Estelle

Stjärnan skickas hem – efter slalomen i OS

PYEONGCHANG. Den näst sista OS-dagen avgörs den alpina lagtävlingen. Exakt vilket lag Sverige ställer upp med är inte klart - men klart är att Estelle Alphand inte kommer att gå. – Estelle kommer att åka hem nu, säger den alpina damchefen Lars Melin.
Läs mer om Estelle Alphand, OS-dagen och Sverige.

Här är allt – om den svenska succdagen

Torsdagen den 15 februari var en riktig succdag för Sverige i OS.Hanna Öberg vann OS-guld, Charlotte Kalla OS-silver, och Sebastian Samuelsson tog en imponerande fjärdeplats. För Tre Kronor slutade OS-premiären med vinst, och i storslalomen hade Estelle Alphand snabbast åktid av alla i det andra åket.Här är allt om den svenska succdagen!
Alphand snabbast av alla i andraåket
PYEONGCHANG. 26:a och hopplöst eftertäten i första åket.Men Estelle Alphand stod för en superprestation i damernas storslalom – och var snabbast av alla i det andra åket.Den svenska debutanten slutade till slut på en 16:e plats.

Damernas OS-storslalom uppskjuten: Synd

PYEONGCHANG. Sara Hector, Estelle Alphand och kompani får vänta på första OS-starten i Pyeongchang. Damernas storslalom, natten mot måndagen svensk tid, flyttas fram till torsdag på grund av hårda vindar. – Det är inte så mycket att göra åt, säger Hector.
Damernas OS-storslalom inställd
PYEONGCHANG. Sara Hector, Estelle Alphand och kompani får vänta på första OS-starten i Pyeongchang. Damernas storslalom, natten mot måndagen svensk tid, flyttas fram på grund av hårda vindar. Det är fortfarande oklart när tävlingen kan genomföras.
Alphand om nationsbytet: "Blev en bra mix"
Estelle Alphand, 22, tröttnade på den ständiga kritiken från de franska tränarna och bytte till Sverige. Direkt åkte hon rätt in i OS-truppen. Anja Pärson gillar vad hon sett av svensk-fransyskan.
Läs mer om OS-truppen och Sverige.
OS-guiden: Måndag 12 februari
Missa inte när Sara Hector, Frida Hansdotter och Estelle Alphand kör storslalom. Tävlingen körs igång redan vid 02.15. Här är måndagens OS-schema.
Alphand bytte land: Tränarna i Sverige är inte så negativa som i Frankrike
PYEONGCHANG. Hennes tidigare lagkamrater är glada att se henne i Pyeongchang. De tidigare tränarna? Inte lika glada. Sedan Estelle Alphand bytte franska landslaget mot det svenska har hon gjort succ. Nu väntar OS-debut för den blågula uppstickaren, i storslalom.
Succ efter bytet: Alphand en joker
PYEONGCHANG. Estelle Alphands bytte nation - och fick fart på karriären.I storslalom går det svenska nyförvärvet in som en joker i kampen om medaljerna.Nu avslöjar 22-åringen varför hon plötsligt bytte landslag, och hur utvecklingen kunde gå så fort.– Det är en helt annan mentalitet i Sverige. När man tränade i Frankrike var det aldrig bra, säger Alphand.
Läs mer om Alphand, Frankrike och Sverige.
Hemliga idn bakom bilden med Estelle
En historisk bild kom i veckan från Stockholms slott.Men få har lagt märke till en speciell id som lyser igenom i hela bilden.I Expressen TV:s Kungafamiljen analyseras varför bilden ser ut som den gör.
Läs mer om Estelle.
MUSIKBOLAG Woah Dad! presenterar ny organisation och ny label GAL:ANT
Nyheter Under 2017 presenterade musikhuset Woah Dad! en rad större musikrättighetsförvärv inklusive kataloger av Stina Nordenstam, Estelle, Ziggy Marley, Surfer Blood, Broder Daniel och Håkan Hellström för att nämna några.
Svenskhoppet hyllas nu – av Anja Pärson
Damernas alpina OS-tävlingar kommer vara fulla av stjärnor som Lindsey Vonn, Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter.Men experten Anja Pärson pekar ut en outsider – svenskan Estelle Alphand.– Hon kan förvåna alla, säger Pärson enligt Eurosport.
Därför fick inte alla vara med på nya kungabilden
Här står prinsessan Estelle uppklädd tillsammans med mamma Victoria och morfar kungen – en markering för ätten Bernadotte.Varken Silvia, prins Daniel, prins Oscar eller någon annan i kungafamiljen fick vara med på bilden.
Bilden visar: Estelle går i drottningskola
Den här bilden visar ett unikt möte mellan prinsessan Estelle och prins William, blivande regentkolleger.Bilden berättar någonting prinsessan Estelles mycket speciella uppväxt.Men hur i himmelens namn lyckas Victoria hålla pli på henne och lillebror Oscar?
Läs mer om Estelle, Oscar, Victoria och William.
Här får Estelle och Oscar träffa William och Kate
Vilken överraskning!Här får prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1, träffa hertigparet av Cambridge, William och Kate.
Läs mer om Cambridge, Estelle, Kate, Oscar och William.
Hansdotter tappade – slutade på 21:a plats
Frida Hansdotter missade och tappade placeringar.Hon slutade på 21:a plats i storslalomens världscuptävling i Lenzerheide, Schweiz.Estelle Alphand var tre placeringar bättre och blev bästa svenska.
Läs mer om Lenzerheide och Schweiz.Estelle.
Prins Daniel på isen i Ockelbo
Prins Daniel kom på torsdagen hem till Ockelbo för att spela ishockey. På läktarna i den nybyggda hallen satt kronprinsessan Victoria med barnen Estelle och Oscar. På isen i all star-laget spelade prinsen med forna storstjärnor som Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin och Maria Rooth.
Estelles mys med Victoria på läktaren
Under torsdagen invigdes en ny hockeyhall i Ockelbo.Detta genom en match där Prins Daniel spelade tillsammans med tidigare storstjärnor som Peter Forsberg och Niklas Lidström.Då fanns Kronprinsessan Victoria på läktaren, tillsammans med barnen Estelle och Oscar, för att stötta Daniel.
Shiffrin föll men svenskorna höll
Tre svenskor bland de nio bästa. Förstaåket i Kronplatz blev en riktig svensksucc. Sara Hector ligger fyra, Estelle Alphand sexa och Frida Hansdotter nia. Storfavoriten Mikaela Shiffrin körde ur.
Det var bra att jag vågade göra bytet
Estelle Alphand har fått sitt internationella genombrott - ett halvår efter nationsbytet.Efter den tuffa tiden i Frankrike har självförtroendet växt:– Det är jättekul att det har lossnat. Det är bra att jag vågade göra bytet, säger Alphand.
Läs mer om Alphand och Frankrike.
Victorias kvällsbesök på skolor – letar åt Estelle
Hemliga besök efter skoltid och besked som drar ut på tiden.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är fullt upptagna med att försöka hitta en passande skola till prinsessan Estelle, 5, som snart ska börja i förskoleklass.– Ingen av skolorna har fått något besked än. De drar på det så länge de kan, säger en person nära kronprinsessfamiljen.
Läs mer om Daniel och Estelle.
Efter succn – Alphand uttagen till OS
Från en undangömd tillvaro i franska landslaget till en smärre succ i det svenska. Med en månad kvar till OS kom belöningen. Estelle Alphand, 22, är uttagen till Pyeongchang. – Det har gått jättebra, säger alpinåkaren.
Läs mer om Alphand och Pyeongchang.
Estelle Alphand uttagen till OS
Från en undangömd tillvaro i franska landslaget till en smärre succ i det svenska.Med en månad kvar till OS kom belöningen. Estelle Alphand, 22, är uttagen till Pyeongchang.– Det har gått jättebra, sade alpinåkaren till TT.
Läs mer om Pyeongchang.