Evakuering

Nya evakueringar i Kalifornien

Nya uppmaningar till evakuering har utfärdats för områden i Santa Barbara i Kalifornien, med anledning av branden som nu är den tredje största i delstatens historia.
Läs mer om Kalifornien och Santa Barbara.

Nya evakueringar i Kalifornien

Nya uppmaningar till evakuering har utfärdats för områden i Santa Barbara i Kalifornien, med anledning av den stora branden som riskerar att växa sig ännu större på grund av starka vindar och torrt väder.
Läs mer om Kalifornien och Santa Barbara.
Evakuering vid brand i flerfamiljshus
En kvinna har evakuerats vid en brand i ett flerfamiljshus i Åstorp.Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen.
Läs mer om Åstorp.Branden.
Gymnasieskola utrymd efter oroligheter
Vi har fått en konflikt mellan elever i olika grupperingar, säger rektorn till Expressen om en turbulens som på fredagen föranledde evakuering. Polisen är på plats vid skolan norr om Stockholm.
Läs mer om Expressen och Stockholm.

Oro inför OS – planerar evakuering i det tysta

Politisk spänning och minnen från nordkoreanska attentat präglar förberedelserna inför vinter-OS i Sydkorea i februari. – Deltagande länder förbereder evakueringsplaner i det tysta, men de skulle få svårt att fly om krig utbröt, säger Korea-experten John Merrill.
JUST NU: 212 resenärer evakuerade från SJ-tåg
Ett av SJ:s X2000-tåg på sträckan Malmö-Stockholm fastnade på spåret utanför Osby i norra Skåne.Vid 12-tiden pågick evakuering av de 212 passagerarna till ett annat tåg.
Bilder: Storbrand rasar vid Stureplan
Det brinner i ett hus nära Stureplan i centrala Stockholm och evakuering pågår. Släckningsarbetet kan ta hela förmiddagen
Läs mer om Stockholm och Stureplan.
HM:s konceptbutik eldhärjad i storbranden
En kraftig brand rasar i ett hus vid Stureplan i centrala Stockholm och evakuering pågår. Enligt Dagens Industri står HM:s konceptbutiksbygge Arket i lågor. Flera verksamheter har sina huvudkontor i kvarteren runtomkring, vilka kommer att påverkas av släckningsarbetet under dagen. Fastigheten som drabbats ägs av fastighetsbolaget Hufvudstaden.
Evakuering vid misstänkt mordbrand
Ett flerfamiljshus i Norrköping har evakuerats efter att det börjat brinna på vinden. Branden utreds som mordbrand.
Läs mer om Norrköping.
Kritik mot landstingets insats vid terrordådet
Beslutet att stänga hela tunnelbanan och stoppa alla citybussar - och samtidigt uppmana till evakuering innerstaden fick allvarliga konsekvenser visar landstingets utvärdering av terrordådet på Drottninggatan. – Polisen behöver i framtiden analysera om man måste stoppa all trafik eller om bara en station ska stängas, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd.
Läs mer om Drottninggatan.
Evakuering efter damm-problem i Puerto Rico
Ytterligare översvämningar väntas i Puerto Rico, som redan drabbats hårt av orkanen Maria. Problem har uppstått vid en damm i nordvästra delen av landet. Bussar evakuerar befolkningen i två städer och regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om Maria och Puerto Rico.
Damm i Puerto Rico har brustit - akut evakuering pågår
Puerto Rico har drabbats av kraftiga översvämningar efter orkanen Maria. Nu har en damm vid floden Guatajaca i nordvästra delen av landet brustit och invånarna uppmanas att omedelbart söka sig till högre mark så snabbt det går, enligt BBC. Regeringen kallar situationen extremt farlig.
Läs mer om BBC, Guatajaca, Maria och Puerto Rico.
Evakuering efter damm-problem i Puerto Rico
Ytterligare översvämningar väntas i Puerto Rico, som redan drabbats hårt av orkanen Maria, och problem har uppstått vid Guatajaca-dammen i nordvästra delen av landet. Bussar evakuerar befolkningen i två städer och regeringen kallar situationen extremt farlig.
Evakuering i Borgholm på grund av brand
Ett 30-tal fastigheter evakueras i Borgholm på Öland på grund av en brinnande lastbil. Branden har spridit sig från lastbilen till fasaden på livsmedelsbutik som den står parkerad vid.
Läs mer om Borgholm och Öland.
Svenske Gunnar flyr västerut: Känns ruskigt här
Florida rustar för orkanen Irma som lämnat ett spår av förödelse efter sig på väg mot USA. Svenskar boende i Florida som SvD talar med vittnar om en dramatisk evakuering. – Vi kom med ett av de sista planen ut, säger Susanne Franzn som tvingades lämna Fort Lauderdale.
Omfattande evakuering i väntan på Irma
Evakueringen av kustområden i de amerikanska delstaterna Florida och närliggande Georgia är den mest omfattande i USA på ett dussin år. Upp till en miljon människor har beordrats att fly undan orkanen Irma.
Läs mer om Florida, Georgia, Irma och USA.
USA-bomber stoppade IS-evakuering
Den hårt kritiserade evakueringen av flera hundra IS-krigare från en stad i Syrien som hållits av terrororganisationen stoppades på onsdagen av USA-ledda stridsplan som sprängde en bro och förstörde vägen framför konvojen.
Läs mer om IS-evakuering, IS-krigare och Syrien.
Motstridiga råd om evakuering av översvämningsdrabbade i Houston
DALLAS. Det våldsamma regnet över sydöstra Texas och mångmiljonstaden Houston kan vara det värsta i modern tid. Det statliga prognosinstitutet National Weather Service har aldrig noterat en nederbörd med samma intensitet – uppåt 2,5 centimeter vatten per minut föll i helgen, enligt uppgifter i amerikanska medier på söndagen.
Evakuering efter kraftigt regnoväder i Japan
Omkring 7.500 räddningsarbetare arbetar med evakueringen i Fukuoka i sydvästra Japan efter att ett kraftigt regnoväder drabbat regionen.
Läs mer om Fukuoka och Japan.
Evakuering vid brand i Härnösand
Flera personer evakuerades vid en brand i Härnösand.
Läs mer om Härnösand.
Evakuering av rebelldistrikt i Homs
Syriska rebeller har börjat lämna det sista oppositionskontrollerade distriktet i staden Homs i västra Syrien. Sammanlagt väntas 2.500 människor omfattas av evakueringen av al-Waer.
Läs mer om Syrien.
Mystisk lukt ledde till evakuering
Ett åttavåningshus utrymdes under natten i Jakobsberg i Järfälla norr om Stockholm. Flera personer larmade om en mystisk lukt i trapphuset som de fått obehagskänslor av.
Läs mer om Jakobsberg, Järfälla och Stockholm.