Expressen se


Expressen säger upp fotografer

Tidningen Expressen informerade på tisdagen sina anställda om ett stort sparpaket. Enligt resume.se ska personalstyrkan minskas med 62,5 tjänster från att det ursprungligen talats om att 70 tjänster skulle tas bort.

Många tjänster bort på Expressen

Tidningen Expressen presenterar ett stort sparpaket. Över 60 tjänster ska bort, bland annat alla bildredaktörer och fotografer, enligt Resume.se.

Läs mer om Expressen och Resume.se.
Expressen säger upp fotografer

Tidningen Expressen informerade på tisdagen sina anställda om ett stort sparpaket. Enligt resume.se...

Expressen säger upp fotografer

Tidningen Expressen informerade på tisdagen sina anställda om ett stort sparpaket. Enligt resume.se ska personalstyrkan minskas med 62,5 tjänster från att det ursprungligen talats om att 70 tjänster skulle tas bort. Enligt resume.se försvinner samtliga anställda fotografer liksom bildredaktörer. Sportredaktionen förlorar sju tjänster och magasinsverksamheten nästan lika många (sex).

Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Mystiske mannen: Jag brukar fiska där ute

Bilden på den mystiske mannen i skärgården ska ha utlöst febril aktivitet hos den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must, och Säkerhetspolisen. Men nu visar det sig att mannen på bilden av allt att döma inte är någon hemlig agent - utan pensionären Ove från Stockholmsområdet, som TV4 i kväll rapporterat. –Bra att det reds ut, säger Ove till Expressen.se sent på måndagskvällen.

Min man väger 130 kilo och är fixerad vid mat

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer. Inget problem är för litet. Mejla till: manspanelen@expressen.se. Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder. Manspanelen består av: Robert Aschberg, 62, Marcus Birro, 41, Pigge Werkelin, 52, Leif GW Persson, 69.

Man gripen misstänkt för mord i Norrköping

En ostraffad 48-årig man misstänks för mordet på en kvinna i 45-årsåldern i ett idylliskt bostadsområde i Norrköping i helgen. Han greps av polisen klockan 21.23 i går kväll. – Om han greps på brottsplatsen eller om han gått någonstans vet jag inte, säger förundersökningsledaren Mats Näkne till Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se och Norrköping.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Ställ dina frågor till försvarsbloggaren

Försvarsbloggaren Wisemen Carl Bergqvist chattar med Expressen.se:s läsare klockan 17 i dag. Ställ dina frågor redan nu!

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Regeringen i möte om skärgårdsinsatsen

Regeringen har haft möte på Rosenbad med anledning av insatsen i skärgården. Vi har blivit informerade om den operation som har pågått, säger Åsa Romson till Expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Personen som slog larm till försvaret

Det var efter tips från en person som Försvarsmakten drog i gång den enorma underrättelseoperationen. Även Magnus Ringby, som berättade för Expressen.se om sina iakttagelser av en ubåt, blev uppringd av Försvarsmakten. – De ringde upp mig i går kväll och ställde frågor om föremålet, säger han.

Läs mer om Expressen.se och Försvarsmakten.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Försvarsministern: Har fullt förtroende

Försvarsminister Peter Hultqvist, S, har informerats om den pågående ubåtsjakten i Stockholms skärgård. –Jag har fullt förtroende för att Försvarsmakten gjort en riktig bedömning när det gäller den här insatsen, säger han till Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se och Försvarsmakten.
Löfven slår tillbaka mot skattekritiken

MILANO. Stefan Löfven tänker inte böja sig för skattekritiken från flera tunga remissinstanser – bland andra myndigheter. - Jag är övertygad om att om man pratar mer om vad skatterna ska användas till får man en annan diskussion, säger han till Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se.
Arkelstens tack efter hyllningarna: Viktigt

Moderattoppen Sofia Arkelsten hyllas för sitt mod i sociala medier. Nu tackar hon via Expressen.se för alla hälsningar efter intervjun i Expressen där hon avslöjar att hon har den obotliga sjukdomen ms. - Jag är verkligen helt överväldigad. Jag är väldigt tacksam för vännerna jag har.

Läs mer om Expressen och Expressen.se.
Sofia Arkelsten har ms

Sofia Arkelsten, M-riksdagskvinna och tidigare partisekreterare, har drabbats av sjukdomen ms, skriver expressen.se. För tidningen berättar hon att prognosen är god trots att sjukdomen är kronisk. Hon deltar i en ny behandling som ännu är på teststadiet. Bara det motoriska påverkas av sjukdomen, säger hon, och hon kommer därför att arbeta kvar i riksdagen.

Läs mer om M-riksdagskvinna.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Filippa Reinfeldt lämnar politiken

Strax efter klockan 18 på torsdagskvällen stod det klart: Filippa Reinfeldt lämnar politiken efter att ha förlorat omröstningen om posten som finanslandstingsråd i Stockholm. Hon förlorade omröstningen med två röster, kan Expressen.se avslöja. Enligt källor meddelade hon att hon lämnar alla sina uppdrag - och politiken.

Läs mer om Expressen.se och Stockholm.
Inget möte mellan Löfven och Putin

Statsminister Stefan Löfven har anlänt till Milano för möte med 50 andra stats- och regeringschefer. Bland andra kommer Rysslands president Vladimir Putin. Men det blir inget möte mellan Sverige och Ryssland. - Vi har inget bilateralt möte med Ryssland, säger Löfven till Expressen.se.

Han hade en sådan pytteliten penis...

Suzanne Lindström är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi. Skicka dina frågor till sex@expressen.se

IS tvingas ut från Kobane

BEIRUT. IS-terroristerna tvingas ut från Kobane. Flera ockuperade områden i östra staden och stora områden väster om Kobane är tillbaka i den kurdiska gerillans kontroll. – Situationen är utmärkt, säger en kurdisk gerillasoldat till Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se och Kobane.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Oro på SVT efter Säpos utredning

SVT-facket välkomnar Säpos utredning om avlyssning mot SVT:s utsända i Ryssland. Och klubbordföranden Petteri Karttunen är orolig – både för den fria journalistiken och för SVT:s medarbetares säkerhet. – Jag ser det som en säkerhetsrisk för journalistiken, för källskyddet och också för medarbetarnas säkerhet, säger Petteri Karttunen till Expressen.se.

LO-basen sågar plan att stänga Bromma

Ett nytt rosornas krig kan bli följden av de rödgrönas besked om att stänga Bromma flygplats.LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson, ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott, totalsågar nu uppgörelsen med Miljöpartiet.- Det är ingen tillväxtfrämjande politik att stänga Bromma flygplats, säger han till Expressen.se.

Lämnar tidning - för jobb hos Wallström

Dagens Arenas politiske chefredaktör Eric Sundström lämnar tidningen för att jobba för Sveriges utrikesminister Margot Wallström på UD, avslöjar han själv i sin blogg på Dagens Arena. – Jag gör min första arbetsdag på fredag och det ska bli väldigt roligt och det är väldigt hedrande. I synnerhet eftersom jag tror väldigt mycket på Margot Wallström och den utrikespolitiken hon signalerat att hon vill föra, säger Eric Sundström till Expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Avlyssning mot SVT i Moskva - Säpo utreder

Expressen.se kan i dag avslöja att säkerhetspolisen utreder olaglig avlyssning och mot Sveriges Televisions redaktionslokaler i Rysslands huvudstad Moskva. Enligt Expressens källor har datorerna kapats och misstankar finns om att SVT:s telefoner buggats. Avlyssningen betraktas som särskilt allvarlig eftersom SVT:s Moskvakorrespondent är gift med förstesekreteraren på svenska ambassaden.

Läs mer om Moskva, SVT och Säpo.
Råndrabbad bank rånades – igen

Handelsbanken på Östermalmstorg är en av de banker som utsattes för rånförsök under tisdagen – men det är inte första gången banken drabbas. Sommaren 2010 ägde ett gisslandrama rum på banken när personalen hölls kvar i nästan tre timmar. – Det har pågått ett rånförsök i dag och vi lägger all kraft vi kan på att ta hand om personalen nu, säger Handelsbankens presschef Johan Wallqvist till Expressen.se.

Regeringen satsar miljoner på elevhälsan

Den nya regeringen miljonsatsar på elevhälsan. Expressen.se kan berätta att man i budgeten kommer att presentera en elevhälsosatsning på 200 miljoner årligen, och 100 miljoner redan nästa år. – Ska vi ha bra skolresultat så kan debatten inte bara handla om prov och betyg. Det måste också handla om hur de som ska prestera bra mår, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP.

Läs mer om Gustav Fridolin.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Åker till Västafrika för att bekämpa ebola

Hans Rosling, professor i internationell hälsa, har fått ett FN-uppdrag och åker inom kort till Liberia för att kämpa mot spridningen av Ebola. Han menar att Ebola-utbrottet är så allvarligt att det kommer att påverka hela världens ekonomi och säkerhet om det får löpa vidare. – Jag säger så här: Var egoistisk, skydda er pension: Stoppa Ebola. Vi behöver verkligen göra allt vi kan nu, för den här epidemin håller på att vinna över oss, säger han till Expressen.se.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15