Expressen se

DIs och Expressens anställda fick se The Post på arbetstid

DI TV bjöd alla medarbetare på Dagens Industri och Expressen på filmen "The Post", som handlar om Washington Posts jakt på Pentagon Papers 1971. Drygt 300 personer nappade på erbjudandet att gå på bio på arbetstid.
Läs mer om Expressen och The Post.

Synen under havsytan får dykaren att vilja gråta

Turister flyr från nedskräpade stränder, avfall dödar korallreven och snart finns det mer plast än fiskar i havet.Dykaren Lauren Jubb, 23, från Australien är en av dem som har dokumenterat skräpet under ytan.–Det är en sådan besvikelse att se hur mänskligheten har och fortsätter att behandla den här planeten, säger hon till Expressen.
Läs mer om Australien och Expressen.
JUST NU -PÅ FD: "AIK:s tråkiga chockbesked"
AIK:s högt uppskattade lagkapten Nils-Eric Johansson, 38 år, tvingas avsluta sin karriär på grund av hjärtproblem. "Det kom verkligen som en chock" säger sportchefen Björn Wesström till expressen.se som kom med avslöjandet.
Årets kulturfest är här – nu med Robert Fux
Alla drömmer om Expressens kulturfest – åtminstone Ebba Witt-Brattström, Johan Rabaeus och Martina Montelius (se film ovan)!Ikväll slås portarna upp på nöjespalatset Nalen när Expressens kulturpristagare i fem kategorier ska koras – och firas.– Det är fantastiskt att få välkomna alla gäster på en av Sveriges största kulturfester, säger Karin Olsson, kulturchef.För den som vill följa festen hemifrån sänds den live på Expressen TV.

Här ledsnar William – efter att Victoria snurrar till det

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ställde tålmodigt upp för fotograferna när hertigparet William och Kate var på besök.Men när Victoria tappar fokus ledsnar prins William – och tvärvänder.Se ögonblicket i Expressen TV:s Kungafamiljen!
Läs mer om Daniel, Kate, Victoria och William.
Jureskogs gravidhemlighet – som tittarna inte fått se
Att tävla om att bli Sveriges mästerkock är inte den enda stora händelsen i Erika Jureskogs liv – hon är höggravid och väntar sitt andra barn när som helst.Den tuffa graviditeten inleddes med 15 veckors sängliggande, men nu är väntan snart över.– Den här lilla tösen tänkte komma i februari, berättar hon glatt för Expressen.
Läs mer om Expressen.
Bah Kuhnke öppnar för att regera med M
DAVOS. Kulturminister Alice Bah Kuhnke stänger inte dörren för en ministerpost i en borgerlig regering efter valet.– Det måste vara en regering som vill göra skillnad, men vi får se helt enkelt, säger hon i till Expressen – bara några dagar efter att hon öppet deklarerade att hon vill bli språkrör för Miljöpartiet efter Isabella Lövin.
Kakans utspel mot Bard – på röda mattan
Kakan Hermansson strålade på röda mattan under Elle-galan.Men förra Talang-jurymedlemmen valde att göra ett utspel mot Alexander Bard –samtidigt som hon berättar att hon fick frågan att vara med i år igen, men tackade nej.–Vem vill se Bard på tv? Nej, men gud, det säger sig självt, säger hon i Expressen TV.
Paret Mandelmanns framtid på TV4 hotad
Gustav och Marie Mandelmann är öppna för att spela in en tredje säsong av Mandelmanns gård.Men beslutet ligger inte i deras händer, och ännu har de inte fått något besked om framtiden.– Det beror helt på TV4. De vill se om det är några som är intresserade av att se det här programmet, säger Marie Mandelmann till Expressen.
Läs mer om Expressen, Marie Mandelmann och TV4.
Unika bilderna inifrån diktatorns stängda stad
Eritrea är en av världens mest slutna diktaturer.Någonstans här sitter den svensk-eritreanske journalisten David Isaak fången.Få får någonsin möjligheten att besöka den märkliga huvudstaden Asmara, utsett till världsarv av Unesco och med en av världens främsta samlingar av modernistisk arkitektur.För Expressen och Blankspot rapporterar frilansjournalisten Martin Schibbye inifrån Eritrea.Med hjälp av hans 360-kameror kan du nu själv se dig omkring i den stängda staden på Expressen.se.
Lotta och Eriks hemlighet – avslöjad
Erik Haag och Lotta Lundgren har det ärofyllda uppdraget att få lotsa tittarna genom julafton i Sveriges Television.Eftersom inslagen är förinspelade kommer julvärdarna kunna fira julen hemma med familjerna – nu berättar de hur det kommer att gå till.– Jag har tittat på Kalle Anka i hela mitt liv, så jag kommer nog inte kunna undvika att se mig själv, säger Erik Haag till Expressen.
Undersökning: Kvinnor tar större ansvar för julen än män
Det ska handlas, bakas, pyntas, lagas mat, slås in klappar, firas och umgås på julen - och de som tar störst ansvar över firandet är kvinnor. Det visar en ny undersökning som Expressen tagit fram med Demoskop. – Det handlar om vad vi lärt oss genom hela livet. Men nu när vi är vuxna som kan se nyktert på saken kan männen steppa upp och hjälpa till, säger psykologen Anna Bennich Karlstedt.
Vi tänker se till att den här regeringen tvingas avgå
HELSINGFORS.Han tog över efter Anna Kinberg Batra under stor dramatik men samvetet är rent.– Det var inte så här varken jag eller hon hade planerat, säger Moderaternas nye partiledare.Expressen flög till Helsingfors med statsministerkandidaten för att prata om skelett i garderoben, släktskapet till Carl Bildt och de tjugotalet #metoo-fallen i Moderaterna.Samtidigt berättar Ulf Kristersson om hans och hustrun Birgitta Eds beslut att adoptera.
Lindex tunnelbanekampanj får kritik för att vara stereotyp
Reklamforskaren Nina Åkestam riktar hård kritik mot Lindex julkampanj i tunnelbanan, som hon tycker representerar en förlegad och stereotyp syn. – Gör inte underklädesreklam i tunnelbanan utan ha dem på ett ställe där folk är inställda på att se sådana här bilder, säger Åkestam till Expressen.
Läs mer om Expressen, Lindex och Åkestam.
Tvillingarnas förändring – vill se ut som Brad Pitt
Expressen har tidigare skrivit om Sahar Tabar, som opererade sig för att se ut som Angelina Jolie.Nu kommer nästa stora förvandling – tvillingparet som vill efterlikna Brad Pitt.Det skriver Daily Mail på sin sajt.
Expressen TV i nytt samarbete
Från och med nu kan du se Expressen TV på Mitt i-tidningarnas sajter. Detta som ett led i Expressens tv-satsning på nya plattformar. – Jag har i många sammanhang påmint om värdet med lokal journalistik för att säkerställa publicistik som är nära konsumenten, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.
Läs mer om Expressen TV och Mitt.
Carl Bildt: Därför förlorar Löfven valet
WASHINGTON. Under oktober-november har Carl Bildt besökt tre världsdelar, ett femtontal länder. Så mycket reste han inte ens som utrikesminister.Expressen följde med honom på en av alla resor till Washington DC.– Man kan inte sitta och rulla tummarna om man ska hänga med.Samtidigt stänger han dörren för en ministercomeback – och räknar ut Stefan Löfven:– Jag har svårt att se att den här regeringen överlever.
Larmet från Arktis: Så snabbt smälter istäcket
Norra halvklotets största istäcke håller på att smälta bort.I ett unikt reportage besöker CNN:s Clarissa Ward Grönland för att titta närmare på klimatförändringarna som sträcker sig långt utanför öns kuster.– Det som händer i Arktis stannar inte i Arktis, säger klimatforskaren Jason Box, som besökt Grönland i 20 års tid, i programmet.Programmet går att se i Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV, Grönland och Jason Box.
Därför tvingades Kristi brud bort från Knutby
KNUTBY. Den 10 januari 2004 vaknade Sverige till nyheten om att en ung kvinna skjutits ihjäl i sin säng i Knutby. Ut kablades ett drama om sex, religion och ond bråd död.Nu, snart 14 år senare, är kvinnan som kallades Kristi brud polisanmäld för misshandel och en pastor är anmäld för sexuellt utnyttjande.Expressen återvände till det lilla samhället för att se vad som hänt.Vi fann en församling i upplösning och berättelser om hur den osunda kultur som ledde fram till morden har återuppstått.– Vi kände igen situationen som varit med Helge. Det finns mycket paralleller i nutid h&#
Läs mer om Helge, Knutby, Kristi och Sverige.
Se storfilmen på exklusiv förhandsvisning
Expressen bjuder på förhandsvisning av filmen Jumanji: Welcome to the jungle.Kom på Expressens förhandsvisning den 6 december kl 17.30 på biograf Skandia Drottninggatan.
Nu drabbar de samman om skattesänkningar för de rikaste
Den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein vill se ett skattesystem som är gynnsamt också för de allra rikaste. Att de stannar i Sverige och fortsätter att bidra är nödvändigt för en fungerande välfärd, skrev hon nyligen i en debattartikel i Expressen.I kvällens Bara Politik får hon svar på tal av Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström.
Se U21-landslagets mål i Expressen TV
Sveriges U21-landslag jagar drömmen om en ny EM-succ.Men då krävs seger i kväll i den tuffa bortamatchen mot Ungern.I samarbete med OZ Sports kan du se mål och höjdpunkter direkt i Expressen TV.
Jan Eliasson om nya SVT-jobbet
Kvällens Bara politik gästas av superdiplomaten Jan Eliasson. I programmet får Eliasson bland annat frågor om situationen i krigets Syrien, hans syn på världsledare som han mött under sin långa karriär och den svenska flyktingpolitiken. Se programmet på Expressen.se, Facebook, Apple TV, Samsung smart-tv eller på kanalplats 43 hos ComHem.
Göran Persson hyllar SD:s Jimmie Åkesson
Tidigare statsministern Göran Persson kallar nu SD-ledaren Jimmie Åkesson för en skicklig politiker och menar att han är helt avgörande för Sverigedemokraterna.– Se honom bara i en intervju eller i en debattsituation. Han klarar de flesta frågor, säger Göran Persson i kvällens Bara Politik i Expressen TV.
Göran Persson erkänner: Behandlade kvinnor orättvist
Tidigare statsministern Göran Persson, 68, erkänner i en stor intervju i Bara Politik, som sänds i Expressen TV på onsdag klockan 19.00, att han behandlat kvinnor illa:– Ja, det är klart att man har gjort, säger han.Han medger samtidigt att han inte varit tillräckligt observant för att se sexuella trakasserier och ofredanden.