Explosion

Hårda strider i östra Kongo

Hårda strider mellan rebeller och militären rasar i och runt staden Beni i nordöstra Kongo-Kinshasa. Enligt sjukhuskällor ska tre studenter ha skadats i en explosion vid en skola i staden.
Läs mer om Beni, Kongo-Kinshasa och Kongo.

Misstänkt terrorist oskadliggjord i Bryssel

En explosion inträffade på centralstationen i Bryssel efter att en man ropat Allahu akbar. Mannen bar ett misstänkt bombbälte och sköts av militär. Ingen annan person skadades och han misslyckades med sina planer, enligt CNN. – Vi betraktar det här som en terroristattack, säger Belgiens federale åklagare Eric Van Der Sypt.
Läs mer om Allahu, Bryssel, CNN och Eric Van Der Sypt.
Misstänkt bombman skjuten i Bryssel
En man som uppges ha haft ett bombbälte sköts på tisdagskvällen av säkerhetsstyrkor på Bryssels centralstation. En mindre explosion utlöstes när soldater närmade sig mannen.
Läs mer om Bryssel.
Pojke förlorade flera fingrar i explosion
En pojke i yngre tonåren har förlorat flera fingrar i en explosion i Torshälla utanför Eskilstuna. Polisen larmades till plasten sedan vittnen hört en kraftig smäll och någon som skrek. En kamrat till pojken klarade sig utan skador.
Läs mer om Eskilstuna och Torshälla.
Just nu: Explosion vid Bryssels centralstation
En misstänkt explosion har inträffat vid centralstationen i Bryssel och La Grande Place. Platsen har spärrats av.
Läs mer om Bryssel och La Grande Place.
Explosion på Centralstationen i Bryssel
En explosion har inträffat på Centralstationen i Bryssel. Enligt belgiska medier rör det sig om en resväska.
Läs mer om Bryssel och Centralstationen.
Fransk journalist död i Mosul
Den franska journalisten Stephane Villeneuve skadades allvarligt efter en explosion i Mosul under måndagen.Nu AFP att han avlidit till följd av sina skador.
Läs mer om Mosul och Stephane Villeneuve.
Minst tre döda i bomb i Bogot
Minst tre kvinnor har omkommit och nio skadats i en explosion i ett exklusivt köpcentrum i Colombias huvudstad Bogot. Landets president Juan Manuel Santos fördömer bombdådet.
Läs mer om Bogot.
Flera personer döda i explosion i Bogot
Minst tre personer har omkommit efter att en explosion utlösts i ett shoppingcenter i Colombia.En av de döda uppges vara en fransk kvinna. Ytterligare nio personer har skadats.Borgmästaren Enrique Penalosa kallar händelsen feg terrorbombning, skriver AP.
Läs mer om Bogot och Colombia.En.
Dödlig explosion i Bogot
Läs mer om Bogot.
Explosion vid skola i Trollhättan
Ett larm om en explosion vid en skola i Trollhättan har gått ut via SOS Alarm.Skolan ligger inte i men nära stadsdelen Kronogården där det har varit stora oroligheter senaste dyngen.
Läs mer om Kronogården och Trollhättan.
Explosion i Kabul – flera personer skadade
En explosion mot en shiamuslimsk mosk har inträffat i Afghanistans huvudstad Kabul.Inrikesministeriet kallar incidenten för en terrorattack, skriver BBC.Det rapporteras om flera skadade.
Explosion skakade mosk i Kabul
Läs mer om Kabul.
Explosion skakade mosk i Kabul
Ett terrordåd har utförts mot en mosk i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger inrikesdepartementet. Flera personer har skadats.
Läs mer om Kabul.
Explosion vid förskola i Kina – flera döda
Minst sju personer har dött och ett 50-tal har skadats i en explosion vid en förskola i Kina, enligt statliga medier.
Läs mer om Kina.
Flera döda efter explosion på förskola i Kina
Enligt nyhetsbyrån AFP har 7 personer dött och 59 personer skadats efter en explosion på en förskola i staden Xuzhou i delstaten Jiangsu i östra Kina.
Läs mer om AFP, Jiangsu, Kina och Xuzhou.
Stor explosion på förskola i Kina
En explosion har inträffat i närheten av en förskola i Kina.Flera barn uppges vara döda, enligt statliga Xinhua, uppger BBC.
Läs mer om BBC, Kina, Kina.Flera och Xinhua.
Lyxkrögaren anklagades ha sprängt sin krog
1982 totalförstördes restaurang Fontainebleau i centrala Stockholm av en kraftig explosion. Det olösta fallet granskas nu i podden Spår.För första gången på närmare 30 år berättar nu en av ägarna – som anklagades för att ligga bakom sprängningen – om händelsen.– Jag tänkte att stubinen kunde vara planterad av polisen själva, säger han i Spår.I hans kontor hittades stubintråd och sprängdeg, och han satt även häktad misstänkt för brottet.
JUST NU: Explosion – strömmen utslagen
Larm om explosion i ett ställverk i Uddevalla kom till räddningstjänsten på tisdagsförmiddagen.– Det har skett en mindre explosion i ett ställverk och strömmen är utslagen i större delar av Uddevalla, säger Jan Olsson, insatsledare på räddningstjänsten i Mitt Bohuslän.Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.