Europa league

FD:s krönikör - "Kristoffer Olsson kommer att leda AIK - och DMK kör i 110"

Så har den äntligen kickat igång, tävlingssäsongen för våra allsvenska fotbollslag. Svenska Cupen är den kortaste vägen till Europa League-kval och många är lagen som vill ta den.

LÅNGLÄSNING - Fouad Bachirou: "Kraven i Malmö är mycket högre än i Östersund"

BRADENTON. Malmö FF:s nya mittfältare Fouad Bachirou har spelat Europa League med Östersund men drömmer om Champions League med Malmö.
Pettersson hotad efter straffmissen mot Arsenal
Efter straffmissen på tilläggstid i Europa League-matchen mot Arsenal har Östersunds Tom Pettersson fått många kommentarer och även hot från missnöjda supportrar och folk som spelat på matchen.
JUST NU: Wenger pekar ut sin ÖFK-favorit - "Han är väldigt bra"
Brwa Nouri blev utbytt redan i paus för Östersund i 3-0-torsken mot Arsenal i Europa League-sextondelens första möte, men trots detta är det just mittfältaren som Premier League-jättens tränare Arsene Wenger pekar ut efteråt.
Läs mer om Arsenal, Arsene Wenger, Han och Östersund.

Assist av Forsberg i comebacken

Landslagsmittfältaren Emil Forsberg gjorde comeback efter drygt två månaders skadefrånvaro. Svensken gjorde en assist när Leipzig vann med 3–1 mot Napoli i Europa League.
Assist av Forsberg i comebacken
Landslagsmittfältaren Emil Forsberg gjorde comeback efter drygt två månaders skadefrånvaro. Svensken gjorde en assist när Leipzig vann med 3–1 mot Napoli i Europa League.
Här är Forsberg äntligen tillbaka
Han har inte spelat fotboll sedan i början av december.Men mot Napoli i Europa League gjorde Emil Forsberg efterlängtad comeback.Och succcomebacken fullbordades när Forsberg spelade fram till Timo Werners 3–1.
Pettersson: De spelar ut oss
Mötet med sitt favoritlag blev inte vad Tom Pettersson hade tänkt sig. 0–3 och en missad straff från Östersundsförsvararen var inte drömbilden han hade inför Europa League-matchen mot Arsenal. – De spelar ut oss, erkände Pettersson.
Östersund tyngt av stundens allvar
Det var upplagt för fest. Sextondelsfinal i Europa League mot Arsenal, ett av Premier Leagues absolut bästa lag. Fullsatt till bristningsgränsen på Jämtkraft Arena. Och de som inte kom in följde matchen på storbildskärm på Stora Torget. Men festen kom av sig. Och när den spanske domaren blåste slutsignal lyste 0–3 ilsket från resultattavlan.
Katastrofal start sänkte Östersund mot Arsenal
Allt talar för att bara 90 minuter återstår för Östersunds Europa League-spel. Efter 0–3 hemma mot Arsenal ser den osannolika Europaresan ut att sluta i London nästa torsdag. – Det var inte vår dag, säger straffmissaren Tom Pettersson.
Östersund chanslöst mot Arsenal
Allt talar för att bara 90 minuter återstår för Östersunds Europa League-spel. Efter hela 0–3 hemma mot Arsenal ser klubbens osannolika Europaresa ut att sluta i London nästa torsdag.
Läs mer om Arsenal, Europaresa och London.
JUST NU - FD LIVE: Potter försöker väcka ÖFK - kastar in Tekie och Hopcutt
Östersund är klart för 16-delsfinal i Europa League - och det mot självaste Arsenal. Vilken otrolig händelse som i kväll kommer att utspelas på Jämtkraft arena. FotbollDirekt rapporterar LIVE med start, kl. 19.00. Arsenal leder med 2-0.
18:45 Östersund möter Arsenal
Östersund tar sig an storklubben Arsenal i 16-delsfinalen av Europa League.
Läs mer om Arsenal och Europa League.
Kulturcoach: Känslor all over the place
Ikväll möter ÖFK Arsenal i sextondelsfinalen i Europa League på Jämtkraft arena i Östersund. Klubbens kulturcoach är övertygad om vinst.
Wenger hyllar Östersund: Förtjänar framgångarna
ÖSTERSUND. Arsenal har landat i Östersund.Inför mötet med ÖFK i Europa League höll Arsène Wenger presskonferens - där han hyllade Graham Potter.- Östersund spelar en väldigt attraktiv fotboll och har förtjänat framgångarna, säger Wenger.
Vi vill vara modiga och visa vad vi kan
ÖSTERSUND. I morgon spelar Östersund en historisk match när Arsenal kommer på besök i Europa League sextondelsfinal.Graham Potter tror på sitt lag - och räds inte stjärnorna i det engelska storlaget.- Vi ska vara modiga och vi ska representera Östersund och oss själva precis på samma sätt som vi gjort tidigare, säger han.
Läs mer om Arsenal, Europa League och Östersund.
Arsenals anfallskris: Lacazette skadad
Arsenal tvingas ta sig an Östersund i torsdagens 16-delsfinal i Europa League med Danny Welbeck, nyss åter från skada, som enda naturliga anfallare i truppen.
JUST NU - PÅ FD: Sanningen bakom ÖFK:s succéskämt - "The ice man"
Byta om i en igloo - är det vad som väntar Arsenal i Europa League på torsdag? Östersunds skämtsamma tweet från i går fick stor uppmärksamhet. Nu avslöjas historien bakom igloo-omklädningsrummet.
Läs mer om Arsenal, Europa League och The.
Källström flygs in till Sydkorea
PYEONGCHANG. På torsdag spelar Östersund Europa League-match mot Arsenal på hemmaplan.En match som sänds i Kanal 5 – med en studio i Sydkorea.Och experten Kim Källström flygs in till Pyeongchang.– Han kommer hit för att vara expert i vår studio under matchen, säger Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic.
JUST NU - PÅ FD: Djurgården om norske stjärnan - "Han är välkänd"
Djurgårdens största namn hittills i vinter är norska Fredrik Ulvestad. Ett namn med Premier League-meriter har kommit. - Det var viktigt för honom att träffa rätt. Det fanns intresse runt om i Europa, säger Bosse Andersson till Svenska Fans.
Ingemarsdotters bryderi: ÖFK:s nattmatch
Ida Ingemarsdotter har ett problem. Hon är i fel tidszon när favoritlaget Östersund spelar historisk Europa League-match mot Arsenal. – Man vill ju gärna titta men jag är rädd att jag sover då, säger Ingemarsdotter.
Arsenal derbyförlorare inför Östersundmatch
Tottenhams skyttekung Harry Kane avgjorde Londonderbyt mot Arsenal (1–0) inför storpublik på Wembley. Ingen bra uppladdning för Arsenal inför nästa veckas Europa League-möte i Östersund. – Det är en annan väg till Champions League, säger Arsenalspelaren Jack Wilshere till Viasat.
Arsenal derbyförlorare inför Östersundmatch
Tottenhams skyttekung Harry Kane avgjorde Londonderbyt mot Arsenal (1–0) inför storpublik på Wembley. Ingen bra uppladdning för Arsenal inför nästa veckas Europa League-möte i Östersund. – Det är en annan väg till Champions League, säger Arsenalspelaren Jack Wilshere till Viasat.
JUST NU: Perfekta genrepet inför Arsenal - tre mål för ÖFK i Svenska cupen
Östersund möter Arsenal i Europa League-sextondelen på torsdag.