Erik

Viktor Arvidsson nådde 20 mål - efter Erik Karlssons tabbe

20 MÅL. Viktor Arvidsson och Filip Forsberg jublade tillsammans i natt. Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports Viktor Arvidsson blev i natt den tredje svensken att passera 20-målsplatån den här säsongen.
Läs mer om Filip Forsberg och MÅL.

Mördarens attack mot gängledaren i fängelset

Erik Ljungström är dömd till livstid för mord på en häktesvakt.Nu har han isolerats efter att ha attackerat en medfånge inne på Hall – med köttermometer, rapporterar Aftonbladet.– Jag kan bara bekräfta att det har skett en incident på Hall förra torsdagen där två intagna var inblandade, säger anstaltschefen Mats Ehn till Expressen.
Läs mer om Aftonbladet, Expressen och Hall.
Utøyaregissör vill visa hur fascism ser ut
Minnet av det som skedde på Utøya bleknar. Fokus måste skiftas från terroristen till offren. Med sin film Utøya 22 juli om tragedin vill regissören Erik Poppe också uppmärksamma den växande fascismen. På filmfestivalen i Berlin får den hett omdiskuterade filmen världspremiär.
Läs mer om Berlin, Erik Poppe och Utøya.
Film om Utøya skakar Berlins festivalpublik
Berlin. Erik Poppes hyperstarka U – 22 juli skakar om festivalpubliken ordentligt. En brutalt autentisk skräckupplevelse som berättas ur offrens perspektiv och placerar åskådaren mitt i kaoset under den pågående massakern på Utøya sommaren 2011.
Läs mer om Utøya.

Nu hyllar hela Norduppland avlidna Peken

I morgon tisdag hyllas Peken med tal och en tyst minut i Pek-hallen. Det skriver SHK-Hockey i ett inlägg på Facebook. Som Arbetarbladet tidigare skrivit segnade Per-Erik "Peken" Karlsson ned i ishockeyhallen för en vecka sedan.
Fråga Eva-Karin: Tankarna bakom det stora korset
Hejsan! Undrar hur det gick till när det stora stenkorset donerades till Skogskyrkogården. Lewerentz och Asplund förordade väl en ekumenisk begravningsplats? Hur kunde de då tillåta det stora korset ? Undrar Anders Körling som bor intill kyrkogården. Svar: Mats Larsson, chef för Stockholms kyrkogårdsförvaltning säger att den vanligaste tolkningen av det väldiga granitkorset är att arkitekten Erik Gunnar Asplund inte tänkte korset som en trossymbol utan mer som en symbol för livets kretslopp: liv-död-liv.
Scenrecension: Suveränt Faustspel på Folkteatern
När dockteatersnillet Erik Holmström drar i trådarna förvandlas Christopher Marlowes Doktor Faustus till lustfylld och intelligent moralitet. Tomas Forser uppmanar alla att skaffa en biljett.
Läs mer om Erik Holmström och Folkteatern.
Skadedomen: Borta tre månader
Erik Lindell blir borta från fotbollen ett par månader. "Oflyt", suckar IFK-spelaren. Ett starkt 2017 med mycket speltid och stort förtroende i Degerfors.
Experten: "Bli inte förvånad om Erik Karlsson trejdas"
Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand Ottawa Senators har fortfarande inte bestämt sig för om man ska trejda Erik Karlsson eller inte. I alla fall inte om man ska tro vad Sportsnets initierade skribent Nick Kypreos säger.
Läs mer om Erik Karlsson.
Inte lätt att vara Faustus i dagens överflöd
Fausts lidande är alla rika västerlänningars lidande i Erik Holmströms version av Faustmyten: allt finns att tillgå, men vad är egentligen värt något? Hur tusan ska han välja bland djävulens erbjudanden? Komiken blir till tragik på dockteaterscenen.
Läs mer om Faustmyten.
Stor brist på chaufförer
Bristen på yrkeschaufförer gör att åkerier i Norrbotten tvingas neka körningar - och inkomster. - Ja, det har hänt att vi inte kunnat åta oss uppdrag, säger Karl-Erik Ström som är vd på Kalles bud och transport i Luleå.
Erik de la Reguera: Storbritanniens poliser behöver hjälp från kollegor i Europa
Storbritanniens premiärminister Theresa May höll på lördagen ett tal i München där hon manade EU:s ledare att inte låta Brexit skada säkerhetssamarbetet i Europa. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om talet.
Mål i debuten för poängkungen
Tingsryds nyförvärv från Halmstad presenterade sig med mål i sin första match.Men Erik Borgs framgång till trots så föll Tingsryd borta mot Västervik.– Jag har svårt att glädjas åt mitt mål eftersom vi förlorar, säger Borg.Nu tvingas laget slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
Läs mer om Borg.Nu, Halmstad, Tingsryd och Västervik.
Mål i debuten för poängkungen
Tingsryds nyförvärv från Halmstad presenterade sig med mål i sin första match.Men Erik Borgs framgång till trots så föll Tingsryd borta mot Västervik.Nu tvingas laget slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
Läs mer om Halmstad, Tingsryd och Västervik.Nu.
Makalös Peer Gynt i svettig infernovandring
Den tyske stjärnregissören Michael Thalheimer iscensätter Peer Gynt som ett expressionistiskt skri, ett rappt kammarspel på stora scenen. Erik Ehn är makalös som Peer i en sevärd moralitet om ansvaret att vara människa.
Erik Ridderstråles krav – efter mordet på Anna, 25
Erik Ridderstråle, 20, träffade 25-åriga Anna i en park – dagen därpå hittades hon död i sin lägenhet.Nu kommer den dömde mördaren med ett krav: att frikännas helt.Samtidigt reagerar åklagaren Cecilia Aronsson starkt över att han, enligt henne, fick alldeles för stor straffrabatt.
Läs mer om Anna och Cecilia Aronsson.
Scenrecension: En helt Ehnastående Peer Gynt
Erik Ehn gör sitt livs roll i Dramatens nya uppsättning av Henrik Ibsens klassiker. Det är teater när teater är som bäst – och högst relevant i trolltider som våra, skriver Per Svensson.
Erik Helmerson: Nog visar klacken den sanna bilden av Nordkorea
De får inte röra sig eller prata fritt i syd, inte ens gå ensamma på toaletten. Nordkoreas skönhetsarm på OS-läktarna visar kommunismens rätta ansikte.
Läs mer om Nordkorea och OS-läktarna.
Erik Helmerson: Lilla Fridolf är en svensk Mad men
Den nya boken om Lilla Fridolf speglar rekordåren, modernitetens framväxt ur det gamla Sverige. Hur har kulturredaktionerna kunnat missa den?
Läs mer om Lilla Fridolf, Mad och Sverige.
Medivirs finanschef köper 5.000 B-aktier
Medivirs finanschef Erik Björk har i dag köpt totalt 5.000 B-aktier i bolaget för ett sammanlagt värde om 189.337 kronor.
Läs mer om Erik Björk.
Pappans tårar – efter Charlotte Kallas lopp
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Charlotte Kalla tog en ny OS-medalj när damernas 10 kilometer fristil avgjordes.Pappa Per-Erik var märkbart berörd över dotterns framgångar.– Jag har solglasögon på att för att dölja tårarna, säger Per-Erik.
Läs mer om OS-medalj och Per-Erik.
Erik Esbjörnsson: Zuma hade kunnat åsamka landet betydligt större skada
Jacob Zumas politiska karriär är till ända. Den uppslitande konfrontationen med det egna partiet i samband med uttåget kan ha kostat honom en viktig allians när han nu ställs inför nästa utmaning: rättvisan. För efterträdaren Cyril Ramaphosa gäller det nu att ta tillbaka mark som gått förlorad under tio år av katastrofalt ANC-ledarskap.
Läs mer om Cyril Ramaphosa.
Hyllade poetens klicher får det att sticka i ögonen
I Erik Bergqvists nya diktsamling möter vi ett sörjande jag som förlorat ett kvinnligt du. Viola Bao fängslas av haiku-inspirerade, enkla dikter. Men tröttas snart ut av skrivarskoleklicher och språkligt poserande.
Erik Lidn: Rättsosäkert upplägg i nya premiepensionen
DEBATT. Förslaget om hur fondförvaltare ska utestängas från premiepensionen uppnår inte ens sitt syfte att komma åt oseriösa aktörer. De regler som Pensionsgruppen vill ha leder snarare till att små fondbolag slås ut och konkurrensen snedvrids, skriver Erik Lidn, Insiderfonder.
Kan få rekordskadestånd – efter åtta år i fängelse
I åtta år har Esa Teittinen suttit fängslad för mord på sin vän – men nu är han nära att beviljas resning i Högsta domstolen.En granskning av fallet visar på flera allvarliga brister och om han släpps fri kan han beviljas ett stort skadestånd.– Det rör sig om mångmiljonbelopp, säger rättsexpert Sven-Erik Alhem.– Jag vet att jag är oskyldig, jag tror inte någon har dödad honom, säger Teittinen.