Förbundet

Northug bara på 17:e plats i premiären

Petter Northug har det inte lätt nu. Inte uttagen till världscupen och i konflikt med förbundet. På fredagen gick det inget vidare heller. Men kanske kan han satsa på en delvis ny karriär.
Kritiken mot förbundet: Det måste få ett slut
Moa Hjelmer har vittnat om att hon blev våldtagen av en annan aktiv friidrottare efter en Finnkampstävling.Nu har sporten reagerat med chock och avsky – och ställt krav på Svenska friidrottsförbundet.
Läs mer om Finnkampstävling.Nu och Svenska.

Sanningen bakom den kontroversiella bilden

Petter Northugs hån mot landslagsledningen har utlöst en mindre kris i det norska förbundet.Nu kommer sanningen bakom den omtalade Instagram-bilden fram –Northug själv ligger inte bakom skapelsen.
Läs mer om Instagram-bilden och Northug.
Ordbråket: Ska söka upp honom
Det svenska damlandslaget hotade att nobba Fotbollsgalan, om inte avtalsförhandlingarna med förbundet löste sig.Parterna fick till ett avtal – men den svenske fotbollspampen Lennart Johansson menar att damspelarna inte borde få samma ersättning som herrarna.– Det går inte att jämföra, säger Johansson.–Det han säger känns väldigt bakåtsträvande, säger landslagets kapten Caroline Seger.
Flera utredningar av fall i ungdomsförbunden
Efter politikeruppropet om övergrepp och trakasserier uppmanar nu ungdomsförbunden drabbade medlemmar att berätta.En utpekad person i KDU lämnade förbundet i början av året.Centerpartiets ungdomsförbund uteslöt i lördags en medlem – och utreder nu ett nytt fall.– Vi utreder ett annat potentiellt fall som rör en händelse utanför förbundet, säger ordförande Magnus Ek.
Läs mer om KDU.
Ett svek av förbundet att hålla detta hemligt
Annars minns vi tiden när alla pratade om äran att få dra på sig en landslagströja.Nu är det en ära så länge man får tillräckligt betalt.Ändå är svenska landslagsspelare de som är minst gnidna av alla i Skandinavien.Just därför hade alla tjänat på att lägga all korten på bordet och sluta föra folket bakom ljuset.
Läs mer om Skandinavien.Just.
Efter lösningen på konflikten: Letar efter en galaklänning
Rosengårds landslagsmålvakt Zeira Muovi, 21, ser en ljuspunkt efter Champions League-smällen mot Chelsea.Avtalskonflikten med förbundet är löst.– Nu måste jag leta efter en galaklänning, säger Zeira.
Italiens förbundskapten får sparken
Han ville inte avgå efter playoff-fiaskot mot Sverige. Nu har han fått sparken. Giampiero Ventura är inte längre Italiens förbundskapten, meddelar förbundet.
Läs mer om Sverige.
Damlandslaget och Fotbollförbundet överens om nytt avtal
Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett nytt fyraårsavtal. Det skriver förbundet på sin hemsida. Överenskommelsen gör att stjärnorna kommer till Fotbollsgalan. – Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag, säger målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl.
Just nu: Förbundet överens med damlandslaget
Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett nytt fyraårsavtal.
Massvis med frågor – mejlboxen är knökfull
De svenska fansen letar febrilt efter information om biljettförsäljning till sommarens VM.Men förbundet har än så länge inga svar att ge.–Än så länge har vi ingen som helst information, säger fotbollförbundets biljettansvarige Lena Danielsen.
Läs mer om Lena Danielsen.
Viktors val: Stort prisregn i den alternativa Fotbollsgalan
Damlandslaget hotar bojkotta Fotbollsgalan efter konflikt med förbundet. Lika bra det – fotboll ska avgöras på planen. Viktors val tar över ansvaret och delar ut galans priser till andra samhällsaktörer som förtjänat det.
Läs mer om Fotbollsgalan.
Fifa förlorar en miljard om Italien inte går till VM
Kommer Fifa att hålla en extra tumme för Italien i kväll? Enligt italienska nyhetsbyrån Ansa skulle det internationella förbundet förlora en miljard kronor i tv-pengar om Sverige går vidare till VM.
Läs mer om Ansa, Italien och Sverige.
Fischers svar efter utspelet
Damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan efter strandade avtalsförhandlingar med förbundet.Herrlandslagets landslagschef Lasse Richt reagerade starkt på tajmingen och kallade agerandet för respektlöst.Nu svarar landslagsstjärnan Nilla Fischer:— Jag förstår faktiskt inte hans uttalande. Det finns inte någon respektlöshet. Det får verkligen stå för honom.
Läs mer om Fotbollsgalan och Lasse Richt.
Damlandslaget gör helt rätt i att bojkotta galan
Ett jämställdhetshaveri. Förbundet står med brallorna nere inför årets stora firmafest efter att damlandslaget har fått nog och bojkottar Fotbollsgalan.
Läs mer om Fotbollsgalan.
Landslaget bojkottar Fotbollsgalan
Sveriges damlandslag har fått nog. Efter ett års förhandlingar med förbundet om spelarnas ersättning utan framsteg väljer man att gå ut i protest. Första steget är att bojkotta Fotbollsgalan, skriver Fotbollskanalen.
Ilska i landslaget efter skandalen i förbundet
Efter en tung skadeperiod är Jimmy Durmaz tillbaka i landslaget.Nu hyllas han av sina lagkamrater för en kampanj som uppmanar ungdomar att hålla bättre ton i omklädningsrum.– Det är sju-, åtta-, nioåringar som går runt och säger fula ord, det är oacceptabelt tycker jag, säger han.
Läs mer om Jimmy Durmaz.
17-årig talang hälsade inte - stängs av från landslaget
17-årige talangen Leon Glasnovic stängs av från svenska taekwondolandslaget.Orsaken: han hälsade inte på styrelsemedlemmar och har gillat Facebook-inlägg som var kritiska mot förbundet.Han missar därmed junior-EM.– Luften gick ur mig, vi lever väl ändå inte i Nordkorea, säger Leon Glasnovic.
Tvingas att be om ursäkt efter hånet
På en pressträff med svenska skidförbundet i veckan det ut läppsalva, något som tolkades som ett hån mot Therese Johaug.Nu har det svenska förbundet bett om ursäkt.
Läs mer om Therese Johaug.Nu.