Evo

Affärsvärlden: Köp Wallenstam och Evo

I veckans nummer av Affärsvärlden rekommenderas köp av Wallenstam och Evolution Gaming, vänta med Bong och sälj Astra Zeneca.

Morales får ställa upp i ännu ett val

RIO DE JANEIRO. Ett hårt slag mot demokratin i Bolivia. Det menar oppositionen efter att Högsta domstolen beslutat att president Evo Morales får ställa upp för fjärde gång i rad i ett presidentval, trots att en tidigare folkomröstning gett ett rungande nej. Folk har redan börjar ge sig ut på gatorna i Bolivias största städer för att protestera mot beslutet.
Läs mer om Bolivia och Högsta.
Ferrari FXX K Evo har ett marktryck på massiva 640 kilo i 200 km/h
Jodå, det verkade faktiskt som att Ferraris superspecialmodell FXX K kunde bli lite snabbare. Resultatet av ingenjörernas arbete för att pressa upp prestandanivån ett snäpp till heter Ferrari FXX K Evo.
Läs mer om Ferrari FXX K Evo.
Här är världens mest extrema Ferrari
Ferrari FXX K var tydligen inte tillräcklig.Nu har den italienska biltillverkaren presenterat uppföljaren FXX K Evo.Med 23 procent mer downforce än föregångaren beskrivs bilen av Carbuzz som den mest extrema Ferrarin någonsin.
Läs mer om Carbuzz, Ferrari och Ferrarin.

Mitsubishi Evo gör comeback – som elcrossover

Det har redan gått över ett år sedan Mitsubishi lade ner klassikern Evo, och vi lär nog aldrig få se den igen. Däremot är namnet på väg att göra comeback, dock i en helt ny form.
Läs mer om Evo och Mitsubishi.
Ny lag öppnar för omstridd väg genom Amazonas
Den omstridda motorvägen genom nationalparken Tipnis i Bolivia kan bli verklighet. Landets president Evo Morales har drivit igenom en lag som inte längre klassar parken som skyddad. Området som påverkas om vägen byggs är biologiskt rikt och hem till 14 000 människor, de flesta av dem ursprungsbefolkningar
Läs mer om Bolivia.
Världens snabbaste Mitsubishi Evo klarar kvartsmilen på 7,9 sekunder
Mitsubishi Lancer Evolution har länge varit en av tuningvärldens favoriter. Men frågan är om någon gått så långt som den här tunaren? Med ett enormt turboaggregat och uppemot 1.700 hästkrafter klarar denna Evo kvartsmilen på 7,9 sekunder, med en sluthastighet på 298,26 km/h. Fyrhjulsdriften får jobba, som synes – med blandat resultat... Tunaren gjorde ytterligare ett försök med effekten uppskruvad ännu mer, men det ledde till en del problem med drivlinan och teamet fick nöja sig med det imponerande resultatet.
Läs mer om Evo och Mitsubishi Evo.
Presidentens museum – till sin egen ära
Bolivias president invigde nyligen ett nybyggt, påkostat historiemuseum. Men handlar museet verkligen om landets ursprungsbefolkning – eller om Evo Morales själv? Det är uppfört i den fattiga bergsby med 600 invånare där presidenten råkar vara född.
Första detaljerna: Porsche 911 GT2 RS närmar sig – med vatteninsprutning
Porsche tänker fortsätta traditionen att fira ut en 911-generation med dunderversionen GT2 RS. Den förra modellen kunde vara riktigt skräckinjagande att köra och den nya modellen, som snart ska visas upp, lär bli ännu värre. Redan nu har de första tekniska detaljerna om Porsche 911 GT2 RS dykt upp på nätet, hos brittiska Evo. Andreas Preuninger, som är chef för Porsches GT-modeller, är tydlig med att även om 911 GT2 RS i grund och botten baseras på Turbo S-modellen blir det två helt olika bilar. Motorn är i grunden samma 3,8-liters boxersexa som i 911 Turbo S men här har den fått större t
Läs mer om Evo, Porsche och Turbo S-modellen.
Bolivias president benådade fångar på julafton
Bolivias president Evo Morales benådade omkring 1.800 fångar under lördagen, inklusive gravida kvinnor, handikappade, och fångar med korta fängelsestraff.
Morales kan ställa upp för omval
Bolivias president Evo Morales säger att han kan komma att ställa upp för omval 2019, trots att han i år förlorat en folkomröstning om en grundlagsändring som skulle möjliggöra för honom att ställa upp för en fjärde mandatperiod.
HTC 10 Evo lanserad – skrotar 3,5-millimetersjacket
Större skärm, usb c och IP57-vattentäthet ska sälja in HTC:s nya lur.
Läs mer om Evo.
Test: Evo Grid 3 – Klassiska stråkar av hög klass
I god konkurrens från Native Instruments Action Strings har Spitfire Audio släppt en tredje uppföljare i sin serie med stråkbibliotek för samplaren Kontakt.
Läs mer om Klassiska, Kontakt och Spitfire Audio.
Nya Audi Q5 närmar sig – spionfotograferad av ams-läsare
Audi sluttestar just nu en av de viktigaste lanseringarna på länge. Nästa generation av suven Q5 dyker upp i höst, förmodligen på Parissalongen, och börjar säljas tidigt nästa år. Nu har en maskerad testbil fångats på bild i Bayern av auto motor sport-läsaren Jonas Engman. Suvarna är en mycket viktig del i Audis strategi – flera nya Audimodeller ska lanseras framöver. Audi Q5 lär bli en tuff konkurrent till Volvo XC60 och BMW X3. Nya Audi Q5 blir något större än dagens modell, men mycket rymligare, eftersom den bygger på Volkswagenkoncernens MLB Evo-plattform. Den ska också sä
Morales gör faderskapstest
Bolivias president Evo Morales har gått med på att göra ett faderskapstest i det politiska bråket...
Officiella siffror: Morales förlorar
Bolivianerna har röstat nej till att förändra grundlagen. Det innebär att president Evo Morales...
Morales kanske inte får bli omvald
Bolivianerna säger nej till att ändra grundlagen, enligt lokala medier. Det innebär att Evo Morales...
Morales hoppas på ny presidentperiod
Bolivianerna går till valurnorna i dag för att rösta om den sittande presidenten Evo Morales ska...
Volvo V90 hyllas av världspress – och tippas köra om Audi A6
Premiärvisningen av Volvo V90 är en världsnyhet och många är nyfikna på hur nykomlingen ser ut. Volvos showroom var välfyllt med motorjournalister från hela världen och många verkar mycket positiva till hur Volvo V90 ser ut. Om köregenskaperna är som i XC90 kan vi förvänta oss förfining och komfort på en nivå som ställer många tyska premiummodeller i skamvrån, skriver Evo. Volvo V90 är ännu inte certifierad på alla marknader vilket innebär att det inte finns någon information kring bagagevolymen mer än att bilen rymmer 1.526 liter med nedfällt baksäte. D
Läs mer om Audi A6, Evo och Volvo V90.
Tävla och vinn Sbastien Loeb Rally EVO
Här är din chans att mäta dina rallykunskaper och tävla om ett exemplar av nya spelet Sbastien Loeb Rally EVO. Svara på de tre frågorna här nedan så är du med i utlottningen! Vi lottar ut tre exemplar till PS4.
Läs mer om PS4 och Sbastien Loeb Rally EVO.
Morales firar tio och vill ha mer
Bolivias president Evo Morales, landets förste ledare med indianskt ursprung, firade tio år vid...
Evo Morales förbereder nya omval
Bolivias president Evo Morales kan komma att sitta på sin post ända fram till 2025. Det kan bli...
Evo Morales förbereder nya omval
Fortsatt ssd-trubbel för Samsung
Samsungs populära ssd 840 EVO lider fortfarande av prestandaproblem trots ny firmwareuppdatering.
Läs mer om EVO och Samsung.