Facebook har

Polisens kaxiga hälsning till langaren

Polisen har kommit över gömmor med knark.Nu får langaren en kaxig passning från lagens långa arm:– Vill du ha tillbaka dina haschkakor kan du väl höra av dig, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook.

Hustruns ilska: Vidriga kräk

Cykelsporten skakas om av en megakonflikt.Superstjärnorna Chris Froome och Bradley Wiggins misstänks båda två för doping – och den senares hustru har gått till frontalangrepp mot Froome.Han är ett vidrigt kräk, skriver Catherine Wiggins på Facebook.
Läs mer om Facebook och Froome.Han.
Hat mot rohingyer sprids på Facebook i Burma
Facebooks flöden i Burma har förvandlats till en plats för hat mot den muslimska folkgruppen rohingyer. En ström av anklagelser, provokativa bilder och påståenden om att minoriteten aldrig utsatts för etnisk rensning publiceras och vidarebefordras av buddistiska nationalister.
Läs mer om Burma och Facebook.
Facebook ska skatta på annonser i Sverige
Facebook kommer att börja betala skatt på annonsintäkter i de länder där de har lokala kontor, som i Sverige, meddelar företaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Sverige.

Trump varnades kort före dådet i New York: Du har misslyckats

Den 27-årige mannen som misstänks för bombdådet i New York varnade USA:s president Donald Trump kort före attentatet. Trump, du misslyckades med att skydda ditt land, skrev mannen på Facebook.
Läs mer om Donald Trump, Facebook och New York.
Pegs beslut – lämnar familjen för kärleken
Familjen finns i Florida, men karriären och kärleken i Sverige.De senaste åren har Peg Parnevik pendlat, men nu har det blivit dags för ett avgörande beslut.Letar efter efter en lägenhet att hyra mars – sep, Stockholm skriver artisten på Facebook.
Facebook börjar skatta i Sverige
Internetjätten Facebook ska börja skatta i de länder där man har lokala kontor. Det skriver man i ett pressmeddelande på tisdagen.
Läs mer om Sverige.
Tyska polisen väljer Volvo V90
Tyska polisen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern kommer använda sig av Volvo V90.Delstatens inrikesminister Lorenz Caffier har lämnat över 16 nya bilar – varav 5 är av modellen Volvo V90. Det är viktigt för mig, skriver inrikesministern på Facebook.
Polisens metoo-uppropp kan bryta mot lagen
Närmare 5.000 kvinnliga polisanställda har i en hemlig Facebook-grupp berättat och diskuterat metoo-relaterade händelser. Men uppropet kan bryta mot lagen.
Läs mer om Facebook-grupp.
Polisens metoo-upprop kan bryta mot lagen
I en hemlig grupp på Facebook har tusentals polisanställda kvinnor delat med sig av erfarenheter om sexuella övergrepp och trakasserier.Det som gör polisernas #metoo-upprop unikt är att det kan bryta mot lagen.– Det är läge för debatt. Vi har ett jätteproblem, säger Kerstin Dejemyr en av medlemmarna i styrgruppen bakom #nödvärn.
Läs mer om Facebook och Kerstin Dejemyr.
Tuff kris i den digitala nyhetsfabriken
Hajpen kring nystartade digitala mediebolag är på väg att blåsa över. Riskkapitalisterna har tröttnat i takt med att annonsmarknaden försvinner till Google och Facebook.
Läs mer om Facebook och Google.
Man i bil skrämde flicka – polisens uppmaning
En äldre man erbjöd en tonårsflicka skjuts i bilen.Flickan tyckte det kändes obehagligt och sprang därifrån.Efteråt har varnande inlägg skrivits på Facebook, enligt polisen.– Vi vill gärna ha tips om det är fler som varit med om samma händelse, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.
Det här var störst på Facebook i år
Terrordåd, orkaner och politik – stora händelser har avlöst varandra under 2017. Men det som toppar listan på ämnen som människor över hela världen har diskuterat mest på Facebook är Internationella kvinnodagen.
Läs mer om Facebook och Internationella.
Malmros träder fram – förnekar våldtäkt
En kvinna har på Facebook pekat ut Ulf Malmros som våldtäktsman – och regissören väljer nu att träda fram och berätta i en debattartikel i Aftonbladet.Regissören förnekar brottet och uppger att han ska driva ett förtalsmål mot kvinnan.– Jag kommer inte att säga någonting nu, och då trycker jag på nu. Jag kommer säga saker sedan, men inte nu, säger Ulf Malmros till Expressen.
Efter bilkraschen letar Pernilla efter sin hjälte
När Pernilla Kilbråten körde på en isfläck halkade bilen av vägen.De sex barn som befann sig i bilen kunde ta sig ut – men Pernilla själv kände att hon var skadad.Till hennes undsättning kom en okänd man, som stabiliserade hennes skadade kropp.– Jag vill tacka honom personligen, därför har jag sökt honom i ett inlägg på Facebook, säger hon.
Läs mer om Facebook och Pernilla.
Tvillingarna är världens första bitcoin-miljardärer
Bröderna Winklevoss, 36, anklagade Mark Zuckerberg för att ha stulit idn till Facebook från dem – och kammade hem 65 miljoner dollar i förlikning. Nu har de blivit världens första bitcoin-miljardärer.
Läs mer om Facebook och Mark Zuckerberg.
Film visar: Så snabbt brinner ditt hem upp
Julen står runt dörren, med allt vad det innebär av tomtar, klappar och levande ljus. Men de senare vill räddningstjänsten i Karlstad höja ett varningens finger för.På sin Facebook-sida har man lagt ut en avskräckande film, som visar hur snabbt en brand kan sprida sig.– I värsta fall tar det bara ett par minuter från att det börjar brinna tills att det är helt övertänt, säger Björn Johansson, brandingenjör vid räddningstjänsten i Karlstad.
Premiär för Glenn Hysns julkalender
Nedräkningen till julafton har börjat, och vad kan vara bättre än att räkna ner med Glenn Hysn och GT:s julkalender? Varje dag fram till julafton öppnar vi en ny lucka på Facebook och Instagram där Glenn ger sin syn på allt som hör julen till.I första avsnittet pratar han om julkalendrar och hyllar sin egen favorit: Teskedsgumman.– Den är världsklass, säger Glenn Hysn.
Läs mer om Facebook, Glenn, Glenn Hysn och Instagram.
Lotta Brom vägrar be om ursäkt: Mitt samvete är rent
Programledaren Lotta Brom lämnade Sveriges Radio – efter att ha internutretts om anklagelser om sexuella trakasserier.Lotta Brom slår i från sig – och menar att hon inte har något att be om ursäkt för.Mitt samvete är rent, skriver hon på Facebook.SR:s styrelse följer hanteringen av Brom och ledamoten Gunnar Wetterberg vill att SR förbättrar arbetet mot trakasserier.– Att man dels undanröjer så många risker man kan för det här, dels att man tar väldigt allvarliga samtal med chefer överallt.
Läs mer om Brom och Gunnar Wetterberg.
Robert hatade sin fåtölj – annonsen gör succ
Robert Lundström, 39, har ständigt blåslagna tår – orsaken är en fåtölj som han köpte på Blocket. Nu har han bestämt sig för att göra sig av med sin hatade möbel – och har skrivit ett roligt försäljningsinlägg på Facebook som gjort succ.– Folk frågar om jag är författare, säger Robert Lundström.
Regina Lund avslöjar sin nya kärlek
Skådespelaren Regina Lund har hittat kärleken igen – i finska golfproffset Jonas Haglund.Det berättar hon själv på Facebook.– Jag föll för hans intelligens. Jag är djupt förälskad, säger hon i ett sms till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Facebook.
Så arbetar terrorjägarna på Facebook
Med ökat samarbete, artificiell intelligens och mänsklig expertis har Facebook flyttat fram sina positioner i kriget mot terrorismen på nätet.
Läs mer om Facebook.
Snart kan alla se om de gillat fejkade ryska sidor på Facebook
Snart kan alla som vill se om de har gillat någon av de många fejkade Facebook- och Instagramkonton som skapats av ryska troll.
Polisen varnar: Tjuvarna klipper hål i bilplåten
Tjuvarna klipper hål i bilplåten och stjäl finare verktyg från hantverksbilar.Nu varnar polisen i Uppsala län för det nya tillvägagångssättet.Under senaste tiden har stölderna från hantverksbilar varit vanliga i södra Sverige men även i Östergötland och Bergslagen och nu har vi dem här, skriver polisen på Facebook.
Studie: Materialister har många Facebook-vänner
Har du många Facebook-vänner?Då kan du vara en materialist.En ny studie publicerad i Heliyon visar nämligen att materialistiska personer har många Facebook-kompisar och ser de som digitala objekt.