Eon

Sexuella svängar tas ut ogenerat av Fever Ray

Åtta år har passerat sedan Fever Ray senast turnerade, vilket inom den elektroniska musikscenen är mer eller mindre en eon. Men av publiken att döma så är det som om inget har hänt, Fever Ray fyller utan problem ut relativt stora Nobelberget två kvällar i rad.
Läs mer om Fever Ray och Nobelberget.

Castellum miljardinvesterar i Malmö

Castellum planerar att starta nybyggnation av en kontorsbyggnad i Nyhamnen i Malmö med energikoncernen E.ON som huvudsaklig hyresgäst. Investeringen beräknas uppgå till cirka 1,1 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Malmö och Nyhamnen.
Danny Boyle skriver eget James Bond-manus
MGM och EON Productions hoppas få Danny Boyle ombord som regissör till nästa 007-rulle. Han tackar enbart ja om de går med på att använda hans idé, rapporterar Deadline.
Läs mer om Danny Boyle och Deadline.
Tusentals elkunder utan ström
Runt 14 000 kunder är strömlösa i området kring Lund på måndagsförmiddagen.Var felet ligger är oklart, Eon har hittills inte funnit något problem med sina nät.– Det kan vara problem med Kraftringens mottagningsstationer, säger Johan Aspegren, kommunikationschef på Eon energidistribution till Sydsvenskan.
Läs mer om Eon, Johan Aspegren, Lund och Sydsvenskan.

Ladda bilen medan du handlar på ICA

Ny laddsatsning med E.ON hjälper ICA:s kunder att göra hållbara val.
Läs mer om ICA.
Undersökning: 75% vill att Sverige blir förnybart
Trenden är tydlig. Sverige rör sig mot en större andel förnybar energi. Och frågan är prioriterad för svenskarna. Enligt en undersökning från YouGov, på uppdrag av E.ON, svarar 75 procent av de tillfrågade att de tycker det är viktigt att Sverige ställer om till förnybar energi.
Läs mer om Sverige och YouGov.
Nu storsatsar bilindustrin på laddstationer
Under det gemensamma företaget Ionity ska BMW, Volkswagen, Daimler och Ford bygga 400 laddstationer för elbilar till 2020.Nu kontrar elbolaget Eon med planer på 10 000 laddstolpar samma år.
Läs mer om BMW, Daimler, Eon, Ford, Ionity och Volkswagen.
Nordvästra Skåne drabbat av stort strömavbrott
Över 6 000 abonnenter drabbades tidigt på fredagsmorgonen av ett omfattande strömavbrott, skriver Helsingborgs Dagblad.Boende i framför allt Svalöv men även Landskrona och Helsingborg har blivit av med strömmen.Avbrottet ska vara åtgärdat vid 13-tiden enligt Eon.
Läs mer om Eon, Helsingborg, Landskrona och Svalöv.
Strömavbrott – fler än 8 500 hushåll drabbade
Fler än 8 500 hushåll har drabbats av strömavbrott.Huvuddelen av de drabbade finns i Kumla-området och får sin ström från Eon.– Det är ett tekniskt fel i en transformator som löst ut, berättar Anders Klemedsson på Eons pressjour till NA.se.
Läs mer om Eon, Kumla-området och NA.se.
Bolag döms när vd tafsade på julfest
Dåvarande vd:n för eljätten Eon tafsade på en 19-årig kvinnlig anställd på bolagets julfest. Nu konstaterar Arbetsdomstolen att händelsen var sexuella trakasserier. Bolaget döms att betala 50.000 kronor i ersättning till kvinnan.
Läs mer om Arbetsdomstolen och Eon.
Vd döms för tafsande på julfest
Dåvarande vd:n för eljätten Eon tafsade på en 19-årig kvinnlig anställd på bolagets julfest. Nu konstaterar Arbetsdomstolen att händelsen var sexuella trakasserier. Bolaget döms att betala 50.000 kronor i ersättning till kvinnan.
Läs mer om Arbetsdomstolen och Eon.
Vd döms för tafsande på julfest
Dåvarande vd:n för eljätten Eon tafsade på en 19-årig kvinnlig anställd på bolagets julfest. Nu konstaterar Arbetsdomstolen att händelsen var sexuella trakasserier. Bolaget döms att betala 50 000 kronor i ersättning till kvinnan.
Läs mer om Arbetsdomstolen och Eon.
Hela Öland utan ström
Ett stort strömavbrott har drabbat Öland. Enligt elbolaget Eon är omkring 22 000 kunder utan ström just nu.
Läs mer om Eon och Öland.
Eon chockhöjer – en miljon drabbas
Elbolaget Eon chockhöjer sina avgifter, enligt Dagens industri.En miljon kunder drabbas – och får om en månad en prisökning på tio procent.
Kraftigt höjt elpris för miljoner konsumenter
De svenska eljättarna smyghöjer avgifterna för tre miljoner kunder. I monopolsituationen kan konsumenterna bara se på och betala när bolag som Vattenfall, Eon och Ellevio drar in miljarder. – Elnätsregleringen fungerar inte. Vi vill att regeringen ser över avkastningskraven, säger Mari-Louise Persson, energistrateg på Nils Holgersson-gruppen.
21 personer blev helt utan ström
Ett strömavbrott har inträffat på Öland –drygt 21 000 Eon-kunder på ön är under fredagen utan el.– Hela Öland är utan ström, säger Johan Aspegren, kommunikationschef för Elnät på Eon till Barometern.
JUST NU: 21 000 personer utan el
Ett strömavbrott har inträffat på Öland –drygt 21 000 Eon-kunder på ön är under fredagen utan el.– Hela Öland är utan ström, säger Johan Aspegren, kommunikationschef för Elnät på Eon till Barometern.
Hela Öland strömlöst
Drygt 21.500 hushåll på Öland är strömlösa. Energijätten Eon vet inte vad som orsakat avbrottet, som drabbade ön strax före klockan tre på fredagseftermiddagen.
Läs mer om Öland.
Miljardanläggning byggs för biogas och fjärrvärme
Eon satsar 2,5 miljarder på en biogasanläggning och en kraftvärmeanläggning I Högbytorp i Upplands-Bro. Satsningen leder avfallshanteringen in i ett bättre kretslopp och ersätter flera små, mindre miljösmarta fjärrvärmeanläggningar.
Läs mer om I Högbytorp och Upplands-Bro.
Tusentals strömlösa – felsökningsarbete pågår
Tusentals Eon-kunder är utan ström i Enköping. Avbrotten ska ha börjat vid 02.15, natten mot fredagen. I nuläget finns ingen prognos för när arbetet beräknas vara färdigt, enligt Eons hemsida.
Läs mer om Enköping.
Tusentals personer är utan ström i Norrköping
Tusentals personer är utan ström i Norrköping.Enligt Eon beror det på ett stort fel – och det är oklart när det kan vara åtgärdat, skriver NT.
Solceller heta igen
Enligt statistik från Eon har efterfrågan på solceller mer än fördubblats under det gångna halvåret.
Läs mer om Eon.
Dubbelt upp för solceller
Det har börjat hetta till på marknaden för solceller igen. Efterfrågan på solceller har mer än fördubblats under det gångna halvåret, visar statistik från Eon, en av Sveriges största elnätsoperatörer.
Läs mer om Eon.