Evakuering

Larm om röklukt på Karolinska sjukhuset

Ett samtal om röklukt på karolinska sjukhuset kom in till räddningstjänsten under onsdag eftermiddag.De undersöker nu en del av sjukhuset för att se om det brinner.Polisen skriver på sin hemsida att de pratat med räddningsledare och att det inte är nödvändigt med evakuering i nuläget.
Läs mer om Karolinska.

Kraftig brand i lägenhet – lågor från fönstren

En kraftig brand har brutit ut i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.Evakuering pågår.– Vi är precis framme. Det är lågor från fönstren, säger Anette Bäcklin vid Storstockholms brandförsvar
Evakuering vid brand utanför Sundsvall
Flera personer har evakuerats vid en brand i ett flerfamiljshus utanför Svartvik, söder om Sundsvall.
Läs mer om Sundsvall och Svartvik.
Evakuering vid brand i flerfamiljshus
Flera personer har evakuerats vid en brand i ett flerfamiljshus utanför Svartvik, söder om Sundsvall.
Läs mer om Sundsvall och Svartvik.

Evakuering vid brand utanför Sundsvall

Flera personer har evakuerats vid en brand i ett flerfamiljshus utanför Svartvik, söder om Sundsvall. Larmet om branden kom strax efter klockan ett på natten, skriver Sundsvalls Tidning.
Läs mer om Sundsvall och Svartvik.
Evakuering vid brand utanför Sundsvall
Läs mer om Sundsvall.
Misstänkt brand i ett flerfamiljshus
Ambulans och räddningstjänst har larmats om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus i Älmhult på onsdagskvällen.Enligt SOS Alarm är trapphuset rökfyllt.– Evakuering ska påbörjas, uppger SOS Alarm.
Läs mer om Älmhult.
Stora avspärrningar efter olycka i Norrköping
Flera arbetsplatser och butiker har spärrats av efter att ett lastbilssläp lastat med tuber med biogas har vält i Norrköping. Räddningstjänster överväger evakuering.
Läs mer om Norrköping.
Invånare evakueras från vulkanområde
Filippinska myndigheter har beordrat evakuering av flera byar i närheten av vulkanen Mayon i provinsen Albay sedan den börjat spy ut aska. Landets seismologiska institut bevakar nu noggrant aktiviteten i vulkanen, som senast hade ett utbrott 2014.
Läs mer om Albay och Mayon.
Evakuering efter brand i Hjällbo
Boende har evakuerats sedan en brand brutit ut i en lägenhet i en stor fastighet i Hjällbo i Göteborg. Någon timme efter att räddningstjänst och polis larmades fanns inga uppgifter om skadade.
Läs mer om Göteborg och Hjällbo.
Brand i flerfamiljshus – evakuering med stegbil
Räddningstjänsten har ryckt ut på en brand på en brand i Hjällbo i Göteborg.– Det brinner i en eller två lägenheter. Evakuering sker via stegbil, berättar Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Evakuering av svårt sjuka från Ghouta har inletts
Evakueringen av de 500 svårt sjuka och skadade från östra Ghouta utanför Damaskus har påbörjats, uppger Internationella rödakorskommittn i Syrien. Omkring 400.000 människor finns i det rebellkontrollerade området i Syrien.
Läs mer om Ghouta, Internationella och Syrien.
Nya evakueringar i Kalifornien
Nya uppmaningar till evakuering har utfärdats för områden i Santa Barbara i Kalifornien, med anledning av branden som nu är den tredje största i delstatens historia.
Läs mer om Kalifornien och Santa Barbara.
Nya evakueringar i Kalifornien
Nya uppmaningar till evakuering har utfärdats för områden i Santa Barbara i Kalifornien, med anledning av den stora branden som riskerar att växa sig ännu större på grund av starka vindar och torrt väder.
Läs mer om Kalifornien och Santa Barbara.
Evakuering vid brand i flerfamiljshus
En kvinna har evakuerats vid en brand i ett flerfamiljshus i Åstorp.Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen.
Läs mer om Åstorp.Branden.
Gymnasieskola utrymd efter oroligheter
Vi har fått en konflikt mellan elever i olika grupperingar, säger rektorn till Expressen om en turbulens som på fredagen föranledde evakuering. Polisen är på plats vid skolan norr om Stockholm.
Läs mer om Expressen och Stockholm.
Oro inför OS – planerar evakuering i det tysta
Politisk spänning och minnen från nordkoreanska attentat präglar förberedelserna inför vinter-OS i Sydkorea i februari. – Deltagande länder förbereder evakueringsplaner i det tysta, men de skulle få svårt att fly om krig utbröt, säger Korea-experten John Merrill.
JUST NU: 212 resenärer evakuerade från SJ-tåg
Ett av SJ:s X2000-tåg på sträckan Malmö-Stockholm fastnade på spåret utanför Osby i norra Skåne.Vid 12-tiden pågick evakuering av de 212 passagerarna till ett annat tåg.
Bilder: Storbrand rasar vid Stureplan
Det brinner i ett hus nära Stureplan i centrala Stockholm och evakuering pågår. Släckningsarbetet kan ta hela förmiddagen
Läs mer om Stockholm och Stureplan.
HM:s konceptbutik eldhärjad i storbranden
En kraftig brand rasar i ett hus vid Stureplan i centrala Stockholm och evakuering pågår. Enligt Dagens Industri står HM:s konceptbutiksbygge Arket i lågor. Flera verksamheter har sina huvudkontor i kvarteren runtomkring, vilka kommer att påverkas av släckningsarbetet under dagen. Fastigheten som drabbats ägs av fastighetsbolaget Hufvudstaden.
Evakuering vid misstänkt mordbrand
Ett flerfamiljshus i Norrköping har evakuerats efter att det börjat brinna på vinden. Branden utreds som mordbrand.
Läs mer om Norrköping.
Kritik mot landstingets insats vid terrordådet
Beslutet att stänga hela tunnelbanan och stoppa alla citybussar - och samtidigt uppmana till evakuering innerstaden fick allvarliga konsekvenser visar landstingets utvärdering av terrordådet på Drottninggatan. – Polisen behöver i framtiden analysera om man måste stoppa all trafik eller om bara en station ska stängas, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd.
Läs mer om Drottninggatan.
Evakuering efter damm-problem i Puerto Rico
Ytterligare översvämningar väntas i Puerto Rico, som redan drabbats hårt av orkanen Maria. Problem har uppstått vid en damm i nordvästra delen av landet. Bussar evakuerar befolkningen i två städer och regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om Maria och Puerto Rico.
Damm i Puerto Rico har brustit - akut evakuering pågår
Puerto Rico har drabbats av kraftiga översvämningar efter orkanen Maria. Nu har en damm vid floden Guatajaca i nordvästra delen av landet brustit och invånarna uppmanas att omedelbart söka sig till högre mark så snabbt det går, enligt BBC. Regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om BBC, Guatajaca, Maria och Puerto Rico.