Europa

Nya bilder på ryskt stridsplan över Östersjön

Det ryska stridsplan som flög två meter från ett amerikanskt spionplan över Östersjön var beväpnat. Det bekräftar bilder som släppts av USA:s militärkommando i Europa, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Europa och Östersjön.

Tjillevipp – låt oss ge tusan i världens största fredsprojekt

Midsommarsafton förra året vaknade vi upp till brexit och ett söndrat Europa. Ett år senare gör stamsamhället sitt intåg i Storbritannien och politiker försöker locka sina medborgare till nationalisternas och rasisternas planhalva. Låt oss icke lyssna.
Läs mer om Europa och Storbritannien.
Martina har största bröst i Europa – här är hennes nya operation
Hon är flygvärdinnan som sadlade om och blev glamourmodell.Nu har Martin Big Europas största bröst - och går knappt att känna igen efter den stora förändringen.Nu vill hon göra nästa operation - och förstora rumpan också.– Jag har rest så långt för att fråga doktorerna om jag kan skaffa riktigt enorma rumpimplantat, säger Martina Big i programmet Botched.
Läs mer om Botched, Europa och Martina Big.
Lisa Magnusson: Än är det för tidigt att korka upp champagnen
Det går bara sämre och sämre för IS, snart finns inget kvar av deras kalifat. Men fortfarande måste Europa hantera de tiotusentals redan indoktrinerade – de som nu har mindre att förlora än någonsin.
Läs mer om Europa.

Måns Möller hyllas efter rekordcykling

Komikern Måns Möllers kropp är täckt av stora sår efter rekordcykling. I maj hoppade komikern upp på sadeln tillsammans med en coach och ett team. Där har han spenderat 29 dagar och slagit världsrekord i att snabbast cykla genom Europa. Nu är Måns Möller tillbaka i Sverige.Hemma o slickar mina sår! skriver komikern på sin Instagram.
Läs mer om Europa, Instagram och Sverige.Hemma.
Wannacry är tillbaka – Honda tvingades stänga ned sin bilproduktion
Enligt Honda ska viruset ha infekterat nätverk i Europa, Asien och Nordamerika.
Läs mer om Asien, Europa, Honda och Nordamerika.
Björn Goop: Ta V75 ut i Europa
För mycket tjafs – det är dags att börja samarbeta i stället boChanserna på V86 i kväll
Läs mer om Europa och V86.
Erik Esbjörnsson: Så tolkar konsten hopplösheten i dagens stagnerande Sydafrika
Louisianas nyligen avslutade utställning med William Kentridge går nu vidare ut i Europa. Och den behåller sin skrämmande förmåga att gestalta situationen i ett Sydafrika där medborgarna varje vecka ventilerar sitt missnöje, skriver Erik Esbjörnsson.
I hamnstaden Catania begravs Medelhavets offer
Hittills i år har över 1.500 människor mist livet på vägen från Libyen till Europa. De allra flesta försvinner i havets djup. De kroppar som flyter i land är så sargade av vattnet att de sällan kan identifieras. I den sicilianska hamnstaden Catania begraver imamen Kheit Abdelhafid de förolyckade tillsammans med en kristen präst.
Annika Sörenstam tar farväl av Solheim Cup
Annika Sörenstam ska leda Europa till revansch i Solheim Cup. Sedan är det slut. – Det här är mitt farväl till tävlingen, säger Annika Sörenstam till TT.
Midsommarfirare: Glöm inte paraplyet
Drömmer du om en varm och behaglig midsommar? Då kan du lugnt somna om och drömma vidare. Ett område med regn är på väg att ta sig in över Atlanten. Av den värmebölja som råder i framför allt i södra Europa kommer nordborna inte få ta del.
Läs mer om Atlanten och Europa.
Turkiska storklubben Galatasaray får åka till Norrland
20 gånger turkiska mästare. Nu ska FC Galatasaray till – Norrland. Där möter man Östersunds FK i kvalet till Europa League. – Det kommer att vara en riktig fjäder i hatten att gå vidare till tredje omgången mot sådant kvalificerat motstånd, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.
Här är hundratusen man från Svealand
Jag ligger i sängen på Hotel Europa i Lublin, fönstret är lite på glänt och jag hör en stad som precis har vaknat.Trafik, ett okänt språk, sirener, fågelkvitter från den närliggande parken.Så långt är det en vanlig måndagsmorgon.Sedan kommer sången som skvallrar om att det här ska bli en allt annat än normal dag.
Läs mer om Hotel Europa, Lublin och Svealand.
Östersund ställs mot storklubb i Europa League
Wesley Sneijder och Lukas Podolski till Jämtkraft arena.Och Östersunds FK till Istanbul.Det svenska succlaget möter Galatasaray i Europa League-kvalet.
De får AIK och Norrköping möta i Europa League-kvalet
AIK och IFK Norrköping inleder kvalet i Europa League mot lag från Färöarna och Kosovo i den första kvalomgången.
Klart: Drömlottning för AIK i Europakvalet
Här är AIK:s drömlottning.Laget ställs mot färöiska Klaksvik i Europa League-kvalet.IFK Norrköping möter Pristina från Kosovo.
Joschka Fischer: Angela Merkel utmanar Europa
KOLUMNEN. Joschka Fischer var under mer än 20 år en av de tongivande inom Tysklands gröna parti. Han var utrikesminister 1998–2005. De historiska förändringar som nu sker har inte sitt ursprung i Tyskland utan i USA och Storbritannien. Men förbundskansler Merkel har rätt när hon hävdar att vi europer måste ta vårt öde i egna händer.
Expert: Extrem torka i Sydeuropa
Minst 43 personer rapporteras ha omkommit i den skogsbrand som nu rasar i centrala Portugal. Enligt Pär Holmgren, naturskadespecialist på Länsförsäkringar, har skogsbränder blivit allt vanligare i södra Europa de senaste åren. – Sydeuropa är definitivt ett av de värst drabbade områdena av extrem torka, säger han till SvD.
Är du lite klen och inte tar för dig så kan du bli mobbad
Lublin. Som 16-åring lämnade Joel Asoro Brommapojkarna för engelska Sunderland. Han vet hur tufft det kan vara att komma ut i Europa. – Är du lite klen och inte tar för dig så kan du bli mobbad, säger Asoro.
Macrons strategi att söndra och härska kan ge majoritet
PARIS. När den andra och avgörande omgången i Frankrikes parlamentsval hålls i dag, söndag, är Emmanuel Macrons parti La Rpublique en marche storfavorit till segern – och till att få egen majoritet. – Det är en enastående bedrift, och leder till frågan om detta kan upprepas i andra länder i Europa, säger statsvetaren Joseph Downing till DN.
Forskare hoppas på kärvapenförbud
Kärnvapen kan snart vara förbjudna av ett internationellt avtal, samtidigt som kärnvapenhotet i Europa är större än på många decennier.
Läs mer om Europa.
Ögonblicket förändrade allt: Helmut! Helmut!
Man gjorde sig löjlig över honom, den korpulenta tvåmetersmannen (Päronet) som plågade utländska statsgäster med maträtter som fylld grismage. Men när det behövdes fattade han blixtsnabba beslut – som när han såg chansen för en tysk återförening och drev igenom denna trots motstånd från London och Paris där man återigen fruktade ett starkt Tyskland i hjärtat av Europa.
Läs mer om Europa, London och Tyskland.
Vill värva – följer flera i succlaget
Östersunds FK har en stark vårsäsong bakom sig: trea i allsvenskan och cupmästare. Till hösten väntar kvalspel till Europa League. Samtidigt öppnar transferfönstret om en månad.Enligt uppgifter till SportExpressen följer Östersund flera spelare i Brommapojkarna - bland annat Kevin Kabran och Viktor Gyökeres.Nu bekräftar Östersunds ordförande Daniel Kindberg intresset.– Kabran är en intressant spelartyp och vi är förtjusta i Gyökeres, säger han.
Gillar du inte sviten? Då får du pengarna tillbaka
Du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med din natt i den lyxiga hotellsviten. Ett hotell i Göteborg säger sig vara först i Europa med det flotta erbjudandet. Sviten i sig har redan fått uppmärksamhet i världspressen.
Läs mer om Europa och Göteborg.
Trumps beslut prövar Parisavtalets styrka
Trumps beslut att lämna Parisavtalet är en skam för USA:s rykte. Men hittills visar reaktionerna att avtalet fungerar. Nu får Europa axla ett större globalt ledarskap, säger professor Laurence Tubiana, arkitekten bakom avtalets konstruktion. Klimatlagar liknande den som Sverige antog i veckan är en modell för framtiden, enligt henne.