Får

Foppas sammanbrott – skrek högt av ilska

Den tuffa vandringen i Det största äventyret håller på att knäcka ishockeylegendaren Peter Foppa Forsberg. Uppför en kulle får han hjälp av lagkamraten Emma Johansson, som tvingas putta honom framåt – Vem fan kom på det här programmet, va? skriker han i ren frustration efter sin sammanklapping.

Biljakt efter stulen skåpbil: Rammat bilar

På tisdagskvällen pågick en biljakt på Hisingen i Göteborg.– Det är en skåpbil som anmälts stulen och det får vi nys om och ska stoppa den, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Bilens förare ville inte stanna och efter att ha rammat flera bilar och kört på gång- och cykelbanor kunde polisen till slut få stopp på bilen och två personer greps.
Uppgifter: Modo diskriminerar tjejerna
Modo ger 4 000 kronor i bostadsbidrag till eleverna på hockeygymnasiet. Om de är killar. Tjejerna får inte en krona, enligt uppgifter till P4 Västernorrland. – Jag tycker att det är jättetragiskt att killarna alltid ska gå först. Det är helt sjukt, säger Modospelaren Molly Marcusson. – Vi kommenterar inte en exakt summa, detta är individuella kontrakt som löper, säger Modos vd Johan Widebro.
Lösningen som ska få par att sluta bråka på Ikea
Att Ikea får par att bråka är numera faktiskt bevisat.Det går också under namnet skilsmässovaruhuset.Här är den geniala lösningen som ska stoppa bråken.
Läs mer om Ikea.

Rabattsystemet är kränkande för offren

Kvinnan som utsattes för våldtäkten som sändes på Facebook har fått sitt liv förstört. Men den vidriga livesändningen gav också tingsrätten starka bevis mot de män som nu dömts. Alla tre får dock rabatt på sina straff, ett system som måste ändras.
Läs mer om Facebook.
Ivanka Trump försvarade sin far i Berlin
Ivanka Trumps internationella debut som USA:s första dotter får blandade recensioner. President Trumps dotter, som har en oavlönad tjänst som rådgivare i Vita huset, möttes av skratt och enstaka burop när hon på en kvinnokonferens i Berlin försvarade sin far som en fantastiskt kämpe för familjer och kvinnor.
Läs mer om Berlin och Vita.
Lista: Här är elbilarna där du kommer längst per krona
Renault Zoe är billigast per kilometer räckvidd... Tack vare relativt lång räckvidd och lågt pris är Renault Zoe billigast när det gäller att komma så långt som möjligt på en laddning i förhållande till bilens pris. Men det finns en hake: i instegspriset på 219.900 kronor ingår inte bilens batterihyra. Därför har vi också jämfört Renault Zoe med en batterihyra på 699 kronor i månaden i tre års tid för 22 kWh-versionen och 799 kronor i månaden för 41 kWh-versionen. Då får föraren köra 1.000 mil om året. Det höjer bilens pris, men
Läs mer om Renault Zoe.
Lanthandeln från 20-talet blev en modern bostad
Med varsam hand har Lou och Ulf restaurerat den gamla lanthandeln i skånska Sövestad. Genom stor beslutsamhet och hårt arbete har de skapat ett ljust hem där gamla originaldetaljer får berätta om husets historia.
Läs mer om Lou, Sövestad och Ulf.
Yasin lämnar Qatar – får inte spela i AIK
I vintras lånade fotbollsklubben AIK ut Ahmed Yasin till Muaither i Qatar. Lånekontraktet sträckte sig från 1 januari till 31 maj, men redan nu är Yasin på väg hem till Sverige.
Läs mer om AIK, Ahmed Yasin, Muaither, Qatar, Sverige och Yasin.
Schough: Tufft att möta Danmark
FOTBOLL. Sverige lottades mot bland annat Danmark i kvalet till fotbolls-VM i Frankrike 2019. Som så många gånger förr. –Toppseedade, och ändå får vi Danmark, säger anfallaren Olivia Schough.
Läs mer om Danmark, Frankrike och Olivia Schough.
Björn Ranelid får inte bli vigselförrättare i Simrishamns kommun: Ingen annan har någonsin gjort mer reklam för Österlen
Björn Ranelid får inte bli vigselförrättare i Simrishamns kommun – eftersom han inte är skriven där. – Jag är en levande reklampelare för Österlen, konstaterar han besviket.
Läs mer om Österlen.
FI: Folksam har missgynnat vissa kunder
Några har fått mer än andra. Nu får Folksam en svidande bot på 10 miljoner kronor och en vass anmärkning av Finansinspektionen för att ha fördelat överskottet från sitt livbolag orättvist.
Läs mer om Finansinspektionen och Folksam.
Kvinna dog efter läkemedelsmiss – Danderydsgeriatriken får kritik
Den 92-åriga kvinnan var överkänslig mot en viss typ av läkemedel. Trots det ordinerades hon läkemedlet av två läkare på Danderydsgeriatriken och avled. Nu får vårdgivaren kritik av IVO.
Läs mer om Danderydsgeriatriken och IVO.
Man får 18 års fängelse för hustrumord
En 43-årig man döms till 18 års fängelse för knivmordet på sin hustru på en ort i Jönköpingstrakten i höstas. I bostaden fanns även parets två barn.
Läs mer om Jönköpingstrakten.
Waldemarsudde är Årets museum
Ett privatpalats byggt för en prins har utsetts till Årets museum. Prins Eugens Waldemarsudde får utmärkelsen för att man bedriver en rik och djärv tvärvetenskaplig verksamhet utifrån platsens unika förutsättningar.
Supertalangerna får chansen i a-laget
Skidlandslagets trupp till den kommande OS-säsongen är uttagen och klar. Den största nyheten: supertalangerna Ebba Andersson och Anna Dyvik tar plats i laget. – De gjorde fina säsonger i fjol och blev båda två uttagna till VM i Lahtis, säger förbundskaptenen Rikard Grip.
Anna Ankas bittra bråk med ex-maken
Anna Anka har dumpat pojkvännen. Men de uppslitande vårdnadstvisterna försvinner inte så lätt. – Jag ger mig inte innan jag får tillbaka mitt barn, säger Anna Anka.
Läs mer om Anna Anka.
Fågelinfluensa på gård i Nyköping
Fågelinfluensa har konstaterats i en värphönsbesättning i Nyköping. Jordbruksverket har infört restriktioner i området för att undvika smittspridning. Inga djur får tills vidare lämna eller komma in på gården.
Läs mer om Nyköping.
Saudiarabien i FN:s kvinnokommission – så här ligger det till
Saudiarabien har i en hemlig omröstning valts in i FN:s kvinnokommission –och får vara med och utveckla organisationens arbete för jämställdhet. Varför har Saudiarabien släppts in i kvinnokommissionen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna om beslutet.
Läs mer om Saudiarabien.
Så får du bort negativ energi hemma
Har du också gått in i ett hem och känt dålig energi?Eller har ni mycket bråk och osämja i ditt eget hem?Det löser du genom att rena hemmet. Här är tricken!
Sauber hoppar över till Honda
Marcus Ericsson får en ny motor till nästa säsong. Svenskens formel 1-stall Sauber byter då motorleverantör från Ferrari till Honda, skriver engelska Autosport.
Läs mer om Autosport, Ferrari, Honda och Sauber.
Skum bugg i Kontrollcenter får IOS att krascha
Tryck på tre knappar samtidigt i IOS Kontrollcenter och vips startar telefonen om eller kraschar. Den märkliga buggen upptäcktes av italienska Amiciapple.
Läs mer om Amiciapple och Kontrollcenter.
Förbjud bilförare att hålla i en mobiltelefon
Transportstyrelsen föreslår ett tillägg till den kritiserade lagen mot förbud mot bilförares användning av mobiltelefoner . Nya förslaget lyder att föraren får inte använda mobiltelefonen på ett sådant sätt att han eller hon håller den i handen.
Expedition Robinson tillbaka
Nu avslöjar TV4 att det populära programmet Expedition Robinson får en ny säsong.– Det oerhört spännande att fortsätta förvalta men också utveckla denna populära tittarsucc i en ny spännande säsong, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen i ett pressmeddelande.
Boende får gå med avföring i byxorna
Dementa tvingas gå med avföring i sin kläder eftersom personalen inte hinner byta, avslöjar Barometern i en granskning av ett privat äldreboende i Kalmar.Norlandia Care, som driver boende, anklagas för att driva verksamheten med för lite personal.Företaget ska efter avslöjandet starta en internutredning.
Läs mer om Barometern och Kalmar.Norlandia.