Explosion

En död efter explosion i vapenlager

En person har dött till följd av den eldsvåda som bröt ut i ett vapenlager i östra Ukraina på torsdagen, enligt ukrainska myndigheter.
Läs mer om Ukraina.

En död i explosion i Kairo

En man har dödats i en explosion i Kairo. Explosionen inträffade i Maadiområdet, och orsakades av ett konstigt metallföremål, enligt inrikesdepartementet.
Läs mer om Kairo och Maadiområdet.
Kraftig explosion i södra Kairo
En explosion skakar Kairos södra delar. Minst en person dödades och tre skadades när någon form av detonation inträffat i en förort till Egyptens huvudstad, uppger Aljazeera.
Läs mer om Aljazeera och Kairo.

Explosion i lägenhet – stort polispådrag

Klockan 21.47 på torsdagen kom larm om en explosion i en lägenhet i Helsingborg.Räddningstjänsten var först på platsen, men begärde dit polis.– Någon form av explosion har det varit, inne i lägenheten, säger Stephan Söderholm vid polisen i region syd.
Larm om explosion i lägenhet kan vara falskt
Klockan 21.47 på torsdagen kom larm om en explosion i en lägenhet i Helsingborg.Men polisen misstänker att det kan handla om falsklarm.
Läs mer om Helsingborg.Men.
Rebellerna i ny offensiv mot Damaskus
Rebeller och jihadister har påbörjat en ny offensiv i Damaskus. En kraftig explosion inträffade i gryningen, och därefter ska häftiga strider ha utbrutit.
Missillarm hört i Israel – vittnen hörde explosion
Ett missillarm ska ha hörts i israeliska bosättningar i jordanska dalen. Kort därpå ska vittnen ha hört en explosion, skriver Reuters.
Läs mer om Israel.
En person skadad efter Explosion på kontor i Paris
En kvinna har skadats lindrigt i samband med en explosion på Internationella valutafondens kontor i Paris.
Läs mer om Explosion och Internationella.
Explosion i Paris – brevbomb mot IMF
En person har skadats i en explosion i Paris.Explosionen inträffade då personen öppnade ett kuvert vid Internationella valutafondens kontor.
Explosion på IMF-kontor i Paris – en skadad
En person har skadats i samband med en explosion på Internationella valutafondens (IMF) kontor i Paris, rapporterar BFMTV.
Läs mer om Internationella.
Hörlurar började brinna under flygning
Kvinnan sov när hon hörde en explosion, som visade sig komma från hennes batteridrivna hörlurar som börjat brinna.
Bombhot mot fastighet i Tranås
En fastighet har utrymts i Tranås efter bombhot, uppger polisen. En person ska ha ringt till SOS Alarm och sagt att en explosion skulle inträffa på adressen. Polisen utreder även ett bombhot mot ett företag i Norrbotten.
Läs mer om Norrbotten.
Explosion på buss i Homs
Okända gärningsmän har utlöst en sprängladdning på en buss i den syriska staden Homs, enligt statlig syrisk tv och statliga nyhetsbyråer.
Cocktail-explosion i Malmö
Det började förra året med Paddys Vin Gin-bar i Lejonpassagen och har sedan fortsatt med Grilljanne i Studiohuset, KOL som snart öppnar på Kalendegatan och klassiska Tahonga som gör ett gästspel på Nöjesteatern.Men mest av allt handlar det om C/O, eller care/of, en internationell cocktailbar som öppnar på riktigt nu till helgen.– Ingen riktig storstad är komplett utan en cocktailbar som håller samma höga klass som Malmös Michelin-krogar, säger Ricard Larsson, en av delägarna bakom care/ofsom är granne med Malmö Live.
JUST NU: Explosion nära Burger King
En explosion skedde utanför en Burger King-restaurang i Skövde under söndagen.– Det är en transformatorstation som har exploderat vid järnvägsspåren, i närheten av Burger King, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.
JUST NU: Explosion vid Burger King
En explosion har skett vid en restaurang i Skövde, rapporterar Skövde Nyheter.
Skulle göra fyrverkerier – sprängde huset
En iransk tonåring skulle göra egna fyrverkerier för firandet inför det persiska nyåret. Men någonting gick fruktansvärt fel, och en kraftig explosion dödade pojken och sex av hans familjemedlemmar.
JUST NU: Explosion i ett flerfamiljshus
På fredagskvällen har larm om en explosion i ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg kommit in till polis och räddningstjänst.– Vi vet inte så mycket än, mer än att det har inträffat någons slags explosion där, entrdörren är söndersprängd. Vi går inte in i trappuppgången nu, utan vi inväntar polisens bombgrupp, säger Mats Gränsmark,larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Göteborg, Majorna och Storgöteborg.
JUST NU: Explosion i trapphus - entrdörr söndersprängd
På fredagskvällen har larm om en explosion i ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg kommit in till polis och räddningstjänst.– Vi vet inte så mycket än, mer än att det har inträffat någons slags explosion där, entrdörren är söndersprängd. Vi går inte in i trappuppgången nu, utan vi inväntar polisens bombgrupp, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg och Majorna.
Misstänkt explosion i trappuppgång
På fredagskvällen har larm om en explosion i ett trapphus Majorna i Göteborg kommit in till polis och räddningstjänst.– Vi vet inte riktigt vad det är ännu vad som hänt men det har varit någon form av explosion, säger Bosse Andersson, stabschef vid räddningstjänsten.
Explosion i södra Stockholm
En misstänkt bomb har detonerat på torsdagskvällen i ett fordon i Hägersten i sydvästra Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Hägersten och Stockholm.
Misstänkt detonation i södra Stockholm
Flera personer ska enligt polisens hemsida hört en explosion i Hägerstensåsen. På platsen ska en misstänkt bomb ha detonerat i ett fordon. Enligt vittnen på plats ska fasaden och golvet i fastigheterna ha skakat.
Läs mer om Hägerstensåsen och Stockholm.