Får

Experter: Så kan man locka väljare över blockgränsen

Det är dödläge i svensk politik inför valåret 2018. De flesta väljare tycks inte vilja byta block och den enda rörelsen över blockgränsen är MP-väljare som lämnar partiet. Men sjukvården kan bli frågan som får vågen att tippa över för någon av sidorna, anser statsvetaren Marja Lemne.
Läs mer om MP-väljare och Marja Lemne.

Manchester City kan inte säga nej till Alexis

De senaste två årens långbänk i Premier Leagues transferfönster fortsätter.Pep Guardiola kan verkligen inte säga nej när han får frågan om Sanchez kommer anlända till Manchester City i januari.Samtidigt vägrar ytterligare två spelare förlänga sina kontrakt med Arsenal – om Özil och Sanchez lämnar klubben.– Bra fråga..., säger Pep Guardiola.
Harryson om Oldsberg: Det får stå för honom
Peter Harryson är kritisk mot de som går ut anonymt och kritiserar Ingvar Oldsberg, som sparkats från sitt jobb som programledare för Bingolotto på TV4.Men den tidigare SVT-programledaren köper samtidigt inte Oldsbergs förklaring om att en programledare styr och dikterar.– Jag har aldrig lett ett program på det sättet, säger Harryson.

Varningen i kväll: Förrädisk halka

Ska du ge dig ut på vägarna under kvällen gäller det att se upp för förrädiskt halka.Johan Groth, meterolog på Storm, går ut med en varning:– Det är en uppenbar risk att vi får en besvärlig kväll och natt med förrädisk halka som man inte ser, det kan komma att frysa på snabbt, säger han.
Läs mer om Storm.
Så får du bränslet att räcka längre i vinter
Fullt blås med värme på vindrutan.Tunga och välmönstrade vinterdäck.Djup snö och drivor.Det är inte lätt att spara bränsle i vinterföret. Men det går.Här är 7 bra knep i vinter.
Nytt beslut i Finland: Starköl i matbutiker
Starköl får säljas i detaljhandeln.Det beslutet togs av Finlands riksdag – efter en jämn omröstning, skriver Yle.Lagen träder i kraft redan vid årskiftet.
Läs mer om Finland och Yle.Lagen.
Sten, 104, fann kärleken – är nyförlovad på äldre dar
Sten Bolling har levt ett händelserikt liv och blivit en stor profil på länets dansbanor.104-åringens goda hälsa får läkarna att höja på ögonbrynen.Nu är Sten dessutom nyförlovad med sin partner Solveig, 72.– Det var en jättebra kväll, säger Sten.Som visar att det aldrig är för sent att finna kärleken.
Läs mer om Solveig, Sten och Sten.Som.
1300 sjuksköterskor larmar om övergrepp
Överläkaren tog mig på brösten när jag stod i läkemedelsrummet. Klinikchefen begick många övergrepp. Ingen polisanmälan. Ligg med mig och du får jobbet, sade överläkaren.Nu vittnar kvinnlig vårdpersonal om hur de utsatts för tafsande, hot och våldtäkter på jobbet vilket först publicerades i DN.– Jag borde vara van nu efter att ha läst så många berättelser. Men jag blir ändå chockad över hur många och grova de sexuella trakasserierna är, säger sjuksköterskan Erika Hellberg.
Läs mer om Erika Hellberg.
Så undviker du fällorna i julhandeln
Ett lyckat julklappsköp kräver smarta förberedelser. Här får du veta vilka som är de största fällorna och hur du gör för att byta och klaga.
Zlatan får skulden hans svåra skada
Manchester Uniteds stjärnmittback Eric Bailly blir borta från spel upp till tre månader på grund av fotskada.Nu beskylls Zlatan Ibrahimovic för att vara orsaken till Baillys olyckliga skada.
Petad Torstenson tvingas möta förbundskaptenen
HAMBURG. Sverige har gjort succ i handbolls-VM.Efter elva mästerskap på planen följer Linnea Torstenson sitt tolfte vid sidan av – som expert för Kanal 5.– Om jag hade platsat i laget? Det får du fråga en annan expert om, säger landslagslegendaren och skrattar.
Läs mer om Kanal och Linnea Torstenson.
Kalla jagar ny pallplats på 10 kilometer
Förra helgen hamnade Charlotte Kalla utanför pallen efter två raka segrar i världscupen. Får hon revansch i det klassiska loppet 10 km i Toblach? Följ direktrapporteringen från världscupen i längdskidor.
Läs mer om Charlotte Kalla och Toblach.
Myshatar i hemlighet: Ska se vad den jäveln skriver
Ledarsidorna gör Irma vansinnig. Anna letar upp skryt på Facebook. Mikael dras till en medieprofil som får honom att koka av ilska. Gemensamt för alla tre är att de inte kan strunta i sådant som stör dem.
Läs mer om Facebook och Irma.
Lämnar – Djurgården får mångmiljonbelopp
Djurgården säljer skyttekungen Magnus Eriksson till San Jos Earthquakes.Enligt SportExpressens uppgifter landar övergångssumman på omkring tolv miljoner kronor - och går allt som planerat åker 27-åringen över till Kalifornien för att skriva under kontraktet i början av nästa vecka.- Vi har bud på Magnus Eriksson, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vad det leder till, säger sportchefen Bosse Andersson.
Läs mer om Bosse Andersson och Kalifornien.
Gulldn stöttas – efter hårda orden
HAMBURG. Frankrikes plan lyckades.Bella Gulldn punktades under matchen och var väldigt självkritisk efter förlusten.– Fan, kan jag ens kolla mig i spegeln och känna att jag gjorde allt jag kunde? säger en tårögd Bella Gulldn.Nu får den svenska stjärnan stöd – från Frankrike.
Läs mer om Bella Gulldn.Nu och Frankrike.
Malin Fransson: De svenska ungdomarna tar för sig i Köpenhamn
KÖPENHAMN. Långdistanssimmaren Victor Johansson symboliserar på ett bra sätt vad kortbane-EM handlar om. Det här är mästerskapet där de unga talangerna får ta plats på scenen.
Läs mer om Köpenhamn.
Kuppen mot Leif GW – efter kritiken
Leif GW Persson får en överraskning i senaste Veckans brott.Då får han en julklapp av polisen i Gnesta – efter professorns kritik mot polisstationen.–Den ska jag ha på mig på julafton. Det är fantastiskt, säger GW i programmet.
Läs mer om Gnesta och Leif GW.
Lämnar allsvenskan – får chansen i SHL
Läs mer om SHL.
Här får eleverna privata duschbås efter gympan
Många elever känner sig otrygga i omklädningsrummen och struntar i duschen efter idrottslektionerna. Nu vill Anna Whitlocks gymnasium skapa en tryggare miljö – med hjälp av privata duschbås, rapporterar TV4 Nyheterna.
Gulldn: Det känns bara jäkligt surt
Det blir ingen historisk VM-final för Sverige. – Man får deppa i kväll, det är fortfarande en medalj vi vill åt, säger en besviken Bella Gulldn till Kanal 5.
Läs mer om Bella Gulldn, Kanal, Sverige och VM-final.
Kalle Moraeus skämt – om sitt äktenskap
Artisten Kalle Moraeus skilde sig 2014 efter en 20 år lång relation.I Björn Skifs – Ja, jäklar i min lilla låda på SVT levererar spelmannen flera skämt om sitt äktenskap – något som får både Björn Skifs och publiken att vika sig dubbla av skratt.Jag har i många år varit gift med en finsk kvinna. Hon var med i en finsk tjejklubb, de träffades varannan söndag och kastade spjut. Vi skulle titta på finska nyheter: Uutiset. Fy fan vad jag har sett Uutiset i mina dagar sa Kalle Moraeus.
Läs mer om SVT och Uutiset.
Lindströms pik mot Paolo i På spåret
I fredagens På spåret hyllar Fredrik Lindström kebabpizza – och passar på att ge en känga till Paolo Roberto.Fredrik Lindström glufsar i sig en bit kebabpizza i studion, vilket får Kristian Luuk att vända sig bort med en äcklad min.– Det här är bra tv, välkomna ni som just har slagit på. Fredrik Lindström äter kebabpizza, säger Kristian Luuk.
Lindströms skämt – efter Rudbergs vågade avslöjande
Författaren Denise Rudberg avslöjar i På spåret att hon blev tagen av polisen i USA – då hon körde bil iklädd bikini.Då drar Fredrik Lindström skämtet som får Kristian Luuk att bryta ihop.– Usch, vad obehagligt, säger Kristian Luuk.