Facebook har

Är det vackraste som har hänt mig

Alpinstjärnan Lara Gut har tidigare sagt att hon har en hemlig pojkvän.Nu bekräftar hon förhållandet med den schweiziske fotbollsstjärnan Valon Behrami.Valon är det vackraste som hänt mig, skriver hon på Facebook.
Läs mer om Facebook och Valon Behrami.Valon.

Utpekat dataanalysbolag hade ryska kontakter

Företaget Cambridge Analytica ska ha skördat personlig information om 50 miljoner Facebook-användare och har sålt tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016. Nu kommer också uppgifter om att företaget haft ryska kontakter före valet.
Läs mer om Facebook-användare.
Facebook stänger av visselblåsare
Christopher Wylie - som berättat om hur han hjälpt företaget Cambridge Analytica att olovligen spara ner personlig information om 50 miljoner Facebook-användare - har fått sitt Facebook-konto släckt. "Avstängd av Facebook.
Martin Gelin: Facebook kände till enormt dataintrång i två år
Cambridge Analytica, företaget som skötte Donald Trumps digitala valkampanj, använde sig av otillåten insamling av persondata för att nå över 50 miljoner amerikaner på Facebook. Företaget har nu bannlysts från Facebook. Men enligt The Guardian kände Facebook till problemet redan 2015. Facebook är inte offret.
Läs mer om Facebook och The Guardian.

Hjörne: Att ta ansvar kostar!

Framväxten av nätjättar som Google, Youtube, Instagram och Facebook har gett miljarder människor möjligheter att söka information, kommunicera och uttrycka åsikter på ett fantastiskt sätt. Men baksidan har varit en hätsk polarisering.
Läs mer om Facebook, Google, Instagram och Youtube.
Det etiska ansvaret är vårt
Vi som använder Google och Facebook har också ett etiskt ansvar. BT:s Stefan Eklund om amerikanska teknikjättar och värnandet om yttrandefriheten. Det finns all anledning att vara vaksam på vad som sprids via Facebook, Google och Youtube.
Läs mer om Facebook, Google och Youtube.
Trump ska ha köpt personuppgifter om 50 miljoner väljare
Dataanalysföretaget Cambridge Analytica uppges ha tankat ner personlig information om mer än 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016. Nu bryter Facebook alla kontakter med företaget och delstaten Massachusetts högsta juridiska företrädare har tillsatt en utredning om affären.
Läs mer om Facebook och Facebook-användare.
Trump ska ha köpt miljontals personuppgifter
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
Analysbolag kartlade miljontals användare – fick betalt av Trump
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
Trump ska ha köpt skördade personuppgifter
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
M vill inte kommentera Balis kontakter med Nyheter Idag
Hanif Bali (M) har i ett öppet Facebook-inlägg medgett att han fick UD-mejlen direkt från Nyheter Idag – och gjorde utspelet mot journalisten efter ett tips från den högerpopulistiska sajtens grundare. Moderaterna vill inte kommentera hur de ser på att riksdagsledamoten inte sagt sanningen om händelsen och hans kontakter med Nyheter Idag.
Hanif Bali: Hoppas att ni kan förlåta mig
Turerna runt den mejlväxling med utrikesdepartementet som publicerades av Hanif Bali (M) på Twitter har skapat oro om avlyssning inför riksdagsvalet, uppger en UD-källa för TT.Misstankarna om avlyssning grundar sig i att mejlen begärdes ut av högerpopulistiska Nyheter Idag kort efter att de sändes.Nu erkänner Hanif Bali, som nu internutreds av Moderaterna, att han tog emot mejlen från Nyheter Idag.Jag hoppas innerligen att ni kan förlåta mig för detta, skriver Bali på Facebook.
Fotokonst från när och fjärran
Han har över 150 000 följare på sin Facebook-sida - trots att det bara är ett par år sedan han köpte sin första systemkamera. På lördag öppnar Oxelösundsfotografen Håkan Aggefors utställning på Koordinaten i Oxelösund.
Krogkollen: Vecka 11
Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen. ARBOGA Stadskällaren, lördag: På lördagen har puben öppet från klockan 19, och på sin Facebook-sida utlovar Stadskällaren en nostalgikväll.
Facebook och Whatsapp kommer inte dela data med varandra innan GDPR
Facebook och brittiska datainspektionen ICO har kommit fram till en temporär lösning på sin konflikt.
Läs mer om ICO och Whatsapp.
Facebook och Whatsapp kommer inte dela data med varandra innan GDPR
Facebook och brittiska datainspektionen ICO har kommit fram till en temporär lösning på sin konflikt.
Läs mer om ICO och Whatsapp.
Anne Ramberg om IT-jättarna: Måste våga sätta ner klacken
Google och Facebook har inget ansvar för brott som begås på deras plattformar, enligt Anders Ahlqvist på polisens nationella IT-brottscentrum:– Jämför med att någon kör för fort, inte skulle vi ställa krav på Trafikverket eller biltillverkaren att ta ansvar för detta?Advokatsamfundets Anne Ramberg håller inte med:– När IT-bolagen blir uppmärksammade på det och ändå inte tar bort det, då tycker jag att de kan ställas till svars, säger hon.
SD-nämndeman får sitta kvar trots kontroversiella Facebook-inlägg
SD-nämndemannen Mariola Hansson har på sin offentliga Facebook fällt flera omdömen att det är brottslingar från utlandet som begår brott.Inläggen fick chefen för Malmö tingsrätt att reagera.Men trots de kontroversiella inläggen får Mariola Hansson sitta kvar.
Läsarnas minnen från Wahlquists Conditori
Att anrika Wahlquists Conditori har en särskild plats i många Kristianstadsbors hjärtan märks. På vår Facebook-sida berättar flera läsare om sina minnen från fiket. Cecilia Cilla Nilsson: Inte oväntat..
Läs mer om Facebook-sida.
Solberg kan bli utan inbjudan till minnesceremonin på Utøya
Norska Arbeiderpartiets ungdomsförbund AUF överväger att ta tillbaka Erna Solbergs (H) inbjudan att delta i minnesceremonin på Utøya i sommar.Anledningen är att den norska statsministern inte tagit tillräckligt avstånd från ett kritiserat Facebook-inlägg som justitieminister Sylvi Listhaug (FRP) gjorde förra veckan.– Flera känner att statsministern agerat undvikande och att hon har statsråd som spär på det hat som ligger bakom till det som skedde den 22 juli 2011, säger Mani Husseini, AUF:s ordförande till norska NRK.
Augusts, 24, starka inlägg – efter kyssen i tv
När August fick se att Benjamin Ingrosso och Felix Sandman var kärleksfulla mot varandra på bästa sändningstid blev han överlycklig.Han skrev ett hyllningsinlägg på Facebook – som nu har fått stor spridning.– Grabbar, fortsätt göra vad ni gör. Fortsätt visa alla era känslor, lär unga killar att det är okej att visa känslor, skriver han.
Mamma Lisas vädjan efter skräckupplevelsen på vägen
Efter en skrämmande incident på de snöiga vägarna i Kiruna har Lisa Emmoth nu en viktig påminnelse till alla bilister.I ett uppmärksammat inlägg på Facebook riktar hon sig till den man som var nära på att ha ihjäl hennes ettåriga son tidigare i veckan:– Jag vill inte behöva vara rädd när jag är ute och går, säger Lisa.
Läs mer om Facebook, Kiruna, Lisa Emmoth och Lisa.
Nicklas Storåkers: Klart vi vågar stämma Google
Google och Facebook har fått härja fritt för länge. Nu kommer de första tecknen på att folket börjar återta makten. Det menar Pricerunners vd Nicklas Storåkers. Jag tror att makten kommer att förskjutas inom de närmaste 5-10 åren, säger han.
Läs mer om Facebook och Google.
Facebook planerar tredje serverhall i Luleå
Facebooks fastighetsbolag Pinnacle Sweden AB har sökt bygglov för en tredje serverhall på Porsön, några kilometer norr om Luleå. Det rapporterar NSD.
SD-nämndeman riskerar avstängning från domstol
En nämndeman för Sverigedemokraterna, Mariola Hansson, 71, har gjort flera inlägg på Facebook som fått chefen för Malmö tingsrätt att reagera.Lagmannen anser att vissa av inläggen kan skada domstolens anseende.– Jag kommer att kalla nämndemannen till ett samtal. Jag tycker att det hon har skrivit är inte lämpligt, säger Eva Wendel Rosberg, lagman vid Malmö tingsrätt.