Expressen tv

Annika Hagströms stora kamp – för sjuke maken

Hon var den första kvinnliga chefen någonsin på Expressen - och på redaktionen träffade hon även sin livskamrat, författaren Anders Ehnmark.Han har följt henne genom tv-succer som Caramba! och Rikets affärer och gästprofessuren på JMG.Men sedan Anders pulsåder brast bor han på ett boende och Annika Hagström sover ensam i dubbelsängen.- Anders har varit mannen i mitt liv och han är det fortfarande, säger den 75-åriga journalisten.

Kakans utspel mot Bard – på röda mattan

Kakan Hermansson strålade på röda mattan under Elle-galan.Men förra Talang-jurymedlemmen valde att göra ett utspel mot Alexander Bard –samtidigt som hon berättar att hon fick frågan att vara med i år igen, men tackade nej.–Vem vill se Bard på tv? Nej, men gud, det säger sig självt, säger hon i Expressen TV.
Avsky efter sprängdådet: Måste markera tydligt
Attacken mot polishuset i Malmö har väckt bestörtning.Politiker och företrädare för polisen har gått ut och visat sin avsky.– Jag är väldigt berörd av det här, men framför allt är de polismännen som utsätts och måste jobba under de här förhållandena berörda, och de boende i området som är utsatta för detta, säger Tobias Billström (M), gruppledare för Moderaterna i riksdagen, till Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV, Malmö och Moderaterna.
Massiv kritik mot RMV efter åldersbedömningarna
Efter att Svenska Dagbladet granskat de medicinska ålderbedömningarna har Rättsmedicinalverket fått utstå massiv kritik, och nu kallar myndigheten till en pressträff 08:30.Expressen TV sänder direkt från presskonferensen.

Valårets första partiledardebatt

Valåret 2018 drar igång. Partiledarna möts i debatt i riksdagen för första gången för året. Expressen och Expressen TV rapporterar.
Läs mer om Expressen TV.
Mandelmanns erkännande – sanningen bakom kameran
Att spela in Mandelmanns gård är både roligt och krävande, det har Gustav och Marie Mandelmann fått känna på.Sysslor de normalt sett brukar hinna med har fått läggas åt sidan, men det visas sällan i tv-programmet.– Städning hinner jag inte med. Du skulle bara veta hur det ser ut här under inspelning! säger Marie Mandelmann till Expressen.
Micael Bydn: Sverige är svagare än Finland
SÄLEN. Det är osannolikt att Sverige dras in i en militär konflikt, tror överbefälhavare Micael Bydn.Men försvaret måste ändå förstärkas – Bydn kommer begära ännu mer pengar till militären.– Man knappast säga att vi är bättre än Finland, säger Bydn i Bara politik i Expressen TV.
Jan Björklund: Hultqvist och Wallström drar åt helt olika håll
SÄLEN. Försvarsberedningen menar att ett väpnat angrepp mot Sverige inte kan uteslutas.Utrikesminister Margot Wallström (S) håller fast vid att det är osannolikt.– Det är ett haveri, svarar Liberalernas partiledare Jan Björklund i Expressen TV:s Bara politik.
Säpo om hotnivån: Fortsatt förhöjt hot så långt vi vet
Säkerhetspolisen ser en fortsatt förhöjd hotbild mot Sverige när det gäller terror i år.– Vi tror inte att det är många som är beredda att begå ett terrorattentat men det finns ett fåtal individer i vårt land som har både avsikt och förmåga att begå ett terrorattentat, säger Säpochefen Anders Thornberg i Expressen TV:s Bara politik.
Läs mer om Sverige.
Här anländer Anna Holmlund till galan
Anna Holmlund gör i kväll en bejublad comeback på idrottens stora scener efter sin svåra olycka.Holmlund gästar Idrottsgalan tillsammans med pojkvännen Victor Öhling Norberg.– Jag ser mest fram emot att spendera kvällen med Anna och bara ha roligt, säger Victor Öhling Norberg i Expressen TV:s sändning.
Löfvens varning till Putin: Håll er borta!
SÄLEN. En ny myndighet ska stoppa Vladimir Putins påverkansoperationer, hoppas statsministern.– Vi vet att detta kommer att fortsätta, så därför är det viktigt med en myndighet som ser till att vi får så korrekt information som möjligt, säger Stefan Löfven i kvällens Bara Politik i Expressen TV.
Ingen politisk majoritet för Nato-medlemskap
Statsminister Stefan Löfven, S, och oppositionsledare Ulf Kristoffersson, M, håller anförande på Folk och Försvars första dag.Frågan i fokus: för och emot ett Natomedlemskap.– Det finns inte en majoritet i riksdagen i dag för ett Natomedlemskap, säger statsvetaren Jenny Madestam i Expressen TV.
SVT-profilen utsatt för sexövergrepp
Go' kvälls Pia Herrera berättar i boken 100 berättelser 10 frågor som behöver besvaras att hon utsatts för sexövergrepp och sextrakasserier.SVT-profilen skriver att en folkkär tv-profil en natt körde efter henne i en bil och kallade henne för hora och slyna.– Jag har konfronterat en del av personerna och haft väldigt konstruktiva samtal, säger Pia Herrera till Expressen.
Läs mer om Expressen och Pia Herrera.
Alla hållpunkter under Folk och Försvar 2018
På söndag 14 januari är det dags för rikskonferensen i Folk och försvars regi.Det är Sveriges viktigaste forum där säkerhetspolitik, försvar och krisberedskap diskuteras.Expressen TV sänder under de tre dagarna konferensen pågår.
Läs mer om Folk och Försvar.
SVT-profilen Christoffer Barnekow hastigt död
Journalisten och tv-personligheten Christoffer Barnekow avled på fredagen, vid 77 års ålder. Han insjuknade hastigt på torsdagen och fördes till sjukhus, skriver Expressen. – Det var en akut skada på stora kroppspulsådern, så det gick jättesnabbt, säger hustrun Hanne Fokdal Barnekow till tidningen.
Svenska iraniernas krav på Wallström
Nu kräver iranier i Sverige att utrikesminister Margot Wallström (S) hårdare fördömer regimen i Iran.Under torsdagseftermiddagen genomfördes en demonstration i Stockholms city.– Iranier förväntar sig att Sverige agerar väldigt kraftfullt, säger talespersonen Hossein Pahlawan i Expressen TV.
Expressen TV söker planeringsredaktör
Vill du vara med och utveckla och jobba med Expressen TV?Nu söker vi en planeringsredaktör!
Läs mer om Expressen TV.Nu.
Margot Wallströms svar - efter kritiken
Margot Wallström har med tyngd varnat Nato för att lägga sig i svensk politik.Nu kommenterar utrikesministern hur viktigt det är att Sverige ändå kan samarbeta med försvarsalliansen:– Vi menar att det är fullt möjligt att kombinera vårt intensiva samarbete med Nato och andra länder med att också att vara tydliga om vad vi tycker om kärnvapen, säger hon i en intervju i Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV, Nato och Sverige.
K-G Bergström: Han stjäl klassresan från Löfven
Nye moderatledaren Ulf Kristersson har hållit sitt första jultal – och avhandlade bland annat metoo, hjärtefrågan social rörlighet och integration.Expressens politiske kommentator K-G Bergström svarar på tre frågor om talet.– Han håller på att stjäla klassresan från Stefan Löfven, säger K-G Bergström i Expressen TV.
Nobel 2017 – följ festen live med Expressen
Kungligheter, forskare och politiker samlas nu för en av världens mest välkända händelser: Nobelprisen ska delas ut. Själva prisutdelningen tar plats i Konserthuset – och årets pristagare hyllas. På kvällen dukas det upp för bankett i Stadshuset, där det bjuds på exklusiv mat, dans och tal. Här kan du följa festligheterna – direkt i Expressen TV.
Magdalena Andersson om sin klänning: Ett stycke konst
På söndag delas de prestigefulla Nobelpriserna ut.Finansminister Magdalena Andersson kommer vara på plats.Iklädd en blå klänning skapad och designad av Camilla Thulin i spets. – Jag tror att Nobelpriset spelar en viktigare roll i år är tidigare år, säger ministern i Expressen TV.
Kungafamiljen kan komma till hemlig fest efter Nobel
Långt bort från TV-kamerorna på Nobel arrangeras en hemlig efterfest där foto- och journalistförbud råder.Expressen fick en exklusiv inblick i förberedelserna inför Nobel nightcap – dit kungafamiljen har en stående inbjudan.– Från år till år händer det att de kommer som gäster, speciellt de nyare medlemmarna i familjen, säger festgeneralen Simon Körösi.
Expressen TV i nytt samarbete
Från och med nu kan du se Expressen TV på Mitt i-tidningarnas sajter. Detta som ett led i Expressens tv-satsning på nya plattformar. – Jag har i många sammanhang påmint om värdet med lokal journalistik för att säkerställa publicistik som är nära konsumenten, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.
Läs mer om Expressen TV och Mitt.
MP under spärren: Måste bli tydligare
Miljöpartiet är i gungning.Enligt den senaste partisympatiundersökningen på SCB halkar Miljöpartiet under riksdagsspärren.– Vi måste bli ännu mer tydligare och komma fram med vad vi vill, säger Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind i Expressen TV.
Larmet från Arktis: Så snabbt smälter istäcket
Norra halvklotets största istäcke håller på att smälta bort.I ett unikt reportage besöker CNN:s Clarissa Ward Grönland för att titta närmare på klimatförändringarna som sträcker sig långt utanför öns kuster.– Det som händer i Arktis stannar inte i Arktis, säger klimatforskaren Jason Box, som besökt Grönland i 20 års tid, i programmet.Programmet går att se i Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV, Grönland och Jason Box.