Expressen

Anders Ygeman briljerar i köket med eget recept

Knäck, ischoklad, mintkyssar och tryffel tillhör klassikerna.Mitt i julstressen bjuder Anders Ygeman på en hemsnickrad variant till godisbordet:Chokladdoppad smörkola med havssalt.– Jag har genom många misslyckaden kommit fram till att det här är ett bra recept, säger den förre inrikesministern till Expressen.
Läs mer om Expressen.

Polisens rekordbeslag – kopplas till ryska maffian

Polisen har gjort ett rekordstort beslag av smuggeltobak söder om Stockholm.Sammanlagt rör det sig om 1,4 ton – värt sex miljoner kronor.En liga misstänks ha smugglat liknande laster varje månad under åtminstone ett år, enligt uppgifter till Expressen.En person med kopplingar till ryska maffian sitter häktad.
Misstänkt serievåldtäktsman avslöjad i svenska idyllen
Jagad av polis flydde den misstänkte serievåldtäktsmannen till Sverige.Här antog han en falsk identitet – och började söka efter nya kvinnor i idyllen utanför Enköping.Efter en omfattande insats kunde polisen storma ett radhus där han låg och vilade, kan Expressen avslöja.Nu dömer tysk domstol ut maxstraff för en brutal överfallsvåldtäkt.
Lars Ohlys interna brev visar vädjan
I ett brev som Expressen har tagit del vädjar Lars Ohly till styrelsen i Funktionsrätt Sverige om att inte ta några några förhastade beslut att avsätta honom.Jag räknar med att vi tar ansvaret tillsammans skriver han.

K-G Bergström: Han stjäl klassresan från Löfven

Nye moderatledaren Ulf Kristersson har hållit sitt första jultal – och avhandlade bland annat metoo, hjärtefrågan social rörlighet och integration.Expressens politiske kommentator K-G Bergström svarar på tre frågor om talet.– Han håller på att stjäla klassresan från Stefan Löfven, säger K-G Bergström i Expressen TV.
Gymnasieskola utrymd efter oroligheter
Vi har fått en konflikt mellan elever i olika grupperingar, säger rektorn till Expressen om en turbulens som på fredagen föranledde evakuering. Polisen är på plats vid skolan norr om Stockholm.
Läs mer om Expressen och Stockholm.
Gymnasieskola utryms efter larm om uppgörelse
En gymnasieskola i Stockholmsområdet utryms under fredagen efter rykten om en uppgörelse mellan olika grupperingar.Skolans rektor bekräftar uppgifterna för Expressen:– Det har varit turbulent här några dagar i veckan. Vi har fått en konflikt mellan elever i olika grupperingar.
Läs mer om Expressen och Stockholmsområdet.
Astro: Så blir din vecka - tecken för tecken
HOROSKOP. Glöggmys, inre frid eller en härlig flört?Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Uppgifter: Källström slutar med fotbollen
Kim Källström, 35, bryter sitt kontrakt med Djurgården och slutar med fotbollen. Det uppger Expressen.
Läs mer om Djurgården och Expressen.
De säljer andras kroppar – i Sverige
Vilka är de som säljer andras kroppar i Sverige idag? Ekot och P1-programmet Kaliber har granskat alla domar om koppleri och människohandel de senaste tre åren. I samarbete med Sveriges Radio publicerar Expressen nu en del av den granskning som reportrarna Maria Ridderstedt och Christian Ströberg gjort.
Sahlins plan: Skriva bok om skandalerna
Mona Sahlin skriver på en bok och planerar att berätta om skandalerna med livvakten, falska intyg och lyxhuset som tvingade henne att avgå som regeringens nationella samordnare.Bokförläggare Albert Abbe Bonnier bekräftar för för Expressen:– Mona och jag har kontakt och för diskussioner, säger han.– Hon verkar ha blivit lurad av en polis, säger polisprofessor Leif GW Persson.
Läs mer om Expressen och Leif GW Persson.
Mark Hamills svåra sorg efter Carrie Fishers död
LONDON. Det var ett kärt återseende när Mark Hamill, 66, återförenades med Carrie Fisher i samband med The last jedi.Men lyckan blev kortvarig när skådespelerskan hastigt gick bort, kort efter inspelningen, endast 60 år gammal. För Expressen berättar Hamill nu om kärleken till Fisher och om hur hennes bortgång påverkat honom:– Det krossade mig, säger han.
Polisen ökar bevakningen – Säpo kopplas in centralt
Efter Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad och brandbombsattacken mot synagogan i Göteborg – nu skärper svenska polisen bevakningen av specifika grupper och objekt.Säpo har kopplats in i en central del.– Vi följer noga utvecklingen i Mellanöstern och i Sverige för att kunna utföra vårt uppdrag att bekämpa brott, säger Stefan Hector, chef på NOA, till Expressen
Jennifer Wegerup blir ny kolumnist i Expressen
Jennifer Wegerup är tillbaka till Expressen – som kolumnist.Hon återvänder efter flera år på Sportbladet och Aftonbladet.– Det känns lite som att komma hem, en cirkel som sluts, säger Jennifer.
Lindex tunnelbanekampanj får kritik för att vara stereotyp
Reklamforskaren Nina Åkestam riktar hård kritik mot Lindex julkampanj i tunnelbanan, som hon tycker representerar en förlegad och stereotyp syn. – Gör inte underklädesreklam i tunnelbanan utan ha dem på ett ställe där folk är inställda på att se sådana här bilder, säger Åkestam till Expressen.
Läs mer om Expressen, Lindex och Åkestam.
18-åriga modellen hittad mystiskt död i Malaysia
Den holländska modellen Ivana Smit, 18, har hittats död under mystiska omständigheter på en balkong i en skyskrapa i Kuala Lumpur.Enligt den malaysiska polisen är dödsfallet avfärdat som en olycka, men Smits familj kräver nu en ordentlig utredning av händelsen.– Hon återfanns naken. Var är hennes underkläder och skor? undrar Smits morfar Fredrik Smit enligt Daily Mail.Hennes svenske vän Oskar är samtidigt i chock.– Det är fortfarande svårt att prata om, säger han till Expressen.
Löfven: Beklagligt att USA lämnar Paris-avtalet
Statsminister Stefan Löfven var en av flera av världens ledare som på tisdagen befann på klimatmötet One Planet Summit i Paris.Mötet hölls på dagen två år efter att Parisavtalet skrevs under.–Avtalet lever, men det är beklagligt att USA lämnar, säger Stefan Löfven till Expressen.
Löfven i samtal med Ahlin om anklagelserna
Enligt ett flertal källor till DN ska talmannen Urban Ahlin (S) ha utnyttjat sin maktposition efter en utredning om sexuella trakasserier 2008.Under måndagen meddelade Ahlin att han inte kommer att kandidera till riksdagen 2018.– Vi tar allvarligt på det här, säger Stefan Löfven till Expressen.
Mona Sahlin: Hemska armarna åkte fram i hissen
Mona Sahlin berättar om sexuella trakasserier i den nya antologin metoo – så går vi vidare. Hon skriver att hon blev utsatt av en ministerkollega. På konferens om IT, så åkte de där hemska armarna fram i hissen en kväll. En ministerkollega. Som blev djupt förorättad när jag knuffade bort honom skriver hon enligt Expressen.
Läs mer om Expressen.
Mona Sahlin trakasserad av ministerkollega
I en ny bok om Metoo berättar Mona Sahlin om sina egna erfarenheter. Hon riktar bland annat anklagelser om sexuella trakasserier mot en ministerkollega, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen, Metoo och Mona Sahlin.
Statsministerns mobilmiss på Nobelbanketten
Här gör statsminister Stefan Löfven en Göran Persson.Han tar upp mobilen vid honnörsbordet under pågående Nobelmiddag. Ett etikettsbrott som heter duga!– Det är inte okej att sitta och fippla med mobilen på en Nobelfest, såvida det inte är direkt kopplat till ämbetet, säger Mats Danielsson, expert på vett och etikett.Expressen kan samtidigt berätta vem statsministern har som bakgrundsbild på sin mobil.
Efter Nobelbanketten – så var efterfesten
Ministrar, Nobelpristagare, Akademiledamöter –och Edward Blom. Alla festade de sent på söndagsnatten på den beryktade Nobelbanketten. Expressen kan för andra året i rad berätta om vad som hände på den hemliga tillställningen.
Nobel 2017 – följ festen live med Expressen
Kungligheter, forskare och politiker samlas nu för en av världens mest välkända händelser: Nobelprisen ska delas ut. Själva prisutdelningen tar plats i Konserthuset – och årets pristagare hyllas. På kvällen dukas det upp för bankett i Stadshuset, där det bjuds på exklusiv mat, dans och tal. Här kan du följa festligheterna – direkt i Expressen TV.
Kungens raseri mot Svenska Akademien
Kvällens Nobelfest kommer att gå till historien. Enligt uppgifter till Expressen kommer kungen att gå till hårt angrepp mot Svenska Akademien.Ankan har läst utkastet till ett middagstal som går till storms mot översitteriet.
Magdalena Andersson om sin klänning: Ett stycke konst
På söndag delas de prestigefulla Nobelpriserna ut.Finansminister Magdalena Andersson kommer vara på plats.Iklädd en blå klänning skapad och designad av Camilla Thulin i spets. – Jag tror att Nobelpriset spelar en viktigare roll i år är tidigare år, säger ministern i Expressen TV.