Försäkringskassan

Erland tog sitt liv efter beskedet från F-kassan

Efter olyckan levde Erland elva år med kronisk smärta.Men en vistelse hos en ryggspecialist ledde till att Försäkringskassan drog in hans sjukpenning.Dagen efter beskedet tog Erland sitt liv– bara 55 år gammal.

Här är nya knytbluskampanjen - bär mitella och visa stöd för Försäkringskassans offer

Då det visat sig att vissa handläggare på Försäkringskassan uppmuntras med högre lön då de producerar fler avslag och indrag av sjukpenning har jag ett förslag; Inspirerade av ansvarig ministers solidariska knytblus föreslår jag ännu en
Försäkringskassan måste ändra arbetssätt
Försäkringskassans ständiga begäran om kompletteringar av intygen, felfinneri i beskrivningar av patientens förmåga har blivit ett stort arbetsmiljöproblem i vården, skriver Bengt Järhult, distriktsläkare.
Läs mer om Bengt Järhult.
Hanne Kjöller: Både fel och förutsägbart när SVT beskriver Försäkringskassan
KOLUMNEN. Hanne Kjöller är författare, journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. I den mallade journalistiken är Migrationsverket och Försäkringskassan alltid skurkar. Aldrig de domstolar som har sista ordet. Och som vanligtvis slås det fast att myndigheterna har agerat i enlighet med svensk lag.

Barnbarnet dog i plogbilsolycka - mitt i sorgen tvingas mormor kämpa mot Försäkringskassan

När Susanne Nilssons barnbarn Tuva, 2 år, dog mådde Susanne så dåligt att hon inte kunde söka jobb på heltid och sjukskrev sig.
Läs mer om Försäkringskassan, Susanne och Tuva.
Flera kontor på Försäkringskassan drabbade – ministern: Oacceptabelt
Det är inte bara vid ett av Försäkringskassans kontor som avslagsfrekvensen på sjukpenningansökningar har tagits upp vid lönesamtal mellan handläggare och chef. Det visar bland annat en enkätundersökning som fackförbundet ST har gjort.– Det är inte isolerat till bara ett kontor, säger sektionsordföranden Siv Norlin.Försäkringskassans direktör vill inte svara på Expressens frågor.
Läs mer om Försäkringskassan.
Nu bekräftar ST-facket: Fler avslag ger lönepåslag
ST-facket bekräftar nu att handläggare på Försäkringskassan som gör fler avslag får högre lön. Arbetsplatsombud vid flera olika kontor vittnar om att antalet avslag tas upp på lönesamtal.
F-kassan hade fel om assistans – onödigt lidande
Försäkringskassan har tolkat lagen fel när myndigheten nekat funktionshindrade som behöver sondmatas assistans. Det slår Högsta förvaltningsdomstolen fast på fredagen. Kritiker menar att regeringens krav på besparingar lett till onödigt lidande för de funktionshindrade.
Läs mer om Högsta.
Hon blev "nollad" av Försäkringskassan: "Det är ett elände"
I maj 2016 ansåg Försäkringskassan att hon kunde jobba och drog in sjukpenningen. - Det är ett elände, säger Pia Palm, 54 år, som sedan i januari tvingas gå till socialen för att klara försörjningen och få mat för dagen.
Läs mer om Försäkringskassan och Pia Palm.
Nytt bank-ID-bedrägeri – Försäkringskassan larmar
Den fräcka bedragaren säger sig ringa från Försäkringskassan och kapar människors bank-ID genom att erbjuda etableringstillägg.– Vi känner till ett par sådana här fall, säger Viktor Svensson, vid myndighetens presstjänst.Vi vill påminna om att vi aldrig ber om uppgifter gällande kontonummer eller liknande information över telefon, skriver Försäkringskassan på sin hemsida.
Rektor misstänker att elever missbrukar nätläkare för att skolka
På Nacka gymnasium misstänker biträdande rektor Johan Lundström att elever använder intyg från digitala läkartjänster för att slippa gå i skolan. Samtidigt arbetar Försäkringskassan och Socialstyrelsen med att ta fram riktlinjer för hur intyg från nätläkare ska hanteras.
Arbetsförmedlingen har vaknat
Det är med glädje vi tar till oss nyhetsinformationen om att arbetsförmedlingen (AF) slår larm om att det är många människor som är sjuka hänvisas till dem från försäkringskassan (FK).
Kvinna dömd för grovt bidragsbrott
Lämnade oriktiga uppgifter till Försäkringskassan. På måndagen dömdes en kvinna hemmahörande i Hallstahammar kommun för grovt bidragsbrott.
De skadades i arbetet – nekas stöd av försäkringskassan
Eva Järdeholm-Fernandes blev påkörd i arbetet och sedan dess har hon lidit av svåra smärtor.Enligt läkaren är alla möjligheter till rehab utdömda. Trots det vill försäkringskassan att hon ska jobba.Margareta Sandberg fick underbenet amputerat efter en arbetsplatsolycka och hennes läkare bedömer att hon kan jobba 50 procent – försäkringskassan säger 100 procent.
Felaktiga vab-betalningar för 900 miljoner
Närmare 900 miljoner kronor har under 2017 betalats ut felaktigt för vård av sjukt barn, uppger Försäkringskassan i en ny rapport.
Läs mer om Försäkringskassan.
Nära en miljard kronor har betalats ut för felaktig vab
Nästan en miljard kronor i felaktig vab-ersättning har betalats ut till svenska föräldrar.Det uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande i dag.
Läs mer om Försäkringskassan.
Felaktiga vab-betalningar för 900 miljoner
Närmare 900 miljoner kronor har under 2017 betalats ut felaktigt för vård av sjukt barn, uppger Försäkringskassan i en ny rapport.
Läs mer om Försäkringskassan.
Bombhot mot Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten
Försäkringskassans och Pensionsmyndighetens servicekontor i Karlskrona har bombhotats, rapporterar P4 Blekinge.Polisen betraktar inte hotet som seriöst.På torsdagen bombhotades en kyrka i samma stad.
Felaktiga vab-betalningar för 900 miljoner
Närmare 900 miljoner kronor har under 2017 betalats ut felaktigt för vård av sjukt barn, vab, uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande.
Läs mer om Försäkringskassan.
Vab-fusk för nära 900 miljoner
Inrikes. Närmare 900 miljoner kronor har under 2017 betalats ut felaktigt för vård av sjukt barn, vab, uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande. Image-text: Försäkringskassan har granskat fusket med vab. Arkivbild.
Läs mer om Försäkringskassan.
Vab-fusk för nära 900 miljoner
Närmare 900 miljoner kronor har under 2017 betalats ut felaktigt för vård av sjukt barn, vab, uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande.
Läs mer om Försäkringskassan.