Expressen se


Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Israels ambassadör: Ett starkt missnöje

TEL AVIV. Israels ambassadör Isaac Bachman lämnar Stockholm – med tungt hjärta. Hans regering kallar hem honom i protest mot Sveriges erkännande av Palestina. – I det här fallet måste vi uttrycka vår åsikt skarpt och tydligt, men jag hoppas förbindelserna snart återgår till det normala, säger Bachman till Expressen.se.

Min man porrsurfar – svårt att lita på honom

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer. Mejla till: manspanelen@expressen.se Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Läs mer om Manspanelen.
IFK Göteborg hyllar Ingesson

IFK Göteborg, där Klas Ingesson spelade mellan 1986 och 1990, ska hylla honom i samband med säsongsfinalen på lördag mot Halmstad. — Jag ska inte föregripa något, men vi bedömer att Klas stod för mycket energi, driv och framåtanda. Vi vill förmedla det. Det lutar åt att det blir något mer energibringande, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly till expressen.se.

Ex-kollegans angrepp på riksbankschefen

Ränteduvan Lars E O Svensson går till kraftigt angrepp mot räntehöken Stefan Ingves. Ekonomiprofessorn som i åratal förespråkat nollränta anser att riksbankschefen Ingves räntesänkning är för liten och för sen. – Det är sorgligt, särskilt för alla som blivit arbetslösa i onödan, att det tagit så lång tid, säger han till Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se.

Värnplikten skapar spricka i regeringen

En majoritet av riksdagspartierna backar, enligt Ekot, upp försvarsminister Peter Hultqvists, S, planer på att se över möjligheterna att återinföra allmän värnplikt. Men regeringspartnern Miljöpartiet är inte lika positiv. – Jag tror att resonemang om värnplikt som är ett slags pliktsystem är ett förgånget system. Det är inget som vi önskar tillbaka, säger miljöminister och vice statsminister Åsa Romson till Expressen.se.

Expressen livepoddar - direkt från Dramaten

Se Expressens succpodd En varg söker sin pod live från Dramaten.

Läs mer om Dramaten.
Wallström om Feldt: Låt oss göra vårt jobb

Statsministern bör ombilda sin regering och får han inte majoritet bör det bli nyval. Det skrev tidigare S-finansministern Kjell-Olof Feldt på Expressen Debatt under tisdagen. Nu biter utrikesminister Margot Wallström ifrån: - Jag har inte ens läst hans artikel, säger hon till Expressen.se.

Regeringen avvisar Natoutredning

Regeringen står fast i Natofrågan. Detta trots att en rapport som presenterades i dag föreslår att konsekvenserna av ett medlemskap bör utredas. Utrikesminister Margot Wallström vill att Sverige ska se på frågan ur ett längre perspektiv. - Jag tror att många upplever att det inte varit så med de beslut som fattats tidigare om vårt närmande till Nato och andra säkerhetspolitiska avvägningar, säger hon till Expressen.se.

Han är yngre – gillar han mig tillräckligt?

Suzanne Lindström är leg. barnmorska och auktoriserad sexualrådgivare med steg ett i kognitiv beteendeterapi. Skicka dina frågor till sex@expressen.se

Sagerska redo för Löfven

Sagerska huset i centrala Stockholm är nu redo för att statsminister Stefan Löfven ska flytta in. Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt har flyttat ut ur statsministerbostaden, skriver expressen.se. Reinfeldt är skriven på en adress i Täby sedan ett år tillbaka, men om han bor där är oklart. — Det är en fråga av privat karaktär, säger Henrik Sjöström, pressekreterare hos Moderaterna till tidningen.

Facebook-kapare utnyttjade flickor

En 23-årig man från Stockholmsområdet misstänks för en stor rad sexualbrott mot minst 58 flickor. De yngsta offren ska bara ha varit tolv år när han sökte kontakt. — Det blir ett åtal nu på fredag, men det berör endast en första del. Vi kommer även att påbörja rättegången innan hela åtalet är klart, säger kammaråklagare Linda Lauronen till expressen.se.

Romsons topputvalde knarkdömd

En politisk topptjänsteman i regeringskansliet dömdes för narkotikasmuggling 2012. Mannen är handplockad av Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, rapporterar expressen.se

Läs mer om Åsa Romson.
Romsons topputvalde knarkdömd

En politisk topptjänsteman i regeringskansliet dömdes för narkotikasmuggling 2012. Mannen är handplockad av Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, rapporterar expressen.se

Läs mer om Åsa Romson.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Romsons toppman smugglade knark

En politisk topptjänsteman i regeringskansliet Rosenbad, som handplockats av Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, dömdes för narkotikasmuggling under 2012. Expressen.se kan i dag avslöja att han togs av tullen efter att ha beställt knarksvampar på internet. - Man gör dumma saker när man är alkoholpåverkad, säger han i polisförhör.

Läs mer om Rosenbad och Åsa Romson.
Terrormisstänkt kan få långt fängelsestraff

Svenske medborgaren Bherlin Gildo, 36, står i dag inför rätta i London anklagad för terrorbrott. Han är misstänkt för tre olika brott som var för sig kan ge upp till tio år i fängelse. – Gildo var en jävligt konstig person, har en av dem som deltog i strid med honom tidigare sagt till Expressen.se.

Bil i våldsam brand på motorväg

En personbil började på lördagskvällen att brinna på Nynäsvägen söder om Stockholm. Branden är nu släckt och ingen person skadades. – Bilen brann ganska duktigt, säger vittnet Jonny Holmr till Expressen.se.

Bil i våldsam brand på väg

En personbil började på lördagskvällen att brinna på Nynäsvägen söder om Stockholm. Branden är nu släckt och ingen person skadades. – Bilen brann ganska duktigt, säger vittnet Jonny Holmr till Expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Två hittades döda efter brand i huset

En man och en kvinna hittades döda vid en brand i ett bostadshus i Åsta mellan Kungsör och Köping på fredagen. Detta efter att skottlossning utbrutit på platsen, som polisen också besvarat. – Det har avlossats skott på platsen och vapen har varit inblandade, säger Viktoria Holmgren vid polisen i Västmanland till Expressen.se.

Min man vill aldrig hitta på något kul

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer. Inget problem är för litet. Mejla till: manspanelen@expressen.se Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Läs mer om Manspanelen.
Så blir sagobröllopet

13 juni nästa sommar ringer klockorna för prins Carl Philip och hans fästmö Sofia Hellqvist i slottskyrkan i Stockholm. Expressen.se har pratat med flera personer om allt från tänkbar brudklänning till trolig festlokal där alla gästerna får plats. – Det skulle ju så klart vara väldigt roligt att få göra hennes brudklänning, säger designern Valeri Aflalo.

Löfven om insatsen: 'Professionell och bra'

BRYSSEL. Stefan Löfven hävdar att Försvarsmakten har gjort en professionell och bra insats i Stockholms skärgård - och det var värt pengarna. I en intervju för Expressen.se på fredagseftermiddagen säger statsministern: – Det är klart att alla hade velat få reda på vad det är för någonting. Det är det inget snack om. Men jag kan inte vara besviken på insatsen.

Läs mer om Expressen.se och Försvarsmakten.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Sverige sade nej till ebolasmittad

I torsdags fick Sverige en förfrågan om att ta emot en misstänkt ebolasmittad person som arbetat för Unicef i Sierra Leone. Men betänketiden var väldigt kort och informationen mycket knapphändig och därför sade Socialstyrelsen nej, skriver expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Se nya spåret: Gåtfulla avtryck på havsbotten

DALARÖ. Här är Försvarsmaktens senaste spår i ubåtsjakten. Expressen kan i dag publicera nytagna dykarbilder – mystiska spår på havsbotten – som ingår i Försvarsmaktens utredning. – Jag har aldrig sett något liknande, säger den erfarna dykaren bakom bilderna.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Stefan Löfven: Så minns jag Göran

BRYSSEL. Statsminister Stefan Löfven fick beskedet om Göran Johanssons död när han anlände till toppmötet i Bryssel. För Expressen.se kommenterar han nu partikamratens och vännens bortgång. - Jag har en stor beundran för hans livsverk och för hans genuina person. Jag saknar honom.

Läs mer om Bryssel och Göran.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Känd ubåt har fångats på bild

Marcus Olofsson observerade på tisdagseftermiddagen en ubåt på svenskt vatten utanför Gotland, rapporterar Sveriges Radio Gotland. Det är oklart om ubåten är svensk eller utländsk. – Vi vet vad det är för något, Marie Tisäter, informatör vid Försvarsmakten, till Expressen.se
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04