Epa

Dog efter fall från epa-traktor

En 15-årig pojke ha avlidit av de skador han fick när han föll av flaket på en epa-traktor i Enånger i lördags kväll, meddelar polisen i Gävleborg.
Läs mer om Enånger och Gävleborg.
Vad anser Trump om klimatförändringar? Vita huset svarar inte
Anser USA:s president Donald Trump alltjämt att klimatförändringarna är någonting påhittat, falska vetenskapliga rön? Frågan ställdes gång på gång under fredagens presskonferens i Vita huset. Amerikanska miljömyndigheten EPA:s chef Scott Pruitt undvek att svara.
Läs mer om Donald Trump, Scott Pruitt, Trump och Vita.
Instegsmodellen av Lucid Air blir överraskande prisvärd – billigare än Tesla
Många Rechargeläsare verkar nyfikna på elbilen Lucid Air. Sedanmodellen lockar med en lyxig interiör och imponerande prestanda. Många trodde nog att den skulle bli astonomiskt dyr, och det blir förmodligen den snabbaste toppmodellen med alla tillval, där priserna inte är officiella än. Men instegspriset är officiellt och det är aggressivt satt. Instegsmodellen har en räckvidd på 40 mil i den amerikanska EPA-körcykeln, 400 hästkrafter och en hel del lyxiga detaljer. Den kostar 60.000 dollar i USA före elbilsrabatter, vilket är 8.000 dollar billigare än en Tesla Model S 60 som klarar 35 mil enligt samma k
Läs mer om Lucid Air, Tesla och USA.

BMW 530e: Alla specifikationer och svenska priser officiella

BMW har lanserat en ny generation 5-serie och den kommer som laddhybrid. Modellen heter BMW 530e iPerformance och ska framför allt locka tjänstebilister, som är ute efter rabatterat förmånsvärde. Nu har BMW släppt specifikationer och priser för laddhybridversionen av 5-serien, som har ett 9,2 kWh-batteri och en officiell räckvidd på eldrift på fem mil enligt NEDC-körcykeln. I den mer realistiska, amerikanska EPA-körcykeln fixar bilen tre mil på eldrift. Tvärt emot en del andra laddhybrider är BMW 530e inte fyrhjulsdriven utan bakhjulsdriven. I nuläget finns den enbart som sedan, precis som den mindre modelle
Läs mer om BMW.
Skrotade utsläppsregler kan kosta 800 miljarder dollar och släppa ut sex miljarder ton koldioxid
Biltillverkarna har länge försökt få Donald Trump att se över de allt hårdare utsläppsreglerna. Flera gånger har ett antal biltillverkare skrivit brev till USA:s president och hävdat att det inte finns någon efterfrågan på elbilar eller laddhybrider, och att utsläppsreglerna därför kostar för mycket pengar och drabbar amerikanska jobb. Bensinen är billig och efterfrågan på större bilar, som suvar och pickuper, är rekordhög. Trump har dessutom utsett Scott Pruitt till chef för miljömyndigheten EPA – en myndighet han själv dragit inför rätta flera gå
Läs mer om Donald Trump, EPA och Scott Pruitt.
Hondas nya elbil kostar 35.000 dollar och har en räckvidd på... 13 mil
Honda ska lansera en eldriven version av modellen Clarity med en räckvidd på bara 13 mil i den amerikanska EPA-körcykeln, enligt Automotive News. Honda Clarity är grundstenen i märkets miljöbilssatsning och kommer både som bränslecellsbil, laddhybrid och som elbil. Den eldrivna versionen får alltså en räckviddssiffra som placerar modellen på samma nivå som flera år gamla elbilar. Nyligen lanserade Chevrolet Bolt klarar 38 mil i samma körcykel. Under utvecklingen av Honda Clarity satte bilmärket en prisgräns för den eldrivna versionen på 35.000 dollar före subventioner och skatt. Större ba
Oljemejl solkar miljöchefs rykte
Scott Pruitt, nytillsatt chef för miljömyndigheten EPA i USA, påstås ha haft en nära relation med flera energibolag.
Läs mer om EPA och USA.
Wallström öppnar för att runda Trump
Utrikesminister Margot Wallström (S) oroas av att klimatskeptikern Scott Pruitt utsetts till chef för amerikanska miljömyndigheten, EPA. Nu öppnar hon för att runda Trump och arbeta direkt med delstaterna och näringslivet i stället. – De har ju förstått det här, säger Wallström till Sveriges Radio (SR).
Läs mer om EPA, Scott Pruitt, Trump och Wallström.
Wallström öppnar för att runda Trump
USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA, något som oroar Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S), rapporterar Sveriges Radio.
Tusentals mejl ska avslöja Trumps nya miljöchef
Nästa vecka lämnas tusentals e-postbrev från Scott Pruitts kontor ut. Pruitt är nyutnämnd chef för den amerikanska miljömyndigheten EPA – och Demokraterna räknar med att mejlväxlingar ska visa att han stått på olje-, kol- och gasindustrins sida.
Läs mer om Demokraterna och EPA.
Trumps val av miljöchef en attack på klimatet
Natten till lördagen svors Scott Pruitt in som chef för miljömyndigheten EPA. Men Donald Trumps val av miljöchef har väckt omfattande kritik bland miljöorganisationer, som beskriver honom som oljeindustrins älskling och en fullskalig attack på hälsa och klimat. Den före detta statsåklagaren i Oklahoma är en av EPA:s tidigare värsta motståndare – nu ska han leda arbetet där.
Läs mer om EPA, Oklahoma och Scott Pruitt.
Klimatskeptiker blir USA:s nye miljöchef
USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA.
Läs mer om EPA och Scott Pruitt.
Klimatskeptiker blir USA:s nye miljöchef
USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA.
Läs mer om EPA och Scott Pruitt.
Biltillverkarna skriver nytt lobbybrev – hoppas på slappare utsläppsregler
Invigningen av Donald Trump som president har ingett nytt hopp hos en del biltillverkare. De hoppas att de allt hårdare utsläppsreglerna för bilar i USA ska stoppas och skriver ett lobbybrev till Trump, enligt Reuters. Det här är inte första gången biltillverkarna går ihop om att lätta på utsläppsreglerna. I november skrev vi om hur biltillverkare som storsatsar på elbilar samtidigt stod bakom ett lobbybrev till Trump om att inte tillåta utsläppsreglerna att bli ännu hårdare. Den här gången är det biltillverkare som General Motors, Ford, Fiat/Chrysler, Honda, Toyota, Volkswagen, Nissan och Hyundai
Trumprådgivare: USA byter klimatkurs
USA kommer att byta kurs i klimatpolitiken och dra sig ur det globala klimatavtalet, enligt Myron Ebell, som ledde Trumps övergångsteam för USA:s miljömyndighet EPA. Hur snart det sker är dock oklart.
Läs mer om EPA och Myron Ebell.
Källor: Trumps administration beordrar släckning av klimatsajt
Donald Trumps administration har instruerat amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA att ta bort den sida på sin sajt där klimatförändringar beskrivs, uppger medarbetare vid myndigheten för nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om EPA.
Vita huset stoppar miljömyndighetens arbete
USA:s miljömyndighet Environmental Protection Agency, EPA, stoppas omedelbart från att dela ut anslag eller kontrakt. Vita husets beslut oroar det redan hotade verket, men Trump-administrationen vädjar till lugn.
Tesla Model S P100D är (en tusendel) snabbare än Faraday FF91
Som alla läsare förstått var det ingen tillfällighet att nya superelbilen Faraday Future FF91 lanserades med en uppgiven acceleration 0–60 mph (0–96,5 km/h) på 2,39 sekunder. I FF91 finns dubbla elmotorer med sammanlagd toppeffekt på 783 kW (1.065 hk), fyrhjulsdrift, batteri på 130 kWh och en EPA-räckvidd på 61 mil. Givetvis har Faraday Future siktet inställt på Tesla, där deras snabbaste version av Model S, P100D, uppger en acceleration 0–60 mph på 2,5 sekunder. Det fick Tesla att svara på utmaningen med ett påskägg, där bilföraren kunde frigöra det nya läget Ludicrous+, vil
Amerikanska myndigheter anklagar Fiat och Chrysler för avgasfusk
Begreppet dieselgate har hittills varit förknippat med Volkswagen, men kanske finns det fler biltillverkare som fuskat med avgasutsläppen i sina dieselmodeller. Under torsdag förmiddag, lokal tid, riktade amerikanska miljömyndigheten EPA skarp kritik mot FCA – alltså Fiat Chrysler Automobiles NV. Enligt EPA, Environmental Protection Agency har FCA använt olaglig programvara i motorstyrningen till 104.000 fordon med dieselmotor som sålts i USA sedan 2014. EPA och miljömyndigheten CARB (California Air Resources Board) menar att FCA inte kunnat förklara hur motorstyrningen arbetar och därför utgår man från att det finns ett
Anklagelser om miljöfusk sänkte Fiat-aktie
Fiat Chryslers aktie föll med 15 procent på börsen i Milano efter att det blivit känt att USA:s miljömyndighet EPA anklagar företaget för att använda otillåten mjukvara för att dölja verkliga utsläpp för dieselbilar.
Läs mer om EPA, Fiat-aktie och Milano.
Fiats aktie dyker efter anklagelser om miljöfusk
Bilföretaget Fiat Chryslers aktie föll med 15 procent på börsen i Milano efter att det blivit känt att den amerikanska miljömyndigheten EPA anklagar Fiat för att ha använt otillåten mjukvara för att dölja de verkliga utsläppen för dieselbilar.
Läs mer om EPA, Fiat och Milano.
Fortsatt allvarligt efter epa-traktorolycka
Två 17-åringar i en epa-traktor skadades på tisdagskvällen då de blev påkörda bakifrån av en långtradare i Kil i Värmland.
Läs mer om Kil och Värmland.