Europaderbyt

V75: Resultat – rätta raden här

Det bjöds på flera fina lopp under första dagen av storloppshelgen på Solvalla.I loppet med mest prispengar, Europaderbyt – blev det fransk seger i form av Drole de Jet efter ett dramatiskt upplopp.Här hittar du den rätta raden och utdelning efter lördagens lopp.Artikeln uppdateras med övrig info.
Läs mer om Drole, Europaderbyt, Jet och Solvalla.I.

Fransk seger i Europaderbyt

Det blev högdramatiskt när Europaderbyt skulle avgöras på Solvalla.Segern gick till slut till franska Drole de Jet efter ett svettigt upplopp.Skrällsegern kunde dock ha uteblivit – efter loppet diskuterades det huruvida den franska hästen skulle bli av med segern eller inte.– Han flyttar ut oss ett helt spår, säger tränaren till tredjeplacerade Monark Newmen, Fredrik Persson, i TV12:s tv-sändning.
Timo Nurmos laddar för riktig superhelg
Han har heta chanser i Europaderbyt, Kriteriet, Oaks, EM för femåringar och i V75-finalerna.Timo Nurmos har en minst sagt spännande helg framför sig.- Det är jätteroligt att vi har så fina hästar. Man kan säga att i alla stora lopp så har våra hästar chans, säger Nurmos och kommer med lite rådgivning till alla spelare och tipsexperter.
Läs mer om Europaderbyt och Kriteriet.
Var en riktigt bra styrning
En Jägersro-tränad häst samt en norsktränad häst kammade hem uttagningarna till Europaderbyt.Christoffer Eriksson körde riktigt snyggt i V86-8!

Gareth Boko bäst efter sena luckan

Som tvååring vann Gareth Boko Svensk Uppfödningslöpning.Efter det har det varit lite stolpe ut i årgångsloppen.Nu som fyraåring har han chansen att ta en derbyseger i Grand Prix de l UET.På onsdagen vann den Conrad Lugauer-tränade hingsten ett uttagningslopp till Europaderbyt på Solvalla tillsammans med Christoffer Eriksson.
Gareth Boko till Europaderbyt: Kusken körde som en gud
Gareth Boko imponerade när han vann uttagningen till Derbyt på Jägersro för en månad sedan. Men i finalen blev det mesta fel och han blev oplacerad. Fyraåringen får revansch i Europaderbyt efter att ha vunnit sitt uttagningslopp på onsdagskvällen. – Hoppas att det är hans tur i finalen, sade segerkusken Christoffer Eriksson.
Försöker i Europaderbyt efter anmälningsmissen
Petri Salmela missade att anmäla sin stjärna till Svenskt Travderby.Nu ska Makethemark försöka vinna Europaderbyt istället.- Jag har lagt det tråkiga bakom mig och blickar framåt. Hästen känns grymt fin och jag vill inte byta häst med någon, säger Salmela.
Fredrik Perssons stjärna siktar mot Europaderbyt
Han var ytterst nära att vinna Svenskt Travderby.Nu laddar Monark Newmen om för att försöka ta hem Europaderbyt istället.- Han är med i segerstriden, säger Fredrik Persson inför onsdagens uttagningslopp på Solvalla.
Laura Vixi har en perfekt uppgift
Vi fick se några vassa insatser förra veckan. Mest imponerande var väl Victory Kåsgård som trots galopp mitt i loppet kom tillbaka – och vann.Det är hög klass på tävlingarna på onsdag, i alla fall på Solvalla. Det vankas kval till Europaderbyt och så avgörs klassiska C TH Ericssons.Bästa spiken? Laura Vixi runt om!
Tränarens plan – för superstjärnan
Vann Europaderbyt – gör snart comeback
Svenska tränare i fokus i Europaderbyt
Sverige har favoriten Readly Express - men över halva fältet i fredagens Europaderby består faktiskt av svensktränade hästar. Daniel Redns italienare Tobin Kronos - körd av Örjan Kihlström - är en spännande outsider. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
V86: Bakskorna ska inte vara avgörande
Readly Express gjorde sin plikt utan att glänsa förra veckan och blir spännande att se i finalen av Europaderbyt - på lilla banan på Vincennes. På V86 den här veckan har vi två starka spikar: Wild Honey behöver väl ingen närmare presentation? Trots läget rundar hon alla. Mellby Emeralds är en duktig treåring. Bäst i klent lopp! Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Europaderbyt.
V86: Readly Express känns mycket bra
Han är en av de mest imponerande vinnarna i Svenskt Travderbys historia. Nu ska Readly Express erövra nästa tunga skalp i Europaderbyt. - Allt verkar mycket bra, säger tränaren Timo Nurmos.
Läs mer om Europaderbyt.
Antiklimax i kval till Europaderbyt
Många hade sett fram emot fyraåringsmatchen mellan franske Charly du Noyer och svenske Readly...
Läs mer om Charly, Europaderbyt, Noyer och Readly.
V86: Nurmos stjärna bara vinner - igen
Det var gott om betrodda hästar som skar mållinjen som etta förra veckan - och tack vare det har vi en spännande jackpott framför oss. Bästa spiken var inte särskilt svår att hitta denna onsdag - stall Nurmos stjärna Readly Express vann ju det svenska Derbyt senast och ska ha toppchans i sitt försök till Europaderbyt.
Läs mer om Derbyt och Europaderbyt.
V86: Järnladyn testar hårda hingstar igen
Hon travade under världsrekordet för ston när hon kvalade in till Svenskt Travderby. Nu utmanar Pasithea Face killarna på nytt när hon som ensam tjej i Sverige går ut i kvalen till Europaderbyt. - Hon är stenhård och det förvånar mig om hon inte levererar, säger Adrian Kolgjini.
Topptravare skadad - missar Europaderbyt
Stjärnhästen El Diablo B.R. skulle ha startat i uttagningsloppet till Europaderbyt på onsdagen. Men nu blir den norske derbyvinnaren struken. - Han är behandlad i ett bakknä, säger tränaren Frode Hamre.
Läs mer om Europaderbyt och Frode Hamre.
Världsrekord av Strömbergs ögonsten
En försmak av hösten. Med ett världsrekord på Solvalla. Italienske hästen Tobin Kronos spårade runt om i The Owners Trophy för Örjan Kihlström och världskusken lät imponerad av fyraåringen som borde ha en del att säga till om i Europaderbyt i höst. – Det var inte slutsålt i mål heller, sa Kihlström om hingsten från Daniel Redns stall.
V86: I mina ögon är han alltid en spik
Finalist i Europaderbyt i fjol. Galopp i årsdebuten. Al s Winnermede ser ut som en svårbedömd favorit under onsdagens V86-omgång. - Som det känns i träningen är han inte långt från toppform, försäkrar tränaren Svante Ericsson.
Melander hyllar Bold Eagle: 'Riktigt fin häst'
Solvallatränaren Stefan Tarzan Melander imponerades av franske fantomhästen Bold Eagle i Europaderbyt. Ska Nuncio ta upp fajten i Prix d'Amerique i januari? - Det enda jag funderar på nu är starten på söndag med Nuncio, säger Melander.
Sorbet bäste svensk i Europaderbyt
Det blev fransk favoritdubbel i Europaderbyt som avgjordes på Wolvega-banan i Nederländerna på söndagen. Bold Eagle, körd av Franck Nivar, vann före Billie de Montfort med Eric Raffin i sulkyn. Båda hästarna tränas av Sebastin Guarato.Sorbet och Daniel Redn blev bästa svenska fyraåring med en tredjeplats efter en vass avslutning.
Sorbet bäste svensk i Europaderbyt
Det blev fransk favoritdubbel i Europaderbyt som avgjordes på Wolvega-banan i Nederländerna på...
Sorbet bäste svensk i Europaderbyt
Det blev fransk favoritdubbel i Europaderbyt som avgjordes på Wolvega-banan i Nederländerna på söndagen. Bold Eagle, körd av Franck Nivar, vann före Billie de Montfort med Eric Raffin i sulkyn. Båda hästarna tränas av Sebastin Guarato.Sorbet och Daniel Redn blev bästa svenska fyraåring med en tredjeplats efter en vass avslutning.
Svensk irritation efter stjärnans uppvisning
Bold Eagle hade uppvisning i Europaderbyt. Det franska fenomenet vann helt ohotad. Tvåa i mål var Billie de Montforde och trea kom Daniel Redns Sorbet. - The Eagle is flying home, utbrast banreferenten på den holländska travbanan Wolvega vid målgång.