Expressen se

Svenska åklagarnas hemliga Sudanresor

Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och bolagets ordförande Ian Lundin har kallats till förhör i utredningen om misstänkt brott mot folkrätten i Sudan, skriver di.se. Enligt uppgifter till Expressen har svenska åklagare gjort hemliga resor i Sudan.

Springsteen öppnar för ny Sverigespelning

LONDON Bruce Springsteen är tillbaka på toppen av listorna. Fast den här gången handlar det om en självbiografi. Under måndagen firade amerikanen sin boksucc med en välbesökt presskonferens i London. Efteråt öppnade Springsteen för nya konserter i Sverige - redan nästa år. - Vi får se! Ingenting är uteslutet, säger han hemlighetsfullt till Expressen.
Jonsson fördes akut till rättspsyk flera gånger
Under sina fängelsestraff har Martin Jonsson, 33, vid upprepade tillfällen fått föras akut till rättspsykiatrin, visar Expressen granskning. Han uppger sig ha vanföreställningar och se människor som inte finns – innan han slog ihjäl Lotta Rudholm, som blev 41 år, säger Jonsson att han hade en man i sin lägenhet. Men enligt den stora rättspsykiatriska undersökningen led han inte av en allvarlig psykisk störning under dödsmisshandeln. – I cirka 80 till 85 procent av fallen så är vi väldigt säkra, för det är ganska enkelt att göra den här bedömningen, säg
Myndigheten polisanmäler Falcon Funds
Falcon Funds är nu formellt polisanmäld. Pensionsmyndigheten ger nu sin bild av utvecklingen kring det skandalutpekade fondbolaget Falcon Funds. Pensionsmyndighetens generaldirektör Katrin Westling Palm samt chefsjurist Mikael Westberg medverkar i en presskonferens som direktsänds på Expressen.se. Fondbolaget beordras nu av Pensionsmyndigheten att betala tillbaka miljardbelopp. – Nu ser det ut att sluta i en ekonomisk brottslighet av stora mått, säger generaldirektör Katrin Westling Palm.

Pensionsmyndigheten polisanmäler Falcon Funds

Falcon Funds är nu formellt polisanmäld. Pensionsmyndigheten ger nu sin bild av utvecklingen kring det skandalutpekade fondbolaget Falcon Funds. Pensionsmyndighetens generaldirektör Katrin Westling Palm samt chefsjurist Mikael Westberg medverkar i en presskonferens som direktsänds på Expressen.se.
Hjälp - varför luktar det sprit i min bil?
Har du problem med din bil? Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor som rör din bil och ditt bilägande. Du är välkommen att mejla in din fråga! Mejla till mekaniker@expressen.se Inled mejlet med Mekaniker.
Läs mer om Mekaniker.
Estelle byter förskola – av logistiska skäl
Prinsessan Estelle byter förskola. Beslutet fattades av logistiska skäl, uppger Hänt.se som först rapporterade om bytet. – Kronprinsessfamiljen var mycket nöjda med den tidigare förskolan, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, till Expressen.
Zäta: Några blev lurade på pengar
DETROIT. Henrik Zetterberg har fem år kvar på sitt kontrakt med Detroit Red Wings. Men han kommer sluta tidigare. - Jag kommer inte klara av att spela fem år till, men vi får se hur länge till det blir. Jag tar ett år i taget, avslöjar Henrik Zetterberg i en exklusiv intervju med SPORT-Expressen. Och när karriären är slut har han ett nytt mål. - Då ska jag och min fru Emma åka till Afrika, där vi driver ett välgörenhetsprojekt. Jag ser fram emot att åka dit. Henrik och Emma Zetterbergs välgörenhetsarbete har blivit en stor succ. Men det har även lockat bedragare, så att FBI blev inkopplat
Läs mer om Afrika, Emma, FBI och Henrik Zetterberg.
Bilen är flyttgods - vad gäller vid besiktning?
Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor – mejla till bilprovning@expressen.se. Inled mejlet med Bilbesiktning.
Se alla mål från SHL i Expressen TV
En ny glödhet hockeysäsong har precis kickat i gång. Nu står det klart att Expressen TV - i samarbete med C More - kommer att visa samtliga mål och höjdpunkter från SHL och Hockeyallsvenskan.
Perrellis publikfiasko efter TV4-bojkotten
Charlotte Perrelli vägrade återförening med Wizex i TV4:s Tack för dansen. Men när sångerskan var med i programmet En kväll i New York som sändes i SVT samtidigt valde drygt hälften så många tv-tittare att se på henne jämfört med de forna kollegerna i gruppen. Expressen kan nu berätta att det klassiska dansbandet återförenas live med såväl Kikki Danielsson som Paula Pennsäter och Lena Pålsson - Perrelli har inte bjudits in. – Jag vet inte vad ett mobilsamtal kostar, men det är väl ingen id att slösa två kronor på att få ett nej, säger Thomas Deutge
Hamnarbetarens ord blev låt på Håkans skiva
Hoppas det ska gå bättre för de yngre också. Hamnarbetarens ord från en dokumentärfilm om Göteborgs hamn har blivit en låt på Håkan Hellströms nya album. – Jätteroligt, säger filmens skapare Michael Stenberg och Christoffer von Platen. Nu kan du se den på Expressen TV.
Se nya trailern till Paradise hotel här
Äntligen är den här - nya trailern för årets Paradise hotel har släppts. Se trailern här på Expressen. – Känslor, relation, förälskelser och svek, lovar programledaren Malin Gramer i trailern.
Läs mer om Expressen, Malin Gramer och Paradise.
Inget körförbud för trasig handbroms
Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor – mejla till bilprovning@expressen.se. Inled mejlet med Bilbesiktning.
Hjälp – motorn knackar när jag startar den
Har du problem med din bil? Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor som rör din bil och ditt bilägande. Du är välkommen att mejla in din fråga! Mejla till mekaniker@expressen.se Inled mejlet med Mekaniker.
Läs mer om Mekaniker.
Anders Bouvin ny vd: En stor utmaning
Han är ny vd på samma företag där han sökte sitt första jobb. 32 år senare tar MFF-supportern Anders Bouvin, 58, över som vd och koncernchef för Handelsbanken. – Jag är sugen på att se till att vi får ännu nöjdare kunder, säger han till Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV och Handelsbanken.
Följ uppsnacket inför Way out West här
Nu är det sista dagen på Way out West. I kväll spelar Sia och även Seinabo Sey på festivalen! Här i Expressen TV snackar vi upp inför kvällen och pratar med besökarna! Nedan kan du se alla bilder från festivalen.
Läs mer om Expressen TV, Seinabo Sey, Sia, Way och West.
Expressen bevakar Way out west
Västkustens största indiefestival Way out west drar i gång i dag, och på Expressen.se hittar du de senaste nyheterna och bästa bilderna. Expressens Anders Nunstedt och Malin Collin är på plats och recenserar de mäktigaste konserterna. På Expressen TV liverapporterar mellan 18 och 19, med tv-reportern Maria Dahlin.
LIVE-TV: Djurgårdens träning – se den direkt
10.30: Djurgården tränar på Kaknäs efter uppgifterna att tränaren Pelle Olsson får sparken – Expressen TV sänder direkt och liverapporterar.
Läs mer om Expressen TV och Pelle Olsson.
Måste backljuset fungera på bilen?
Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor – mejla till bilprovning@expressen.se. Inled mejlet med Bilbesiktning.
Polisens stöldskydd – ta bort ett tändstift
Har du problem med din bil?Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor som rör din bil och ditt bilägande. Du är välkommen att mejla in din fråga! Mejla till mekaniker@expressen.se Inled mejlet med Mekaniker.
Läs mer om Mekaniker.
Det är en härlig känsla, en glädje
AACHEN. Hon har stora förväntningar på kronprinsessans födelsedag och prins Alexanders dop. I en intervju med Expressen berättar drottning Silvia om sina starka familjekänslor och glädjen att se barnbarnen växa upp. – Jag gläds åt det här undret att ett litet barn kan utveckla sig, kan plötsligt tänka själv och säga roliga saker, säger hon.
Läs mer om Expressen och Silvia.
Skottpengar på centerns Martin Ådahl
Skottpengar på Martin Ådahl, Centerpartiets chefsekonom. Så låter hatet mot C-toppen på LO:s Facebooksida. – Det är obehagligt att se hur hatet flödar i kommentarfältet på en sida som tillhör Sveriges största fackförbund, säger Martin Ådahl till Expressen.
Läs mer om C-toppen, Expressen och Martin Ådahl.
Erik Karlsson: Det här värmer verkligen
LAS VEGAS. Omgivningen kunde inte ha varit mer chic när Expressen delar ut Guldpucken till Erik Karlsson, 26, i Las Vegas. Han bor på jättekasinot Cosmopolitan på den berömda Las Vegas Boulevard, populärt kallad The Strip, under NHL Awards. Men det första vår störste stjärna i NHL säger när han får se Guldpucken är: – Åh, så kul! Att få ett sådant erkännande hemma i Sverige värmer verkligen.
Ann Linde, S: Sverige förberedda för brexit
Om Storbritannien röstar för att lämna EU riskerar Sverige att förlora en nära allierad i unionen. Det säger EU- och handelsminister Ann Linde i en intervju i Expressen TV. Hon vill dock inte kalla en brexit för en katastrof. – Vi får ju naturligtvis jobba hårdare och se till så att vår linje får gehör och att vi får andra kompisar, säger hon.
Läs mer om Ann Linde, EUoch, Expressen TV och Sverige.