Expressen

Peczynski: Därför anställer jag ingen – under 40 år

Dominika Peczynski väljer hellre att anställa äldre personer än unga. Profilen tycker inte det fungerar att anställa unga människor, skriver hon i en krönika i Aftonbladet. Tycker att det är helt okontroversiellt att försöka bidra till att minska rådande ungdomsfixering skriver Dominika Peczynski i ett mejl till Expressen.

Hade vi vetat hade vi hållit honom i handen

UPPLANDS VÄSBY. Anders Lettström, 69, var en av Carl Adam Noppe Lewenhaupts bästa vänner.I en stor intervju med Expressen berättar han om sitt sista foto av Noppe, om lunchgänget som sågs dagar innan Noppes död och om drottning Silvias motstånd till kungens umgänge.– Det innebär att vi inte träffas officiellt, säger Anders Lettström.
Läs mer om Expressen och Noppe.
Kent Ekeroths värsta skandaler
Hetlevrad? Ja, fast jag kan kontrollera mig själv faktiskt.Det menar Kent Ekeroth, SD, i ett internt försvarstal till partiledning.Expressen har kartlagt riksdagsledamotens värsta skandaler - och granskat hur han hamnat på kant med partiledningen i flera frågor.På onsdagen hålls rättegången mot honom efter krogbråket på Stureplan.- Jag kommer inte att kommentera det där fallet före rättegången, säger Ekeroth.
Läs mer om Ekeroth, Kent Ekeroth och Stureplan.
40 miljoner kan nu se Expressen TV
Snart kan nära 40 miljoner resenärer se nyheter från Expressen TV och Di TV på landets största flygplatser.–Det här blir en fantastisk service för resenärerna när de väntar på sina avgångar, då de enkelt kommer att kunna följa vad som händer i Sverige och världen, sägerKjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Kritiken mot Vikingarnas agerande – på scenen

Förra året lanserades Nya Vikingarna – utan Christer Sjögren.Flera personer som har sett återföreningen har hört av sig till Expressen och säger att ersättaren Kenneth Wahlgren mimar under bandets spelningar.Efter att sångaren erkänt att det förekommit förinspelad sång under konserterna bekräftas nu uppgifterna även av bandets sparkade gitarrist Chris Andersen.– Det var nog inledningsvis som det blev vissa låtar där jag hade hjälp, säger Kenneth Wahlberg själv.
Kent Ekeroth om misshandelsåtalet
På onsdag avgörs Kent Ekeroths politiska framtid – i Stockholms tingsrätt.I en stor intervju med Expressen svarar SD-toppen på frågor om krogbråken, järnrörsskandalen, dödshoten, drömlandet Ungern, relationen till den tidigare riksdagsledamoten Erik Almqvist – och mediernas roll:– Jag drömde om att bli mediemogul.
Svenskar flydde skogsbrand i Kroatien
En kraftig skogsbrand har brutit ut i Podgora i Kroatien. Ett hotell med bland annat svenska turister har tvingats evakuera sina gäster, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen, Kroatien och Podgora.
Ska man vara lycklig måste man jobba för det
Charlotte Perrelli har byggt sin drömtillvaro genom passion och hårt arbete. Samma målmedvetenhet har hon i relationen med maken Anders Jensen. – Ska man vara lycklig måste man jobba för det. Lyckan kommer inte av sig själv. I en stor intervju med Expressen Söndag berättar hon om kärleken, vardagspusslet och beslutet att inte skaffa fler barn.
Läs mer om Expressen Söndag.
Märkliga bilden – efter att Ren Idrott lagts ner
Ren Idrott hade en vision: Ett Sverige fritt från doping. Med hjälp av svenska idrottsstjärnor skulle stiftelsen ta kampen mot de ottillåtna preparaten. Resultatet blev något helt annat. SPORT-Expressen har granskat antidopingorganisationen och hittat en rad uppseendeväckande detaljer. Efter kritik från länsstyrelsen och återbetalningskrav från statliga Arvsfonden valde insamlingsstiftelsen att lägga ned sin verksamhet i fjol. Samtidigt har Ren Idrott publicerat en nidbild av Therese Johaug - fyra månader efter att stiftelsen upplöstes.
Raggarträff på äldreboende blev succ
Sommarfesten på Grönbodas äldreboende i Storå blev en stor succ i hela byn när de äldre fick åka raggarbilar på lördagen, som SVT var först att skriva om.Elin Söderström, som jobbar på äldreboendet, tog själv initiativet till festen.– Det var så fint att de ville ställa upp helt gratis och göra detta till en fin dag för de äldre, säger Elin Söderström till Expressen.
Våldsam villabrand i Dals Eds kommun
Det brinner i en villa i Dals Eds kommun. Villan är övertänd och räddningstjänsten befarar att en person finns kvar inne i huset, rapporterar Expressen/GT.
Hon förvandlar slöjan till högsta mode
Iman Aldebe designar slöjor som passar både i polisens dagliga arbete och på exklusiva modevisningar.– Min mission är att synliggöra den muslimska kvinnan, säger hon i Mode utan gränser, det nya avsnittet av Great Big Story som ni kan se i Expressen TV.
Owe Thörnqvist sjuk – tvingas ställa in i TV4
Med en dags varsel ställer Owe Thörnqvist, 88, in sitt framträdande i Sommarkrysset efter inrådan från läkare.Sångaren har drabbats av akut yrsel och kan inte stå på scen.Det innebär ett alltför stort risktagande, skriver han i ett mejl till Expressen.
Det är inte många i Premier League springer i från mig
Han är en av svensk fotbolls största talanger. SPORT-Expressen satte sig ned med Joel Asoro, 17, för att prata om den rekordunga debuten i Premier League, vänskapen med Carolas son, framtiden i Sunderland och anfallarens exceptionella snabbhet. –Jag är jättesnabb. Ingen i Sunderland är i närheten. Jag tror inte många i Premier League springer i från mig, säger Asoro.
Astro: Så blir vecka 25 - tecken för tecken
HOROSKOP. Fest, ett romantiskt äventyr eller en välbehövlig paus?Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
VNL om orden från Mourinho
MANCHESTER. Han är Manchester Uniteds fjärde dyraste försvarare genom tiderna.Nu tar Victor Nilsson Lindelöf det definitiva klivet in i fotbollsvärldens absoluta strålkastarljus.Och han är redo.–Alla säger att det har gått fort. Men jag tycker att jag har presterat så pass bra, så det har varit ett bra tempo för mig, säger han till Expressen.
Anhöriga upprörda: Vet inte vad som hänt dem
Oroliga människor samlas för att få veta om vad som hänt de boende i den brinnande byggnaden i London. Anhöriga säger att myndigheterna inte ger dem någon information.– Min syster, svåger och deras tre barn bor i tornet. Vi vet inte vad som hänt dem, säger Ahmed Chellat i Expressen TV.
Expressens krönikör Johan Hakelius sommarvärd i P1
Årets sommarvärdar har presenterats av Sveriges Radio.Bland värdarna finns Johan Hakelius, chefredaktör för Fokus och krönikör i Expressen.– Mitt program handlar inte ett dyft om mig, säger han till Sveriges Radio.
Läs mer om Expressen.
Kräver 55 miljoner mer till Slottets säkerhet
Säkerheten på Stockholms slott, där kung Carl Gustaf har sin arbetsplats, brister.I dokument som Expressen har tagit del av framgår att hovet nu vill att regeringen avsätter nästan 55 miljoner kronor för att höja säkerheten på Slottet.–Vi får titta på vad det finns för möjligheter, säger Lena Westin, ämnesråd på finansdepartementet.
Kinberg Batra i fiendeland – här fick M bara 16 röster
Moderatledaren Anna Kinberg Batra kommer i kväll till fiendeland – politikerveckan i Järva. Av 959 röstberättigade i valdistrikt Spånga 23, Rinkebysvängen, röstade bara 20 personer på ett av allianspartierna i det senaste riksdagsvalet. Rinkeby är ett exempel på en stadsdel där kriminella dominerar och försöker ta makten, skrev partiledaren i en debattartikel i Expressen så sent som i februari i år.
David Batra skämtar – om sin fru Anna Kinberg Batra
David Batra gräver där han står för att hitta uppslag till sina humorsketcher.Det innebär att han inte är rädd för att skämta om sitt liv tillsammans med moderata partiledaren Anna Kinberg Batra.– Jag tycker inte att det är känsligt att skämta om henne eller om Moderaterna eller om något parti, har David Batra sagt till Expressen.
Artistens oro på Så mycket bättre: Skitnervös
Inför Uno Svenningssons dag i Så mycket bättre släpps Expressen exklusivt in på inspelningsområdet av TV4-programmet.Men Anders Moneybrother Wendin är så nervös inför dagen att han knappt har kunnat sova.– Jag kanske är skitnervös inför Unos dag. Jag känner inte igen mitt beteende, säger artisten.
Läs mer om Expressen.
Plura: Jag har rätt stor erfarenhet av förhållanden
Plura Jonsson, 65, har levt sitt liv i musikens tecken. Tidvis har kärleken tagit stryk, men de senaste 17 åren har han stått vid sin hustrus sida. Nu tar han plats i Expressen Söndags manspanel. - Jag har ju rätt stor erfarenhet av förhållanden, av livet.
Flera skadade i bussolycka i Lidköping
Flera personer har skadats i en trafikolycka mellan en buss och en bil på E20 utanför Lidköping, skriver Expressen. Ambulanser och brandbilar har skickats till platsen.
Läs mer om E20, Expressen och Lidköping.
Har alltid gillat att bestämma
PARIS/STOCKHOLM. Makten har alltid varit central för Magdalena Andersson. Men hur högt siktar hon? Och varför säger hon inte nej till att sitta i en regering ledd av Anna Kinberg Batra? – Jag tycker inte att vi ska ägna oss åt att utesluta olika saker. Expressen flög till Paris med finansministern för att prata framtid, krävande ministrar och varför hon aldrig skulle bråka med Stefan Löfven.