Europa

Jag ser mig själv spela i NHL igen

LOS ANGELES. Efter nio säsonger i Nordamerika med spel i AHL och NHL gjorde Jhonas Enroth, 29, debut i KHL under onsdagskvällen.Det blev en mardröm för Enroth - men han har ändå inte släppt tankarna på en comeback i NHL nästa säsong.- Absolut. Jag ser mig själv spela i Nordamerika igen. Jag tog det här beslutet att spela i Europa det här året för det var bra tajming, säger Jhonas Enroth.
Läs mer om AHL, Enroth, Europa, KHL, NHL och Nordamerika.

Sverige aktuellt för Nations League

Svenska fotbollslandslaget är rankat som nummer elva i Europa. Lyckas blågult hålla den placeringen även under hösten så kommer antalet tävlingsmatcher av högsta klass att öka rejält.
Läs mer om Europa.
Läge för Ronaldo att få sin revansch
Torsdag kväll kan de negativa svarta rubriker som följt Cristiano Ronaldo senaste månaderna omvandlas till positiva ljusa. Vid Uefa–galan i Monaco kan den 32–årige portugisen för andra året i rad utses till årets spelare i Europa.

Fyndpris på lägenheter jämfört med Stockholm

Fastighetspriserna på Europas hetaste marknad ligger på runt en fjärdedel av nivån i Stockholms innerstad, den årliga värdeökningen är på sex procent och försäljningen skattefri. Bostadsmarknaden i Berlin växer snabbast i Europa.
Läs mer om Berlin, Europa och Stockholm.
Volvos Lynk&Co får konkurrens från Kina
2019 ska Volvos kinesiska syskon LynkCo börja sälja bilar i Europa. Men det är fler kineser som vill erövra en ny kontinent.På bilsalongen i Frankfurt visar Chery en konceptbil som ska exporteras till Europa och Great Wall vill köpa hela Fiat-gruppen.
Efter MFF-fiaskot: Nu blir vi fönstret ut mot Europa
I juli åkte Malmö FF ut från fotbollens Champions League efter en svag insats mot makedonska Vardar.Nu är det hockeylaget i staden, som vill bära fanan i Europa.- Någonstans blir vi fönstret ut mot Europa, nu när MFF åkte ut från Champions League så tidigt, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård inför CHL-premiären.
3-0-segern utreds för matchfixning
Dalkurd besegrade Norrby på bortaplan med 3-0.Men en timme före avspark stoppades spel på matchen och nu utreds den för matchfixning.– Vi stoppade spelet för att vi tyckte oddsets rörelse avvek i både Europa och Asien, säger Per Carlander, chef för spelsäkerhet på Svenska Spel.
Clas Svahn: Det är vackert så det gör ont
Det finns få lika häftiga naturupplevelser som att bevittna en total solförmörkelse. När Europa fick uppleva en sådan i augusti 1999 stod jag på ett fält utanför Bukarest och bara njöt.
Läs mer om Bukarest.
Det är vackert så det gör ont
Det finns få lika häftiga naturupplevelser som att bevittna en total solförmörkelse. När Europa fick uppleva en sådan i augusti 1999 stod jag på ett fält utanför Bukarest och bara njöt.
Läs mer om Bukarest.
Se den underbara filmen när farfar, 97, får provåka Tesla
I början av 1900-talet hade elbilen sin första boom, och USA levererade bilar till Europa. Det tog, som vi vet, slut ganska snart när förbränningsmotorn tog över. Ungefär då föddes Zev Gitalis farfar. Han har nu nått den aktningsvärda åldern av 97 år. Och sonsonen Zev, som arbetar som fastighetsmäklare i Toronto, har skaffat elbil. En Tesla. Han berättar om bilen för sin farfar. Det blir många frågor om laddning, superladdare, batteripaket och autopilot – innan de bestämmer sig för en provtur för att räta ut frågetecknen. Det behövs väl inte sägas att farfar
Läs mer om Europa, Tesla, Toronto, USA och Zev.
It-marknaden i Norden i särklass i Europa
It-marknaden i Norden är stekhet och sticker ut i ett annars svalt Europa. De nordiska länderna går i täten för it-investeringarna, konstaterar analysföretaget Forrester i en ny rapport.
Läs mer om Europa, Forrester och Norden.
It-marknaden i Norden i särklass i Europa
It-marknaden i Norden är stekhet och sticker ut i ett annars svalt Europa. De nordiska länderna går i täten för it-investeringarna, konstaterar analysföretaget Forrester i en ny rapport.
Läs mer om Europa, Forrester och Norden.
Terrormisstänkta kopplas till fler länder
Spansk polis fortsätter sökandet efter mannen som körde skåpbilen vid terrordådet i Barcelona i torsdags, där 13 personer dödades. Alltmer pekar mot att misstänkta har haft kopplingar till flera länder i Europa.
Läs mer om Barcelona och Europa.
Europa spelade bra – men USA spelade ännu bättre
INBLICK GOLF. Solheim Cup är så mycket mer än en vanlig golftävling. Här är känslorna ofta på en högre nivå då matchspel handlar mycket om taktik, psykningar och nervositet. Lagmatchen mellan Europa och USA på Des Moines Golf & Country Club i Iowa bjöd på fantastisk golf i tre dagar med svenska stjärnan Anna Nordqvist i en av huvudrollerna. 30-åringen slutade obesegrad i fyra matcher, men det var USA som vann och behåller bucklan.
USA vinner Solheim Cup
USA har säkrat hemmasegern mot Europa i årets Solheim Cup i Des Moines. Amerikanskan Angel Yin och Karine Icher, Frankrike, delade den femte singelmatchen av tolv och USA har ointagliga 13,5–9,5 i totaltställningen. – Jag är stolt över tjejerna, säger USA:s kapten Julie Inkster till NBC.
Nordqvist tappade – Europa mot förlust
Europa fick ingen vidare start under den avslutande dagen av Solheim Cup. Europaettan Anna Nordqvist ledde med 5–1 efter nio hål mot USA:s Lexi Thompson. Men singelmatchen slutade i att Nordqvist tvingades rädda matchen för en delning på det avslutande 18:e hålet sedan Thompson vunnit fem hål från hål 10 till 16.
Låt det här få funka som en avslappningsövning
Ett par veckor av stress och spänningar – men inte ett spår av AIK:s ansträngda atmosfär märktes i Jämtland.Mot ett Europa League-luktande Östersund blev processen enkel, och nu måste verkligheten överskugga den självupplevda pressen.Det ser ju ganska bra ut.
Bara ett mirakel kan rädda Europa
Läs mer om Europa.
Underläge för Europa i Solheim Cup
För två år sedan vände USA 6–10 till seger. I år måste Europa göra en större comeback. Kapten Annika Sörenstams lag ligger under med 5,5–10,5 inför Solheim Cups avslutade tolv singelmatcher.
Läs mer om Europa, Solheim Cup och USA.
Nordqvist är ljuset i Europas mörker
Europa går mot förlust mot USA i Solheim Cup.Men desto bättre går det för Anna Nordqvist.Svenskan har chans att gå genom Solheim Cup obesegrad och ta sig in i en exklusiv skara.
Michael Winiarski: Vita husets generaler kan få mer inflytande efter Bannons fall
ANALYS. Med nationalisten Steve Bannons sorti från Vita huset kommer mer traditionellt konservativa republikaner att få större möjlighet att få Donald Trumps öra. Det kan få till följd att USA återgår till en mer aktiv utrikespolitik i Europa, Asien och Mellanöstern.
Läs mer om Asien, Europa, Mellanöstern, USA och Vita.
Europa fortsatt under press i Solheim Cup
USA har fortfarande greppet om Solheim Cup-pokalen. Efter lördagens foursomebollar behåller hemmanationen sin trepoängsledning, 7,5–4,5, inför bästbollarna.
Matsafari i kulinariska Flandern
It s easy to love a country known for chocolate and beer. Så sammanfattade Barack Obama sitt Belgienbesök. DN har åkt på matsafari i Flandern – den region i Europa med flest Michelinstjärnor per invånare, och där ölkulturen precis har tagits upp på Unescos världsarvslista.