Evakuering

Evakuering vid misstänkt mordbrand

Ett flerfamiljshus i Norrköping har evakuerats efter att det börjat brinna på vinden. Branden utreds som mordbrand.
Läs mer om Norrköping.

Kritik mot landstingets insats vid terrordådet

Beslutet att stänga hela tunnelbanan och stoppa alla citybussar - och samtidigt uppmana till evakuering innerstaden fick allvarliga konsekvenser visar landstingets utvärdering av terrordådet på Drottninggatan. – Polisen behöver i framtiden analysera om man måste stoppa all trafik eller om bara en station ska stängas, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd.
Läs mer om Drottninggatan.
Evakuering efter damm-problem i Puerto Rico
Ytterligare översvämningar väntas i Puerto Rico, som redan drabbats hårt av orkanen Maria. Problem har uppstått vid en damm i nordvästra delen av landet. Bussar evakuerar befolkningen i två städer och regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om Maria och Puerto Rico.

Damm i Puerto Rico har brustit - akut evakuering pågår

Puerto Rico har drabbats av kraftiga översvämningar efter orkanen Maria. Nu har en damm vid floden Guatajaca i nordvästra delen av landet brustit och invånarna uppmanas att omedelbart söka sig till högre mark så snabbt det går, enligt BBC. Regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om BBC, Guatajaca, Maria och Puerto Rico.
Evakuering efter damm-problem i Puerto Rico
Ytterligare översvämningar väntas i Puerto Rico, som redan drabbats hårt av orkanen Maria, och problem har uppstått vid Guatajaca-dammen i nordvästra delen av landet. Bussar evakuerar befolkningen i två städer och regeringen kallar situationen extremt farlig.
Evakuering i Borgholm på grund av brand
Ett 30-tal fastigheter evakueras i Borgholm på Öland på grund av en brinnande lastbil. Branden har spridit sig från lastbilen till fasaden på livsmedelsbutik som den står parkerad vid.
Läs mer om Borgholm och Öland.
Svenske Gunnar flyr västerut: Känns ruskigt här
Florida rustar för orkanen Irma som lämnat ett spår av förödelse efter sig på väg mot USA. Svenskar boende i Florida som SvD talar med vittnar om en dramatisk evakuering. – Vi kom med ett av de sista planen ut, säger Susanne Franzn som tvingades lämna Fort Lauderdale.
Omfattande evakuering i väntan på Irma
Evakueringen av kustområden i de amerikanska delstaterna Florida och närliggande Georgia är den mest omfattande i USA på ett dussin år. Upp till en miljon människor har beordrats att fly undan orkanen Irma.
Läs mer om Florida, Georgia, Irma och USA.
USA-bomber stoppade IS-evakuering
Den hårt kritiserade evakueringen av flera hundra IS-krigare från en stad i Syrien som hållits av terrororganisationen stoppades på onsdagen av USA-ledda stridsplan som sprängde en bro och förstörde vägen framför konvojen.
Läs mer om IS-evakuering, IS-krigare och Syrien.
Motstridiga råd om evakuering av översvämningsdrabbade i Houston
DALLAS. Det våldsamma regnet över sydöstra Texas och mångmiljonstaden Houston kan vara det värsta i modern tid. Det statliga prognosinstitutet National Weather Service har aldrig noterat en nederbörd med samma intensitet – uppåt 2,5 centimeter vatten per minut föll i helgen, enligt uppgifter i amerikanska medier på söndagen.
Evakuering efter kraftigt regnoväder i Japan
Omkring 7.500 räddningsarbetare arbetar med evakueringen i Fukuoka i sydvästra Japan efter att ett kraftigt regnoväder drabbat regionen.
Läs mer om Fukuoka och Japan.
Evakuering vid brand i Härnösand
Flera personer evakuerades vid en brand i Härnösand.
Läs mer om Härnösand.
Evakuering av rebelldistrikt i Homs
Syriska rebeller har börjat lämna det sista oppositionskontrollerade distriktet i staden Homs i västra Syrien. Sammanlagt väntas 2.500 människor omfattas av evakueringen av al-Waer.
Läs mer om Syrien.
Mystisk lukt ledde till evakuering
Ett åttavåningshus utrymdes under natten i Jakobsberg i Järfälla norr om Stockholm. Flera personer larmade om en mystisk lukt i trapphuset som de fått obehagskänslor av.
Läs mer om Jakobsberg, Järfälla och Stockholm.
Vulkanutbrott orsakade evakuering
Myndigheterna har evakuerat 300 personer från byn Panimache i södra Guatemala, som hotas av Eldsvulkanen som har fått ett utbrott.
Läs mer om Eldsvulkanen, Guatemala och Panimache.
Svensk skämtade om bomb – flygplan stoppades
En svensk orsakade ett stort säkerhetspådrag och evakuering av ett helt passagerarflygplan när han skämtade om att han hade en bomb i sitt bagage på tisdagen.
Oron ökar när civila flyttas runt i Syrien
Regimens evakuering av civila från de belägrade syriska samhällena Foua och Kefraya i Idlibprovinsen återupptogs på onsdagen. Samtidigt rapporterades om en dödlig bombattack i Aleppo.
Evakuering i Syrien återupptas efter bombdåd
Evakueringen av belägrade städer i Syrien fortsätter nu, efter att 126 människor dödats i ett självmordsdåd i Rashidin, väster om Aleppo, i helgen.
Läs mer om Aleppo, Rashidin och Syrien.
Evakuering efter gasläcka
Lägenhet står i lågor – hyreshus evakueras
En lägenhet i Klippan ska ha börjat brinna strax före 16-tiden på tisdagen.Räddningstjänsten rapporterar om kraftig rökutveckling och evakuering av byggnaden har inletts.
Läs mer om Klippan.
Lägenhet brinner - hyreshus evakueras
En lägenhet i Klippan ska ha börjat brinna strax före 16-tiden på tisdagen.Räddningstjänsten rapporterar om kraftig rökutveckling och evakuering av byggnaden har inletts.
Läs mer om Klippan.