Förra

Spelen att sukta efter 2018 – bästa titlarna till Xbox, PS4, PC och Switch

Kan 2018 bräcka förra årets magiska spelutbud? Vi har samlat alla titlar du behöver ha koll på.
Läs mer om PS4, Switch och Xbox.

53-åring begärs häktad för mordet på Fatima

Fatima Berggren, 57, försvann mystiskt från sitt hem i Västerås i förra året i maj. Polisen har sökt henne och fattade tidigt misstankar om att hon kan ha förts bort mot sin vilja.Nu kan polisen ha nått ett första framsteg i utredningen.En 53-årig man begärs häktad för mord och brott mot griftefriden, enligt åklagarmyndigheten.
Läs mer om Fatima.
Råoljepriserna sjunker
Råoljepriserna har sjunkit på fredagen i spåren av torsdagens amerikanska oljedata som visade att produktionen i USA steg med 2,7 procent under förra veckan.
Läs mer om USA.
Lundbäck: Det är skrämmande siffror
Våldtäktsanmälningarna ökade med 10 procent förra året, det visar ny statistik från Brå. I snitt anmäldes 20 anmälningar per dag.– Det är skrämmande siffror, säger Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck.
Läs mer om Brå och Catarina Lundbäck.

Svenskarnas fondförmögenhet rekordstor

Nysparandet i fonder ökade med 112 miljarder kronor förra året. Den goda utvecklingen på världens börser gav dessutom en värdeökning på 340 miljarder kronor.
Anmälda våldtäkter ökade med 10 procent 2017
Enligt Brottsförebyggande rådets preliminära statistik ökade antalet anmälda våldtäkter förra året med 10 procent.
Nya siffror från Brå över antalet anmälda brott
Idag klockan 9.30 publicerar Brå ny statistik över antalet anmälda brott förra året.Tidigare i höstas flaggade rådet för att antalet anmälningar om sexualbrott mot kvinnor ökat.
Läs mer om Brå.
Du gjorde bra saker i ditt liv, men du förstörde mitt
Den 1 december förra året skrev Galaxia Elias på DN Åsikt om relationen till sin pappa och hedersförtryckets mekanismer:
Efter ministermötet om #metoo: Nolltolerans
Förra helgen kom #metoo-uppropen #inteminskuld och #påvåravillkor från den mansdominerade finansbranschen. I går hade finansmarknadsminister Per Bolund möte med initiativtagarna till uppropen och flera andra bolag. Branschen har stora kulturproblem som man måste våga ta tag i, säger Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande Riskkapitalföreningen, som var med på mötet.
Klart: Han blir ny tränare i Karlskrona
Sebastian Seifert tar över som ny tränare i HIF Karlskrona.Seifert kommer närmast från Ystads IF som han tränade förra säsongen.– Seifert är aktad i Handbollssverige och har stor erfarenhet, skriver ordföranden Örjan Nilsson i ett pressmeddelande.
Marinhamnen i Fårösund såld
Marinhamnen i Fårösund har köpts tillbaka av Fortifikationsverket.Det rapporterar P4 Gotland. Den tidigare ägaren Ming Wai Lau köpte den förra året för 62 miljoner – men säljer nu den för 20 miljoner.
Sjukvården är på sina egna behov – inte på patienternas
Norrlands universitetssjukhus i Umeå, Västerviks sjukhus och Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm är landets bästa sjukhus. Detta enligt tidningen Dagens Medicins årliga ranking.Förvånande nog behåller skandalbygget Karolinska sin bronsplats från förra året – trots överbeläggningar och missnöjda patienter. Sahlgrenska i Göteborg får jumboplatsen som sämsta universitetssjukhus.Rankingen visar tydliga skillnader – och att hur bra vård du får beror på var du bor.
Anna Kinberg Batras pik mot toppolitikerna
Under onsdagen möts partiledarna i riksdagen för årets första partiledardebatt.Förra moderatledaren Anna Kinberg Batra avnjöt diskussionen hemma i tv-soffan – och passade på att rikta en hård pik mot en rad toppolitiker.Följer numera partiledardebatterna på lite distans, skriver hon och levererar sedan den svidande kängan.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
Sydkoreas underskott på kimchi når nya höjder
Sydkoreas handelsunderskott i kimchi, landets stolta nationalrätt bestående av fermenterad kål, nådde förra året den högsta nivån någonsin sedan lågprisimport från Kina översvämmade marknaden.
Läs mer om Kina.
Finalklart: Här är årets fem största matbluffar
Kändiskocken Erik Lallerstedt får snart lämna ifrån sig titeln Årets matbluff – en föga smickrande titel som han tilldelades förra året för sin Tryffelbearnaise.Konsumentföreningen Äkta mat har nu utsett fem finalister i årets omgång av Årets matbluff som svenska folket får rösta på.
Nya siffror: Rekordmånga anmälningar mot mäklare
Över 500 anmälningar mot mäklare kom in till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) förra året. Nästan hälften av dem gällde i Stockholm.
Handbollsstjärna hotar sluta efter skandal
Förra året hackades handbollsstjärnan Nora Mørks mobiltelefon. 26-åringen säger nu att de privata bilderna spreds i herrlandslaget och att hon överväger att sluta. – Jag blev helt knäckt. Jag trodde att det här var människor som skulle ta hand om mig, säger norskan till VG.
De räddar konkursade svenska klädkedjan
Tisenhultgruppen, som ägs av industrihandelsbolagen Addtechs, Bergman Bevings och Lagercrantz styrelseordförande Anders Börjesson med familj, har avtalat om att förvärva klädmärket Boomerang efter att konkursen för det bolag som driver märket inleddes förra veckan.Tillträde sker 22 januari, framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Boomerang och Lagercrantz.
Addtechs ordförande köper Boomerang
Tisenhultgruppen, som ägs av industrihandelsbolagen Addtechs, Bergman & Bevings och Lagercrantz styrelseordförande Anders Börjesson med familj, har avtalat om att förvärva klädmärket Boomerang efter att konkursen för det bolag som driver märket inleddes förra veckan.
Läs mer om Bergman, Boomerang och Lagercrantz.
Cloetta tar vd från Findus
Cloetta har utsett Katarina Tell till ny vd för Cloetta Sverige. Hon efterträder Lars Påhlson som förra året meddelade att han hade för avsikt att gå i pension under 2018.
Morgan Johansson håller tal om terrorhotet
Ett tiotal personer med kopplingar till IS återvände förra året till Sverige från terrorrörelsens områden, enligt Säpo. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson håller tal på Folk och försvar i Sälen, som avslutas på tisdagen.
Daniel, 63, sprängdes ihjäl av handgranaten
Daniel Cuevas Zuniga dödades när en handgranat han hittade på marken i Vårby gård i Stockholm förra söndagen plötsligt exploderade.Nu berättar hans hustru Wanna Soisaeng, som var med vid tillfället och själv skadades, om ögonblicket efter explosionen.– Jag såg honom ligga där, bara några meter ifrån mig. Jag försökte ta mig fram till honom men några poliser hindrade mig. De ville inte att jag skulle se hur svårt sargad hans kropp var, säger hon och berättar att hennes syn på Sverige som ett fridfullt land nu har förändrats.
Automatvapen hittat – kopplas till skjutning mot polisbostad
En AK 47:a har knutits till skotten mot en polismans bostad i Västerås förra året, bekräftar polisen för VLT.
Läs mer om VLT.
BRÅ: En tredjedel oroade över brottsligheten
SÄLEN.En tredjedel av befolkningen, 29 procent oroar sig i stor utsträckning över brottsligheten i samhället.Det är en ökning med fyra procentenheter från förra året.Det visar Nationella trygghetsundersökningen från Brå.
Läs mer om Brå och Nationella.
Maharajah-sonen ska ha toppchans
Favoriterna föll som käglor förra veckan. När samtidigt tre storskrällar segrade fanns det inga system kvar till slut. Alltså en superjackpott nu!Ser inte lika svårt ut den här gången men samtidigt är det aldrig enkelt att sätta åttan. Vi har bra känsla för tre spikförslag som alla spikas på såväl lilla som stora systemet.