Försvann

Kvinna gick vilse i naturreservat – hittades efter stor sökinsats

En kvinna i 40-årsåldern försvann vid 20-tiden på torsdagskvällen i Sandsjöbacka naturreservat i Billdal i Göteborg.Polisen har haft en stor sökinsats under natten.Vid halv sextiden på fredagsmorgonen hittades kvinnan av en polishund.– Hon var nedkyld och chockad men i övrigt välbehållen, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Försvann mystiskt – då vann Örebro mot Luleå
Örebros stjärnvärvning Joakim Andersson saknades mystiskt inför mötet med Luleå.Men Örebro kunde trots det säkra tre poäng.
Kraschade in i betongmur efter polisjakt
En person har förts till sjukhus efter att ha krockat med en betingmur i Uddevalla.Det var när föraren försökte köra i från polisen som olyckan inträffade.– Han drog i väg och försvann ur sikte ett tag men sen hittade man bilen vid den här muren, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Skadeläget är oklart.

Stjärntränaren försvann – bor nu på en camping

Werner Lorant är en aktad fotbollsprofil i Tyskland.Han har spelat i Borussia Dortmund och tränat storklubbar som 1860 München och Fenerbahce.Efter en personlig konkurs lever han nu ett helt annat liv – på en camping, skriver Blick.
Här är polisens nazisttips – som man tappade bort
Polisen fick ett anonymt tips två dagar före nazistdemonstrationen i centrala Göteborg i söndags.Men tipset på två korta rader där demonstrationen på söndagen nämndes försvann, enligt chefen för Poliskommunikationscentralen Daniel Norlander.–Vi har brustit i rutinerna.
Regeringen räknade fel – 34 miljarder försvann
Det är nog högst i historien. Så säger en expert om att regeringen sparade 34 budgetmiljarder förra året genom en felräkning. Bakom rekordsiffran ligger utlovade satsningar för sjuka, nyanlända och studenter – satsningar som nu inte blir av.
Dödfött barn skulle begravas – försvann
Föräldrarna ville begrava sitt dödfödda barn.Men när barnet skulle begravas var det borta.– När man skulle ordna begravning kunde man inte hitta barnet, säger Görel Wachtmeister, chefläkare på Nyköpings lasarett.
Läs mer om Görel Wachtmeister.
Sanningen: Därför försvann Lindelöf
Victor Nilsson Lindelöf fick äntligen debutera i United-tröjan.Sen försvann han snabbt från Old Trafford.Nu kommer Daily Mirror med förklaringen varför svensken hade så bråttom hem efter segern mot Basel i Champions League-premiären.
Biografen försvann när gamla huset revs
Var i huvudstaden är vi? Vem blir först med att lösa Stockholmsgåtan denna gång? Här kommer nu bild nr 2. En ledtråd är att det på denna plats tidigare låg en biograf.
Läs mer om Stockholmsgåtan.
Dödshot mot busschaufför – bad störande resenärer kliva av
Busschauffören blev attackerad, dödshotad och bespottad när han bad två resenärer, som spelade hög musik, att sänka volymen.Sedan slog männen sönder ett fönster – och försvann ut.
Därför försvann Shania Twain helt
Countrysångerskan Shania Twain är tillbaka.Men ett tag visste hon inte om hon någonsin skulle kunna sjunga igen –på grund av en sjukdom.– Under flera år så trodde jag att felet med min röst var ett mysterium och att jag aldrig skulle få reda på vad det var, säger Shania Twain till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Shania Twain.
Därför försvann Shania Twain helt
Countrysångerskan Shania Twain är tillbaka. Men ett tag visste hon inte om hon någonsin skulle kunna sjunga igen –på grund av en sjukdom. – Under flera år så trodde jag att felet med min röst var ett mysterium och att jag aldrig skulle få reda på vad det var, säger Shania Twain till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Shania Twain.
Fellaini rasande – artiklarna försvann
På söndagen skrev flera stora brittiska tidningar att Laura Simpson, kvinnan som var med under Wayne Rooneys misstänkta rattfylla, har en historia med Marouane Fellaini. Enligt artiklarna försökte Fellaini förföra Simpson år 2014. Den belgiska mittfältaren rasar nu mot ryktena och hotar med att stämma tidningarna.
Irma gjorde att havet försvann: Borta!
Extremt väderfenomen – en orkan så stark att vattnet försvinner från stränderna. När Irma drog förbi Bahamas fångade en twittrare den extraordinära väderhändelsen.
Hundratals personer i slagsmål i Årsta
Polisen ingrep med minst ett tiotal piketbussar efter larm om ett storbråk på ett fält i Årsta. Enligt ett vittne deltog hundratals personer i slagsmålet. – När vi kom försvann de ut i skogen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Misstänkt sabotage mot Pride - flaggor togs ned
Samma dag som den stora prideparaden skulle genomföras i Helsingborg utsattes arrangemanget för en attack.Ett 20-tal regnbågsflaggor försvann från två platser i centrum.– Det känns hopplöst, säger Daniel Brur, ordförande för RFSL i Helsingborg till Kvällsposten.
14.00: Häktningsförhandling inleds mot Peter Madsen
Peter Madsens förklaring om vad som hände på ubåten, då den svenska journalisten Kim Wall försvann, kan i eftermiddag bli offentligt.Klockan 14.00 väntas omhäktningsförhandlingen sätta i gång, då bland annat eventuella nya bevis mot Peter Madsen ska presenteras.Specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen vill se den danska uppfinnaren fortsatt häktad – men denna gång för mord.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Maskerade personer rånade butik – försvann i silverfärgad bil
En butik i Arboga utsattes för ett rån under måndagskvällen.Gärningsmannen flydde från platsen i en silverfärgad personbil.
Läs mer om Arboga.
Nioårig flicka saknas fortfarande – två män släppta
Åklagare startade på lördagen en formell utredning om kidnappning sedan en fransk nioårig flicka försvann från ett bröllop förra söndagen. Samtidigt har två 34-åriga män släppts av polisen.
Schamanism lever upp i Sibirien
Jakutsk. I ryska Jakutien genomlever den urgamla schamanistiska religionen en renässans. Den tar sig nya former och uttryck, som att välsigna bröllop. Många ceremonier improviseras fram, eftersom en stor del av kunskapen försvann under sovjettiden.
Läs mer om Jakutien och Sibirien.
Ståhls fiasko: Är smått förbannad på mig själv
Strömmen gick i Bryssel – och med den försvann också kraften för svenske diskusbjässen Daniel Ståhl. 25-åringen fick nöja sig med sjunde plats i fredagens Diamond League-avslutning.– Jag är smått förbannad på mig själv, säger Ståhl i SVT.
Filmen kan vara viktig pusselbit
I slutet av augusti stod det klart att en dokumentär, om ubåtskaptenen Peter Madsen, stoppas.Filmskaparna höll på med inspelningen när journalisten Kim Wall, 30, försvann.Men filmerna från dokumentären kan bli viktiga delar i den pågående rättegången.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.