Expressen se


Besiktning: Expert svarar på läsarfrågor

Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor om bilprovning och bilbesiktning så kan du mejla till bilprovning@expressen.se – vi ser till att Morgan får frågorna.

Läs mer om Morgan och Morgan Isacsson.

Följ allt från årets Kristallengala här

Tv-kändisarna gör sig redo för årets fest. Nu är det dags för Kristallen 2014. Följ allt på Expressen.se.

Superettanmatch utreds för spelfusk

Superettanmatchen mellan Jönköpings Södra och Syrianska i måndags misstänks ha varit uppgjord. Redan i första halvlek stängde spelbolaget Unibet spel på matchen då onormalt höga spel kommit in på att det skulle bli över 3,5 mål i matchen — som sedan slutade 4—0. Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten säger till expressen.se att misstankarna om att matchen skulle vara uppgjord fortfarande finns kvar.

Kändisarna vimlar för att få se nya Volvon

Här presenteras Volvos XC90. Och självklart är kändisarna på plats för att få en glimt av den nya modellen. Se alla bilderna från eventet här på Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se och Volvon.

Man svårt skadad i björnattack

En man skadades allvarligt när han angreps av en björn i Dalarna på torsdagen. Anfallet inträffade under en björnjakt mellan Ingels och Bingsjö, skriver tidningen Jaktjournalen på nätet. Mannen fördes till sjukhus i Mora. — Han är vid medvetande men allvarligt skadad, säger Lena Sterner vid pressjouren i landstinget i Dalarna till expressen.se. Björnen har fällts efter attacken.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Knarklarm i Sundsvall – Fem till sjukhus

Polisen i Sundsvall slår larm sedan fem, eventuellt sex personer, fått tas omhand och köras till sjukhus sedan de rökt den syntetiska drogen Spice på tisdagen. Vid en husrannsakan hittade man ett knarklabb - som är fullt lagligt. –Det här är rent livsfarligt och jag har försökt informera medierna så att anhöriga till personer som brukar det här får information om vad det här handlar om, säger jourhavande förundersökningsledare Petter Schröder till Expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Svenska IS-soldater dödade i strider i Irak

MELLANÖSTERN. Två svenskar som stridit för IS har dödats i Irak. Männen från Västsverige dödades under de två senaste veckorna. - De var älskade och omtyckta av många, säger en av deras IS-vapenbröder till Expressen.se.

Min sexdrift är borta – har jag blivit asexuell?

Suzanne Lindström, 55, barnmorska och sexualrådgivare Skicka dina frågor till sex@expressen.se

Läs mer om Skicka.
Statsministern: Vi vill inte ha privatspanare

HELSINGBORG-MALMÖ. Alliansens partiledare kommenterar nu för första gången helgens händelser i Limhamn. Någon oberoende utredningsinstans är inte aktuell, enligt partiledarna. - Vi vill inte ha privatspanare som gör det här, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Expressen.se.

Hedberg blir målvaktstränare

Den förre NHL-målvakten Johan Hedberg är kvar i Nordamerika efter hockeykarriären, som tog slut 2013. Förra säsongen jobbade han som scout åt New Jersey Devils. Nu blir han i stället tränare. — Jag blir målvaktstränare i farmarlaget Albany Devils kommande säsong, säger Hedberg till expressen.se. — Det ska bli kul och känns inspirerande att få komma närmare laget och spelarna.

Läs mer om Det, Hedberg, Jag och Nordamerika.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Brandbomb mot kulturhus i Rinkeby

Oroligheter har brutit ut i Stockholmsförorten Rinkeby med ett flertal bränder. Enligt uppgift från brandkåren har en brandbomb kastats in på kulturhuset i centrala Rinkeby. Brandkåren har ännu inte kunnat åka in i området. – Polisen måste säkra området först. Det har förekommit stenkastning och det är många ungdomar som springer i området, säger Jarmo Hokkanen Carlsten vid Storstockholms brandförsvar till Expressen.se.

Regeringen skeptisk mot Löfvens tågutspel

Stefan Löfvens utspel om att rusta upp Ostkustbanan möts med skespis från regeringen. - Det Stefan Löfven har gjort är att han har talat om att han vill göra något, osäkert vad. Det blir lite oseriöst mot väljarna, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, M, till Expressen.se.

Bråkade med lagkamrats släkting

Den åskådare som Mjällbybacken Jasmin Sudic hamnade i bråk med efter 1-2-förlusten i den allsvenska fotbollsmatchen mot Helsingborg i går kväll var en lagkamrats släkting, skriver expressen.se.

Bråkade med lagkamrats släkting

Efter 1—2-förlusten i den allsvenska fotbollsmatchen mot Helsingborg på fredagskvällen hamnade Mjällbys back Jasmin Sudic i bråk med en åskådare. Supporterpolis och ordningsvakter tvingades avstyra bråket. På lördagen skriver expressen.se att åskådaren är en Mjällbylagkamrats släkting. Sudic och lagkamraten ska ha talat ut om händelsen på lördagens träning. — Vi har rett ut det. Det är lugnt.

Läs mer om Helsingborg och Jasmin Sudic.
Mannen häktad för mord i Hässelby

Den man som misstänks ha mördat en kvinna i Hässelby i går häktades av Solna tingsrätt under eftermiddagen. Brottsrubriceringen är mord. – Han förnekar gärningen, säger åklagaren Lukas Eriksson direkt efter förhandlingen till Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se, Hässelby och Solna.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Kvinna hittad död – en gripen för mord

En kvinna har hittats död i en bostad i Hässelby, Stockholm. En person har gripits misstänkt för mordet, uppger polisen för Expressen.se.

Läs mer om Expressen.se, Hässelby och Stockholm.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Löfven: Beskedet om samarbete kan ändras

Centern och Folkpartiet säger nej till att samarbeta med Stefan Löfven - men S-ledaren tror att det beskedet kan ändras. - Jan Björklund och Annie Lööf säger att de inte vill ha något samarbete, men när vi verkligen är där, ska de sitta och sura i fyra år och inte göra någonting? säger S-ledaren till Expressen.se under sitt besök i Skövde. Han passar även på att ge en pik till Jonas Sjöstedt för att han hotar att gå i opposition.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Löfven: Beskedet om samarbete kan ändras

Centern och Folkpartiet säger nej till att samarbeta med Stefan Löfven - men S-ledaren tror att det beskedet kan ändras. - Jan Björklund och Annie Lööf säger att de inte vill ha något samarbete, men när vi verkligen är där, ska de sitta och sura i fyra år och inte göra någonting? säger S-ledaren till Expressen.se under sitt besök i Skövde. Han passar även på att ge en pik till Jonas Sjöstedt för att han hotar att gå i opposition.

Björklund borde skylla på Bildts flumskola

Jan Björklund skyller PISA-resultatet på Socialdemokraterna - men i själva verket var det regeringen Bildts läroplan som gällde. Det konstaterar författaren Johan Wennström, som i dag släppte boken Lärare utan frihet: När vänstern och högern kidnappade lärarprofessionen. - Det är en väldigt försåtlig retorik av Björklund. Hans läroplan började gälla 2011. Innan dess var det Carl Bildts läroplan som gällde, som lades fram på våren 1994, säger han till Expressen.se.

M:s miljonkampanj: Reinfeldt i radio

Nu storsatsar Moderaterna på en ny miljonkampanj. Expressen.se kan i dag berätta att partiet på onsdag släpper en stor satsning på radioreklam med Reinfeldt som frontfigur. Reklamen kostade cirka en miljon kronor och ska rulla i flera kanaler ända fram till valdagen. - Det är såklart extra roligt att så många får lyssna på Fredrik Reinfeldt till morgonkaffet, på jobbet eller under löpturen, säger Per Nilsson, kommunkations- och analyschef i Moderaterna.

9-åringarna som är de nya brottsbekämparna

Polisen ber ofta om hjälp från allmänheten. I framtiden kan de alltid vända sig till nioåriga tjejerna Ronja och Ella – de har nämligen startat en deckarspionklubb. - Vi vill finnas för polisen om de behöver hjälp med något brott som inte kan lösas, berättar Ebba Hellqvist för Expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Här är åttaårige Teos frågor till Åkesson

Åttaåriga Teo lyssnade på Jimmie Åkessons tal i Nyköping under torsdagen. Efteråt undrade han varför Sverigedemokraterna gör skillnad på människor – och skickade tre frågor via Expressen.se. – Jag har haft kontakt med Teos pappa och vi har pratat om det här. Det är ingenting vi kommer blanda in medierna i överhuvudtaget, svarar Jimmie Åkessons pressekreterare, Linus Bylund.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Det nya landet - skicka in din egen berättelse

Navigera i kartan ovan för att läsa de olika berättelserna. Sätt ditt avtryck på Sverigekartan. Skicka in din egna berättelse till Expressen.se! Följ instruktionerna i grafiken ovan och skicka in din berättelse.

Läs mer om Expressen.se och Sverigekartan.
Kalla avstår Tour de Ski

Charlotte Kalla lägger all fokus på VM på hemmaplan i Falun i vinter. Foto: Scanpix Då får Tour de Ski stryka på foten. - Den finns inte med i planen längre, säger Kalla till expressen.se.

Läs mer om Falun, Kalla, Ski och Tour.
Kalla avstår Tour de Ski

Charlotte Kalla lägger all fokus på skid-VM på hemmaplan i Falun i vinter. Då får Tour de Ski stryka på foten. `Den finns inte med i planen längre`, säger Kalla till expressen.se. Foto:

Läs mer om Falun, Kalla, Ski och Tour.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00