Erik wikander

Tre tips för en skakig bostadsmarknad

Den skakiga bostadsmarknaden har gjort marknaden avvaktande. Mäklarhusets vd Erik Wikander ger sina bästa tips för en lyckad bostadsaffär.
Läs mer om Erik Wikander.

Mäklare vill se tuffare regler vid budgivning

Flera mäklarfirmor vill se tuffare regler vid budgivning på bostäder, visar en granskning som Dagens Nyheter har genomfört.Bland annat föreslås krav på bank-ID och bindande bud.– Vi tror att bindande bud med en tidsbegränsning på 24-48 timmar skulle göra stor skillnad, säger Mäklarhusets vd Erik Wikander till DN.
Läs mer om Erik Wikander.
Mäklarnas krav: Inför lag på bindande bud
Här är mäklarnas krav:Trygga budgivningen för både bostadsköpare och säljare – med bindande bud.Nu vill man att regeringen utreder frågan.– Det skulle ta bort spekulationer och misstankar, säger Erik Wikander på Mäklarhuset.
Läs mer om Erik Wikander och Mäklarhuset.
Mäklare: Ändra lagen så att buden blir bindande
De snabba och hetsiga budgivningarna kan bli väsentligt tryggare för både köpare och säljare. Låt buden bli bindande i ett visst antal timmar och slopa dolda eller stängda budgivningar vid bostadsförsäljningar. Det skriver Mäklarhusets vd Erik Wikander.
Läs mer om Erik Wikander.

Politiken förvärrar bokrisen

Det råder stor frustration på den svenska bostadsmarknaden. För att komma till rätta med den akuta situationen krävs inte bara fler bostäder. Det krävs också att befintliga bostäder används bättre, skriver Erik Wikander, vd för Mäklarhuset.
Läs mer om Erik Wikander och Mäklarhuset.