Förra

Talibanerna ville värva kidnappade pappan

Joshua Boyle och Caitlan Coleman togs som gisslan av talibaner i Afghanistan 2012.Förra månaden fritogs paret och deras tre barn av pakistanska säkerhetsstyrkor.Talibanerna försökte upprepade gånger värva Joshua Boyle till sitt nätverk, berättar paret nu i en intervju.– Jag skulle hellre bli dödad än gå med i deras grupp, säger han till ABC News.

Tesla Roadster 2 är basmodell – det kommer en snabbare version

Efter att Elon Musk presenterat trailerdragaren Tesla Semi i förra veckan blev det en överraskning: Tesla Roadster 2. Den nya sportbilsmodellen var helt oväntad och det var även de otroliga faktauppgifterna. Enligt Elon Musk är Tesla Roadster 2 världens kvickaste, serieproducerade bil med en acceleration 0–60 mph (96 km/h) på 1,9 sekunder. Accelerationen 0–160 km/h går på 4,2 sekunder och kvartsmilen på dragstrippen avverkas på endast 8,8 sekunder. Lägg till detta en toppfart på över 400 km/h (250 mph) och en räckvidd runt 100 mil. Prislistan för Tesla Roadster 2 börjar vid 200.000 dollar, vilket
Oväder försvårar sökandet efter ubåten
Sökandet efter den argentinska ubåt som i mitten av förra veckan försvann omkring 43 mil utanför landets kust, försvåras av ett oväder i sökområdet. En stor internationell insats pågår just nu för att hitta ubåten och de 44 personerna i besättningen.
Mordmisstänkt man kan släppas på fri fot
En av de män som misstänks för ett mord på Ulvön förra helgen kan komma att släppas.– Vi behöver få fram nya bevis för att hålla honom kvar i häktet, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson.Misstankarna mot den andre mannen har dock inte minskat.

Kuskligan: Ohlssons försprång bara växer

Ulf Ohlsson är som vanligt den som vinner flest lopp varje vecka i den allsvenska kuskligan.Förra veckan slog han till med nio nya segrar och drygade ut sin ointagliga ledning ytterligare.Han toppar nu med 311 segrar och har 111 pinnars försprång.Noteras kan att Örjan Kihlström nådde 200 segrar i år och ligger på en säker andraplats.
Läs mer om Örjan Kihlström.
Är detta en mindre version av Teslas lastbil Semi?
Har Tesla givit oss en hint om nästa projekt. Förra veckan fick vi se nya fullstora lastbilen Semi, här är skisser på vad som skulle kunna vara en mindre lastbil.
Läs mer om Semi.
Är detta en mindre version av Teslas lastbil Semi
Har Tesla givit oss en hint om nästa projekt. Förra veckan fick vi se nya fullstora lastbilen Semi, här är skisser på vad som skulle kunna vara en mindre lastbil.
Läs mer om Semi.
Ett företag är ingen demokrati
Jonas Wiström, styrelseordförande i Ratos, är en av medlemmarna i juryn för Årets Ledare. Han var tidigare vd för ÅF och utnämndes förra året till Årets ledare. För Affärsvärlden berättar han som sin syn på ledarskap.
Black Pearls vd miljonköper aktier
Oljebolaget Blackpearls vd John Festival har på torsdagen i förra veckan köpt 177.900 aktier i bolaget.
Läs mer om John Festival.
Portföljen mot strömmen
Stockholmsbörsen tappade ytterligare mark i förra veckan. Aktiva portföljen gick åt motsatt håll.
Kidnappare misstänks för knivdåd på centralen
Den unga kvinnan kidnappade under brutala former en kvinna i Göteborg förra året.Offret fick sitt hår avklippt, misshandlades och tvingades att klä av sig naken i kylan.Nu har den dömda kidnapparen gripits och anhållits igen – misstänkt för att på lördagskvällen ha försökt mörda en man på Göteborgs centralstation.
Läs mer om Göteborg.
Möllers närmaste visar sin avsky
Mamman kan aldrig förlåta.Dottern känner bara hat.Mördade Aki Paasilas syster har mått så dåligt att hon drabbats av sömnproblem – och förra affärskompanjonen vill bara komma ifrån henne.Här är familjen och vännernas ilska och avsky mot Johanna Möller.
Läs mer om Johanna Möller.
TV: Se Foppas målsucc här
Förra säsongen tog han Bundesliga med storm. I år har det gått lite trögare för Emil Forsberg i RB Leipzig.Men nu kan det kanske lossna.
Läs mer om Bundesliga och Emil Forsberg.
Släkten värst när nästjumbon nollade Djurgården
Djurgården dominerade mötet i SHL med Karlskrona, men trots 37 skott blev det inga mål. Karlskrona vann med 1–0. Matchens enda mål gjordes av förra djurgårdaren Mattias Guter som tillsammans med målvakten Johannes Jönsson blev de stora matchvinnarna i Karlskrona.
Läs mer om Djurgården, Karlskrona och SHL.
Nyförvärvet sänkte sitt gamla lag: Overkligt
Frölundas värvning av Joel Mustonen kritiserades av supportrarna.Men nyförvärvet presenterade sig på bästa sätt inför hemmapubliken i Scandinavium - genom att göra måli 3–1-segern mot sin förra klubb Örebro.– Overkligt på något sätt, säger Joel Mustonen till C More.
Jag såg del av Stockholms historia brinna upp
När Robin Hellfors kom till sin arbetsplats förra tisdagen möttes han av ett eldhav. 27-åringen är fortfarande lite uppskakad av upplevelsen. – Jag får ont i magen när jag tänker på hur vackert det var inne i huset. Jag hoppas verkligen att de återställer det exakt som det var, säger rörmokaren och blickar upp mot den brandskadade fasaden på Biblioteksgatan.
Läs mer om Biblioteksgatan.
Krossade stjärnorna – i det hemliga testet
GÄLLIVARE. Norge får se upp för Calle Halfvarsson i vinter.I ett hemligt testrace under förra veckan visade han superform – och slog landslagskompisarna med över en minut.– Resultaten i våra testtävlingar håller vi internt, säger förbundskapten Rikard Grip.
Som att han kör genom en biltvätt
LOS ANGELES. Besöket hemma i Stockholm förra helgen såg ut att ha gjort Gabriel Landeskog, 24, gott.I natt, svensk tid, gjorde han sitt första hattrick i NHL när Colorado besegrade Washington med 6-2.Lagkamraterna gav sin svenske lagkapten mer än en dusch i ansiktet med vattenflaskorna när Landeskog kom förbi båset för att ta emot den traditionella målhyllningen.- Det ser ut som han passerar genom en biltvätt, sa förre NHL-målvakten och numera expertkommentatorn Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.
SVT-profil fick lämna sitt förra jobb efter larm om sexuella trakasserier
En profilerad medarbetare på SVT Sport fick lämna sitt förra jobb på grund av anklagelser om sexuella trakasserier. Enligt DN:s uppgifter handlar anklagelserna bland annat om att mannen grovt ska ha antastat kvinnliga kollegor på sin förra arbetsplats, både fysiskt och med sexuella kommentarer.
Trustormannen Jisander gripen på rivieran för ekobrott
Finansmannen Thomas Jisander, en av huvudmännen i Trustorhärvan, greps i ett tillslag på den Franska rivieran i förra veckan, rapporterar SVT.
Läs mer om Franska, SVT och Trustorhärvan.
Thomas Jisander gripen i Frankrike
Thomas Jisander, en av huvudmännen i Trustorhärvan, greps i förra veckan på Franska rivieran, rapporterar SVT.Han misstänks för grovt bokföringsbrott och försök till grovt bedrägeri.
Läs mer om Frankrike, Franska och Trustorhärvan.
Konsertrecension: Destroyer exploderar när man minst anar det
Trots att varje skiva med Dan Bejars projekt Destroyer är olik den förra så uppstår en viss stringens i konsertsituationen.
Läs mer om Destroyer.
Hemliga vapnet kan ta Karlsson till ny SOC-final
Förra året gick Mattias Karlsson till final i SOC, Swedish Open Championships i bordtennis. I år är startfältet ännu tuffare, men svensken har ett unikt vapen. Han är den ende i världseliten som spelar med nabbar på sitt racket. – Det är en otrolig fördel för mig, säger 26-åringen.
Läs mer om Karlsson och SOC.
Birgitta Rubin: Prestigen att äga världens dyraste målning är förstås enorm
Herregud. Min spontana reaktion på slutpriset 450 miljoner dollar för Leonardo da Vincis målning Salvator mundi känns helt adekvat. Motivet föreställer Kristus som världens frälsare och Guds son i den berömda renässanskonstnärens tappning är nu världens dyraste målning såld på auktion. Priset, motsvarande omkring 3,8 miljarder svenska kronor, är dessutom en dubblering av det förra rekordet!
Läs mer om Leonardo och Salvator.