Expressen

Springare öppnar för att bli riksdagsman

Den heta frågan om invandring och brottslighet kan avgöra nästa val. Det säger kända bedömare som Leif GW Persson – som bjöd in den kontroversielle polisen Peter Springare till Veckans brott. Nu öppnar Springare, som startade den nya debatten, för att bli riksdagsman om något parti hör av sig. Expressen har frågat samtliga riksdagspartier – SD är det enda av dem som svarat som välkomnar Örebropolisen.

Så här följer du Expressen TV:s sändning om Oscarsgalan

I natt är det dags för årets största händelse i Hollywood! Expressen TV sänder från 20.45 - och fram till måndag morgon. Här är hålltiderna för dig som vill följa galan.
Läs mer om Hollywood och Oscarsgalan.
Axel Schylströms flickväns kärleksstöd
Axel Schylström lyckades ta sig till Andra Chansen med När ingen ser - och stöttades av nära och kära. På efterfesten visade flickvännen Malin hur stolt hon är över sin skönsjungande pojkvän. – Det är skitkul, han är jätteduktig. Men det är inte kul innan man vet hur det går, säger hon i Expressen TV.
Här är artisternas efterfest i natt
Wictoria och Jon Henrik Fjällgren och Aninia gick direkt till final i Melodifestivalen - medan förhandstippade Loreen hamnade i andra chansen. Nu festar artisterna vidare hela natten i Skellefteå! Följ med oss på efterfest - Expressen TV sände live.

Skrällen: Loreen till Andra chansen

Förhandstippade Loreen tog sig inte till final i årets sista Melodifestival-deltävling. Nu väntar Andra chansen för artisten, som inte vill kalla sig själv besviken. – Det är klart att man hade velat gå till final, säger Loreen i Expressen TV.
En man har skjutits norr om Stockholm
En man har skadats allvarligt i Rissne centrum. Enligt uppgifter till Expressen är han skjuten i halsen och ligger nedsövd på sjukhus.
Läs mer om Expressen, Rissne och Stockholm.
Polishatet gror bland grupper i Rinkeby
Upploppen i Rinkeby startade när en ung rappare kontrollerades av polisen. Expressen har träffat artisten som pekas ut för att vara den tändande gnistan till våldsamheterna. –Upploppen började för att polisen försökte skjuta folk, hävdar han. Polisen uppger att det fanns oro för livet.
Läs mer om Rinkeby.
Stor polisinsats i Järfälla: Våldsbrott
Ett stort område vid Barkarby norr om Stockholm är avspärrat och enligt uppgift söker polisens blodhundar efter spår.Polisen genomför en omfattande teknisk undersökning efter en våldtäkt, erfar Expressen.– Det är en trolig brottsplats efter ett våldsbrott i natt eller morse, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.
Han är svenska Oscars-doldisen
LOS ANGELES. Det mesta svensksnacket inför årets Oscarsgala har handlat om En man som heter Ove och gänget bakom succfilmen. Men det finns en annan svensk i en annan hyllad film, som har chans att ta hem en statyett på söndag - filmfotografen Linus Sandgren, 44, kan vinna för sitt jobb med La la land. - Visst pirrar det lite. Det är jättekul och hedrande att branschen uppskattat filmen liksom publiken och kritikerna. Det är fantastiskt att ha fått jobbat med en film som fått 14 nomineringar, säger Linus när Expressen träffar honom i Los Angeles.
Kryphålet som dopade åkare kan utnyttja i VM
LAHTIS. Dopingjägarna är på plats i VM – och har redan besökt Sveriges hotell. Men hur effektiva är testerna? SPORT-Expressen kan i dag berätta om ett vidöppet kryphål som gör det möjligt för fuskare att komma undan i Lahtis. – Vi har letat efter en lösning på det här i 25 år, säger Rasmus Damsgaard, antidopingexpert på internationella skidförbundet (Fis).
Donald Trump talar på konservativ konferens
Just nu hålls den konservativa CPAC-konferensen i USA. På fredagen är det dags för Donald Trump att tala. Expressen TV sänder talet live.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Barn till sjukhus efter skoterolycka
Två barn har förts till sjukhus efter en skoterolycka i Lima Dalarna, uppger polisen. Ytterligare en person var inblandad, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Lima Dalarna.
Ingrid, 105, firade sin dag med getingtårta
Här firar pigga 105-åringen Ingrid Svensson sin födelsedag. Expressen grattade med tårta och blommor. Knepet för att leva så länge? Jobba och dansa mycket, säger Ingrid som även löser Expressens korsord varje dag.
Läs mer om Ingrid och Ingrid Svensson.
Donald Trump hyllas vid konservativ konferens
Den årliga konservativa CPAC-konferensen är i gång i Maryland, USA där en rad Vita huset-toppar står på talarlistan. – En sann outsider som kommer för att skaka om systemet, säger Kellyanne Conway, Donald Trumps rådgivare, om presidenten i sitt öppningstal. Senare under torsdagen kommer Steve Bannon, presidentens chefsstrateg och rådgivare, att tala. Expressen TV sänder talet live.
Så ska drottning Silvia fira prinsessan Estelle
LUND. Prinsessan Estelle kan inte fira födelsedagen i Sverige. Men det hindrar inte mormor Silvia från att uppvakta lillsessan. – Det blir på Skype, säger hon till Expressen.
Läs mer om Estelle, Expressen, Silvia, Skype och Sverige.
Nasa presenterar nya upptäckter i rymden
Tro det eller ej, men det finns planeter bortom vårt solsystem. Den amerikanska rymdmyndigheten Nasa kommer att presentera nya fynd klockan 19 svensk tid på onsdagskvällen. Följ livesändningen här via Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV och Nasa.
Pappa misstänks för misshandel av dotter
En pappa i 45-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat sin treåriga dotter allvarligt. Dottern får nu intensivvård sjukhus. Husrannsakan pågick under onsdagsförmiddagen i mannens lägenhet, enligt uppgift till Expressen. – Vi har misstanke om att ett allvarligt brott har begåtts och vi kommer utreda huruvida det har begåtts eller inte, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.
Läs mer om Expressen och Stockholmspolisen.
Pappa misstänks för misshandel av dotter
En pappa i 45-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat sin treåriga dotter allvarligt. Dottern får nu intensivvård sjukhus. Husrannsakan pågick under onsdagsförmiddagen i mannens lägenhet, enligt uppgift till Expressen. – Vi har misstanke om att ett allvarligt brott har begåtts och vi kommer utreda huruvida det har begåtts eller inte, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.
Läs mer om Expressen och Stockholmspolisen.
Vita huset har kallat till presskonferens
Vita huset har kallat till presskonferens. Den inleds klockan 19.30 och leds av pressekreterare Sean Spicer. Expressen sänder den live.
Läs mer om Sean Spicer.
Julia Svan avslutar karriären
Julia Svan avslutar skidkarriären – 24 år ung. – Jag vill antingen bli bäst eller så vill jag göra något annat, säger hon till Expressen.
Läs mer om Expressen.
Wallström nobbar ryska erbjudandet
MOSKVA. Vid sitt möte med ryske kollegan Sergej Lavrov erbjöds Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) ett besök på av Ryssland annekterade Krimhalvön. Till Expressen säger hon att ett sådant besök självklart inte blir av. – Det vore helt felaktigt och behöver inte ens kommenteras men det är förstås mitt svar, säger Wallström.
Filmaren av tv-inslaget slår tillbaka mot kritiken
Han står bakom dokumentären som Donald Trump hänvisade till när han kritiserade Sverige. Men trots kritik från medverkande poliser och faktagranskare står Ami Horowitz fast vid innehållet i dokumentären. – Om man lyssnar på intervjun med poliserna så handlar den mestadels om just våld, säger han till Expressen.
Madeleine: Så uppfostrar jag barnen utomlands
LONDON. Prinsessan Madeleine har gjort ett aktivt val att vara hemma så mycket som möjligt med sina barn. För Expressen berättar hon om sin medvetna strategi för att uppfostra barnen – och avslöjar att Leonore just börjat på dagis. –För mig är det viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands.
Läs mer om Leonore.
Alpin jättesatsning ska ge OS-medaljer
SANKT MORITZ. Efter det misslyckande medaljmålet på alpina VM kommer skidförbundet storsatsa inför OS. SPORT-Expressen kan nu avslöja att förbundet kommer att anställa en forskare inför nästa säsong. Samtidigt har de fått tillgång till tolv miljoner kronor för att utveckla landslagsåkare och skjuta fram Sveriges position i backen.
Läs mer om OS-medaljer.
Sahlins ex-livvakt erkänner brott
Mona Sahlins tidigare livvakt erkänner brukande av osann urkund. Därigenom kan han komma att slippa en offentlig rättegång, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen.