Förbundet

Förbundet backar Grönborg: Ingen som helst tvekan

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Peter Forsberg menade att Rikard Grönborgs uppdrag som svensk förbundskapten står på spel efter uttåget ur OS-kvartsfinal.Men efteråt menar Svenska ishockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, att Grönborg sitter säkert.–Jag ser ingen som helst tvekan i att Rikard kommer vara kvar, säger han till SportExpressen.

Ilskan: Lever i ett lyckligt äktenskap

Slava Vojnov får spela i OS trots att han dömts för att ha misshandlat sin fru.Nu har det ryska ishockeyförbundet försvarat sin stjärna.Mr Vojnov och hans hustru lever tillsammans i ett lyckligt äktenskap, skriver förbundet på Twitter.
Läs mer om Twitter.
Förbundet sträcker ut handen till Rissveds
Svenska cykelförbundet backar och tillåter Jenny Rissveds att tävla i sin egen utrustning avseende hjälm, glasögon och handskar, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

V-ledamot petas inte efter polisanmälan

Vänsterpartiets Emma Wallrup behåller sin plats som etta på riksdagslistan. Hon har polisanmälts av sin partikollega Jens Holm för ofredande. Vänsterpartiet i Uppsala förnyade sitt stöd efter en omröstning på lördagen. Partiledningen menar att förbundet får ta ansvar för situationen.
Läs mer om Uppsala.
Salos kritik efter Vitryssland: "Hade önskat att man kunnat få lite hjälp"
Tommy Salo. Foto: Ronnie Rönnkvist Han utsågs till syndabock efter OS-fadäsen mot Vitryssland 2002. Nu berättar Tommy Salo i podcasten Hockey from the Heart att han inte fick något som helst stöd från förbundet efter händelsen.
Vill Lena Micko bygga bostäder i fjällen och i havet?
REPLIK DN DEBATT 12/2. Riksintresseutredningen kom fram till att riksintressena inte utgjorde ett hinder för bostadsbyggandet. Det vill Lena Micko inte höra talas om. Varför? skriver Richard Murray, ordförande Förbundet för Ekoparken.
Boork i samtal efter nya hånet
Leif Boork tvingades till samtal med förbundet efter psykningen mot Tre Kronor-stjärnan Dick Axelsson.Men Damkronornas förbundskapten vill inte kännas vid någon munkavle.– Jag kommer nog fortsätta lite men det är inget som ska få ta fokus från laget. Jag kan kosta på mig det lite som grand old man, säger han.
Dags för ekonomisk nedväxt
I helgen har Grön Ungdom riksårsmöte, och där ligger en motion om att förbundet borde förespråka ekonomisk nerväxt. Att förespråka ekonomisk nerväxt innebär att vi vill se en samhällsutveckling där vi frivilligt går mot en mindre ekonomi.
Läs mer om Grön Ungdom.
Förbundet utreder PL-anfallare för rasism
Engelska fotbollsförbundet (FA) utreder West Bromwichs anfallare Jay Rodriguez för rasism. Engelsmannen ska ha fällt rasistiska kommentarer mot Brightons kamerunske försvarare Gaetan Bong i Premier League-mötet lagen emellan i januari.
Skidvärlden kritiserar SVT i gemensamt brev
SVT:s Uppdrag granskning menar att minst två svenskar i OS-truppen har misstänkta blodvärden. Nu svarar det svenska förbundet, som tillsammans med SOK och internationella skidförbundet Fis avvisar uppgifterna. – Det är rent bedrägeri, säger Fis antidopningsansvarige Rasmus Damsgaard till Expressen.
Läs mer om Expressen, OS-truppen, SOK och SVT.
LO-förbundet Transport: Hamnarbetarförbundet är minoritetsfack, inte Transport
Den fackliga striden om Göteborgs hamn trappas upp. LO-facket Transport har härsknat till på utbrytaren Hamnarbetarförbundets självhävdelse. – Det är vi och inte HF som är störst fack i de svenska hamnarna, ryter Transport, som har kontrollräknat.
Läs mer om Transport.
FN-förbund vill se handling
Svenska FN-förbundet kräver nu att Sverige utnyttjar sin roll i säkerhetsrådet och agerar än mer kraftfullt mot förföljelsen mot rohingyer i Burma.
Läs mer om Burma och Sverige.
FN-förbundet kräver handling: Det är ett folkmord som sker
Svenska FN-förbundet kräver nu att Sverige utnyttjar sin roll i säkerhetsrådet och agerar än mer kraftfullt mot förföljelsen mot rohingyer i Burma.
Läs mer om Burma och Sverige.
FN-förbund vill se handling
Svenska FN-förbundet kräver nu att Sverige utnyttjar sin roll i säkerhetsrådet och agerar än mer kraftfullt mot förföljelsen mot rohingyer i Burma.
Läs mer om Burma och Sverige.
Fler kvinnor lämnar Journalistförbundet - och yrket
Under 2017 minskade medlemstalet i Journalistförbundet med cirka 500 personer. Det största tappet sker inom dagspress. En stor andel av de som lämnar förbundet - och yrket - är kvinnor.
Riksidrottsförbundet vill att Wadakoden skrivs om
Rysslands damlandslag i ishockey kommer inte att flyttas ner till VM:s B-grupp på grund av dopningsskandalen i Sotji. Detta trots att Internationella ishockeyförbundets regler föreskriver att så ska ske om fler än två spelare i ett lag fälls för dopning. Förbundet hänvisar till att förseelsen inträffade i en OS-turnering.
Turkiska läkare grips efter kritik mot kriget i Syrien
Samtliga i ledningen för det turkiska läkarförbundet har gripits efter att förbundet uttalat sig offentligt mot Turkiets militäroffensiv i norra Syrien.
Läs mer om Syrien.
Hotar att hoppa av – efter läckta bilderna
Privata bilder från Nora Mörks telefon har läckt ut på nätet.Nu riktar handbollsstjärnan kritik mot hur det norska förbundet hanterat situationen – och hotar att hoppa av landslaget.Hon kan ha gjort sin sista landskamp, skriver norska TV2.
Läs mer om TV2.
Alpina jokern kan peta Matts Olsson
Matts Olsson tränar slalom inför OS.Ambitionen är att ta en plats i det svenska lag som tillhör medaljfavoriterna i den nya OS-grenen parallellslalom.– Självklart vore det skitkul att få bidra och förhoppningsvis köra Sverige till ett OS-guld, säger storslalomåkaren.Samtidigt arbetar förbundet för att få med ytterligare två åkare till OS.
Läs mer om OS-grenen, OS-guld och Sverige.
En sjuk man – hoppas du ruttnar i fängelset
USA skakas av en sexskandal kring en landslagsläkare i gymnastikförbundet.Över 100 kvinnor - bland dem flera olympiska medaljörer - har pekat ut Larry Nassar.Första reaktionen från ansvariga i förbundet var att mörka uppgifterna. Nu möter han sina offer i rätten, som 15-åriga Emma Ann Miller, som tittade på Nasser i rättsalen och sa:– Mitt hat mot dig är utom kontroll...
Öppnar för ett nytt kvalsystem
Svensk hockey kan vara på väg att göras om i grunden.Förbundet har begärt en utredning som ska utforska om seriesystemet bör förändras.– Det här är ett initiativ som har vuxit fram i de samtal vi har haft om hur vi på bästa sätt gör det som krävs för att svensk elitishockey ska vara underhållande, spännande, engagerande och ekonomiskt hållbar över hela landet, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.
Ungdomsförbund satte upp eget nät på Folk och försvar
Piratpartiets ungdomsförbund Ung pirat kuppade mot deltagarna på Folk och försvars rikskonferens – igen.Förbundet säger att de upprättat ett öppet nätverk som de sen övervakade. Mellan 90 och 100 personer anslöt till nätverket.– Det är extremt allvarligt. Det är ju Folk och försvar, de borde ha koll, säger Rebecka Mc Neill, vice ordförande.
Läs mer om Folk, Rebecka Mc Neill och Ung.