Får

Spartipsen som får semesterkassan att räcka längre

Planera tillsammans och gör upp en budget så räcker semesterkassan längre. Ett annat tips är att använda rabatterna på de kort du redan har.
Därför ska drottningen inte gå på prins Harrys bröllop
Prins Harry uppges redan frågat drottning Elizabeth om han får gifta sig med skådespelaren Meghan Markle.Men prinsens farmor kommer inte att gå på bröllopet, rapporterar International Business Time.Här är förklaringen.
Läs mer om Elizabeth och Meghan Markle.Men.
Man slog på bilar med hammare: Hög som ett hus
En man har omhändertagits av polis i Charlottenberg på midsommardagen.Detta sedan har gått runt i staden och slagit på bilar med en hammare.– Patrullen som kommer dit får uppfattningen om att han är hög som ett hus, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Motståndarna får det garanterat tungt

SPELSERVICESTRYK- OCH EUROPATIPSET – MED ESKIL HELLBERG.ANALYSER, SKRÄLLAR, BANKEN OCH ANDRA DRAG.
Museerna du inte får missa i sommar
Dags för en utflykt? Besök något av Västsveriges många museer – perfekt en mulen dag eller när du vill ta med barnen och vännerna på ett roligt äventyr.Här är tips på fem välbesökta museer i Västsverige.
Läs mer om Västsverige.
Man klappade kollega på rumpan – får löneavdrag
En anställd inom Kriminalvården i Västsverige klappade en kvinnlig kollega på hennes rumpa.Nu står det klart att han straffas med avdrag på lönen.Mannen ska också ha gjort olämpliga uttalanden, skriver Ttela.
Jag tänkte bara: Kan han prata?
GÖTEBORG. De två senaste gångerna tvillingarna Lundqvist har spelat tillsammans har det blivit guld.För tolv år sedan firade de SM-guldet med Frölunda på Götaplatsen.För fem veckor sedan stod Henrik och Joel och firade VM-guldet på Sergels Torg.Tänker ni fira fler gemensamma framgångar?– Jag hoppas det. Jag har fyra år kvar i New York och Joel vill ju hålla på i många år till. Jag hoppas att vi får chansen tillsammans igen i landslaget, säger storebror Henrik.
Tårarna – när han får se klippet på brorsan
Vald som nummer fem i NHL-draften.Sen fick Elias Pettersson en videohälsning från brorsan Emil.Då kunde han inte hålla tillbaka tårarna.– Det är fantastiskt. Jag älskar min bror och önskar honom det bästa, säger han till Vancouver Canucks hemsida.Se klippet längst ner i artikeln.
Läs mer om Emil.Då.
Schulmans tokiga bild med moderatledaren
Anitha Schulman träffade moderata partiledaren Anna Kinberg Batra – och passade vid mötet på att ta en bild med henne.Men nu får den avslöjande bilden på Instagram alla att skratta.Nej, vi är inte jämnlånga tyvärr, skämtar Anitha Schulman på Instagram.
Strandparken får nya sköna parkstolar - men inte för alla
Södermalm rensas från parkfåtöljer medan Alvik inreds med parkstolar. Staden kartlägger nu all exkluderande design i flera stadsdelar - men någon ny policy är inte vänta. – Stolarna är inkluderande för den som vill vara i fred, och exkluderande för den som vill vara i grupp, säger Elisabeth Rosenquist, stadsträdgårdsmästare.
Läs mer om Alvik och Elisabeth Rosenquist.
Chicagos dubbeltrejd – svensk duo inblandade
Niklas Hjalmarsson får lämna Chicago Blackhawks.Klubben trejdar den trefaldige Stanley Cup-mästaren till Arizona Coyotes – där han nu blir lagkamrat med Oliver-Ekman Larsson.Samtidigt står det klart att Chicago knyter till sig Anton Forsberg från Columbus Blue Jackets.
Sverige siktar på guld – utan Anna Holmlund
Det svenska skicrosslandslaget går in i OS-säsongen med två av Sveriges största guldhopp. Normalt sett skulle de vara tre. – Det är ju helt värdelöst får man säga, säger Victor Öhling Norberg om flickvännen och landslagskollegan Anna Holmlund.
Brandie – kungens stora ögonsten
Kungen älskar sin hund Brandie.De tar dagliga promenader ihop – och ibland får den bayerska viltspårhunden följa med statschefen till arbetet.
Läs mer om Brandie.De.
Löfven: Alla präster ska viga samkönade par
Stefan Löfven jämför en präst som vägrar viga samkönade par med en barnmorska som vägrar utföra aborter.–Jobbar man som barnmorska måste man kunna utföra aborter, annars får man göra något annat. Det är samma sak för präster som inte vill viga samkönade, säger han.
Stenhård kamp mellan Ohlsson och Björklund
Boksigneringsturnn har blivit till en valkampanj och varje ny medlem får ett gratis ex av hennes feministiska pamflett.Birgitta Ohlssons strategi är att bearbeta de 185 ombuden som på landsmötet i november avgör striden mellan henne och Jan Björklund.– Det är klart att vi har räknat ombud, vi skulle inte göra det här annars. Det väger jämnt, hävdar en person inom Liberalerna som jobbar för Birgitta Ohlsson.På onsdag bjuder hon på stor fest med barhäng, dj, och tal.
Jag har skickat cv:n till lite olika hörn i världen
Håkan Ericsons tid som förbundskapten för U21-landslaget är över.Han har jobbat för svenska fotbollförbundet i över 20 år och varit förbundskapten de senaste sex åren, men i december kom beskedet att han inte får förlängt kontrakt.Nu lämnar han, och är osäker på vad framtiden har att erbjuda.– Tack livet, det har varit häftigt, säger Ericson om sin tid som förbundskapten.
Läs mer om Ericson.
Klimat och brexit får britter att satsa på bubbelvin
Den globala uppvärmningen har lockat internationell investering till de brittiska vingårdarna och två franska Champagnehus öppnar vinodlingar i England. Också brexit väntas ge de brittiska vinerna ett lyft.
Läs mer om England.
Marcus Ericssons ilska mot ryktena
Svenske Marcus Ericsson får en ny chef i Sauber.Nu bryter formel 1-stjärnan tystnaden – och slår tillbaka mot uppgifterna om att en intern schism ska ligga bakom att stallchefen Monisha Kaltenborn lämnar.– Det är påhittat och respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, säger Ericsson enligt Autosport.com.
Orden efter Books nya bild: Herregud
Anna Books nya bild får hennes följare att häpna. Artisten fortsätter att gå ner i vikt – och hennes fans har svårt att känna igen artisten: Man känner knappt igen dig, skriver en av hennes följare på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Bekämpa högskolors otrygga anställningar
Tidsbegränsade anställningar på universitet och högskolor gör att verksamheterna utvecklas långsammare och Sverige inte får inte den kvalificerade forskning som vi skulle kunna ha. Det skriver Britta Lejon och Annika Aronsson från fackförbundet ST.
Äldre ensamkommande anmäls för bidragsbrott
Mariestads kommun kommer hädanefter att polisanmäla alla ensamkommande som får sin ålder uppskriven av Migrationsverket för bidragsbrott.
Läs mer om Migrationsverket.
Välkomna till familjen Svensk
Visst finns det svenska normer och värderingar, det är de som tagit den stolta familjen Svensk hit där vi är i dag. Resten av svenskheten är ett smörgåsbord – och vi får inte glömma att bjuda in de nytillkomna.
Läs mer om Svensk.