Expressen se

Nya beskedet om Solsidan-filmen

Solsidan gjorde succ säsong efter säsong. Den femte sändes i höstas och Expressen kunde berätta att det fanns långt gångna planer på en film. – Jag tror säkert att det skulle bli av förr eller senare, jag tror många skulle älska att få se en Solsidan-film, säger Ulf Kvensler, en av manusförfattarna till serien.

Måns ryss-protest efter nakenfusket

Måns Zelmerlöw stod till synes naken med en leksaksvarg framför sina privata delar –men det hela var fejk. Efteråt stod han för en protest mot bland annat Rysslands HBTQ-lagar i direktsändning, SVT-programledaren vill se en kärleksprotest om landet vinner tävlingen. – Visa vad HBTQ-rörelsen går för och var vi alla står, sa Zelmerlöw till Expressen före semifinalen.
Läs mer om Expressen och Zelmerlöw.
Ta i beaktande att jag vägde över 0,1 ton...
Elitloppet är trav-Sveriges absolut största händelse. Alla har ett minne från helgen på Solvalla – och SportExpressen ska försöka samla de bästa. För att få just ditt minne publicerat i SportExpressen så maila det till redaktör wilmer.andersson@expressen.se, eller kommentera det på Expressen TravSpels Facebook-sida. Nedan följer Gustav Tägtströms minne från 2010.
Läs mer om Solvalla och SportExpressen.
Se kvällens mål i Expressen TV
Klockan 18.30 i kväll börjar sändningen med profiler som Magnus Nyström och Noa Bachner i studion - och mål från såväl allsvenskan i fotboll som VM-rysaren mellan Tre Kronor och Tjeckien.- Det är lyxigt att kunna erbjuda och visa våra tittare höjdpunkterna från matcherna, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.Samtidigt kan du se samtliga matcher i allsvenskan och ishockey-VM exklusivt på C More.

Romson avgår som minister: Inte arg

Åsa Romson uppmanade själv Isabella Lövin att ställa upp som kandidat till språkrörsposten, enligt uppgift till Expressen. Vice statsministern hade helst fortsatt men uppges se pragmatiskt på valberedningens besked. Samtidigt meddelar Romson att hon avgår som minister, säger hon till TT. – Hon är inte arg eller bitter, säger en källa med insyn.
Läs mer om Expressen, Isabella Lövin och Romson.
Bildextra från dagens Let's dance-repetition
Följ med Expressen bakom kulisserna på Let's dance-repetitionen. Här kan du se Olle Sporrongs bilder direkt från studion i Frihamnen, Stockholm.
Läs mer om Expressen, Frihamnen och Stockholm.
Swedbank varnar för stora folkaktien
Långsiktigt kan det löna sig att äga aktier i Ericsson, men för närvarande är det bäst att hålla sig borta. Det säger Swedbanks analytiker Anders Roslund i Dagens industris Börsmorgon, som även går att se på expressen.se. – Det är lite för tidigt att gå in i aktien, säger Anders Roslund.
Läs mer om Börsmorgon och Ericsson.
Pär Mårts stoppades från att flyga till VM
Tre Kronor är på plats i Moskva. Alla utom en - förbundskapten Pär Mårts. När förbundskapten skulle checka in på Arlanda stoppades han från att gå ombord. –Han hade tagit fel pass, säger assisterande coachen Peter Popovic till Aftonbladet. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya ahttps://play.google.com/store/apps/details?id=se.expressen.launcher.sporthl=svpp och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Kör mina vänner lagligt?
Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor – mejla till bilprovning@expressen.se. Inled mejlet med Bilbesiktning.
SEB:s aktieproffs hyllar Autoliv
Autolivs aktie ska stiga från dagens nivå strax under 1 000 kronor till 1 100 kronor. Det tipsar SEB:s analyschef Esbjörn Lundevall om i Dagens industris Börsmorgon, som även kan ses på expressen.se. – Det här är verkligen ett tillväxtbolag som marknaden inte har förstått, säger aktieproffset.
Wikegård tvekar om framtiden: Vi får se
Niklas Wikegård, 52, är svensk hockeys största profil. Snart väntar ännu ett hockey-VM – och i en stor intervju med SPORT-Expressen berättar han om framtiden, sitt nya gym och konstrasterna mellan att vara en stenhård expert till att leva i ett hus sin fru och tre döttrar. – Jag har nog hängt upp en miljon trosor genom åren. Jag och Helena har delat på allt och jag tror att vi har skickat med barnen en bra plattform att stå på, säger TV4-profilen. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android och Helena.
Bildextra direkt från Let's dance-repet
Följ med Expressen bakom kulisserna på Let's dance-repetitionen. Här kan du se Olle Sporrongs bilder direkt från studion i Frihamnen, Stockholm
Läs mer om Expressen, Frihamnen och Stockholm.
Varningen för bankaktier
Visst kan man investera i bankaktier, om man är ute efter den årliga utdelningen. Men bara de globala finanssystemen skälver till dyker värdet på aktierna. Den varningen utfärdar Dagens industris analysreporter Martin Blomgren i Börsmorgon, som även sänds på Expressen.se. – Så fort det blir finansiell oro – och det behöver inte vara i Sverige – så vet man att aktierna tar stryk.
Kylarvattnet försvinner i min bil
Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor som rör din bil och ditt bilägande. Mejla till mekaniker@expressen.se Inled mejlet med Mekaniker.
Läs mer om Mekaniker.
Kungens första ord om nya lill-prinsen
Här har kungen precis besökt sitt nya lilla barnbarn på Danderyds sjukhus. Exklusivt för Expressen avslöjar han sina känslor om att ha blivit farfar för första gången till en liten prins, 3595 gram och 49 centimeter lång. Första orden om barnbarnslyckan: – Ett väldigt fint och vackert barn. Det känns så klart jättebra! Namnet på prinsen? – Vänta och se! Det ska vara lite hokuspokus med det hela.
Läs mer om Expressen.
Miljöpartiet vägrar ge upp ministerposterna
Vice finansminister Per Bolund, MP, är Löfvens snabblösning efter Mehmet Kaplans avgång. Nu förhandlar S och MP om vem som blir ny bostadsminister. Men Miljöpartiet vägrar ge upp sina sex ministerposter, erfar Expressen. – Det finns en grundläggande sammansättning om hur regeringen ska se ut, och nu är det den vi utgår i från, säger Fridolin.
Läs mer om Expressen, Fridolin och Per Bolund.
Miljonregn när Palm tar över Rädda Barnen
* HÄR FINNS DOKUMENT FÖR FAKSIMILER, OM VI VILL:HTTPS://WWW.RADDABARNEN.SE/PRESS/VI-KOMMENTERAR/FORSLAG-TILL-ARVODERING-AV-FORTROENDEVALDA. Rädda Barnen chockhöjer styrelsearvodet när S-toppen Veronica Palm tar över som ny ordförande, kan Expressen i dag berätta. Valberedningen har – enligt förslaget som offentliggjorts i dag – tagit hänsyn till hennes livssituation.Totalt väntas styrelsearvodena kosta barnrättsorganisationen drygt 2,8 miljoner kronor fram till 2018.
Mamman i förhör om kidnappningen
En tvåbarnsmamma från en ort i mellansverige har anhållits som misstänkt för inblandning i det uppmärksammade kidnappningsfallet i Gävle. – Just nu befinner sig utredningen i ett intensivt skede, säger åklagaren Elisabeth Hermanrud på tisdagen till Expressen. Den misstänkta kvinnans advokat Lars Ståhlberg säger: – Vi ska ha ett förhör i eftermiddag. Vi får se hur det utvecklar sig.
Isglassar återkallas
Triumfglass återkallar ett parti isglassar av typ Sunset. Glassen kan innehålla spår av mjölkprotein utan att detta framgår av innehållsförteckningen, skriver expressen.se.
Läs mer om Sunset.
Cellavisions aktie rusar efter hyllning
Morgonens vinnare på Stockholmsbörsen är det lilla spjutspetsbolaget inom medicinteknik Cellavision. Bakom snabblyftet på drygt 10 procent ligger en köprekommendation från Dagens industri. – Det är ett bolag som växer med hög lönsamhet, säger Dagens industris analysreporter Jan Glevn i Di:s tv-program Börsmorgon, som också sänds på Expressen.se.
Tove Los heta video ihop med Nick Jonas
Tove Lo är tillbaka i en hudnära musikvideo med Nick Jonas. Se videon till låten Close här på Expressen.
Läs mer om Close och Expressen.
Målkungarna som svalnar i slutspelet
LULEÅ/STOCKHOLM. Några krymper som en ulltröja i 60-gradigt vatten. Andra bara växer med uppgiften. En sak är säker: Ett SM-slutspel i ishockey är något helt annat än den gråa serielunken. SPORT-Expressen har granskat de fyra semifinallagens poängkungar för att se vilka som är lita på när allvaret börjar - och vilka som går upp i rök. Och vår skallgång efter en försvunnen målskytt börjar längst uppe i norr.
Här marscherar fansen till premiären
Tusentals Hammarbysupportrar gick den traditionsenliga marschen från Gullmarsplan till Tele2 Arena inför Hammarbys hemmapremiär. Expressen TV var på plats inför och under marschen - se inslaget i spelaren ovan. Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Gullmarsplan och Tele2 Arena.
Så ska Malmö spela ut regerande mästarna
Malmö FF har identifierat nyckeln i IFK Norrköpings spel inför premiären. Den är 34 år gammal och kommer från Halmstad. – Ju mer vi kan ta bort Andreas Johansson, desto bättre är det, säger tränaren Allan Kuhn. – De har gjort sin läxa, svarar Johansson. Nytt för i år är att du kan se alla mål från alla matcher i allsvenskan i Expressen TV.
Presskonferens om gränskontrollerna
Gränskontrollerna har väckt både känslor och debatt sedan de infördes i höstas. Nu ska insatsen hittills summeras vid en presskonferens i Malmö som du kan se live på kvp.se och på Expressen TV på torsdagsmorgonen.
Läs mer om Expressen TV och Malmö.