Explosion

Kraftig explosion i centrum

En kraftig explosion hördes på Zenithgatan i centrala Malmö strax före klockan 22 på söndagskvällen. Polis och räddningstjänst har kommit till platsen.–Vi har flera uppringare om saken och håller på att undersöka det, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Personbil skadad av handgranat

En personbil i Solna utanför Stockholm fick rejäla skador i en explosion i natt. – Våra bombtekniker har hittat delar från en hangranat på platsen, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.
Läs mer om Anna Westberg, Solna och Stockholm.
Larm om explosion
Strax efter 21.30 ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Bennets väg i Malmö efter larm om en eventuell explosion.– Vi har flera uppringare som har hört höga smällar och glas som krossas, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Läs mer om Malmö, Region och Rickard Lundqvist.
Åtta döda i explosion i fyrverkerifabrik
Åtta personer har omkommit och 20 har skadats i en explosion i en illegal fabrik som tillverkade fyrverkerier i östra Indien.
Läs mer om Indien.

Live: Polisen om explosionen i Helsingborg

Entrn till polishuset i Helsingborg sprängdes natten mot onsdag sönder av en explosion. Polisen håller presskonferens efter händelsen. Följ den live.
Läs mer om Helsingborg.
Polishusets entr söndersprängd
Entrn till polishuset i Helsingborg har sprängts sönder av en explosion. Tryckvågen var så stark att även huset mitt emot fick stora skador.
Läs mer om Helsingborg.
Explosion i bostadsområde – insats pågår
Flera uppringare kontaktade SOS Alarm strax före klockan 23.30 på måndagen.De har hört höga smällar i området Araby i Växjö.– Någon har sett rök, uppger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson, Araby och Växjö.
Misstänkt explosion i lägenhet
Ett okänt föremål ska ha exploderat i en lägenhet i Ronneby, enligt SOS.Enligt uppgift ryker det från en lägenhet på tredje våningen.– Vi vet inte vad det är, men vi kommer att skicka dit en patrull, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Ronneby och Stephan Söderholm.
Port till fastighet i Landskrona skadad vid explosion
En detonation i Landskrona på söndagskvällen ledde till att en port skadades.– Ingen människa är skadad, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.Polisarbete på platsen pågår fortfarande vid midnatt.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.
Explosion i port i Landskrona
Läs mer om Landskrona.
Explosion och skottlossning i Mogadishu
En stor explosion har hörts i de centrala delarna av Somalias huvudstad Mogadishu, och därefter rapporterar vittnen om skottlossning.
Läs mer om Mogadishu.
Kraftig explosion i Malmö
En kraftig explosion har inträffat i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Malmö. Det rör sig om någon typ av sprängladdning.
Läs mer om Malmö.
Larm om brand i fordon i ladugård
Räddningstjänsten i västra Skaraborg är på väg till en brand i en ladugård i Vara kommun.– Det är en brand eller en explosion i ett fordon i en ladugård, säger Magnus Areflykt, insatsledare vid räddningstjänsten.En person kan vara skadad i samband med branden,
Läs mer om Skaraborg och Vara.
Uppgifter: Las Vegas-skytten ville sätta i gång en explosion
Stephen Paddock sköt mot en bränsletank med brandammunition, enligt poliskällor till CNN. Utredarna misstänker att Paddock var ute efter att orsaka en explosion.
Läs mer om CNN och Paddock.
Explosion när bil brann – man förd till sjukhus
En man har förts till sjukhus efter att ha skadats i samband med en bilbrand i ett industriområde Malmö. Polisen tror att branden startade med någon form av explosion.
Läs mer om Malmö.
Gärningspersoner fastnade på film efter explosion
Under natten sprängdes ett hål i en väg efter en explosion, enligt Helsingborgs Dagblad.Nu ska butikens övervakningskamera fälla gärningspersonerna.
Bomb exploderade vid bil under natten
En bil skadades i en explosion i Malmö natten till fredag.Troligen rör det sig om en kraftigare variant av en banger.– Det är ett fenomen som växt det senaste halvåret, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Bil brinner på stationsområde – efter explosion
En bil började brinna i natt på stationsområdet i Höör.Någon form av explosion föregick branden.Polis och räddningstjänst väljer därför att hålla sig på avstånd under sin insats.
Läs mer om Höör.Någon.
Explosion vid jordansk beskickning i Paris
En motorcykel har exploderat utanför en jordansk beskickning i Paris, rapporterar Jordaniens statliga nyhetsbyrå Petra med hänvisning till en talesperson för utrikesdepartementet i Amman.
Läs mer om Amman och Petra.
Explosion i Småland – bilruta krossad
Polis ryckte vid fyratiden i morse ut till Ruda i Högsby kommun i Småland efter larm om en kraftig smäll.
Läs mer om Högsby, Ruda och Småland.
JUST NU: Brand efter explosion
Vid 23.25 på måndagskvällen larmas polisen till Ramels väg på Rosengård, Malmö.Flera inringare har larmat om att man hört en hög smäll, någonstans inne på Rosengård.Polis och räddningstjänst har begett sig till platsen, där en korvkiosk och bil brinner.
Läs mer om Malmö.Flera och Rosengård.