Expressen

Catarina Lundbäck: Det gick fel från början

Tillsammans med ex-pojkvännen Mohammad Rajabi mördade Johanna Möller sin pappa Göran, utsatte sin mamma för mordförsök och anstiftade mordet på maken Aki Paasila.I dag slog Västmanlands tingsrätt fast att Möller döms till livstids fängelse och Rajabi till 14 års fängelse och utvisning.Expressens nya kriminalkolumnist Catarina Lundbäck svarar på frågor om domarna i Arbogarättegången.– Det är ett fruktansvärt brott, men jag vill lägga en stor del av ansvaret på henne, säger hon i Expressen TV.

Löfven backar om skattehöjningar – men behåller flygskatten

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet enades i helgen om att dra tillbaka två av tre föreslagna skattehöjningar, enligt uppgifter till Expressen.Stefan Löfven räknar med att alliansen nu drar tillbaka hotet om misstroendeförklaring – men införandet av en flygskatt finns kvar i regeringens höstbudget.
Familjens känslosamma ord om mördade Aki, 42
Han hittades död för två år sedan och Johanna Möller är skyldig till i vart fall anstiftan till mord på honom, enligt tingsrätten.Nu lämnar Aki Paasilas familj ett första uttalande om fallet, något som även TV4 publicerat.– Han var en älskad fyrbarnspappa, en son, en bror och en vän. Han, liksom vi i familjen, behöver ytterligare ett steg mot rättvisa, skriver familjen till Expressen.På måndagen faller domen.
Nazi-ledaren Schoeps mål: Ta tillbaka USA till de vita
DETROIT/CHARLOTTESVILLE. Vit makt-rörelsen växer och president Trump anklagas för att hålla anhängarna om ryggen.Men vilka är de egentligen som samlades i Charlottesville förra helgen för att ta tillbaka USA?Expressen har träffat en av dem – nynazistledaren Jeff Schoep.– Våra nya medlemmar är medelklassen och säger att jag trodde aldrig att jag skulle gå med i en så radikal grupp, säger han.

Hade jag varit ensam hade jag varit borta

Magnus Svensson är bara 54 år ung, fortfarande vältränad efter hockeykarriären med alla fina år i Leksand, spel i NHL, drygt 150 landskamper och OS-guld med Tre Kronor. – Jag mådde bara bra. Men sen small det till... Tidigt en morgon hemma i huset i Leksand drabbades han en stroke. – Hade jag varit ensam hemma, eller om ambulansen inte varit så nära – då hade jag varit borta i dag. Jag hade tur. Samtidigt vet läkarna inte alls varför jag drabbades och det är lite otäckt att tänka på, säger Magnus i en intervju med SPORT-Expressen.
Läs mer om Leksand, NHL, OS-guld och Tre Kronor.
Läktare har rasat på Visingsö
En läktare på Visingsö tornerspel har rasat. Det är oklart om någon är skadad, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Visingsö.
Erik och Lotta om att jobba tillsammans
Lotta Lundgren och Erik Haag berättar nu om hur det är att arbeta tillsammans.Programledarna har arbetat tillsammans under flera år nu och verkar inte tröttna.– jag tycker det är väldigt kul att jobba med dig och du tycker att det är väldigt kul att jobba med mig, säger Lotta Lundgren till Erik Haag i Expressen TV.
Person skjuten i ansiktet i Tensta
En person har skjutits i Tensta i norra Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen är personen skjuten i ansiktet. – Skadeläget är oklart, men personen förs till sjukhus, säger polisen.
Läs mer om Expressen, Stockholm och Tensta.
Här grips en man i misstänkt terrorists bostad
Här griper tungt beväpnad polis en man i Ripoll. Orten, belägen norr om Barcelona i den spanska regionen Katalonien, har blivit ett centrum i den utredning som pågår efter torsdagens terrorattack. Här tros den misstänkta terrorföraren Moussa Oukabir, 17, ha bott. Expressen är på plats i Ripoll, där en insatsstyrka på fredagskvällen förde ut en man från en bostad där en av de eftersökta männen uppges bo.
Niclas Silfverschiölds och prinsessan Dsires tillbakadragna liv tillsammans
Friherre Niclas Silfverschiöld, make till kungens syster, prinsessan Dsire avled i april i år, 82 år gammal.Men makarna fick 53 år tillsammans som gifta och tre barn.– De valde att leva ett väldigt undanskymt liv, säger Karin Lennmor, kunglig krönikör på Expressen.
Läs mer om Dsire, Expressen och Karin Lennmor.
Experten: Varför törs inte alliansen ta över?
På torsdagen sammanträder konstitutionsutskottet för att inleda granskningen av it-skandalen på Transportstyrelsen.KU granskar såväl den förra regeringens roll som den nuvarande regeringens.Den S-märkta statsvetaren Stig-Björn Ljunggren påpekar i Expressen TV att regeringen trots krisen ser stark ut – och menar att gryningsräden mot tre socialdemokratiska statsråd var något av ett svaghetstecken från Alliansen.– Hade man klämt åt statsministern hade man varit tvungen att bilda regering. Då hade problemet blivit vem som ska stödja den, säger han.
Musikhärvan – från lyxfest till husrannsakan och åtal
Petra Marklund och Magnus Carlson stod för underhållningen när myndighetstopparna åt gratis trerättersmiddagar och bjöds på alkohol.Musikföreningarna Skap och FST stod för lyxfesterna som kostade miljoner.Nu står ordförandena i föreningarna åtalade tillsammans med fem myndighetschefer.Expressen granskar den misstänkta mutskandalen – som avgörs i höst i Stockholms tingsrätt.
Läs mer om FST.
Musikhärvan – från lyxfest till husrannsakan och åtal
Petra Marklund och Magnus Carlson stod för underhållningen när myndighetstopparna åt gratis trerättersmiddagar och bjöds på alkohol. Musikföreningarna Skap och FST stod för lyxfesterna som kostade miljoner. Nu står ordförandena i föreningarna åtalade tillsammans med fem myndighetschefer. Expressen granskar den misstänkta mutskandalen – som avgörs i höst i Stockholms tingsrätt.
Läs mer om FST.
Två bröder mördade i den blodiga konflikten
Under tisdagen sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Östberga i Stockholm.Mordet liknas med en avrättning efter att offret blivit beordrad att gå ner på knä, enligt uppgifter till Expressen.Den döde mannen har kopplingar till det så kallade Östberganätverket som under flera år har utkämpat en dödlig konflikt med ett gäng i Bredäng och för några år sedan blev även mannens bror mördad.Polisen försöker nu förhindra att någon utkräver hämnd.
Carolina Klüft visar gravidmagen i SVT
Här visar den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft upp sin gravidmage i Allsång på Skansen-publiken.Hon och sambon Patrik Klüft ska snart få ett barn till.–Vi ska få tillökning i höst, berättade Carolina för Expressen tidigare i somras.
Stallchefen om Rissveds-bråket: En skam
Reklambråket runt OS-guldmedaljören Jenny Rissveds och hennes landslagskollegor i mountainbike eskalerar, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Rissveds-bråket.
Prinsessan Sofias vinst från okända företaget
Prinsessan Sofias egna aktiebolag har lämnat in sin första årsredovisning – och visar på över 150 000 kronor i vinst.Expressen kan nu avslöja att det är investeringar i hälso- och modeföretag som ligger bakom Sofias kassaklirr.– Prinsessan är delägare i ett bolag, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Svenskar på våldsamma vitmaktmötet i USA
Tongivande svenska högerextremister var på det stora vitmaktmötet i Charlottesville i helgen.Mötet - där en högerextremist dödade en ung kvinna och skadade 19 personer när han körde in i en grupp motdemonstranter - beskrivs som ett av de större högerextrema evenemangen i USA.Vi inom alternativhögern har som policy att inte ge intervjuer till medier och journalister som sprider falska nyheter, skriver Daniel Friberg, en av svenskarna på plats, i ett sms till Expressen.
Man hittad död inne på häktet i Sala
En man har hittats död inne på häktet Salberga i Sala, skriver Expressen. Han var intagen på häktet och hittades död under söndagen.
Läs mer om Expressen, Sala och Salberga.
Man hittad död – inne på häkte
En man har hittats död inne på häktet Salberga i Sala.Uppgifterna bekräftats för Expressen av anstalts- och häkteschefen Heini Lindell:– Vi har en person som har varit intagen som avled här i går, säger hon.
Astro: Så blir vecka 33 – tecken för tecken
HOROSKOP. Nyfunnet mod, heta känslor eller oväntat krångel? Vad har veckan i beredskap åt dig?Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Skilsmässa för Ulf Lundell
Artisten och författaren Ulf Lundell skiljer sig från sin fru, fotografen Sofia Lundell, skriver Expressen.
Alex Vi är jäkligt peppade
Alex Schulman och Sigge Eklund kör sin sin mycket populära podcast live från från Way out west – Expressen TV direktsänder med start 12.30.Och det är två mycket taggade podgiganter som går upp på scenen:– Det är första gången jag och Sigge livepoddar på en festival, vi är jäkligt peppade, säger Alex Schulman.
Två föll från läktare under fotbollsmatch i Göteborg
Två personer skadades i slutet av den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK när föll från läktaren, skriver Expressen.
Läs mer om AIK, Expressen och Göteborg.
Yxman hotade väktare vid Gekås i Ullared
En man med yxa hotade på torsdagseftermiddagen en väktare vid stormarknaden Gekås i halländska Ullared. Mannen, som ska ha suttit intill kundtjänstdisken och hållit i en yxa, blev arg när väktarna konfronterade honom, rapporterar Expressen.
Läs mer om Expressen och Ullared.