Får

Sverige i storform – får gynnsammare lottning

Sveriges basketherrar besegrade Slovakien med 86–82 i den avslutande matchen av förkvalet till det stundande VM-kvalet.
Läs mer om Slovakien och VM-kvalet.

Vann E3 för ston – efter tuff duell

Calamara's Girl drog det längsta strået i E3 för ston.Detta efter en upploppsduell med Jörgen Westholms White Lightning.– Hon har varit en otursdam, alltid fått dåliga lopp men hon är sylvass när hon får sitt lopp, säger tränare Svante Båth i TV12.
Läs mer om Svante Båth.
Jan Björklund eller Birgitta Ohlsson – nu röstar L
Birgitta Ohlsson utmanar Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. I Östergötland får medlemmarna rösta om sin nominering.Oavsett om Ohlsson går ut som segrare tror inte den L-märkta statsvetaren Svend Dahl att det kommer att påverka de andra distrikten.
Asien får eget Eurovisionfestival
Eurovision Song Contest expanderar till Asien. Över 20 länder ska tävla i den asiatiska versionen, skriver ESC på sin hemsida.
Läs mer om Asien, ESC och Eurovisionfestival.

Höstens sju hetaste bilar – dessa får du inte missa

Här får du koll på höstens viktigaste bilnyheter. Häng med när SvD:s motorredaktör Jonas Fröberg väljer ut de sju viktigaste nya bilarna.
Molins: Vi är färdiga med varandra
Guillermo Molins lämnade Malmö FF 2016 efter segdragna förhandlingar som till slut bröt samman.I Patrick Ekwalls podcast Tilläggstid sätter han på nytt ord på känslorna efter uppbrottet med klubben i sitt hjärta - och utesluter en återkomst.– Vi är färdiga med varandra, ibland växer man ifrån varandra, säger Gische som också beklagar att inte får spela framför MFF-supportrarna mer.
Läs mer om Gische, Malmö FF och Tilläggstid.
Världens äldsta flykting ska utvisas från Sverige
I dag 106-åriga Bibikhal Uzbeki fick 2015 stor medial uppmärksamhet när hon flydde från krig och terror i Afghanistan.Hon ansågs då vara världens äldsta flykting.Den långa flykten slutade i Västsverige – men nu har Migrationsverket beslutat att den åldrade kvinnan inte får stanna, vilket reportagesajten Blankspot var först med att uppmärksamma.
Trafiksyndarnas 25 roligaste ursäkter till polisen
Jag trodde handikappskylten betydde att det var förbjudet för handikappade att parkera där. Polisen får höra en hel del, mer eller mindre begåvade ursäkter. Här är några av roligaste. Och missa inte läsarmas egna.
Alf Göransson kan bli mentor åt Schörlings döttrar
Avgående Securitaschefen Alf Göransson kan bli en av de klippor som Melker Schörlings döttrar behöver just nu. Vilka styrelseuppdrag den durspelande och korthuggne skåningen än får så lär han ge sig in i dem med full kraft.
Youtube får ny sektion för Breaking News
Visar videoklipp och live-sändningar om de senaste stora nyheterna. Än så länge oklart hur video väljs ut.
Googleingenjören skulle ha fått behålla jobbet i Sverige
Ett uppmärksammat fall där en ingenjör på Google i USA sparkades har väckt debatt om vad man får säga på jobbet. Även i Sverige är yttrandefriheten för privatanställda starkt begränsad. Flera domar i Arbetsdomstolen visar att den anställdes lojalitetsplikt går före yttrandefrihet.
Läs mer om Arbetsdomstolen, Google, Sverige och USA.
Polisen om skjutningarna: Det finns en frustration
Efter minst 40 bekräftade skottlossningar i år är frustrationen inom Malmöpolisen stor.Ett av de stora problemen är att de inte är ute på plats när det händer.– Det är som på sjukhuset, vi får anpassa oss efter resurser, säger Ronny Holmberg, kommissarie och utredningsledare vid grova brott i Malmö.
Jag var färdig med att pressa kroppen
Gravida Carolina Klüft är en mästare i att prioritera. Som friidrottare hjälpte det henne att bli bäst i världen. Nu är det hennes strategi för att klara småbarnsåren – disken får stå om hon är trött.
Chibokflickorna åker hem: Helt återställda
Drygt 120 skolflickor från byn Chibok i Nigeria som kidnappades 2014 av terrorgruppen Boko Haram får nu åka hem. Från början fördes runt 270 flickor bort av Boko Haram, men 82 av dem släpptes fria i maj efter medling.
Läs mer om Boko Haram, Chibok och Nigeria.
Martin: Jag blev uppsagd på grund av min sjukdom
När Martin Angelin blev av med jobbet som gränskontrollant i Skåne var förklaringen arbetsbrist.Men enligt 30-åringen blev han uppsagd för att han lider av sjukdomen narkolepsi.Nu driver han ett diskrimineringsmål mot gränspolisen.– Jag hoppas verkligen att jag får jobbet tillbaka och en rimlig ersättning för allt det lidande och arbete jag har förlorat, säger Martin Angelin.
Läs mer om Martin Angelin och Skåne.
Lina Hedlunds kärleksutbrott mot Nassim Al Fakir i TV4
Nassim Al Fakir och Lina Hedlund tävlar i Fångarna på fortet.Då får Alcazar-stjärnan ett kärleksutbrott och ställer ett hårt krav på på sin sambo.– Gift dig med mig då, fria, skriker hon i programmet.
Växjö Lakers på plats i Åbo under attacken
Flera personer har knivskurits, varav en dött, i en attack i finska Åbo i dag.I kväll spelar Växjö Lakers träningsmatch mot TPS Turku i staden.Matchen kommer att få extra polisbevakning efter knivattacken.– Vi följer rekommendationerna vi får, säger Växjös tränare Sam Hallam.
Läs mer om Sam Hallam och Åbo.
Det finns inte på kartan – idiotiskt
Efter Djurgården Hockeys tekniske sportchef Thomas Johanssons målvaktsutspel får han nu mothugg.Från en tidigare OS-målvakt.Låt mig förklara varför jag tycker att det här förslaget är idiotiskt, skriver Valentina Lizana Wallner i en krönika på Hockeysverige.se.
Trump får allt färre vänner i näringslivet
Att en rad amerikanska storföretagschefer hoppade av Donald Trumps näringslivsråd är inte presidentens främsta huvudvärk. Värre är att hela hans näringslivsvänliga agenda är allvarligt hotad.
Ikonens nya Tinderprofil får stor uppmärksamhet
Ingen NHL-klubb vill ha Jaromir Jagr.Men nu rider NBC, tv-kanalen som sänder matcherna i Nordamerika, ut för att hjälpa legendaren.De har skapat ett Tinderkonto åt Jagr och ställer sig på Instagram frågan: vilket lag kommer swipea höger på Jagr?
Norrtäljebo får inte heta Rosencrantz i förnamn
En man i Norrtälje har ansökt om att få heta Rosencrantz i förnamn. Men det gillas inte av Skatteverket.
Hård kritik efter konstprojekt på psyket
Konstnären Marie Bondesson fick spela patient, vårdare och kurator på en sluten psykavdelning. Hennes bok om erfarenheterna kom förra året – men nu får Region Gävleborg skarp kritik för projektet.
Läs mer om Region Gävleborg.
Förlossningskliniker i Stockholm får höjd ersättning
Den ekonomiska ersättningen för Stockholms förlossningskliniker ska höjas. Det beskedet kommer nu från ansvariga landstingsrådet Ella Bohlin (KD). Tillskottet ska lösa personalbristen på länets förlossningskliniker.
Läs mer om Ella Bohlin och Stockholm.
Lasse Swärd: Volvo Cars gröna gloria svartnar
Volvo Cars hamnar på sista plats i ett utförligt test av hur laddhybrider presterar i verklig trafik. Den nya prestigemodellen XC90 T8 får usla betyg, endast en stjärna av fem möjliga och totalt 24 av 100 poäng.