Expressen

TV4 larmades om Timell – fick stanna

TV4-ledningen kände till anklagelserna om sexism, homofobi och rasism mot Martin Timell – men lät honom ändå fortsätta som programledare i familjekanalen. Expressen kan nu avslöja att TV4-producenten Frida Olsson slog larm, men fick en tillsägelse av sina chefer – innehållsdirektör Åsa Sjöberg och programchef Anna Rastner – som bad henne att inte prata med Timell. Vid ett annat möte ska Anna Rastner ha lovat den drabbade kvinnan att agera, något som enligt offret inte skedde. – De gjorde ingenting åt det, säger kvinnan.

Anklagelser riktas mot känd TV4-profil

TV4 skakas av att en av deras mest välkända profiler pekats ut som sexistisk, rasistisk och homofobisk av flera tidigare medarbetare. Dessutom uppger en kvinna att TV4-profilen har tafsat på henne, rapporterar Expressen. Ledningen hade ett extrainsatt möte efter anklagelserna, berättar programchefen Anna Rastner för DN.
Läs mer om Anna Rastner och Expressen.
55 miljoner av Ernstbergers tillgångar frusna
Kronofogden har lyckats spårt en stor summa pengar i jakten på Allra-grundaren Alexander Ernstbergers tillgångar, skriver Expressen. Drygt 55 miljoner kronor har nu spärrats på två konton i Ålandsbanken.
Läs mer om Expressen och Ålandsbanken.
Anklagelserna mot TV4- stjärnan Martin Timell
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg har flugit hem från tv-mässan i Cannes till Stockholm, där TV4 hanterar en krissituation, erfar Expressen.Hollywoodskandalen med Harvey Weinstein och hashtaggen Metoo, där kvinnor berättar om trakasserier och övergrepp, har spridit sig till Sverige.Nu skakas TV4 av anklagelser – Expressen kan berätta att det rör sig om Martin Timell och kanalens miljonmaskin Äntligen hemma.Programledaren pekas ut för att ha använt tillmälen som Bög och Hora mot både kvinnliga och manliga medarbetare – och en kvinna säger att han tafsat

Anklagelserna mot TV4- stjärnan Martin Timell

TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg har flugit hem från tv-mässan i Cannes till Stockholm, där TV4 hanterar en krissituation, erfar Expressen. Hollywoodskandalen med Harvey Weinstein och hashtaggen Metoo, där kvinnor berättar om trakasserier och övergrepp, har spridit sig till Sverige. Nu skakas TV4 av anklagelser – Expressen kan berätta att det rör sig om Martin Timell och kanalens miljonmaskin Äntligen hemma. Programledaren pekas ut för att ha använt tillmälen som Bög och Hora mot både kvinnliga och manliga medarbetare – och en kvinna säger att han tafs
Allra Pension är i praktiken avvecklad
Allra Pension, som stjärnadvokaten Thomas Bodström marknadsförde med sin röst i en video, har kollapsat.Det bekräftar Allras styrelseordförande Gunnar Axn.– Den verksamhet som tidigare bedrevs inom ramen för Allra Pension är i praktiken avvecklad, skriver han sms till Expressen.
4 av 5 svenska kvinnor har utsatts för sexuella trakasserier
Nära 80 procent av kvinnor i Sverige har utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp. Det visar en opinionsundersökning som Demoskop gjort för Expressen.Det vanligaste övergreppet är tafsande.– Den vanligaste förövaren är en främling och det vanligaste sammanhanget där man drabbas är på krogen, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop.
Färjan-Håkan försvann utomlands – i sju år
Färjan-Håkan, eller varför inte Baren-Håkan.Kärt barn har många namn – ett tag var Håkan Hallin, 48, ett känt ansikte i svensk tv, inte minst efter att han försökte äta världens starkaste korv i Expressen TV.För några år sedan valde dock tv-stjärnan att lämna Sverige.Nu berättar han om hur det går med kärleken och om sitt nya liv i Thailand.– Jag var trött på kalla Sverige, säger han.
Larm om brand vid Centralen i Stockholm
Det brinner på Centralen i Stockholm, enligt uppgifter till Expressen.Flera vittnen på platsen uppger att alla utryms.Ett vittne uppger att hon sett att det brinner.
Uppgifter: Tv-avgiften skrotas – så ska det finansieras
Public service-kommittn lämnar klockan 14.00 över sitt förslag på hur framtidens public service ska finansieras.Enligt uppgifter vill kommittn skrota den nuvarande tv-avgiften – och byta ut den mot en public service-skatt.Expressen sänder direkt när kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) håller presskonferens om förslaget.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke.
Miljardärerna som nobbar H&M-Stefans 70-årsfest
Stefan Persson firar sin 70-årsdag med en fest för omkring 1 000 personer.Firandet inleds på Karolinska institutet och avslutas med en pampig middag på Berns.Kungafamiljen och Sveriges finanselit har fått en inbjudan – men Expressen erfar att såväl Ingvar Kamprad som familjen Rausing nobbar festen.
Svenska ilskan: Är en katastrof
Fabio Fogninis utbrott mot svenska domaren Louise Engzell blev en världssnackis.Nu reagerar svenska dubbelstjärnan Robert Lindstedt över US Opens beslut att dra italienaren ur turneringen – två dagar efter händelsen.– Det sköttes otroligt dåligt. Alla spelare är överens om att det var katastrof, säger han i Expressen TV.
Svea hovrätts president om poliskrisen
Anonyma vittnen är inte lösningen för att komma åt gängvåldet. Nazistupploppet i Göteborg kan nå Högsta domstolen och ändra tolkningen av hets mot folkgrupp. Polisreformen har påverkat utredningskapaciteten på ett väldigt tydlig sätt – och krisen syns ända upp i domstol.– Uppenbarligen har det varit jobbigt och besvärligt – och lett till konsekvenser bland annat för oss, säger Svea hovrätts avgående president Fredrik Wersäll, 66, i en stor intervju med Expressen.
Expressen TV och Di TV satsar på Stockholm Open
SportExpressen och Di TV storsatsar under årets Intrum Stockholm Open.I dag drar tävlingarna i gång och vid den nybyggda scenen i Kungliga tennishallen kan man ta del av intervjuer, paneldiskussioner och flera evenemang.– Vi ser fram emot en publikfest och många intressanta intervjuer, säger Intrum Stockholm Opens turneringschef Simon Aspelin.
Strömstedts glädjerop efter stora trissvinsten
Kiruna-bon Stig Landström, 74, skrapade fram 15 000 kronor i månaden, i 20 år i TV4 Nyhetsmorgon.Totalt blir det 3,6 miljoner kronor, något som får Jenny Strömstedt att utbrista Nämen.– Det känns suveränt, säger Stig Landström till Expressen.
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson
Nye M-ledaren har verkat i politiken sen ungdomen – från Muf till socialborgarråd i Stockholm, socialförsäkringsminister och finansministerkandidat.Ändå har han lyckats hålla på privatlivet. Expressen har listat 5 saker du inte visste om Ulf Kristersson.
Läs mer om Muf, Stockholm och Ulf Kristersson.
Generaldirektörens 194 resor med privatchaufför
Arbetsförmedlingen dras med ett omfattande ekonomiskt underskott.Samtidigt, kan Expressen avslöja, har högsta chefen Mikael Sjöberg tillgång till privatchaufför och körs till och från jobbet med myndighetens direktionsbil.Körjournalerna visar att han sedan januari 2017 gjort 194 resor med direktionsbilen - upp till fem resor per dag.Enligt ett myndighetsbeslut ska han retroaktivt förmånsbeskattas för resorna.
Läs mer om Expressen och Mikael Sjöberg.
Feministiskt misslyckande att avstå från bra sex
Varför är den unga prosan så osexig?I veckans Kultur-Expressen analyserar Therese Bohman och Jens Liljestrand den posterotiska litteraturen, en debatt som Malte Persson startade på Expressens kultursida.
Tv-profilen Bo Holmström död
SVT-profilen och stjärnreportern Bo Holmström är död. Det bekräftar dottern för Expressen. Han blev 78 år gammal.
Läs mer om Bo Holmström och Expressen.
Journalisten Bo Holmström är död
SVT-journalisten Bo Holmström är död, enligt Expressen. Holmström skulle ha fyllt 79 år nästa vecka.
Läs mer om Expressen.
Astro: Så blir vecka 42 – tecken för tecken
HOROSKOP. Fest och shopping, karriärklättring eller varma kramar? Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Hallström hotad – av sexmisstänkte mogulen
Hollywood skakas av övergreppsanklagelserna mot filmmogulen Harvey Weinstein.Flera svenskar i filmbranschen berättar nu att ryktena cirkulerat länge utan att branschen agerat.Regissören Lasse Hallström har vid ett flertal tillfällen arbetat med Weinstein –men när Hallström ville arbeta för en konkurrent till Weinstein ska han ha blivit hotad av filmmogulen.Han var otroligt charmig och rolig privat om man inte stod i vägen för honom eller.. attraherade honom, skriver Lasse Hallström i ett mejl till Expressen.
Allradirektören begärs häktad
En av Allragrundaren Alexanders Ernstbergers närmaste medarbetare, en tidigare direktör i Allra, begärs under fredagsförmiddagen häktad i Stockholms tingsrätt.Han sitter anhållen som misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.Expressen är på plats i rätten där det även kommer hållas häktningsförhandling mot Ernstberger senare under dagen.
Läs mer om Allra och Ernstberger.
Johanna Möllers mardröm i cellen
Jag lever i en mardröm.Johanna Möllers 17 sidor långa brev till Expressen är en inblick i hennes liv efter morddomen – och tankarna inne i cellen.Arbogakvinnan beskriver en mörk tillvaro där ångesten driver cellgrannar att kasta sig mot dörr och väggar.Bit för bit upplever hon sig tappa värdet som människa.Hon skriver: Jag känner mig som en det.
Läs mer om Expressen.
Klart: Posten blir långsammare
Förra veckan erfor Expressen att regeringen kommer presentera ett förslag som för att breven kommer ta två dygn för att nå mottagaren i en annan del av landet i stället för ett.Nu bekräftar regeringen nyheten.Postförordningen ändras även med ett beslut om att brev ska levereras inom två dagar (tvådagarsbefordran) i stället för inom en dag (övernattbefordran), står det i ett pressmeddelande.
Läs mer om Expressen.