Förra

Fem slag till täten för Blixt och Smith

Jonas Blixt och Cameron Smith ligger på en delad 21:a plats efter första rundan i PGA-partävlingen i golf utanför New Orleans, USA. Förra året tog det svenskaustraliska paret hem segern i tävlingen efter särspel.
Läs mer om Blixt, Cameron Smith, Smith och USA.

Toppmöte mellan Kina och Indien

Ledarna för världens två största länder, Indien och Kina, träffas på fredagen. Läget beskrivs som spänt efter förra årets militära vapenskrammel.
Läs mer om Indien och Kina.
Fem slag till täten för Blixt och Smith
Jonas Blixt och Cameron Smith ligger på en delad 21:a plats efter första rundan i PGA-partävlingen i golf utanför New Orleans, USA. Förra året tog det svenskaustraliska paret hem segern i tävlingen efter särspel.
Läs mer om Blixt, Cameron Smith, Smith och USA.
Reste sig upp – och sänkte förra klubben
Hennes första nick-målchans var efter 22 sekunder. Minut 22 skadade hon sig och sen var hon framme igen, nummer 22 och nickade in FC Rosengårds fjärde av nio mål.– Jag ville inte gå av. Jag tror att jag sprang vidare på adrenalin, säger Fiona Brown.
Läs mer om Fiona Brown.

Ipsos: Små förändringar i opinionen

Förändringarna är små i opinionen just nu, enligt Ipsos aprilmätning som beställts av Dagens Nyheter.Men Socialdemokraterna når sin lägsta notering sedan i maj förra året, med 26 procents stöd.
Starkt uppåt för Amazon
Amazons intäkter steg med 43 procent under de första tre månaderna i år, jämfört med samma tid förra året. Det visar näthandelsjättens kvartalsrapport som släpptes på torsdagen.
Läs mer om Amazon.
Förra it-ministern redovisade missvisande uppgifter i KU
I samband med Konstitutionsutskottets (KU) granskning av den stora it-skandalen på Transportstyrelsen kallades den förra it- och energiministern Anna-Karin Hatt (C) till utfrågning. Då sa hon att ansvaret för informationssäkerhet inte låg hos henne som it-minister. Men på Youtube kan man se ett tal hon höll till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) där hon säger tvärtom
Förra it-ministern redovisade missvisande uppgifter i KU
I samband med Konstitutionsutskottets (KU) granskning av den stora it-skandalen på Transportstyrelsen kallades den förra it- och energiministern Anna-Karin Hatt (C) till utfrågning. Då sa hon att ansvaret för informationssäkerhet inte låg hos henne som it-minister. Men på Youtube kan man se ett tal hon höll till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) där hon säger tvärtom.
Nedräkningen till fotbolls-VM fortsätter - det här är grupp B
Om sju veckor sparkar fotbolls-VM i Ryssland igång. Förra torsdagen gick Metro igenom grupp A. Den är veckan är det dags för en av de på förhand tuffaste grupperna: Grupp B.
Läs mer om Metro och Ryssland.
Dömda våldtäktsmän slipper fängelse – får åldersrabatt
Två unga män döms till sluten ungdomsvård och utvisning för en gruppvåldtäkt av en 40-årig kvinna i september förra året.Det stod klart under onsdagen.– Anledningen till att männen inte fick ett fängelsestraff är åldersrabatten, säger kammaråklagare Bengt Wahlström.
Läs mer om Bengt Wahlström.
Bara mästaren tror på sig själv i STCC
Tio team ställer upp i årets STCC. Inte ett enda tippar att förra årets mästare Robert Dahlgren kan försvara sin titel. Inte ens Robbans eget team. – Men jag vet en som tippar att jag vinner. Jag är här för att vinna, säger Robert Dahlgren.
Läs mer om Robert Dahlgren.
Högre bonus än lön till Fingerprints vd Christian Fredriksson
Enligt Fingerprint Cards rykande färska årsredovisning fick bolagets vd Christian Fredrikson ut mer i bonus och rörlig ersättning under förra året än vad han fick i grundlön.
Hornhuset vill utmana klubbbranschen och göra den mer inkluderande
Pauline Högberg har sedan den 15 december förra året varit kulturchef på Hornhuset, och nu får hon sällskap av Rut Meyersson Afrell.
Motocrossnörden Johan vill hjälpa ungdomar
Johan Debrianté är Stjärnhovsbon som vill förena sina två passioner motorsport och att hjälpa struliga ungdomar. I sommar hoppas han få ihop en repris på förra årets träff i Gnesta.
Läs mer om Gnesta och Stjärnhovsbon.
Rättegång inleds mot nazist
På torsdagen inleds rättegången mot en ledande nazist för händelserna under demonstrationen vid förra årets bokmässa i Göteborg. Samtidigt utreds ytterligare 17 medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen misstänkta för hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
Jag var inte redo för när drömmen blir sann
Han är van vid att vara en del av ett vi. Nu står Anders Roslund helt ensam i offentligheten med en ny bok. Tre timmar är det första han publicerar sedan samarbetspartnern Börge Hellström avled i cancer förra året.
Läs mer om Börge Hellström.
Fortsätter att ligga på köpsidan
Missade du förra veckans inlägg "Succé för reflationsboken"? Läs det här Allmän reflektion En tsunami av kvartalsrapporter har sköljt över marknaden den här veckan.
Läs mer om Allmän och Succ.
Örnsköldsvik HF fortsätter bygga för att höja ribban: "Behöver få in mer muskler"
Förra säsongen nådde Örnsköldsvik Hockey äntligen allettan - men slutade sist. Nu tar ÖHF nya tag för att höja ribban. - Vi behöver få in mer muskler, säger sportchefen Patrick Edlund.
Förra tennisstjärnan: Jag erbjöds miljoner för att förlora
För Sveriges Radio berättar Sofia Arvidsson om sina erfarenheter av matchfixning. Den tidigare tennisstjärnan blev under sin aktiva karriär erbjuden flera miljoner för att förlora en match.
Läs mer om Sofia Arvidsson.
Debatt: Sofia Axelsson MUF: Respektlöst mot Ludvikas invånare att bevilja NMR demonstrationstillstånd
För tredje året i rad tillåts nazister demonstrera i Dalarna - den här gången i Ludvika. Förra året demonstrerade nazisterna i Falun, och året innan det i Borlänge.
Läs mer om Borlänge, Dalarna, Falun, Ludvika och NMR.
Åtta smugglare döms till döden i Indonesien
Åtta taiwanesiska knarksmugglare har dömts till döden av en indonesisk domstol. De greps i juli förra året med mer än ett ton metamfetamin i landet.
Läs mer om Indonesien.
Poängdrottningen stannar - skriver på för ytterligare säsong i Västra Mälardalen: "Spelare av rang"
38 poäng förra säsongen i Västra Mälardalen. Nu är det klart att Jessica Carlsson blir kvar ytterligare en säsong i klubben. - Hon är en viktig kugge i VM:s framtid, säger sportchef Frippe Norén. Flera klubbar ville ha hennes signatur.
Intresse från hockeyallsvenskan - trots det väljer kvalitetsbacken att stanna i KHC: "Ett bra ställe"
Ludvig Karlsson hade intresse från toppklubbar i hockeyettan och från klubbar i allsvenskan. Ändå väljer succébacken från förra säsongen att förlänga kontraktet med Köping Hockey.
Läs mer om KHC och Köping Hockey.
LB07 och FCR i nya derbyn på Stadion: Mycket mer än bara fot...
Förra året kom drygt 7800 åskådare för att se Malmöderbyt i damallsvenskan mella...
Läs mer om FCR, Malmöderbyt och Stadion.