Fängelse

Brandmannen vald till Kinas vicepresident

Den förre antikorruptionschefen Wang Qishan blir Kinas nye vicepresident. Qishan, även kallad brandmannen, har sett till att åtskilliga höga tjänstemän hamnat i fängelse för korruption.
Läs mer om Wang Qishan.

Turkiet släpper svenskkopplad journalist

Den fängslade journalisten Sahin Alpay kommer att släppas ur fängelse efter ett nytt beslut i en turkisk domstol, rapporterar turkiska CNN Türk.
Läs mer om Sahin Alpay.
Turkiet släpper svenskkopplad journalist
Den fängslade journalisten Sahin Alpay kommer att släppas ur fängelse efter ett nytt beslut i en turkisk domstol, rapporterar turkiska CNN Türk.
Läs mer om Sahin Alpay.
Svenskopplad journalist släpps ut fängelse
Svenskkopplade journalisten Sahin Alpay kommer att släppas ut fängelse efter ett beslut i turkisk domstol, rapporterar CNN-türk.
Läs mer om Sahin Alpay.

Turkiet släpper svenskkopplad journalist

Den fängslade journalisten Sahin Alpay kommer att släppas ur fängelse efter ett nytt beslut i en turkisk domstol, rapporterar CNN-türk.
Läs mer om Sahin Alpay.
Strippklubbskung dömd till fängelse
Strippsklubbskungen Dragan Bratic från Jönköping har dömts till två års fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.Han får heller inte driva företag under fem år.Dragan själv nekar bestämt till att han begått något brott och menar att tingsrättens dom helt saknar grund.– Det är klart att jag kommer att överklaga och det är klart att jag kommer vinna till slut, säger han.
Läs mer om Jönköping.
Topparna på Google kan dömas för hatet
Google låter kommentarer med dödshot ligga kvar på Youtube och rensar ofta upp först efter anmälan.Men att invänta anmälan kan stå Google-cheferna dyrt. Nu menar en av Sveriges främsta experter på nätlagstiftning att det kan innebära fängelse.– Brottet har redan skett, säger advokaten Dag Wetterberg.
Tre års fängelse för grov misshandel och våldtäkt
Misshandel, grov misshandel, våldtäkt och skadegörelse. En man i 30-årsåldern med utländsk härkomst döms av Falu tingsrätt till tre års fängelse för nämnda brott som begicks i Falun den 30 december 2017.
Läs mer om Falu och Falun.
Sju års fängelse för påstådd terrorism
Konspirationsteorier, terrorismanklagelser och en misstänksamt stor oreda ute i valkretsarna. Med parlamentsvalet i Ungern bara tre veckor bort skapar både nya och gamla politiska fenomen stor uppståndelse i det ungerska samhället.
Läs mer om Ungern.
Gjöt in kvinna i cement – får 1,5 års fängelse
Kvinnan hittades död i ett betongblock i ett skogsparti längs E4:an för två år sedan. Nu döms en man och en kvinna i 30-årsåldern för att ha gjutit in kvinnan.
Läs mer om E4.an.
Göt in 29-åring i betong - dömda till fängelse
I november 2015 försvann en 29-årig kvinna från Upplands-Väsby. Tre månader senare hittades hennes kropp ingjuten i ett betongblock. I dag, nästan 2,5 år senare, dömdes en man för brott mot griftefriden till 1 års och sex månaders fängelse och en kvinna till fängelse i 1 år och två månader för medhjälp till brottet.
Läs mer om Upplands-Väsby.
Madelene blev ingjuten i betongblock – par döms till fängelse
Småbarnsmamman Madelene Ekfalk, 29, hittades ingjuten i ett betongblock med en snara om halsen.Ett par har stått åtalade för brott mot griftefriden och på fredagen meddelade tingsrätten sin dom:Den 35-årige mannen döms till ett och ett halvt års fängelse medan kvinnan döms till ett år och två månader.
Snabbkoll på nattens nyheter - detta hände när du sov
Åtta döda vid polisräd mot fängelse i Bolivia, Donald Trump uppges vilja göra si...
Läs mer om Bolivia och Donald Trump.
Åtta döda vid räd mot fängelse
Åtta personer har dödats i en polisräd vid ett fängelse i Bolivia, enligt landets vice inrikesminister.
Läs mer om Bolivia.
Åtta döda vid räd mot fängelse
Åtta personer har dödats i en polisräd vid ett fängelse i Bolivia, enligt landets vice inrikesminister. Omkring 2 300 poliser deltog i gryningsräden på onsdagen mot fängelset Palmasola i staden Santa Cruz.
Läs mer om Bolivia, Palmasola och Santa Cruz.
Åtta döda vid räd mot fängelse
Åtta personer har dödats i en polisräd vid ett fängelse i Bolivia, enligt landets vice inrikesminister.
Läs mer om Bolivia.
Daniel Ellsberg läckte hemliga regeringsdokument – riskerade 115 års fängelse
Försvarsanalytikern Daniel Ellsberg blev världsberömd när han 1971 läckte hemliga regeringsdokument om Vietnamkriget. Han har kallats för visselblåsarnas fader. Men han ångrar att han inte läckte ännu fler dokument. DN:s Björn af Kleen träffade 86-åringen i hans hem Kalifornien.
Läs mer om Kalifornien, Kleen och Vietnamkriget.
Facebook stänger högerextrem sida i Storbritannien
Under onsdagen meddelade Facebook att de stänger den högerextrema gruppen Britain Firsts konto på plattformen.Detta bara dagar efter att gruppens två ledare dömts till fängelse i Storbritannien.Vi gav nyligen sidans administratörer en sista varning, skriver Facebook i ett pressmeddelande.
Misstanken: Föräldrarna ville gifta bort minderåriga dottern
Åklagaren menar att föräldrarna tvingat sin minderåriga dotter att ingå en äktenskapsliknande förbindelse med en äldre släkting.Försvaret menar att det handlar om en förlovning som går att bryta.– Jag hävdar att hon är fast i förbindelsen, säger Pia Hammar, åklagaren.Nu riskerar föräldrarna och fästmannen fängelse.
Läs mer om Pia Hammar.
KGB-chefens dokument en ledtråd till Wallenbergs öde
Idag är det dags för en av de oftast ställda svenska historiska frågorna under sistlidna sekel: när och hur dog Raoul Wallenberg? Stämmer det, som ryssarna gjorde gällande, att han dog en naturlig död i ett sovjetiskt fängelse 1947, eller överlevde han in på 1950- eller rentav 1960-talet?
Läs mer om Raoul Wallenberg.
Fängslad i 41 år på felaktiga grunder – 139 släpptes förra året
Under 2017 friades 139 personer i USA från långa fängelsestraff sedan de dömts felaktigt. Många av dem hade suttit många år i fängelse – i genomsnitt drygt tio år – trots att de var oskyldiga.
Läs mer om USA.
Får man hylla en dömd mördares bok? - morddömd författare skriver om livet i fängelse
Kristian Ekenberg läser den livstidsdömda författaren Curtis Dawkins noveller om kampen mot tomheten innanför murarna.
Man greps – trakasserade svensk ambassad och hotade kungen
Hundratals aggressiva samtal mot den svenska ambassaden i Washington och hot om att attackera svenska kungen med kniv.Efter månader av trakasserier åtalar nu Secret Service amerikanen Eric Malmstrom, 39, som riskerar upp emot fem års fängelse.