Får

Tomas Ledin hyllas på internet för sin kropp

Det blev en dag på stranden när Tomas Ledin firade 65 år. Nu hunk-hyllas den folkkära artisten på sociala medier när han syns duschandes på en brygga. Fräschare 65-åring får man leta efter, skriver en av följarna på Instagram
Läs mer om Instagram.

The Mauler fajtas på gala i Stockholm

MMA-fightern Alexander The Mauler Gustafsson får ytterligare en match i Stockholm. Den 28 maj möter han brasilianaren Glover Teixeira i en UFC-gala i Globen.
Läs mer om Globen, Glover Teixeira och Stockholm.
Saab får order från FMV
Saab har fått en order från FMV avseende support och underhåll av undervattensvapensystem, värd upp till 236 miljoner kronor under perioden 2017-2019.
Läs mer om FMV.

Live: The Mauler fajtas på gala i Stockholm

MMA-fightern Alexander Gustafsson får ytterligare en match i Stockholm. Den 28 maj möter han brasilianaren Glover Teixeira i en UFC-gala i Globen. Följ presskonferensen här.
Läs mer om Globen, Glover Teixeira och Stockholm.
L skyller försvarets pengabrist på M
Efter ÖB:s besked kräver Moderaterna mer pengar till försvaret redan i vårändringsbudgeten. Men de får kritik av Liberalerna som anser att pengabristen i försvarets kassa visar att det försvarsbeslut som Moderaterna gick med på var underfinaniserat.
Läs mer om Liberalerna och Moderaterna.
Pyttedatorn Raspberry Pi fyller fem och firar med ny modell
Zero får trådlöst lan och blåtand.
Halfvarsson: Jag tycker det är märkligt
LAHTIS. Oskar Svensson har skickats hem från VM i Lahtis - och är därmed ratad från torsdagens stafett. Det får Calle Halfvarsson att reagera. – Ja, jag tycker det är märkligt, säger 29-åringen.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Norra ishavet allt surare: Stor fara
Havsvattnet i Norra ishavet blir allt surare, visar en ny studie. En av effekterna blir att vissa marina arter får svårare att bilda sina skal.–Det är en stor potentiell fara för framtiden, säger Leif Andersson, professor i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, Leif Andersson och Norra.
Sverige beskattar arbetsamhet högst i världen
Svenska höginkomsttagare är världens största förlorare på att arbeta extra. Är du högutbildad med chefsposition och får 100 kronor i lönehöjning går 75 kronor till staten – högst i världen. På andra sidan Öresund får man behålla 30 procent. Är det rimligt, undrar Jacob Lundberg, tillträdande chefsekonom på Timbro.
Läs mer om Jacob Lundberg, Timbro och Öresund.
Som att ha pinnar på fötterna
I projektet Alla på snö får 20000 barn i hela landet testa att åka skidor. Många av dem har aldrig stått på ett par skidor förut.
Läs mer om Alla.
Burman och Jönsson gör kvintetten komplett
Jens Burman och Emil Jönsson får åka onsdagens 15 kilometer klassisk stil. Det innebär att Martin Johansson får vänta på att göra sitt första VM-lopp i Lahtis. Att Johan Olsson, Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson får en plats i laget var liksom självklart.
Svensk vård kan inte hantera sällsynta diagnoser
Människor med mycket ovanliga diagnoser är svårt utsatta och får inte del av regeringens arbete för en jämlik vård. Sjukvård och stöd kan ibland vara helt obefintliga för dem. Nu måste sjukvårdsminister Gabriel Wikström agera för att förbättra situationen, skriver ett flertal debattörer.
Läs mer om Gabriel Wikström.
Dömde festfixaren vill ta del av filmade övergrepp – nekas
Festfixaren Bardiya Pajouhi smygfilmade och våldtog drogade och utslagna kvinnor - straffet blev nio års fängelse. Nu vill han att hans advokat Björn Hurtig ska få kopior på filmerna som enligt tingsrätten visar övergreppen. Men Högsta domstolen nekar honom det. – Jag vill kunna ta del av bevisningen fullt ut på mitt eget kontor, säger festfixarens försvarsadvokat Björn Hurtig, som nu bara får ta del av filmerna hos polisen.
Läs mer om Björn Hurtig.
Konsumentverkets krav för barnmenyer
Snabbmatskedjorna får backning av Konsumentverket och måste bli bättre på att informera sina kunder om leksakerna som följer med barnmenyer. Många produkter kan vara direkt farliga för barn under tre. – Det har varit lite svajigt på sina håll om den här informationen, säger Anna Ekegren, jurist på Konsumentverket.
Läs mer om Anna Ekegren och Konsumentverket.
Tårarna i Sofias änglar efter hjälpen
Jonas och hans fyra söner förlorade mamma Kattis i en svår brand, och nu vill de bygga upp sina liv igen. I måndagens Sofias änglar får de hjälp med renoveringen - och Jonas kan inte hålla tillbaka tårarna. – Man räcker inte till riktigt som ensam förälder med fyra barn, säger Jonas i programmet.
Trump får plan av Pentagon för IS-bekämpning
USA:s försvarshögkvarter Pentagon har lämnat över rekommendationer för hur terrorrörelsen IS ska bekämpas till Vita huset.
Läs mer om IS-bekämpning, Pentagon och Vita.
Myndigheterna har gått vilse bland it-brotten
DN 28/2 2017. När någon laddar ned Göta kanal 3 – Kanalkungens hemlighet utan att betala är det givetvis ett problem. Men myndigheternas okunnighet om it, och konsekvenserna det får, är betydligt värre.
Läs mer om Göta.
Twitch börjar sälja spel
Och streamarna får en del av vinsten.
Nonchalansen i astmafrågan är oroande
Sverige får inte stöd i kritiken mot det norska skidlandslagets sätt att hantera astma- och luftvägsproblem. Snarare tvärtom. Anmärkningsvärt och ett signalfel för en sport som brottas med stora trovärdighetsproblem.
Smällen för kunderna är ett hån mot samhället
Den ökade bankavgiften som aviserades i helgen ska skydda skattebetalarna från att betala för en framtida kris. Ändå är det i slutänden bolåntagarna som får betala – för bankernas historiska risktagande.