Expressen

Per Gessle om livet med kärleken Åsa

Per Gessle reste till Nashville och kom hem med två popalbum färgade av sentimental amerikansk country och svensk visromantik. På fredag ger han ut album nummer 1, En vacker natt, och snart kommer det mera. – Det finns ingen anledning att sätta stopp bara för att man råkar bli äldre. De här låtarna har tagit 58 år att mogna fram, säger Gessle till Expressen.
Läs mer om Expressen, Gessle, Nashville och Åsa.

Så lever nazistledarnas familjer i dag

Hilde Schramm är dotter till Adolf Hitlers favoritarkitekt, Albert Speer. Niklas Frank är son till führens advokat, Slaktaren från Krakow. Rainer Höss är barnbarn till kommendanten i förintelselägret Auschwitz. Exklusivt för Expressen berättar de om sina liv i slagskuggan av Adolf Hitler.
Rakhmat Akilov om ordern från IS
Terrordådet på Drottninggatan utfördes efter en veckas planering. I förhör har Rakhmat Akilov berättat att han då fick en order från IS att agera, enligt uppgifter till Expressen. Under timmarna mellan dådet fram till gripandet ska han återigen ha haft telefonkontakt med sina bröder från terrorsekten.
Sångaren hoppar av Dead by April
Sångaren Christoffer Stoffe Andersson hoppar av Dead by April.I nuläget kan vi bara säga att Stoffe hoppar av bandet på grund av personliga skäl. Och att det finns en tilltänkt ersättare. Vem han är går vi inte ut med än. Men han kommer att medverka på gigen i maj, skriver bandet i ett mejl till Expressen.
Läs mer om April, April.I, Dead, Expressen och Stoffe.

Här är Melania Trumps okända liv i Slovenien

SEVNICA. I sin hemstad Sevnica har Melania Trump blivit både vin, choklad och korv. Expressen gjorde en tidsresa i Melanija Knavs slovenska barndom.
Läs mer om Melania Trump, Sevnica och Slovenien.
Uppgifter: Akilov byggde bomb med tändargas
Den misstänkte för terrorattacken på Drottninggatan, Rakhmat Akilov, 39, uppges ha planerat och förberett dådet. Han ska ha inhandlat flera flaskor med tändargas från olika tobaksbutiker någon vecka före attacken, enligt uppgifter till Expressen som sägs komma från förhör med Akilov.
Akilov byggde bomb av tändargas och skruvar
Rakhmat Akilov ska ha förberett terrordådet från ett tältläger i Vårby gård söder om Stockholm. I förhör har Akilov berättat hur han inhandlat tändargas från olika butiker och tejpat fast skruvar runt en hemmagjord spränganordning, enligt uppgift till Expressen. Planen var att skada vuxna - för att sedan själv dö i explosionen och på så vis bli en jihadistisk martyr.
Läs mer om Akilov, Expressen, Stockholm och Vårby.
Var ganska brutalt ärlig i många lägen
Johan Davidsson vann fyra SM-guld med sitt kära HV 71 som spelare. Som ledare erkänner han att det svider i HV-hjärtat att Brynäs leder SM-finalen med 2-1 i matcher. – Men det är först till fyra segrar som gäller. Vi vet vad vi behöver göra bättre, säger han. I en intervju med SPORT-Expressen avslöjar också HV:s assisterande sportchef vad som fick honom att spåra ur som spelare och vad han egentligen tyckte om att möta Brynäs nuvarande coach Thomas Bulan Berglund som spelare. Davidsson avslöjar också sina tankar om klappor och föräldrar som hetsar sina barn.
Läs mer om HV-hjärtat, SM-finalen och SM-guld.
Efter en sändning blev jag mordhotad
VALLENTUNA. Det är töntigt att spela innebandy. Påståendet har slängts efter Niklas Jihde under stora delar av hans karriär. Samtidigt har Viasats tittare retat sig på programledarens släktband, och kommentarer. – Efter en Stanley Cup-sändning blev jag mordhotad. I mejlet stod det att jag borde dö, säger Niklas Jihde. För SPORT-Expressen berättar innebandyprofilen om yrkets baksidor och relationen till brodern Peter Jihde.
Ferry, 47, är dömd till hängning i Malaysia
SIMPANG RENGGAM. Han kommer klädd i vit skjorta med röda ärmar. De dödsdömdas uniform. Svensken Ferry Linnbark, 47, är dömd till döden i Malaysia för narkotikabrott. – Antingen hämtar de mig en dag för galgen, eller så dör jag härinne av hjärtattack, säger han. Expressen träffade honom i fängelset i Simpang Renggam.
Läs mer om Malaysia och Simpang Renggam.
Rakhmat Akilov klagar på belysningen i sin cell
För två veckor sen misstänks Rakhmat Akilov ha mejat ner fotgängare på Drottninggatan i Stockholm – fyra personer dödades i terrordådet. Sen dess har Akilov suttit inspärrad på Kronobergshäktet där han bevakas genom en glasruta dygnet runt. Nu klagar den terrormisstänkte på ljuset i cellen, enligt uppgifter till Expressen.
Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn
Bechir Rabani, 33, står bakom kampanjen för att söka upp journalister, som granskar högerextremism, i deras hem. Expressen kan nu berätta att Rabani - som också spridit judehat och stöttat nazister - till vardags jobbar på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Båstads kommun. – Vi tittar arbetsrättsligt på frågan, säger Henrik Andersson, bildningschef med ansvar för integration på Båstads kommun.
Läs mer om Henrik Andersson och Rabani.
Louise lämnades i Stalins Sovjet för 90 år sedan – nu har hon hittat sin svenska familj
SAMARA/STOCKHOLM. Louise Molander, 93, har levt genom hela det senaste århundradets dramatik i Ryssland – och ständigt drömt om att hitta sin svenska pappa och familj. Nu blir drömmen verklighet. Expressen har letat upp hennes nära anhöriga i Sverige. – Jag blir så rörd och glad, nu när jag inte har så lång tid kvar att leva får jag veta att jag har familj i Sverige, säger hon – och hennes svenska släktingar är lika glada.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
GW säker: Säpo fick tips om Akilov – före dådet
Säpo hade underrättelseuppgifter om terrormisstänkte Rakhmat Akilov, men de lades åt sidan. Uzbekiska myndigheter hävdar att de skickat vidare information om IS-koppling och till och med efterlyst Akilov internationellt. Leif GW Persson säger sig ha fått liknande information - och tror på den: – Mina sagesmän hävdar bestämt att ryska säkerhetstjänsten kontaktade den svenska år 2015 och då ville ha Akilov utlämnad till Ryssland för misstänkt samröre med islamistiska terrorister, säger polisprofessorn. Expressen har kartlagt säkerhetstjänsternas påstådda spår efter
Åtalas för grov stöld från Kungliga Myntkabinettet
En man, som tidigare varit chef för ett museum, kommer nästa vecka att åtalas misstänkt för att ha stulit mynt från Kungliga Myntkabinettet i Stockholm, skriver Expressen. Runt 1.200 mynt värda 25 miljoner kronor har försvunnit från samlingarna.
Mynt för 25 miljoner stals – museichef åtalas
Mynt värda 25 miljoner kronor har stulits från samlingar på Kungliga Myntkabinettet, rapporterar Expressen.
Miljonkupp mot myntmuseum
Vid en inventering på Kungliga Myntkabinettet i Stockholm uppdagades ett av de största kulturarvsbrotten i svensk historia. Cirka 1 200 mynt – värda 25 miljoner kronor – har stulits från samlingarna, enligt uppgifter till Expressen. En 65-årig man, som beskrivs som en av landets ledande experter på sitt område, åtalas nästa vecka. – Men åtalet omfattar bara ett fåtal mynt, säger kammaråklagare Jens Nilsson.
Kritiken mot Bokmässan växer
Fler bokförlag sällar sig nu till kritikerna av Bokmässans relation till Nya Tider. I Expressen uttalar sig både Bonnierförlagen och Norstedts mot beslutet att välkomna den högerextrema tidningen till höstens mässa.
Kinberg Batras skämt om maken
Här skämtar Moderatledaren Anna Kinberg Batra om maken David Batra, i kvällens Bara Politik – med Niklas Svensson i Expressen tv. På frågan om hon tror att maken röstar på Moderaterna blir svaret: – Han brukar säga att det beror lite på hur det går med tvätthögarna hemma. Och de är väldigt stora.
Klart att vi måste kompromissa
Anna Kinberg Batra öppnar nu för första gången för en annan lösning än en alliansgemensam budget i höst. – Det är klart att vi måste kompromissa om fyra partier ska komma överens, säger hon i kvällens Bara Politik – med Niklas Svensson i Expressen tv.
Läs mer om Bara Politik och Expressen.
Florin skulle avtjäna straff i hemlandet
Han misstänks för inblandning i fyra övergrepp mot kvinnor i Stockholmsområdet. Nu kan Expressen berätta att Camatar-Memet Florin, under sin tid i Sverige, varit efterlyst av sitt hemland för att avtjäna ett längre fängelsestraff. Åklagaren Madeleine Pettersson har begärt att han lämnar ett DNA-prov till den svenska utredningen. – Det är det vi vill ha från Rumänien, säger hon.
Anna Kinberg Batra sågar finansministern
Anna Kinberg Batra lovar fler reformer för att få in människor i arbete. Samtidigt sågas finansminister Magdalena Andersson. – Det är farligt att vara så nöjd, säger Moderatledaren i morgondagens Bara Politik – med Niklas Svensson i Expressen tv.
Nu måste kandidaterna satsa allt de har
I dag startar det franska presidentvalets supermåndag. Fyra toppkandidater ligger nästan jämsides och har alla lika stor chans att bli finalister. När 47 miljoner fransmän har sagt sitt på söndag finns bara två kvar. – Alla scenarier, även de som tycktes omöjliga för några veckor sedan, är nu möjliga. En hel värld håller andan. Följ supermåndagen i Expressen TV – hela dagen!
Läs mer om Expressen TV.
SAS-plan tvingades nödlanda i Kanada
Ett SAS-plan med 196 passagerare ombord på väg från Chicago till Köpenhamn tvingades säkerhetslanda i nordöstra Kanada efter problem i kabinen, rapporterar Expressen.
Läs mer om Chicago, Expressen, Kanada och Köpenhamn.
Leif GW Persson: Numera går troheten på reflex
Leif GW Persson kan det mesta om män som luras. - Jag kan det där utantill, mig kan man inte lura en sekund. Men om kvinnan är beredd att ge sin högra hand för att tro på vad han säger, då är hon körd. I nio år har han suttit i Expressen Söndags manspanel och gett råd. Men nu är det slut. Leif GW Persson har passerat 72 och vill dra ner på takten.