvåning
Leva Bo kan berätta att Camilla Läckberg, 42, och Simon Sköld, 30, ska flytta. Villan i Enskede ska säljas och de har köpt en stor lyxvåning på Södermalm i Stockholm. Vi ser otroligt mycket fram emot att flytta in i det första hem vi valt tillsammans, skriver Camilla på Instagram. Vi har bilderna!
Lastbil körde in i bro – förseningar i tunnelbanan
En lastbil har kört in i en tunnelbanebro mellan Sockenplan och Enskede gård i Stockholm, skriver Aftonbladet.Olyckan orsakade förseningar på tunnelbanans gröna linje under torsdagsmorgonen.
Man misstänkt för mordförsök släppt
Den man som anhölls misstänkt för att ha skjutit en kvinna i Enskede i måndags har släppts fri.
Läs mer om Enskede.
Kvinna skjuten i Enskede
En kvinna hittades natten till tisdag skjuten i Enskede i södra Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.
Läs mer om Enskede och Stockholm.
Kvinna hittad skjuten
En kvinna har hittats skjuten i Enskede, uppger Aftonbladet.Enligt uppgifter till Aftonbladet ska hon ha skjutits i halsen och nacken.