Europa

Bröder i ödestidens Europa

Läs mer om Europa.

Medvind för ekonomin i Europa

Den ekonomiska krisen satte sina spår. Inte minst i Europa. Men de senaste åren har EU gått ljusare tider till mötes. 2017 har varit det mest framgångsrika ekonomiska året på länge och medvinden väntas inte avta 2018 – tvärtom.
Läs mer om Europa.
Osannolika affären klar – PSG värvar Diarra (!)
Lassana Diarra slutade i Al Jazira i Förenade arabemiraten i december. Nu återvänder 32-åringen – som spelat för bland andra Chelsea, Arsenal, Real Madrid och Marseille – till Europa och toppfotbollen.
Mahmood flydde från krig – har nu uppnått sin dröm
2013 flydde Mahmood Al Asaad misären i krigets Syrien.Flykten genom Europa tog honom till Varberg – där Mahmood nu uppfyllt sin högsta dröm.– Det känns jättebra att få hjälpa folk. Man vet att man gör något för humaniteten, säger han.

Biljettkaos inför ÖFK:s stormatch mot Arsenal

Trycket inför Östersunds match mot Arsenal är enormt.Biljetterna till Europa League-matchen på Jämtraft arena är redan slut – dagen innan biljetterna till allmänheten skulle släppas.– Det finns inga biljetter kvar överhuvudtaget, säger Ola Laxvik, biljettansvarig, till osdsport.se.
Importerade USA-bilar kan vara skrotade eller vattenskadade – så här undviker du att bli lurad
Stormarna i USA har gjort att tusentals skrothögar importerats till Europa. Oseriösa skojare döljer skadorna och reparerar inte sällan med stulna bilreservdelar – samt skruvar mätarställningen. Tyvärr dyker de här bilarna upp även hos svenska bilhandlare och i privatannonser. Men det finns sätt att avslöja bedragarna. Läs våra tips och undvik att gå på en riktig mina.
Läs mer om Europa och USA.
Erik Penser Bank: Starkt momentum i Sverige
Under 2018 försvagas byggkonjunkturen, men finanspolitiken kommer att vara klart expansiv. Dessutom kommer en allt starkare investeringskonjunktur i Europa att vara positiv för svensk export.
Läs mer om Europa och Sverige.
Investor stiger på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen stiger i linje med utvecklingen på de stora Europa-börserna vid öppningen.
EU-motstånd avgör ännu ett val i Europa
På ena sidan en lågmäld, EU-vänlig liberal, på den andra en Putinkramande populist som talar som vanligt folk. Presidentvalet i Tjeckien är en repris på dueller vi har sett i andra länder. Med några dagar kvar väger det jämnt mellan Milos Zeman och Jiri Drahos.
Sjöström årets simmare i Europa
En drös medaljer och utmärkelser efter ett otroligt 2017. Nu prisas Sarah Sjöström på nytt: Hon har utsetts till årets simmare i Europa för första gången i karriären.
Läs mer om Europa och Sarah Sjöström.
Michael Winiarski: Nationalisten Trump möter globala eliten
Efter ett turbulent första år som USA:s president kommer Donald Trump till Europa i denna vecka för att argumentera för sin America first-politik inför den globala politiska och ekonomiska eliten vid årets Världsekonomiskt forum i Davos.
Friheten på tydlig tillbakagång i Europa
Läs mer om Europa.
Sverige utanför när EU storsatsar på superdatorer
EU beslutade nyligen att ta upp kampen om superdatorerna. En mångmiljardsatsning ska göra Europa världsledande inom två år. Men Sverige är inte ett av länderna bakom satsningen.
Läs mer om Europa.
Sverige utanför när EU storsatsar på superdatorer
EU beslutade nyligen att ta upp kampen om superdatorerna. En mångmiljardsatsning ska göra Europa världsledande inom två år. Men Sverige är inte ett av länderna bakom satsningen.
Läs mer om Europa.
Stat kan ha spionerat – via mobiltelefoner
Den libanesiska underrättelsetjänsten kan ha övervakat Android-mobiler i Mellanöstern och Europa genom att få folk att installera virusinfekterade appar, skriver Berlingske Business.
Schulz överlever dramatisk omröstning – räddar Merkel
BONN | Det var ett val mellan pest och kolera när ett djupt splittrat SPD på söndagen röstade för regeringsförhandlingar med Angela Merkels borgerliga läger med 362 mot 279 röster. Om allt går bra kan Tyskland ha en regering lagom till påsk – och Europa dra en lättnadens suck.
Läs mer om Europa, Merkel, SPD och Tyskland.
Lysekina en liten del i Kinas globala plan
De kinesiska planerna på att bygga och äga en jättehamn med industrizon i Lysekil är en liten pusselbit i ett globalt spel där kommunistpartiet i land efter land tar över vital infrastruktur och handelsleder. Vad säger analytiker i Europa, USA och Australien om planerna som Lysekils kommunledning nu ska besluta om?
Läs mer om Australien, Europa, Lysekil och USA.
Mycket står på spel – och Europa borde hålla andan
När de tyska socialdemokraterna ska rösta om de ska påbörja regeringsförhandlingar med Angela Merkels CDU på söndagseftermiddagen är det mycket som står på spel. Blir det ett nej, påverkar det inte bara världens mäktigaste kvinna – det kommer att märkas i hela EU.
Läs mer om Europa.
Här är landet som är rikast i Europa
Grattis Island, ni är rikast i Europa.Om man drar bort skulder från tillgångar är medianislänningen god för över 3,5 miljoner kronor.Mediansvensken landar samtidigt på mer blygsamma 360 000 kronor.
Läs mer om Europa och Europa.Om.
Mörk vinter över stora delar av Europa
Midvintermörker råder över nordvästra Europa och delar av Ryssland. I städer som Bryssel har invånarna kunnat räkna ihop lite drygt 10 timmar sol – under hela december. I Moskva sex minuter...
Läs mer om Bryssel, Europa och Ryssland.
Skador för miljarder i stormens spår
Minst tio personer i Tyskland, Nederländerna och Belgien dog under stormen Friederikes framfart i Europa. Bara i Tyskland uppgår de materiella skadorna till 5 miljarder kronor.
Klart: Här är MFF– hjältens nya klubb
Jo Inge Berget gör Anton Tinnerholm sällskap i New York City FC.Han kommer därmed att tränas av före detta Arsenal-stjärnan Patrick Vieira.– Jo Inge har stor erfarenhet från spel i Europa och kan spela i flera olika positioner, säger den franske ikonen.
70 europeiska skolor hoppar på Apple-kursen Alla kan koda
Elever på 70 lärosäten i Sverige och Europa ska använda Apples Swift för att lära sig koda.
Läs mer om Apple-kursen Alla, Europa och Sverige.
EU-kommissionär: Därför satsar vi en miljard euro på superdatorer
Europa har hamnat på efterkälken i utvecklingen av superdatorer. Nu ska en miljard euro satsar för att komma ikapp, skriver EU-kommissionären Mariya Gabriel.