Expressen

SD-mejl avslöjar dubbelspelet

Sajten Nyheter Idag är en av Sverigedemokraternas viktigare mediekanaler för att nå ut till väljarna. Utåt sett har den gammal hederlig journalistik som slogan - men Expressen kan nu avslöja hur sajten i interna mejl till SD beskriver sig som positiva till partiet och säger att de inte ska skada dem. - Jag hamnade i en väldigt märklig situation efter att jag själv varit medlem i partiet och känner de här människorna, säger Chang Frick på Nyheter Idag.

Det här innebär Trump för svenska sparare

Först sa experterna att Donald Trumps valseger skulle leda till börskrasch.Trump blev USA:s president – och börserna rusade till nya rekordnivåer.Den senaste visan från marknaden är att Trump inte får igenom sin politik tillräckligt snabbt.Vad innebär det för svenska aktiesparare? Expressen frågade analytiker.
Läs mer om Trump.
Historiskt bakslag för Anna Kinberg Batra
Ännu ett historiskt bakslag för Moderatledaren Anna Kinberg Batra: En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister. Nästan var femte M-väljare föredrar C-ledaren framför sin egen partiledare, visar en ny mätning från Demoskop som Expressen nu kan presentera.
Carl-Philip och Sofia väntar barn
Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia väntar barn, uppger Expressen.
Läs mer om Expressen och Sofia.

Höjd säkerhet vid riksdagen efter Londondåd

Polisen har förstärkt bevakningen kring Sveriges riksdag med anledning av gårdagens attentat i London, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen, London och Londondåd.
SD tog hjälp av nyfascisten Daniel Friberg
Sverigedemokraternas partiledning har kallat honom extremist och neofascist. Men Expressen kan nu avslöja hur partiet vid flera tillfällen - i hemlighet - tagit hjälp av Daniel Friberg, förgrundsgestalt inom svensk högerextremism. Efteråt har partiet försökt sopa undan spåren av kontakten. – Jag förstod att detta kom från högsta ort, säger Friberg om SD:s förfrågan om hjälp.
Läs mer om Daniel Friberg och Friberg.
Polska skicrosstjärnan ska väckas efter kraschen
Polska skicrosstjärnan Karolina Reimen-Zerebecka kraschade på träning inför VM och hamnade i koma. Nu har väckningen av henne påbörjats. – Hon andas på egen hand och utan respirator, säger landslagsläkaren till polska Eurosport enligt Expressen.
Mätning: Moderaterna är nu mindre än SD
Moderaterna fortsätter rasa. Nu är de mindre än Sverigedemokraterna, enligt DN/Ipsos. Tidigare i mars gick SD om M i Expressen/Demoskops mätning.
Läs mer om Sverigedemokraterna.
Jag glömde allting inom fem minuter
De senaste åren har en rad skidåkare drabbats av allvarliga olyckor som har skakat om sporten. Anna Holmlund ligger fortsatt i koma och inför förra helgens Freestyle-VM i Sierra Nevada kraschade den polska skicrossåkaren Karolina Riemen under ett träningsåk. Hon vårdas nu på sjukhus för huvudskador. – Det är hemska nyheter varje gång, men eftersom samma sak har hänt mig så är jag hoppfull, säger Pekka Hyysalo. För sju år sedan vaknade den tidigare freestyleåkaren upp ur koma utan att kunna tala eller gå. Nu väljer han att dela sin berättelse med SPORT-Expressen.
SD-ledamöter tipsade hatsajter
Flera sverigedemokratiska riksdagsledamöter har i hemlighet försett hatsajten Avpixlat och dess föregångare Politiskt inkorrekt med material, skriver Expressen. Tipsen har bland annat bestått av kartläggningar av politiska motståndare, uthängningar av kritiker och spekulationer om misstänkta brottslingar.
Läs mer om Avpixlat, Expressen och Politiskt.
SD-toppar ger hemliga tips till hatsajterna
Kända sverigedemokratiska riksdagsmän har matat hatsajter med material i hemlighet. Expressen kan avslöja hur SD-riksdagsledamöterna skickat kartläggningar av politiska motståndare, uthängningar av kritiker och spekulationer om misstänkta brottslingar till hatsajterna. Är ju högst sannolikt att detta är ett invandrargäng, skriver SD-ledamoten Josef Fransson i ett av sina tipsmejl till Avpixlat.
Anyurus skildring av islam spräcker fördomar
Expressen Kulturs kritiker Per Wirtn, Anna Hellgren och Ida Ölmedal diskuterar Johannes Anyurus nya bok.
Gångstjärnan föll och bröt fotleden
Landslagsgångaren Anatole Ibez planer inför sommarens VM förändrades under en bråkdel av en sekund när han föll på en isfläck under träningen och fick en fraktur i fotleden. – Det knakade till och jag kunde knappt resa mig, säger Ibez till Expressen.
Läs mer om Expressen och Ibez.
Skildringen av muslimsk bön spräcker fördomar
Expressen Kulturs kritiker Per Wirtn, Anna Hellgren och Ida Ölmedal diskuterar Johannes Anyurus nya bok.
Körde in hjullastare i lyxbutik
En handfull tjuvar körde in en hjullastare i en Chanel-butik på Östermalm i Stockholm på tisdagsmorgonen, skriver Expressen. Men inbrottsförsöket verkar inte ha lyckats så bra.
Stora problem med Försäkringskassans sajt
Funktionen Mina sidor på Försäkringskassans sajt ligger nere. Detta sedan flera användare kunnat komma åt andra användares personuppgifter med hjälp av tjänsten, rapporterar Expressen. Vissa ska även ha fått andras barn registrerade som sina egna.
Läs mer om Expressen.
PPM-säljare i telefon? Släng på luren direkt
Kampen om dina pensionspengar hårdnar och fler aktörer vill hjälpa dig till en rikare ålderdom. Det bästa rådet du kan få är både kort och glasklart: – Svara inte när de ringer och om du svarar så släng på luren, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, i Expressen TV.
Läs mer om Avanza och Expressen TV.
29-åring begärs häktad för Kistamord
En 29-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Kista, uppger Expressen.
Läs mer om Expressen, Kista och Kistamord.
Kikki valdes bort från Så mycket bättre 2010
Kikki Danielsson är en av artisterna som är med i årets Så mycket bättre på TV4. Stjärnan var påtänkt redan för första säsongen, och hade tackat ja, innan hon valdes bort av produktionen. – Klart att jag blir ledsen. Men jag är mest förbannad, sa Kikki Danielsson till Expressen då.
Läs mer om Expressen, Kikki Danielsson och TV4.
Berry-fanet Johan: Han var en stor artist
Rockikonen Chuck Berry har avlidit, 90 år gammal. – Det känns konstigt att mannen bakom all den här fantastiska musiken är borta, sade Johan Hasselberg, som driver fanzinet Chuck Berry News, i Expressen TV:s livesändning.
Läs mer om Johan Hasselberg.
Terrormisstänkt gripen i Sverige
En internationellt efterlyst man har gripits i Sverige, uppger Expressen. – Det handlar om terror. Ärendet är av sådan art att vi inte vill gå ut med ytterligare upplysningar, säger Andrew Tomkinson, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala till tidningen.
Internationellt efterlyst man gripen i Sverige
Mannen är internationellt efterlyst. Nu har han gripits i Uppsalaområdet enligt uppgifter till Expressen. – En person är gripen och efterlyst av Interpol, säger Johan Lindn vid polisen i region Mitt.
Liberalerna hoppas på sin förnyade politik
Liberalerna föreslår att kommunerna ska få statsbidrag för att anställa 2000 trygghetsvakter. Det framgår av partiledaren Jan Björklunds tal på partiets riksmöte. Följ talet live på Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV.
Ola-Conny: Ibland är det bättre att hålla tyst
Ola-Conny Wallgren lever ensam i ett stort hus på landet. Där får han besök av spöken - som sätter på radion och tv:n när han har långtråkigt. Men han drömmer om att hitta den stora kärleken. I alla sina relationer är han mån om att visa respekt. – Det har jag fått lön för, säger han till Expressen Söndag.
Läs mer om Expressen Söndag.
Mystiska detaljen – efter romansryktet
Samir Badran dansar med Sigrid Bernson i Let's dance - och romansryktena florerar runt paret. Nu berättar artisten om deras relation, i Expressen TV. – Hon är fett rolig, vi har sjukt kul och vi skrattar tillsammans. Så bra är det, säger Samir Badran. Samtidigt har Sigrid Bernson bytt namn på Instagram till Sigrid Badran – något som får fansen att spekulera.