Epa

Ordet forskningsbaserad stoppas av Trump

President Trumps administration stärker greppet över dess kritiker på miljömyndigheten EPA och förbjuder USA:s hälsomyndighet CDC att använda vissa ord – som forskningsbaserad och transperson – i officiella dokument. Det rapporterar Washington Post och New York Times.
Läs mer om CDC, EPA, Trump och Washington Post.

Husqvarna får böta för utsläppsbrott i USA

Husqvarna får betala över 2,8 miljoner dollar i böter för att inte har gett rätt information avseende utsläppen från vissa utomhusprodukter, enligt en överenskommelse med EPA.
Läs mer om EPA och USA.
Här är staden som vill ha EPA-traktorer i luciatåget
Gillar du EPA-traktorer och pizza?Då ska du åka till staden Vara.Där efterlyses nämligen EPA-traktorer till årets luciakortege – och de lockar med pizza i ett halvår.– Vi vill piffa till vår julkortege lite, så vi hörde av oss till några killar som kör EPA-traktor och de nappade, säger småstadsutvecklaren Malin Sjölin Lorentzon till Skaraborgs läns tidning.

Forskare stoppas från klimatmöte: Censur

USA:s miljömyndighet EPA stoppar sina forskare från att prata om klimatförändringar på en miljökonferens i Rhodes Island. – Det är definitivt ett uppenbart exempel på den vetenskapliga censur vi misstänkte skulle genomdrivas på EPA, säger en oceanolog till New York Times.
Läs mer om EPA.
Obamas klimatlag kommer att rivas upp
Barack Obamas klimatlag ska rivas upp. Det uppger den amerikanska miljömyndigheten (EPA) för nyhetsbyrån AP. – Den lagen handlar om att välja vinnare och förlorare, säger EPA-chefen Scott Pruitt, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Myndigheten: Barack Obamas klimatlag dras tillbaka
Miljömyndigheten EPA kommer dra tillbaka Barack Obamas, tidigare presidentens, klimatlag Clean Power Plan.Syftet med klimatlagen är att minska global uppvärmning, skriver AP.
Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – 5,7 meter superlyx elbil med 750 hk
Det är exakt ett år sedan vi såg Vision Mercedes-Maybach 6, den eldrivna coupmodellen som slog alla med häpnad på Pebble Beach Concours d'Elegance i Monterey, Kalifornien. Nu är det dags igen, fast utan tak, här är Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är en elbil med 750 hk (550 kW) och en räckvidd på över 50 mil enligt NEDC (över 32 mil, enligt EPA). 0-100 ska gå på under fyra sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Drivlinan är uppbyggd med fyra elmotorer, en för varje hjul. Bilen är konstruerad för snabbladdning med upp till 350 kW DC-str
Misstänkt våldtäkt på epa-träff
Polisen har fått in en anmälan om våldtäkt i samband med helgens epa-träff i Örebro, skriver Nerikes Allehanda.
Läs mer om Örebro.
Audis vd ska ha beordrat mörkning av fusket
Audis vd Rupert Stadler ska ha beordrat sin personal att mörka fusket av utsläppstesterna.Detta ska ha skett 2015 inför möte med de amerikanska miljömyndigheterna EPA och CARB, skriver tyska Süddeutsche Zeitung.
The Magnettes: Ugly youth
Precis som Kitok förvandlade Jokkmokk till ett paradis lyckas The Magnettes video till låten Killers in a ghost town framställa Pajala som en märkligt magisk plats där man åker EPA-traktor i midnattssolens ljus.
Läs mer om Jokkmokk, Kitok och Pajala.
Dog efter fall från epa-traktor
En 15-årig pojke ha avlidit av de skador han fick när han föll av flaket på en epa-traktor i Enånger i lördags kväll, meddelar polisen i Gävleborg.
Läs mer om Enånger och Gävleborg.
Vad anser Trump om klimatförändringar? Vita huset svarar inte
Anser USA:s president Donald Trump alltjämt att klimatförändringarna är någonting påhittat, falska vetenskapliga rön? Frågan ställdes gång på gång under fredagens presskonferens i Vita huset. Amerikanska miljömyndigheten EPA:s chef Scott Pruitt undvek att svara.
Läs mer om Donald Trump, Scott Pruitt, Trump och Vita.
Instegsmodellen av Lucid Air blir överraskande prisvärd – billigare än Tesla
Många Rechargeläsare verkar nyfikna på elbilen Lucid Air. Sedanmodellen lockar med en lyxig interiör och imponerande prestanda. Många trodde nog att den skulle bli astonomiskt dyr, och det blir förmodligen den snabbaste toppmodellen med alla tillval, där priserna inte är officiella än. Men instegspriset är officiellt och det är aggressivt satt. Instegsmodellen har en räckvidd på 40 mil i den amerikanska EPA-körcykeln, 400 hästkrafter och en hel del lyxiga detaljer. Den kostar 60.000 dollar i USA före elbilsrabatter, vilket är 8.000 dollar billigare än en Tesla Model S 60 som klarar 35 mil enligt samma k
Läs mer om Lucid Air, Tesla och USA.
BMW 530e: Alla specifikationer och svenska priser officiella
BMW har lanserat en ny generation 5-serie och den kommer som laddhybrid. Modellen heter BMW 530e iPerformance och ska framför allt locka tjänstebilister, som är ute efter rabatterat förmånsvärde. Nu har BMW släppt specifikationer och priser för laddhybridversionen av 5-serien, som har ett 9,2 kWh-batteri och en officiell räckvidd på eldrift på fem mil enligt NEDC-körcykeln. I den mer realistiska, amerikanska EPA-körcykeln fixar bilen tre mil på eldrift. Tvärt emot en del andra laddhybrider är BMW 530e inte fyrhjulsdriven utan bakhjulsdriven. I nuläget finns den enbart som sedan, precis som den mindre modelle
Läs mer om BMW.
Skrotade utsläppsregler kan kosta 800 miljarder dollar och släppa ut sex miljarder ton koldioxid
Biltillverkarna har länge försökt få Donald Trump att se över de allt hårdare utsläppsreglerna. Flera gånger har ett antal biltillverkare skrivit brev till USA:s president och hävdat att det inte finns någon efterfrågan på elbilar eller laddhybrider, och att utsläppsreglerna därför kostar för mycket pengar och drabbar amerikanska jobb. Bensinen är billig och efterfrågan på större bilar, som suvar och pickuper, är rekordhög. Trump har dessutom utsett Scott Pruitt till chef för miljömyndigheten EPA – en myndighet han själv dragit inför rätta flera gå
Läs mer om Donald Trump, EPA och Scott Pruitt.
Hondas nya elbil kostar 35.000 dollar och har en räckvidd på... 13 mil
Honda ska lansera en eldriven version av modellen Clarity med en räckvidd på bara 13 mil i den amerikanska EPA-körcykeln, enligt Automotive News. Honda Clarity är grundstenen i märkets miljöbilssatsning och kommer både som bränslecellsbil, laddhybrid och som elbil. Den eldrivna versionen får alltså en räckviddssiffra som placerar modellen på samma nivå som flera år gamla elbilar. Nyligen lanserade Chevrolet Bolt klarar 38 mil i samma körcykel. Under utvecklingen av Honda Clarity satte bilmärket en prisgräns för den eldrivna versionen på 35.000 dollar före subventioner och skatt. Större ba
Oljemejl solkar miljöchefs rykte
Scott Pruitt, nytillsatt chef för miljömyndigheten EPA i USA, påstås ha haft en nära relation med flera energibolag.
Läs mer om EPA och USA.
Wallström öppnar för att runda Trump
Utrikesminister Margot Wallström (S) oroas av att klimatskeptikern Scott Pruitt utsetts till chef för amerikanska miljömyndigheten, EPA. Nu öppnar hon för att runda Trump och arbeta direkt med delstaterna och näringslivet i stället. – De har ju förstått det här, säger Wallström till Sveriges Radio (SR).
Läs mer om EPA, Scott Pruitt, Trump och Wallström.
Wallström öppnar för att runda Trump
USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA, något som oroar Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S), rapporterar Sveriges Radio.
Tusentals mejl ska avslöja Trumps nya miljöchef
Nästa vecka lämnas tusentals e-postbrev från Scott Pruitts kontor ut. Pruitt är nyutnämnd chef för den amerikanska miljömyndigheten EPA – och Demokraterna räknar med att mejlväxlingar ska visa att han stått på olje-, kol- och gasindustrins sida.
Läs mer om Demokraterna och EPA.
Trumps val av miljöchef en attack på klimatet
Natten till lördagen svors Scott Pruitt in som chef för miljömyndigheten EPA. Men Donald Trumps val av miljöchef har väckt omfattande kritik bland miljöorganisationer, som beskriver honom som oljeindustrins älskling och en fullskalig attack på hälsa och klimat. Den före detta statsåklagaren i Oklahoma är en av EPA:s tidigare värsta motståndare – nu ska han leda arbetet där.
Läs mer om EPA, Oklahoma och Scott Pruitt.