Eva

Stockholmstestet vecka 46

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Skeppsholmen.
Läs mer om Skeppsholmen.

Wolffs tystnad efter vännens sista ord

Eva Rydberg lärde känna Rikard Wolff under inspelningen av julkalendern –sedan dess höll de kontakten.Wolff låg på sjukhuset när hon skickade det sista sms:et till honom.– Jag fick aldrig något svar, säger Eva Rydberg.
Läs mer om Eva Rydberg och Rikard Wolff.
Rikard Wolff skyddades - tillståndet hölls hemligt
Rikard Wolff höll sitt tillstånd hemligt, innan han gick bort i fredags.Hälsoproblemen gjorde att Rikard Wolff fick sälja miljonvåningen på Södermalm och köpa en ny – trappstegen upp till lägenheten blev för mycket.– Jag visste inte alls hur illa han mådde, säger kollegan Eva Rydberg.
Filmrecension: Nobelpristagare på kärleksturn
Eva av Geijerstam om Lyubov – kärlek på ryska, om Svetlana Aleksijevitjs mäktiga serie dokumentärromaner.
Läs mer om Geijerstam och Lyubov.

Synskadade kritiska till ändrat stöd

Socialdepartementet vill förändra stödet till barn och vuxna med funktionsnedsättning. Förändringen är efterlängtad av vissa. Men en grupp är starkt kritisk. Eva Hildursmark skickade ett brev till alla riksdagsledamöter som representerar Stockholm när hon fick höra om förslaget.
Läs mer om Stockholm.
Allt du behöver veta om julkalendern 2017 – Jakten på tidskristallen
Årets julkalender heter Jakten på tidskristallen.SVT beskriver det som ett spännande och juligt sci-fi-äventyr.Bland skådespelarna märks: Eva Rydberg, Rikard Wolff, Kodjo Akolor och Flice Jankell.
Minnesord: Stig A Fransson
Stig A Fransson, Solna, har avlidit i en ålder av 84 år. Hans närmaste är hustrun Gunborg samt döttrarna Eva, Lena och Gerda med familjer.
Läs mer om Eva, Gerda, Gunborg, Lena och Solna.
Stockholmstestet vecka 45
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem aktuella frågor om Stockholms konstmuseer.
Stockholmstestet vecka 46
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem aktuella frågor om Stockholms konstmuseer.
Svenska skattemedel hamnar i korrupt paradis
*Svenska skatteplanerares paradis, Malta, skakas av korruptionsskandaler. Nyligen mördades en grävande journalist som skrivit om korruptionen. *Landet saknar en fungerande rättstat. EU måste agera, enligt EU-parlamentarikern Eva Joly. *Skatteplanering är oansvarigt och leder till att rika blir rikare, konstaterar forskare Axel Hilling.
Våta vädret ger lång svampsäsong
Sensommarregnet resulterade i en sensationell svamphöst. Kantareller och karljohan trivs som allra bäst i blötan. – Jag har aldrig någonsin haft en så lång karljohanperiod som den här hösten, säger svampkonsulenten Eva Loodh. Och i södra Sverige är säsongen ännu inte över.
Läs mer om Eva Loodh och Sverige.
Copperstone Resources bekräftar koncession
Copperstone Resources bekräftar att Bergsstaten på fredagen har beviljat bolaget bearbetningskoncession Eva K nr. 1 i Arvidsjaurs kommun.
Läs mer om Bergsstaten och Eva K.
Misstänkt för mord i Jämtland släpps
Den man i 30-årsåldern som har suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Jämtland släpps. Det säger åklagaren Eva Lena Rimr till DN.
Läs mer om Eva Lena Rimr och Jämtland.
De är hetaste stallet – inför BC-finalerna
Ett av landets hetaste amatörstall blev ännu hetare efter krossen på Solvalla.Treåringen Selmer I.H. och fyraåriga Eva I.H. var fulla av kraft över mål efter tunga löpningar i semifinalerna i unghästserien Breeders Crown.- Vi kan inte säga annat än att det ska vara bra chans med båda igen, säger amatörgänget i Stall Ratu inför söndagens finaler i Eskilstuna.
Misstänkt föremål hittat – hus utryms
Ett misstänkt föremål har hittats i en lägenhet i Södertälje.Polisens bombgrupp är på plats.– Man har utrymts huset. Bombtekniker ska titta på föremålet, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Kvarteret i lågor – men postnumret blev vinnare
Huset i korsningen Jakobsbergsgatan/Biblioteksgatan brann och röken låg tät över city. Samma dag blev kvarterets postnummer vinnare i Postkodlotteriet och fem personer får dela på 1,9 miljoner och en bil. – Fem personer i ett grannhus vann, säger Eva Voors, pressansvarig på Postkodlotteriet.
Läs mer om Postkodlotteriet.
Mardrömsbeskedet till synskadade Eva
Hennes förre make och livskamrat Ola är dödligt sjuk i cancer. Själv är hon svårt synskadad.Nu hinner Eva Sandstedt, 57, från Bollebygd inte träffa Ola efter att kommunen kraftigt dragit ner på hennes ledsagartimmar.– Jag blev jättedeprimerad och väldigt orolig. Vissa veckor har jag knappt kommit ut någonting fredag till måndag. Det blir väldigt jobbigt.
Läs mer om Bollebygd, Eva Sandstedt, Eva och Ola.
Eva-Maria, 55, blev bedragen på dejtingsajt
För tre år sedan började Eva-Maria Hedin prata med en man på nätet. De utvecklade snabbt en relation – men så plötsligt ville han låna pengar. Eva-Maria blev lurad. I dag vill hon tvätta bort skamkänslorna hos de som blir bedragna. – Jag tycker inte att man ska skämmas för att man är hjälpsam och empatisk, säger hon.
Läs mer om Eva-Maria Hedin.
Timells bok stoppas efter sexskandalen
Martin Timell utreds av polisen för misstänkt våldtäkt.Skandalerna kring Timell har gjort att han förlorat jobbet på Äntligen hemma och TV4 - och nu dras hans populära bok – storsäljaren Hemmafixarbibeln – in av Norstedts förlag.– Vi känner att vi varken tyckte att vi kan eller vill sälja något med honom som avsändare och frontfigur, säger Eva Gedin, Norstedts förlagschef.
Stockholmstestet vecka 44
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om S:t Eriksplan med omnejd.
Läs mer om S.t.
Över 30 personer i våldsamt storbråk
Ett våldsamt slagsmål mellan 30-40 män utbröt i ett industriområde norr om Stockholm på lördagen.Det ska vara anhängare till två fotbollslag, enligt uppgifter till Expressen.Flera av de inblandade är ryska medborgare.– Vittnen säger att de var klädda i vita tröjor, och ett antal var klädda i svarta tröjor, säger Eva Nilsson vid polisen.
DN gratulerar: Eva Dahlman, fotohistoriker
Fotohistorikern och etnologen Eva Dahlman är ett barn av -68. Hennes engagemang mot orättvisor har aldrig svalnat. Hon vill lyfta fram dem som inte fått plats i historieböckerna.
Läs mer om Eva Dahlman.
Filmrecension: Barndom – poetiskt om livet som sexåring
Eva af Geijerstam har sett Barndom av Margreth Olin.
Läs mer om Barndom, Geijerstam och Margreth Olin.
Eva-Karin Gyllenberg: En skulptur som är högst aktuell
Hej Eva-Karin! På Rosenlundsgatan finns en staty av Liss Eriksson som heter Katalanskan. Hon ser mycket obstinat ut – som om hon drömde om ett fritt Katalonien. Känner du till något om bakgrund och varför statyn har placerats här? Hälsningar Sven-Olof Sandberg, Södermalm Svar: Om jag börjar med frågan om varför skulpturen har placerats just utanför ingången till Rosenlundsgatan 9 så har jag inget svar.
Stockholmstestet vecka 43
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Stockholms stadshus.