Epa

Wallström öppnar för att runda Trump

Utrikesminister Margot Wallström (S) oroas av att klimatskeptikern Scott Pruitt utsetts till chef för amerikanska miljömyndigheten, EPA. Nu öppnar hon för att runda Trump och arbeta direkt med delstaterna och näringslivet i stället. – De har ju förstått det här, säger Wallström till Sveriges Radio (SR).
Läs mer om EPA, Scott Pruitt, Trump och Wallström.

Wallström öppnar för att runda Trump

USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA, något som oroar Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S), rapporterar Sveriges Radio.
Tusentals mejl ska avslöja Trumps nya miljöchef
Nästa vecka lämnas tusentals e-postbrev från Scott Pruitts kontor ut. Pruitt är nyutnämnd chef för den amerikanska miljömyndigheten EPA – och Demokraterna räknar med att mejlväxlingar ska visa att han stått på olje-, kol- och gasindustrins sida.
Läs mer om Demokraterna och EPA.
Trumps val av miljöchef en attack på klimatet
Natten till lördagen svors Scott Pruitt in som chef för miljömyndigheten EPA. Men Donald Trumps val av miljöchef har väckt omfattande kritik bland miljöorganisationer, som beskriver honom som oljeindustrins älskling och en fullskalig attack på hälsa och klimat. Den före detta statsåklagaren i Oklahoma är en av EPA:s tidigare värsta motståndare – nu ska han leda arbetet där.
Läs mer om EPA, Oklahoma och Scott Pruitt.

Klimatskeptiker blir USA:s nye miljöchef

USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA.
Läs mer om EPA och Scott Pruitt.
Klimatskeptiker blir USA:s nye miljöchef
USA:s senat har godkänt klimatskeptikern Scott Pruitt som chef för miljömyndigheten EPA.
Läs mer om EPA och Scott Pruitt.
Biltillverkarna skriver nytt lobbybrev – hoppas på slappare utsläppsregler
Invigningen av Donald Trump som president har ingett nytt hopp hos en del biltillverkare. De hoppas att de allt hårdare utsläppsreglerna för bilar i USA ska stoppas och skriver ett lobbybrev till Trump, enligt Reuters. Det här är inte första gången biltillverkarna går ihop om att lätta på utsläppsreglerna. I november skrev vi om hur biltillverkare som storsatsar på elbilar samtidigt stod bakom ett lobbybrev till Trump om att inte tillåta utsläppsreglerna att bli ännu hårdare. Den här gången är det biltillverkare som General Motors, Ford, Fiat/Chrysler, Honda, Toyota, Volkswagen, Nissan och Hyundai
Trumprådgivare: USA byter klimatkurs
USA kommer att byta kurs i klimatpolitiken och dra sig ur det globala klimatavtalet, enligt Myron Ebell, som ledde Trumps övergångsteam för USA:s miljömyndighet EPA. Hur snart det sker är dock oklart.
Läs mer om EPA och Myron Ebell.
Källor: Trumps administration beordrar släckning av klimatsajt
Donald Trumps administration har instruerat amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA att ta bort den sida på sin sajt där klimatförändringar beskrivs, uppger medarbetare vid myndigheten för nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om EPA.
Vita huset stoppar miljömyndighetens arbete
USA:s miljömyndighet Environmental Protection Agency, EPA, stoppas omedelbart från att dela ut anslag eller kontrakt. Vita husets beslut oroar det redan hotade verket, men Trump-administrationen vädjar till lugn.
Tesla Model S P100D är (en tusendel) snabbare än Faraday FF91
Som alla läsare förstått var det ingen tillfällighet att nya superelbilen Faraday Future FF91 lanserades med en uppgiven acceleration 0–60 mph (0–96,5 km/h) på 2,39 sekunder. I FF91 finns dubbla elmotorer med sammanlagd toppeffekt på 783 kW (1.065 hk), fyrhjulsdrift, batteri på 130 kWh och en EPA-räckvidd på 61 mil. Givetvis har Faraday Future siktet inställt på Tesla, där deras snabbaste version av Model S, P100D, uppger en acceleration 0–60 mph på 2,5 sekunder. Det fick Tesla att svara på utmaningen med ett påskägg, där bilföraren kunde frigöra det nya läget Ludicrous+, vil
Amerikanska myndigheter anklagar Fiat och Chrysler för avgasfusk
Begreppet dieselgate har hittills varit förknippat med Volkswagen, men kanske finns det fler biltillverkare som fuskat med avgasutsläppen i sina dieselmodeller. Under torsdag förmiddag, lokal tid, riktade amerikanska miljömyndigheten EPA skarp kritik mot FCA – alltså Fiat Chrysler Automobiles NV. Enligt EPA, Environmental Protection Agency har FCA använt olaglig programvara i motorstyrningen till 104.000 fordon med dieselmotor som sålts i USA sedan 2014. EPA och miljömyndigheten CARB (California Air Resources Board) menar att FCA inte kunnat förklara hur motorstyrningen arbetar och därför utgår man från att det finns ett
Anklagelser om miljöfusk sänkte Fiat-aktie
Fiat Chryslers aktie föll med 15 procent på börsen i Milano efter att det blivit känt att USA:s miljömyndighet EPA anklagar företaget för att använda otillåten mjukvara för att dölja verkliga utsläpp för dieselbilar.
Läs mer om EPA, Fiat-aktie och Milano.
Fiats aktie dyker efter anklagelser om miljöfusk
Bilföretaget Fiat Chryslers aktie föll med 15 procent på börsen i Milano efter att det blivit känt att den amerikanska miljömyndigheten EPA anklagar Fiat för att ha använt otillåten mjukvara för att dölja de verkliga utsläppen för dieselbilar.
Läs mer om EPA, Fiat och Milano.
Fortsatt allvarligt efter epa-traktorolycka
Två 17-åringar i en epa-traktor skadades på tisdagskvällen då de blev påkörda bakifrån av en långtradare i Kil i Värmland.
Läs mer om Kil och Värmland.
Två svårt skadade i krock med epa-traktor
Två unga personer skadades allvarligt när den epa-traktor de åkte i blev påkörd av en långtradare på riksväg 61 nära Kil i Värmland.
Läs mer om Kil och Värmland.
JUST NU: Lastbil och epa-traktor i krock
En långtradare och en epatraktor har kolliderat i närheten av Kil, Värmland.Två personer uppges ha skadats.– Det här är allvarligt, säger Stefan Sundström, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Consumer Reports om Chevrolet Bolt: Smidig – men inte lika cool som Tesla
Förutom Tesla Model 3 är Chevrolet Bolt den elbil som hajpats upp mest de senaste åren. Vi har redan skrivit om de första provkörningsrapporterna av Chevrolet Bolt men nu har också amerikanska Consumer Reports tagit en närmare titt på Bolt. Det allra bästa är räckvidden som uppges till 38 mil i den amerikanska EPA-körcykeln och som brukar vara hyfsat realistisk. Bolt har snabbladdning och eftersom den utvecklats som en elbil redan från början är paketeringen riktigt smart, med gott om utrymme och smidigt insteg. Däremot har Bolt inte alls den vill ha-faktor som Tesla kan stoltsera med – Bolt är helt en
Läs mer om Bolt, Chevrolet Bolt och Tesla.
Miljömyndigheten kan ledas av klimatskeptiker – biltillverkarna skriver nytt lobbybrev
En av de första konkreta följderna av att Donald Trump valdes till USA:s nästa president är att miljömyndigheten EPA får en ny chef. Trump har nominerat Scott Pruitt, justitieminister i Oklahoma och känd klimatskeptiker, som har stämt EPA upprepade gånger. EPA har alldeles för länge spenderat skattebetalarnas pengar på en anti-energi-agenda som är utom kontroll och som har förstört miljontals jobb, samtidigt som den underminerar våra fantastiska lantbrukare och många andra branscher och industrier, vad de än gör, skriver Trumps team som ska sköta övergången från Barack Obama, i
Nya regler: Nu måste A-traktorer besiktigas
Enligt ett regeringsbeslut måste nu alla Epa- och A-traktorer göra en kontrollbesiktning första gången efter fyra år och därefter vartannat år. Polisen har rapporterat om många A-traktorer i väldigt dåligt skick som varit inblandade i olyckor.
Klimatförnekare blir chef för miljömyndighet
Han kritiseras för att vara klimatförnekare. Nu blir Oklahomas delstatsåklagare Scott Pruitt ny chef för amerikanska miljömyndigheten EPA. Det är sorgligt och farligt. kommenterar demokraten Bernie Sanders på Twitter.
Läs mer om EPA, Scott Pruitt och Twitter.
Klimatskeptiker väntas leda USA:s miljöskydd
Oklahomas justitiekansler Scott Pruitt, en högljudd kritiker av president Barack Obamas klimatpolitik, väntas bli ny chef för USA:s miljöskyddsmyndighet EPA. Det skriver AP.
Läs mer om EPA och Scott Pruitt.