Expressen

Magdalena Andersson sågar EU:s förslag om krisåtgärder

BRYSSEL. Finansminister Magdalena Andersson ger EU-kommissionen rätt om situationen på den svenska bostadsmarknaden.– Det är problematiskt, säger hon i en intervju för Expressen i Bryssel, där hon i dag deltagit i ett möte med EU:s finansministrar.Samtidigt sågar hon EU-kommissionens föreslagna krisåtgärder.

Kyle, 31, saknar armar och ben – besegrade ändå Kilimanjaro

Kyle Maynard, 31, föddes utan händer och fötter.Trots det har han bestigit några av världens högsta bergstoppar.– Att ta sig till ett ställe dit min rullstol aldrig skulle kunna ta mig, det är vad jag älskar, säger han i avsnittet Quad climber av Great Big Story, Expressen TV:s nya samarbetspartner.
Läs mer om Great Big Story, Kilimanjaro och Quad.
Nu vill Braekhus möta Laurn: Har ledsnat
Om drygt tre veckor går Cecilia Braekhus upp i ringen för att mötas Erica Farias. Nu kan SPORT-Expressen avslöja att Braekhus har en ny drömmotståndare om hon vinner den matchen – Mikaela Laurn. Anledningen: Norskan har tröttnat på svenskans hån. – Hon kallar mig tjockis, och massa annan skit. Jag har ledsenat på det, säger Cecilia Braekhus.
Läs mer om Laurn och Mikaela Laurn.
Brand vid skola – hundratals elever evakuerade
En skola i Varberg fick utrymmas efter en rökutveckling i ett pannrum. 550 elever ska ha evakuerats, uppger Expressen. – Det rör sig om en rökutveckling i ett pannrum som ligger intill skolan, säger Hans Lippen, polisens presstalesman vid Region Väst
Läs mer om Expressen, Region Väst och Varberg.

Tunnelbanetåg utrymt på T-centralen

Ett tunnelbanetåg på T-centralen i Stockholm har utrymts sedan man hittat ett misstänkt föremål, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen, Stockholm och T-centralen.
Tyvärr var jag för naiv och blåögd
MONACO. Inkompetenta rådgivare låg bakom Pernilla Wibergs flytt till Monaco.Efter en skattesmäll på drygt åtta miljoner kronor kände sig den alpina stjärnan tvungen att lämna landet.15 år har gått sedan pengarna betalades in, men förlusten svider än.– Tyvärr var jag för naiv och blåögd. Jag gick på allt. Men jag har lärt mig otroligt mycket av de misstag jag gjorde.I dag sköter Pernilla Wiberg sin ekonomi från ett garderobskontor.För SPORT-Expressen berättar SVT-profilen om framtidsplanerna - och tävlingscomebacken som närmar sig.
Läs mer om Monaco.Efter och Pernilla Wiberg.
Förare slungades ut ur bil vid olycka – avled
En våldsam singelolycka utanför Kalmar ledde till att föraren slungades ut ur bilen och avled, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Kalmar.
Personbilar i krock – två personer avvek
Två personbilar har krockat på Kristianstadsvägen.Två personer ska ha avvikit från platsen, enligt uppgifter till Expressen.
Polisen jagar man med vapen – ska ha skjutit
Polisen jagar en beväpnad man i Stockholm.Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha skjutit omkring sig i Rinkeby – och sedan flytt i en Mercedes.Ingen person ska vara skadad.
Film för finsmakare – mest sevärt just nu
Jonas Holmberg tipsar om det bästa på bio och streamingtjänster just nu i ett samarbete mellan Expressen Kultur och Göteborgs filmfestival.
Läs mer om Expressen Kultur.
Expressen kan ta storslam på Guldskölden
Finalisterna till årets Guldskölden är klara.Och Expressen har hela fyra nominerade till den avslutande omröstningen: Noa Bachner, Markus Wulcan, Daniel Kristoffersson och Thomas Wilbacher.–Det är såklart oerhört smickrande, säger Wilbacher.
Han blir ny chef för Migrationsverket
Regeringen har utsett den vikarierande generaldirektören Mikael Ribbenvik, 49, till ny chef för Migrationsverket. Han presenteras under fredagen på en presskonferens med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, erfar Expressen.
Bröderna berättar om vad som ska hända nu
Bröderna pekades ut för att ha mördat Kevin i Arvika 1998. I dag berättar de om granskningen, den nya utredningen och vad som händer nu. Presskonferensen hålls i Stockholm och börjar ca 10.25. Expressen rapporterar på plats.
Läs mer om Arvika, Kevin och Stockholm.
Tidigare allsvensk spelare pekas ut i matchfixningförsöket
En före detta allsvensk spelare pekas ut i matchfixningsförsöket som stoppade stormatchen mellan IFK Göteborg och AIK. Det uppger Expressen, Aftonbladet och Fotbollskanalen.
Anna Holmlund får egen lägenhet i Sundsvall
Anna Holmlund kommer att flyttas till en egen lägenhet i Sundsvall i somras. Efter framsteg i rehabiliteringen kommer hon då att bo själv med hjälp av personliga assistenter.För SPORT-Expressen berättar hennes pappa Lars Holmlund om framtiden:– Anna är allvarligt hjärnskadad. Men det är naturligtvis glädjande att hon kan kommunicera med oss, säger han.
Läs mer om Sundsvall.
Carin Jämtin, S, har utsetts till ny Sida-chef
Regeringen har utsett den förra S-partisekreteraren Carin Jämtin, 52, till ny chef för det statliga biståndsorganet Sida. Expressen kunde redan förra året avslöja att hon var högaktuell för jobbet – men då förnekade hon. – Vilken onödig politisering av Sida, hävdar M-toppen Sofia Arkelsten.
Premiär: Se Benjamin Ingrossos gråtvideo
I morgon släpper Benjamin Ingrosso sin nya video Do you think about me. Men på expressen.se går den att se redan nu.Benjamin, 19, berättar för Expressen om sin nya gråtvideo, låtskrivandet i LA, varför han är singel, syskongnabbet och första sommarturnn.- Det är första gången på egna ben. Det känns skithäftigt.
Läs mer om Benjamin Ingrosso och Expressen.
Sofias glädjebesked – får flytta in i drömhuset
Nu får Carl Philip och Sofia äntligen flytta in till Villa Solbacken.Tvåvåningshuset har totalrenoverats och bjuder nu på fyra sovrum och ett badrum specialbyggt för små prinsar och prinsessor.Expressen kan också avslöja att prinsessan Madeleines bästa vän, Louise Lussan Gottlieb, inrett huset.
Sofias glädjebesked – flyttar in i sitt drömhus
Nu får Carl Philip och Sofia äntligen flytta in till Villa Solbacken. Tvåvåningshuset har totalrenoverats och bjuder nu på fyra sovrum och ett badrum specialbyggt för små prinsar och prinsessor. Expressen kan också avslöja att prinsessan Madeleines bästa vän, Louise Lussan Gottlieb, inrett huset.
Låtsades vara 19-årig kvinna – hotades med våldtäkt efter två dar
Expressen utgav sig för att vara Hannah, 19 på dejtingappen Tinder – för att undersöka mäns beteende på nätet. Efter bara två dagar våldtäktshotades Hannah av en 28-årig man i Stockholm. –Det är så här jag gör för att vara rolig, säger mannen.
Läs mer om Hannah, Stockholm och Tinder.
Dan Josefsson om kritiken: Befängt
SVT-journalisten Dan Josefsson har blivit kritiserad för dokumentärserien om det uppmärksammade Kevinfallet. Nu bemöter Josefsson de anklagelser han fått av förundersökningsledare Rolf Sandberg i en intervju i Expressen TV. – Rolf Sandberg har ljugit i 18 år, säger Josefsson i SVT:s Aktuellt.
Niklas Wahllöf: Jonas Gardell manar till sans, och det gör han rätt i
Din meningsmotståndare kanske har en poäng? Det är dags att titta sig i spegeln. Jonas Gardell skrev om saken i Expressen. Ingen ska behöva tåla för mycket.
Läs mer om Expressen.
Niklas Wahllöf: Hyfsa tonen i debatten och se upp för den svenska lurpassarkulturen
Din meningsmotståndare kanske har en poäng? Det är dags att titta sig i spegeln. Jonas Gardell skrev om saken i Expressen. Ingen ska behöva tåla för mycket.
Läs mer om Expressen.
Norska Vivvi, 18, har festat 32 dagar i sträck
LILLESTRÖM, NORGE. Tv-serien Skam har gett svenskarna en inblick i det vilda norska studentlivet och lärt oss ord som russedress och russebuss. Men få känner till hur mycket russefirandet betyder och miljonerna som läggs i jakten på den mest spektakulära bussen. Expressen följde med under en händelserik natt längs med vägarna utanför Oslo.
Läs mer om Oslo.
Livstidsdömd terrorist begär nu resning i HD
Göteborgaren Hassan Al-Mandlawi, 33, medverkade vid två avrättningar i Syrien och dömdes till livstids fängelse för terroristbrott.Säpo misslyckades med att få fram offrens identitet – men senare, nästan fyra år efter dåden, kunde Expressen berätta att en av dem var översten Ahmad Ashour.Nu begär Hassan Al-Mandlawi resning i Högsta domstolen.Det förefaller nu som att motivet till gärningarna har varit ett politiskt motstånd och inte, som tidigare gjorts gällande, utförts av religiösa skäl, skriver advokaten Lars Salkola i resningsansökan.