Facebook har

Hirscher bröt benet på träning

OS kan vara i fara för Marcel Hirscher. Den österrikiske alpinstjärnan har brutit benet under ett träningspass. Nästa skiddag kommer dröja lite, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook och Marcel Hirscher.

Teknikjättarna slänger ut nynazister – och riktar hård kritik mot Trump

Facebook, Apple och Cloudflare är några av de stora teknikföretagen som har kastat ut nynazistiska och högerextrema grupper från sina tjänster efter händelserna i Charlottesville.
Bluff-biljetter från SAS sprids nu på Facebook
Ge två fribiljetter till någon, står det i ett fejkat erbjudande som sprids på Facebook och utger sig komma från flygjätten SAS.– Det är en falsk kampanj som någon annan har dragit i gång av någon anledning, säger Fredrik Henriksson, presschef för SAS.
Läs mer om Facebook och Fredrik Henriksson.
Får Anna Lindh-priset för arbete mot hat och falska nyheter
Författaren och journalisten Mina Dennert. Där har ni årets Anna Lindh-pristagare. Hon prisas för sitt arbete mot hat, kränkningar och falska nyheter via Facebook-gruppen #jagär här.

Så blir du svampexpert med hjälp av Facebook

Även om det på många håll har varit alldeles för torrt i markerna växer det ändå så det knakar – i alla fall bland svampälskarnas grupper på Facebook.
Läs mer om Facebook.
Facebooks nya satsning ett stort hot mot Blocket
Nu lanseras Facebook marketplace i Norden.Satsningen kan på allvar utmana Blocket i Sverige.Men köp- och säljsajten viftar bort hotet.– Vi är nöjda med den affärsmodell vi har, säger vd:n Jan Prokopec till TT.
SD-topp kritiseras efter sexkommentar
Sverigedemokraternas vice ordförande i Norrbotten, Eric Palmqvist, har hamnat i blåsväder efter att ha kommenterat en bild av riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) på Facebook, rapporterar NSD.
Rivalens mäktiga hyllning till Sarah
Sarah Sjöström har skrivit historia gång på gång under 2017.Nu vill en av hennes främsta rivaler uppmärksamma framgångarna – med ett hyllande inlägg på Facebook.Det är en ära för mig att tävla med dig, skriver holländskan Ranomi Kromowidjojo.
Magdalena Ribbing: Det borde finnas en spikrak uppförandekod på sociala medier
Vad gör du när någon blockerar dig på Facebook så att du inte kan bemöta sura anklagelser? DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing har svaret.
Läs mer om Facebook och Magdalena Ribbing.
Pappans sorg: Inga spår leder till försvunna Patrik
Patrik Linfeldt, 22, försvann spårlöst från Hallsbergs tågstation den 22 maj.Missing People har gjort rekordmånga sökinsatser och tusentals personer har engagerat sig på Facebook.Men inte ett enda spår har lett fram till Patrik.–Vi lever fortfarande i ovissheten, säger Patriks pappa Jörgen Linfeldt.
Facebook har smygsläppt ny app i Kina, Colorful Balloons
Fungerar som fotodelningsfunktionen Facebook Moments och används ihop med Wechat. Samtidigt fortsätter Facebook att vara bannlyst i landet.
Läs mer om Facebook, Kina och Wechat.
Man erkänner dubbelmord – delade text om att mörda
Den 53-åriga man, ursprungligen från Marks Kommun, som har erkänt ett dubbelmord i Australien, delade en text om att mörda på Facebook.Har du någonsin önskat att du kunde döda någon, återuppliva personen och säga, Du ser... sluta jävlas med mig!!!Texten delades en dryg månad innan han ska ha mördat sin partner och hennes 84-åriga mamma.
Läs mer om Australien och Facebook.Har.
Leo Borgs nya succ: Svensk mästare igen
Leo Borg har slagit till igen.Gårdagens JSM-guld i dubbel följdes i dag upp av guld i singelspelet.Vi är så stolta!, skriver mamma Patricia Borg på Facebook.
Läs mer om Facebook och Patricia Borg.
40 procent av jordens befolkning finns i sociala medier
Svindlande dryga tre miljarder personer har minst ett konto i sociala medier, som exempelvis Facebook eller Instagram. Och siffran ökar med en miljon varje dag.
Läs mer om Facebook och Instagram.
Brandmän och familjer får gratis semester efter Londonbranden
Överlevande familjer och brandmän som deltog i släckningsarbetet av branden i Grenfell Tower i London har blivit erbjudna gratis solsemestrar av frivilliga som organiserat sig genom Facebook. Hundratals personer har öppnat sina hem runt om i världen för de drabbade.
Molly Sandn tar bort sig själv – flera oroliga
Artisten Molly Sandns inlägg i sociala medier har mystiskt försvunnit.Sångaren har närmare 600 000 följare - nu undrar fansen vad som hänt.Hur är det Molly Allt bra? kommenterar en följare på Facebook.
Läs mer om Facebook och Molly Allt.
Stora oron efter stjärnans skrämmande videoinlägg
Sångerskan Sinead O Connor har publicerat en 12 minuter lång video på sin Facebook.I videon berättar stjärnan att hon är hemlös och om sin kamp för at överleva.Nu är fansen rädda för den den irländska stjärnans hälsa.
Läs mer om Facebook.I.
MP-politiker kallade somalier för cancersvulst
Han är politisk sekreterare för Miljöpartiet i Järfälla och ledamot i kommunfullmäktige.Nu har Jonas Serneholt skrivit ett inlägg på Facebook där han skriver att somalier är en cancersvulst, skriver Stockholm Direkt.Själv säger han att kommentaren är skriven på fyllan.
Stjärnparet skiljer sig – efter åtta år tillsammans
Stjärnparet som möttes under en inspelning skiljer sig nu efter åtta år tillsammansAnna Faris och Chris Pratt avslöjade nyheten på Facebook under måndagen.Vi har kämpat hårt under en lång tid, meddelade paret i ett Facebook-inlägg.
Läs mer om Facebook och Facebook-inlägg.
Malous kamp mot jätteråttan
TV4-profilen Malou von Sivers har fått oinbjudna gäster i huset – i form av en stor råtta.Nu vädjar programledaren om tips på Facebook för att bli av med ohyran.Den är just nu på väg för att käka upp hundmaten. Funderar på lågfrekvent ljud som ska skrämma bort råttor, skriver hon på Facebook.
Läs mer om Facebook.
Mattias och Elin träffades genom en inredningsgrupp på Facebook
Efter en allvarlig nackskada har Mattias Janssons hobby fått stor uppmärksamhet på inredningsgrupper på Facebook.Där träffade han Elin.– Vi upptäckte att vi hade bra mycket mer än inredningsintresset gemensamt och vi bestämde oss för att träffas lite mer seriöst, säger Mattias.
Läs mer om Elin, Facebook och Facebook.Där.
Just nu: Anders Borg är djupt besviken på Anna Kinberg Batra
Anders Borg uttrycker besvikelse över Anna Anna Kinberg Batras kommentarer om hans fylleskandal.Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten. Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet, skriver Borg på Facebook.
Läs mer om Anna Kinberg Batra, Borg och Facebook.
Lämnade koder till bankdosa – blev av med 72 000 kronor
Kvinnan trodde det var en vän som kontaktade henne på Facebook – och lämnade ut koder till sin bankdosa.I själva verket var det en bedragare som stal över 70 000 kronor.Nu har en ung man dömts för penningtvätt.
Läs mer om Facebook.
Bild på burkor i buss blev internationell nyhet
Bilden på en bussinteriör väckte häromdagen starka känslor på Facebook, där många tog de tomma sätena för kvinnor i burka. Nu har händelsen blivit en världsnyhet.
Läs mer om Facebook.
Hoppar av – efter bråket med Bolt
Fiendeskapet och den stundande duellen mellan Usain Bolt och Andre De Grasse skulle bli en av friidrotts-VM:s stora snackisar.Men duellen är inställd. En skada har tvingat De Grasse att dra sig ur mästerskapet.Jag är extremt besviken, skriver De Grasse på Facebook.