Erik

Saabs betalade mutor till fackliga företrädare

Nu avslöjar Svenska Dagbladet den svenska försvarsjätten Saabs affärssvek med mutor till fackliga företrädare i Sydafrika.Allt för att tysta eventuella kritiker.– När Gripen-kontraktet var påskrivet struntade Saab i vad man hade sagt och avtalat, säger företagets mångårige konsult Erik Larsson till tidningen.

FI-chefen välkomnar uppstickare på bolånemarknaden

Uppstickare på bolånemarknaden kan bli positivt för både kunderna och den finansiella stabiliteten, menar Finansinspektionens chef Erik Theden. Han välkomnar ökad konkurrens och mer riskspridning.
Läs mer om Erik Theden.
Fondbolaget Solidar kastas ut från PPM
Pensionsmyndigheten säger upp avtalet med fondbolaget Solidar Fonder. Motiveringen är att Solidar inte har följt myndighetens samarbetsavtal.– Bolaget är inte lämpligt för premiepensionens fondtorg, säger Erik Fransson, chef för Pensionsmyndighetens fondavdelning.

Publikfriaren återvänder till Pantern

En publikfavorit är tillbaka i Pantern. Erik Nyström är klar för Kirsebergsklubb...
Läs mer om Kirsebergsklubb och Pantern.
Forwarden fortsätter sin resa - klar för nygammal klubb i allsvenskan
Erik Nyström. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson Erik Nyström fortsätter att byta klubbar på löpande band. Efter att ha representerat både TPS Åbo och AIK den gångna säsongen återvänder han nu till IK Pantern.
Läs mer om AIK.
FI: Nya bolåneaktörer ökar systemrisken
Nya aktörer som erbjuder bolån kan vara positiva i termer av riskspridning, men frågan är hur dessa företag agerar i händelse av en kris. Det sade Finansinspektionens generaldirektör Erik Theden i ett tal på tisdagen, enligt Bloomberg News.
Läs mer om Erik Theden.
Nordeas flytt kan stoppas: Absolut inte formalia
Finansinspektionen höjer tonläget när det gäller Nordeas planerade flytt till Finland i höst. Bankens finansiella krockkuddar måste vara lika tjocka i Helsingfors som i Stockholm – annars blir det svårt att godkänna flytten av huvudkontoret. Det säger FI:s chef Erik Theden i en intervju med SvD.
Läs mer om Erik Theden, Finland, Stockholm och SvD.
Sista bonden klar för Bonde söker fru
Hönsbonden Erik är säsongens sista bonde i TV4:s Bonde söker fru.Han är en 25-årig skåning som älskar fåglar och har spelat hockey.Drömtjejen beskriver han som:– Framåt, glad, positiv, lite skinn på näsan och lite jävlar anamma, säger han i ett klipp på programledaren Linda Lindorffs Instagram.
Läs mer om Bonde.
1-0-seger för Grimeton mot Träslövsläge - Erik Larsson matchhjälte
Grimeton vann hemmamatchen mot Träslövsläge i division 5 Halland i fotboll med 1-0. Matchens enda mål stod Erik Larsson för i första halvleken.
Vill återgå till ett normalt liv igen
SUNDSVALL. Erik Skoglund, 26, blev i december allvarligt huvudskadad under ett sparringpass hemma i Nyköping. Han opererades för en hjärnblödning och låg nedsövd under flera veckor.Under lördagskvällen dök han överraskande upp vid den stora galan I Gärdehovhallen i Sundsvall.– Jag är här för att se mina kamrater i stallet boxas, det känns naturligtvis extra, säger Erik Skoglund.
Umeåkänslor med Diamanten
Övrig sport. Mycket Umeåkänslor när Diamanten vann Berth Johanssons Memorial. Spänningen i V75-öppningen fanns i första kurvan när Robert Bergh (Diamantens förra tränare) utmanade in i första kurvan. Men Erik Adielsson svarade.
Läs mer om Diamanten och Robert Bergh.
Sonen Oscars fina hyllning till pappa Sven-Erik Magnusson
Varumärket Sven-Ingvars har 62 år på nacken.Men det finns ett liv efter Sven-Erik Magnussons bortgång för två år sedan och han heter Oscar.I går hyllades Sven-Erik Magnusson av sonen i Malmö Arena.Tack för allt , sa Oscar – och tog upp sin pappas gamla gitarr.
Carina Berg har förlovat sig med kärleken
Carina Berg har förlovat sig med tolv år yngre pojkvännen Erik Johansson.På Instagram visar de lyckliga tu upp ringen.Min blivande make skriver hon.
Läs mer om Erik Johansson.På.
Ny ägare till lantbruksfastighet i Långviksmon
Dan Erik Nordin, 36 år, har tagit över fastigheten på Långviken 137 i Långviksmon från Lillian Kristina Nordlund. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i mars 2018. Huset byggdes 1955 och har en boyta på 72 kvadratmeter.
Erik Helmerson: Kritikerna av Death wish vill bara få sina åsikter bekräftade
Kritikerna tycker Death wish är dåligt tajmad och har ett omoraliskt budskap. Men varför ska man uppfostras av en film? Se den i stället som ingång till en hyperaktuell diskussion om gäng, våld och ett samhälle som inte kan skydda medborgarna.
Läs mer om Death.
Tim Avicii Berglings sista spelning i Norden
Tim Avicii Bergling har gått bort, 28 år gammal.Spelningen han gjorde på Tallriken i Malmö i augusti 2016 blev också hans sista i Skandinavien.– Det var lite vemodigt, säger vännen och Big Slap-arrangören Erik Ebbing.
Anna Hillbom får kulturstipendium
Konst. Umeåkonstnären Anna Hillbom fick årets kulturstipendium från Sparbanksstiftelsen Norrland. Även fotokonstnären Erik Hurst från Umeå fick ett stipendium.
Efter sex år - snart öppnar nya Coop i Falun: "Vi är laddade till tänderna"
Bygget av butiken mitt i världsarvet i Falun har pågått sedan augusti 2017. Nu närmar sig datumet för öppning av Coopbutiken. - Jag är alldeles full av energi, säger butikschefen Erik Nilsson.
Läs mer om Coop, Coopbutiken, Erik Nilsson och Falun.
Bil voltade av vägen – barn till sjukhus
En personbil har kört in i ett mitträcke och voltat av vägen på riksväg 40 vid Axamo.– Tre personer varav ett barn har förts till sjukhus med ambulans, säger Erik Terneborn, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Axamo, Erik Terneborn och Jönköping.
Kaptenen stannar i KIBF:s herrlag
Karlstad IBF:s allsvenska herrlag får behålla lagkaptenen Erik Nilsson Allansson ännu en säsong, VF-sporten kunde på måndagen berätta att Karlstad IBF såg ut att få behålla Erik Nilsson Allansson.
Nya ägare till lantbruksfastighet i Skärplinge - priset: 2 050 000 kronor
Eva Sophia Madeleine Kim, 47, och Lars Kristian Wikström, 52, från Lidingö, har köpt lantbruksfastigheten på adressen Sund 254 i Skärplinge av säljaren Hans Stefan, Erik Örjan och Bo Håkan Grönvall.
Nya ägare till lantbruksfastighet på Gråheden - priset: 1 000 000 kronor
Sandra Louise Östensson, 29, och Erik Tobias Johansson, 34, har köpt lantbruksfastigheten på Gråheden 138 i Lima av säljaren Karin Margareta Svensson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i februari 2018.
Svenskdoldisens ord sprids över världen
Karl-Erik Johnsson tog bladet från munnen i den stora Zlatan-frågan.Nu har landslagsmålvaktens frispråkighet blivit en världsnyhet.
Läs mer om Zlatan-frågan.Nu.
Extra: Läs Ärkeängels Gabriels kärleksfulla ord till VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius
Helena Janneby kanaliserade ärkeängeln Gabriels ord till kulturredaktör Erik Jersenius.