Försvann

Tjuvar bröt sig in i Patriks butik – fångades på film

Det var på lördagsmorgonen som två maskerade gärningsmän bröt sig in i butiken Listermacken i Sölvesborg.De lyckades få med sig cigaretter och kontanter från butiken och försvann därifrån.Och på vägen ut slog de sönder en väktares bil.
Läs mer om Listermacken och Sölvesborg.De.

Frustrationen hos de anhöriga till den saknade ubåtsbesättningen ökar

Anhöriga till de 44 besättningsmän som saknas efter att ubåten ARA San Juan försvann för en vecka uttrycker stor frustration till hur den argentinska flottan hanterat sökinsatserna. Det tog två dagar för dem att acceptera hjälp eftersom de förminskade situationen, säger Federico Ibaez, bror till en tekniker ombord, till AP.
Läs mer om Federico Ibaez.
Ljud hördes efter att argentinsk ubåt försvann
Den argentinska flottan undersöker ett ljud som hördes timmarna efter det senaste livstecknet från den försvunna ubåten. Men tiden börjar rinna ut för de 44 personerna ombord.
Sista dagen med syre för försvunna ubåten
På onsdagen är det sju dagar sedan ubåten Ara San Juan med 44 besättningsmän försvann. Det är lika länge som besättningen som längst har syre och överlever, enligt argentinska flottans talesperson.
Läs mer om Ara San Juan.

Kryptovaluta-startup tog in miljoner från investerare – gick upp i rök

Kryptovaluta-startupen Confido tog in 375 000 dollar, motsvarande drygt tre miljoner kronor, från investerare men därefter försvann alla spår av företaget.
Kryptovaluta-startup tog in miljoner från investerare – gick upp i rök
Kryptovaluta-startupen Confido tog in 375 000 dollar, motsvarande drygt tre miljoner kronor, från investerare men därefter försvann alla spår av företaget.
Bilister hamnade i bråk efter krock – ena föraren flydde
Två personbilar har krockat i centrala Uddevalla när en av bilarna körde emot färdriktningen.Efter det hamnade förarna i bråk.– En kvinna som försvann in i ett hus har gripits misstänkt för bland annat drograttfylla och olovlig körning, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Uddevalla.
Uppgifter om kvinna i lila leder polisen till Bulgarien
Tio år efter att den då fyraåriga Madeleine McCann försvann från familjens hotellrum i Portugal har polisen nya uppgifter.Utredningen har lokaliserat Bulgarien som en intressant plats.Polisen hoppas finna en servitris som de misstänker är den kvinnan som sågs utanför familjens hotellägenhet kvällen då Maddie försvann – kvinnan i lila.
Melvin, 16, höll på att dö – räddades av främling
Melvin Sunesson fick ingen luft när han satte hamburgaren i fel strupe.I sista sekunden räddades han av en okänd man som slog upp köttbiten ur halsen med heimlichmanövern.– Mannen försvann efteråt men jag vill hitta honom och tacka för att han räddade pojkens liv, säger Melvins farfar Lars Sunesson.
Oväder försvårar sökandet efter ubåten
Sökandet efter den argentinska ubåt som i mitten av förra veckan försvann omkring 43 mil utanför landets kust, försvåras av ett oväder i sökområdet. En stor internationell insats pågår just nu för att hitta ubåten och de 44 personerna i besättningen.
Gaia Pope, 19, mystiskt försvunnen – kropp hittad
Hon försvann mystiskt den 7 november.Nu skriver brittiska tidningar att polisen ska ha bevis för att det är den 19-åriga Gaia Pope från Swanage som har hittats död – i sin hemstad.Detta sedan ett lik påträffats under lördagen.Polisen har även gjort klädfynd i trakten.
Läs mer om Gaia Pope och Swanage.
Ingenting finns kvar. Bara damm
POOPSJÖN, BOLIVIA. När Poopsjön, en av Sydamerikas största sjöar, försvann ändrades allt för befolkningen. – Nu finns ingenting kvar. Bara damm som förgiftar våra lamadjur, säger fiskaren Juan Checa. Uttorkningen är en försmak på vad som kan hända – och händer – i sjöar runtom i världen när klimatet spårar ur. Men Bolivia kan också bli ett framtidens gröna Saudiarabien tack vare gigantiska litiumfyndigheter.
Läs mer om Juan Checa och Saudiarabien.
Kvinna knuffad och rånad vid tågstation
När kvinnan stod vid sin cykel fick hon en hård knuff bakifrån.Kvinnan föll i backen och våldsmannen försvann från platsen – med kvinnans väska.Nu eftersöks den mörkklädde mannen
Veteranerna visar vägen för Sverige
Milano. Ola Toivonen fanns inte med i EM–truppen sommaren 2016. Sebastian Larsson försvann ur landslagsbilden under nio månader efter EM, efter en knäoperation. Nu är de båda veteranerna tillbaka och har kraftigt bidragit till att Sverige är snubblande nära ett VM–slutspel i Ryssland nästa sommar.
Blir matchhjälte – efter långa torkan
LOS ANGELES. Gustav Forsling, 21, är ende svensken kvar i Chicago Blackhawks laguppställning i höst sedan Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger försvann i somras.Forsling har spelat till sig en ordinarie plats och i natt, svensk tid, gjorde han sitt första mål för säsongen när man vann borta över Carolina med 4-3.Han var inte den ende svensken i Blackhawks som jublade efteråt.Anton Forsberg, 24, räddade 35 skott och noterade sin första seger som målvakt i NHL.
Läs mer om Carolina och NHL.
Förvandlingen i Vasastan: Sorg när det försvann
Värdshuset i Sibirien var ett av Stockholms mest populära. Carl Michael Bellman skrev till och med en dikt om Lilla Ingemarshof på 1700-talet. Men 1904 försvann det – här får ni bilderna och historien om platsens förvandling.
Därför försvann stjärnan från rampljuset – helt
Hollywoodstjärnan Edward Norton har spelat huvudroller i storfilmer som Fight Club och American History X.På senare år har han försvunnit helt från rampljuset och inte synts i några stora produktioner.Nu skriver den amerikanska sajten Looper att det finns en god anledning bakom.
Pia Belander, 55, är spårlöst försvunnen
Pia Belander försvann någon gång under eftermiddagen i måndags i Gävle. Nu har polisen inlett en stor sökinsats, tillsammans med Missing People och Hemvärnet, för att hitta henne.
Läs mer om Gävle, Hemvärnet och Missing People.
Bilden som avslöjar Grease-stjärnans kärlek
Grease-skådespelaren Olivia Newton Johns pojkvän Patrick McDermott försvann spårlöst under mystiska omständigheter på en fisketur.12 år senare ska han bo i Mexiko med en ny familj – så här ser han ut i dag.
Läs mer om Mexiko och Patrick McDermott.
Knivrånade butik – fick med sig kassan
En butik på Tornfalksgatan i Malmö rånades på söndagseftermiddagen.Rånaren hade med sig kniv och fick med sig butikens kassa.Gärningspersonen försvann sedan i okänd riktning.
Läs mer om Malmö och Tornfalksgatan.
Mamman trodde knölen var en finne – hade cancer
Fembarnsmamman Kari Cummins trodde hon fått en finne på hakan.Men när finnen inte försvann anade hon oråd, och med rätta.Hon hade nämligen fått en dödlig form av hudcancer, något som the Mighty skrivit om.Varning för starka bilder.
Läs mer om Mighty.
Spåren efter försvunna Maddie leder till dömd pedofil i Bulgarien
Brittisk polis söker nya ledtrådar till mysteriet med försvunna Maddie.Man jagar en kvinna i rött som är änka till en dömd pedofil i Bulgarien.Paret var synliga runt platsen i Portugal där den då treåriga flickan försvann spårlöst.
Försvunne mannen hittad – nedkyld men vid liv
Svampplockaren som försvann under gårdagen hittades strax efter klockan 11 på söndagsförmiddagen.Mannen var nedkyld men vid relativt god kondition. Han kommer troligen att köras med ambulans till sjukhus för kontroll., uppger polisen på sin hemsida.
Ebbe hoppade ut från husbil – återfunnen utan en skråma
Katten Ebbe klättrade upp genom takluckan på en husbil i full fart, ramlade ned på riksväg 40 och försvann in i skogen. Nu har han hittats efter mer än två veckors letande – helt oskadd.– Man har kastats mellan hopp och förtvivlan under de här veckorna, men nu känns det helt fantastiskt att han är i säkerhet, säger Ebbes matte, Yvonne Söderberg.
Läs mer om Yvonne Söderberg.