Europa

Bawar Ismail: Antisemitismen i Europa visar varför Israel behövs

Ledarsidans Bawar Ismail om den växande antisemitismen i Europa och Israels 70-årsdag. Vad händer om en person går runt med kippa på huvudet i Berlin?
Läs mer om Berlin, Europa och Israel.
Folkaktier rusar på börsen
Indextunga Ericsson och Telia får Stockholmsbörsen att stiga efter kursrusningar. Utvecklingen bland de ledande börserna i Europa är blandad.
Läs mer om Europa, Stockholmsbörsen och Telia.
Ford-chefen: Att tvinga val av bensin före diesel blir dyrt
Ford storsatsar på laddbara bilar med 40 nya bilmodeller före 2022. Den första elbilen i en ny generation kommer 2020 – en prestandasuv med 48 mils räckvidd.Men Fords chef i Europa, Roelant de Waard, tror också på dieselmotorns framtid. Och han anser att det är fel att tvinga bort dieselbränslet.– Att tvinga bilköpare att välja bensin före diesel kommer att bli dyrt och framför allt dyrt för bilägarna, säger de Waard under ett besök i Stockholm.
Läs mer om Europa, Roelant, Stockholm och Waard.

Ökad misstro mot vaccin oroar på EU-nivå

Europaparlamentet uttrycker en stark oro och varnar för den minskande vaccineringsgraden inom EU. Antalet mässlingsfall fortsätter att öka i Europa.
Läs mer om EU-nivå och Europa.
Ericsson skjuter i höjden
Stockholmsbörsen öppnar i dur, i linje med ledande börser i Europa. Det breda OMXS-index stiger 0,7 procent efter några minuters handel.
Läs mer om Europa.
11 billigaste resmålen för en solsemester i Europa
Längtar du också efter sommar, sol och bad?Men inte direkt efter ett nytt, djupt hål i plånboken?Här är elva resmål för en solsemester i Europa där dina kronor räcker längst.
Läs mer om Europa.
Vattenfall fortsätter satsa på laddinfrastruktur för elbilar
Vattenfall siktar på att inom fem år bli en ledande operatör inom laddinfrastruktur i nordvästra Europa. Genom en storsatsning siktar energijätten på att då ha en årsomsättning på en miljard kronor från segmentet, enligt ett pressmeddelande. Elbilar är på ingång i stor skala och laddningen av dessa ska vara enkel.
Läs mer om Europa.
Tobias Wikström: Moderaterna bör ta plats i EU:s kärna
LEDARE. Om det blir regeringsskifte kommer den nya regeringschefen, sannolikt Ulf Kristersson, att omedelbart kastas ut i Europa. Bara några veckor efter att riksdagen samlats är det toppmöte i Bryssel.
Läs mer om Bryssel, Europa och Ulf Kristersson.
Lärare från utlandet ska bota lärarbristen
Moderaterna vill lösa lärarbristen i svenska skolor genom att rekrytera lärare från utlandet. Partiet vill lägga 100 miljoner kronor på att hitta 5000 lärare från framför allt Europa till 2024.
Läs mer om Europa.
Moderaterna vill rekrytera lärare från utlandet
Moderaterna vill lösa lärarbristen i svenska skolor genom att rekrytera lärare från utlandet. Partiet vill lägga 100 miljoner kronor på att hitta 5 000 lärare från framför allt Europa till 2024. Det är en del i M:s skuggbudget.
Läs mer om Europa.
Blandat på Europabörserna
Stockholmsbörsen stiger medan handeln i Europa och i USA spretar. Det breda OMXS-index klättrar 0,5 procent på torsdagseftermiddagen. Bland storbolagen på OMXS30-listan ökar 18 av 30 aktier.
Läs mer om Europa, Europabörserna och USA.
Morgan Stanley: Nordea billigast i Europa
Nordea-aktien ser allt attraktivare ut och sållas ut som den billigaste finansaktien i Europa. Punkten med maximal pessimism kan antas vara nära efter omkring det senaste årets stora nedrevideringar av vinstestimaten, enligt Morgan Stanley.
Läs mer om Europa och Morgan Stanley.
Morgan Stanley: Nordea Europas billigaste finansaktie
Nordea-aktien ser allt attraktivare ut och sållas ut som den billigaste finansaktien i Europa. Punkten med maximal pessimism kan antas vara nära efter omkring det senaste årets stora nedrevideringar av vinstestimaten.
Läs mer om Europa.
PÅ FD: Tysklands största tv-kanal följer Bajen - "Vår stämning är en snackis ute i Europa"
Tysk tv följer Hammarby - största tv-kanalen ZDF gör ett reportage inför sommarens VM-slutspel och har valt att följa Hammarby och klubbens supportrar. - Det stämmer att de är här.
Läs mer om Bajen, Europa, Hammarby, VM-slutspel, Vår och ZDF.
Stockholmsbörsen stiger i öppningen
Stockholmsbörsen inleder uppåt, i linje med flera ledande börser i Europa. Det breda OMXS-index klättrar 0,3 procent efter några minuters handel. Bland storbolagen på OMXS30-listan stiger 19 av 30 aktier.
Läs mer om Europa.
Svag krona: Europa inte förstaval för semestern
Europasemestern kan bli en dyr historia. De senaste månaderna har den svenska kronan försvagats rejält mot euron, som nu kostar över 10,40 kr. Den svaga kronkursen kan påverka många svenskars semesterplaner: – Det är bättre att semestra i USA och Thailand med tanke på valutan. Däremot är närmare länder som Danmark dyrt för oss att semestra i, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea.
ABB: SAMMA POSITIVA UTSIKTSBILD SOM FÖR TRE MÅNADER SEDAN
STOCKHOLM (Direkt) Makroekonomin visar positiva tecken i Europa och USA och tillväxten förväntas fortsätta i Kina.
Läs mer om Europa, Kina och USA.
Facebook-konton flyttas från EU-lag
Facebook flyttar alla användare utanför Nordamerika och Europa, för att minimera juridiska risker när EU:s nya dataförordning GDPR träder i kraft.
Läs mer om EU-lag, Europa och Nordamerika.
Facebook-konton flyttas från EU-lag
Facebook "flyttar" alla användare utanför Nordamerika och Europa, för att minimera juridiska risker när EU:s nya dataförordning GDPR träder i kraft.
Läs mer om EU-lag, Europa och Nordamerika.
Netflix presenterar 9 nya europeiska serier
Inte mindre än 100 europeiska original-produktioner ska lanseras på Netflix under 2018. I morse presenterades några av nyheterna för journalister i Rom: 7 tv-serier, 2 dokumentärserier och en långfilm som just nu produceras i Europa.
Läs mer om Europa, Netflix och Rom.
Svag uppgång på Stockholmsbörsen
En dryg timme in på onsdagens försenade handelsdag stiger börsen, i linje med utvecklingen i Europa och i USA. Stockholmsbörsens breda OMXS-index ökar svagt med 0,1 procent efter en dryg timmes handel.
Läs mer om Europa, Stockholmsbörsen och USA.
CNCO: Despacito har öppnat dörrar för oss
För tre år sedan var de fem helt vanliga killar som spelade fotboll, gick i skolan och umgicks med vänner. Nu har pojkbandet CNCO över en miljard Youtubevisningar på sin största hit, och ett mål att erövra Europa med sina svängiga latinamerikanska rytmer.
Läs mer om Europa och Youtubevisningar.
Uppåt på börserna i Europa
Stockholmsbörsens öppning försenas på grund av tekniska problem, skriver Nasdaq i ett pressmeddelande. Runt om i Europa har handelsdagen inletts som vanligt, med stigande kurser.
Läs mer om Europa och Nasdaq.
Trendbrottet: Bilförsäljningen i Europa faller för första gången på fem år
Bilförsäljningen i Europa minskade med över 5 procent i mars - den första nedgången en marsmånad på fem år.
Läs mer om Europa.