Expressen se

Så är nya biografin om Zarah Leander

Zarah Leander var en gigant i Adolf Hitlers nazityskland – sedan blev hon utfryst i Sverige. Beata Arnborgs nya biografi Se på mig! är den första svenska biografin över skandaldivan från Karlstad. – Det är viktigt att prata om sådant som upplevs som kontroversiellt, har författaren sagt till Expressen.

Orterna som drabbas när Telias nät skrotas

Telia är i full färd med att riva delar av sitt gamla trygga telefonnät med kopparledningar. Abborrträsk, Huaröd, Gallsäter och Kråkviken är fyra av drygt 1 000 småorter som drabbas när ledningarna plockas ned och ersätts med mobilt telefoni. – Jag har full förståelse för att man blir orolig som kund när man får veta förändringarna, säger Inger Gunterberg på Telias pressavdelning. Expressen har hela listan med orter. Här nedan kan du se om du själv tillhör de berörda.
Historiskt bakslag för Anna Kinberg Batra
Ännu ett historiskt bakslag för Moderatledaren Anna Kinberg Batra: En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister. Nästan var femte M-väljare föredrar C-ledaren framför sin egen partiledare, visar en ny mätning från Demoskop som Expressen nu kan presentera.
Hör SD-toppen smäda kvinnorna i inspelning
Psykopat! Helt väck i huvudet! Aggressiv! Kan inte bete sig normalt. Här går den ekobrottsåtalade SD-riksdagsledamoten Anders Forsberg till angrepp mot de kvinnliga partikamraterna som larmade om hans misstänka ekonomiska brottslighet. Expressen kan nu publicera den hemliga bandinspelningen. – Det är först nu i efterhand som man förstår varför det var ett intresse för Anders Forsberg att se till att försöka bli av med oss, säger riksdagsledamoten Hanna Wigh, SD, som polisanmälde Forsberg.
Läs mer om Forsberg och Hanna Wigh.

Skandalerna bakom kulisserna i Melodifestivalen

Vi har alla under sex veckor sett dem glittra i tv och sätta de där rätta tonerna. Men vad händer egentligen när strålkastarna släcks och det drar ihop sig till efterfest? Expressen tar dig med bakom kulisserna där alkoholen flödade och skandalerna du inte får se i tv aldrig var långt borta.
Läs mer om Melodifestivalen.
Näthataren Jim Olsson registrerade sajten Granskning Sverige
Näthataren Jim Olsson, som nyligen förlorade ett förtalsmål mot Expressen, registrerade domännamnet granskningsverige.se. Namnet förde han sedan över till hatsajten Fria Tider som hjälper det främlingsfientliga nätverket Granskning Sverige. Det kan nu Expressen i samarbete med Eskilstuna-Kuriren avslöja. – Jag tyckte det var en bra investering, säger Jim Olsson om varför han registrerade granskningsverige.se.
Tusk återvald – trots egna landets motstånd
Europeiska rådets ordförande utmanades av sin egen, Polens, regering. Men stödet från de andra medlemsländerna var starkare. Donald Tusk sitter kvar, enligt uppgifter till Expressen. – Tusk har ett brett stöd vad vi kan se. Då är det rätt att välja om, vi behöver inte tappa mer tid i EU-sammanhang, sa statsminister Stefan Löfven, S, innan mötet.
Hollywoodsstjärnans stora förändring
Vilken välkänd kvinnlig Hollywoodskådespelare är det som har maskerat om sig till äldre man för en filmroll? Jo, det är Tilda Swinton, som nu är helt oigenkännlig, skriver Daily Mail. Se bilderna här på Expressen.
Här är Beyoncs nya fina gravidbilder
Beyoncs vackra gravidbild på Instagram där artisten avslöjar att hon väntar tvillingar gör stor succ. Nu har världsstjärnan släppt en hel bildserie med gravidmagen i fokus. Se de vackra bilderna här på Expressen.
Läs mer om Expressen och Instagram.
Kan jag besikta fast motorlampan lyser?
Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor – mejla till bilprovning@expressen.se. Inled mejlet med Bilbesiktning.
LIVE-TV: AIK om Isaks rekordaffär – se direkt
Alexander Isak är klar för Borussia Dortmund. AIK håller under tisdagsmorgonen presskonferens klockan 08.00. Se den direkt i Expressen TV.
Juristföretagare togs på bar gärning vid sexköp
En företagare i juristbranschen togs på bar gärning av sexbrottsjägaren Simon Häggström efter ett misstänkt sexköp. Företagaren förklarar besöket hos den prostituerade kvinnan med att han ville se om han kunde få resning – och nu har han åtalats. – Jag vill inte kommentera det där, säger företagaren till Expressen.
Läs mer om Expressen och Simon Häggström.
Rösta på årets låt inför grammisgalan
Det har blivit dags att utse vilken som blir Årets låt på grammisgalan! Nu kan du göra din röst hörd direkt här på Expressen.se. Varje vecka kan du följa tvodden om Årets låt och rösta på din favoritlåt. - Det här är ett kul, nytt och spännande sätt att visa årets låt-bidragen på, då tittarna får musiken men också historiken presenterad, säger Bella Levy, chef Expressen TV.
Fasth: Lite svårt att finna mig i den rollen
Viktor Fasth, 34, kommer att ha tjänat omkring 100 miljoner kronor efter de fem åren i NHL och KHL. För SPORT-Expressen berättar Tre Kronor-målvakten om livet i Ryssland, konkurrenssituationen i CSKA och tankarna på att återvända till Sverige. – Jag kollar en hel del på SHL och tycker det verkar vara otroligt rolig hockey som spelas där nu. Det är fantastiskt mycket bra spelare i ligan, så vi får se, säger Fasth.
Här är Brodrejs absoluta jul
Det bästa med julen är musiken. I synnerhet nu innan man har ledsnat. Så hur ska man ljudpynta för att inte det egna privata utrymmet ska få en känsla av grusigt butiksgolv. Svar: använd min anspråkslösa Spotify-lista, Expressen.se/KULTUR.
Läs mer om Spotify-lista.
Här är männen som kan bilda Trumps regering
LONDON. Det var inte många, kända republikanska namn som kämpade för Donald Trump. Nu hoppas de på belöningen när han ska sy ihop sin regering. Så hur kommer en Trump-administration att se ut? Expressen plockar fram spåkulan.
Se livebilder från Lalehs spelning
Laleh spelar på Globen under fredagkvällen. Här kan du se livebilder från hennes konsert - och senare under kvällen kan du läsa Annah Björks recension här på Expressen.
Läs mer om Expressen och Globen.
Expressen testar kandidaternas klädstil
NEW YORK. Två presidentkandidater med var sin extremt utpräglad klädstil. Inget Expressens team skulle bära till vardags, men se så bra det sitter! – Den är så himla skön, utbrister fotografen Anna-Karin om sin Hillary Clinton-lika byxdräkt. Det är på varuhuset Macy s vi får hjälp att hitta presidentlooken.
Jansson: Strategin har varit vansinnig
Sverigedemokraternas Mikael Jansson vill se Donald Trump som överbefälhavare i USA, säger han i Valstudion i Expressen TV. Något som fick Elisabet Höglund, journalist och författare, att kippa efter andan. –Amerikansk utrikespolitik har varit en katastrof, säger Mikael Jansson. – Det är horribelt och häpnadsväckande, säger Elisabet Höglund.
MP polisanmäler extopp i Sigtuna
Miljöpartiet polisanmäler sitt tidigare toppnamn i Sigtuna efter misstankar om förskingring. Pierre Cengiz Edstrand, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, anmäls efter att 180 000 kronor har försvunnit från partikassan, erfar Expressen. – Jag måste se anmälan innan jag kan kommentera, men det är klart att jag är oskyldig, säger Cengiz Edstrand.
Svenska åklagarnas hemliga Sudanresor
Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och bolagets ordförande Ian Lundin har kallats till förhör i utredningen om misstänkt brott mot folkrätten i Sudan, skriver di.se. Enligt uppgifter till Expressen har svenska åklagare gjort hemliga resor i Sudan.
Springsteen öppnar för ny Sverigespelning
LONDON Bruce Springsteen är tillbaka på toppen av listorna. Fast den här gången handlar det om en självbiografi. Under måndagen firade amerikanen sin boksucc med en välbesökt presskonferens i London. Efteråt öppnade Springsteen för nya konserter i Sverige - redan nästa år. - Vi får se! Ingenting är uteslutet, säger han hemlighetsfullt till Expressen.
Jonsson fördes akut till rättspsyk flera gånger
Under sina fängelsestraff har Martin Jonsson, 33, vid upprepade tillfällen fått föras akut till rättspsykiatrin, visar Expressen granskning. Han uppger sig ha vanföreställningar och se människor som inte finns – innan han slog ihjäl Lotta Rudholm, som blev 41 år, säger Jonsson att han hade en man i sin lägenhet. Men enligt den stora rättspsykiatriska undersökningen led han inte av en allvarlig psykisk störning under dödsmisshandeln. – I cirka 80 till 85 procent av fallen så är vi väldigt säkra, för det är ganska enkelt att göra den här bedömningen, säg
Myndigheten polisanmäler Falcon Funds
Falcon Funds är nu formellt polisanmäld. Pensionsmyndigheten ger nu sin bild av utvecklingen kring det skandalutpekade fondbolaget Falcon Funds. Pensionsmyndighetens generaldirektör Katrin Westling Palm samt chefsjurist Mikael Westberg medverkar i en presskonferens som direktsänds på Expressen.se. Fondbolaget beordras nu av Pensionsmyndigheten att betala tillbaka miljardbelopp. – Nu ser det ut att sluta i en ekonomisk brottslighet av stora mått, säger generaldirektör Katrin Westling Palm.
Pensionsmyndigheten polisanmäler Falcon Funds
Falcon Funds är nu formellt polisanmäld. Pensionsmyndigheten ger nu sin bild av utvecklingen kring det skandalutpekade fondbolaget Falcon Funds. Pensionsmyndighetens generaldirektör Katrin Westling Palm samt chefsjurist Mikael Westberg medverkar i en presskonferens som direktsänds på Expressen.se.