Facebook

Snart kan alla se om de gillat fejkade ryska sidor på Facebook

Snart kan alla som vill se om de har gillat någon av de många fejkade Facebook- och Instagramkonton som skapats av ryska troll.

Interna raseriet mot SR efter Lotta Broms avsked

Flera Sveriges Radio-anställda är djupt kritiska till hur SR hanterat Lotta Broms sorti.Kanalchefen Andreas Miller kallade det en stor förlust – och på hennes forna redaktions Facebook-sida lyckönskade man henne.SR nämnde inte ett ord om den internutredning som Brom varit föremål för – eller det faktum att flera av de utsatta är kvar på P4 Extra.– Det är ett hån, säger en SR-anställd.
Läs mer om Brom, Facebook-sida och SR-anställd.
Polisen varnar: Tjuvarna klipper hål i bilplåten
Tjuvarna klipper hål i bilplåten och stjäl finare verktyg från hantverksbilar.Nu varnar polisen i Uppsala län för det nya tillvägagångssättet.Under senaste tiden har stölderna från hantverksbilar varit vanliga i södra Sverige men även i Östergötland och Bergslagen och nu har vi dem här, skriver polisen på Facebook.
Studie: Materialister har många Facebook-vänner
Har du många Facebook-vänner?Då kan du vara en materialist.En ny studie publicerad i Heliyon visar nämligen att materialistiska personer har många Facebook-kompisar och ser de som digitala objekt.

Paolo Roberto avstängd efter skämt om Me Too

Paolo Roberto har stängts av från Facebook, efter ett skämt om me too-rörelsen.På Twitter kritiserar Roberto nu Facebooks val att stänga av honom.Rätt allvarligt när tokvänstern försöker tysta meningsmotståndare skriver Paolo Roberto på Twitter.
Robotdammsugaren Roomba får stöd för IFTTT
Äntligen kan vi blinka smartlamporna eller autoposta på Facebook när din robotdammsugaren är klar för dagen.
Läs mer om Facebook.
Norge i uppror efter beskedet om Northug
Petter Northug petas från världscuppremiären i Ruka.Nu protesterar norska skidfans mot beslutet – genom att försöka sabotera förbundets betyg på Facebook.
Läs mer om Facebook, Northug och Ruka.Nu.
Hatstorm mot detaljen på Icas julkalender
En kvinna med hijab syns på Icas årliga julkalender –något som har upprört många människor i sociala medier.Ni pissar på våra svenska traditioner, skriver en ilsken person på Facebook.– Det får vi förhålla oss till, det är det samhällsklimat som råder, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica Sverige.
Läs mer om Facebook och Ica Sverige.
Lotta Brom slutar på Sveriges Radio
Lotta Brom slutar på Sveriges Radio efter anklagelserna om sexuella trakasserier.Hon meddelar själv via Facebook att hon beslutat sig för att lämna SR – efter tio år som programledare. – Det var inget lätt beslut för mig att fatta, skriver Lotta Brom.
Läs mer om Facebook och Lotta Brom.
Martin Gelin: Lena Dunham anklagas för hipster-rasism
En nära medarbetare till författaren och tv-stjärnan Lena Dunham säger upp deras samarbete med motiveringen att hon tröttnat på Dunhams rasism. I ett långt inlägg på Facebook anklagar skribenten Zinzi Clemmons sin chef för hipster-rasism.
Läs mer om Facebook och Lena Dunham.
Ta makten över data som gäller dina pengar
Bolag som Amazon, Google och Facebook har information om våra surfvanor, var vi bor och vilka åsikter vi har. Det de saknar är hur vi använder våra pengar och hur mycket. Jag uppmanar svenska folket att ta makten över sina personliga finansiella data. De kommer vara värda mer än vi är medvetna om i dag, skriver Lars Sjögren, Danske Bank.
Läs mer om Amazon, Danske Bank, Facebook och Google.
Wolff sålde lägenheten för miljoner – kort före sin död
Rikard Wolff sålde sin älskade lägenhet i Stockholm – två veckor innan han åkte in på sjukhus, och bara månader innan han gick bort.Takvåningen på Södermalm blev för otillgänglig – Rikard Wolffs hälsotillstånd gjorde att han inte ville behöva gå i trappor.Skådespelaren berättade om lägenhetsförsäljningen i ett känslosamt inlägg på Facebook.Efter 35 år tar jag farväl till Lundagatan, min andra hud mitt paradis på jorden, skrev Rikard Wolff i inlägget.Utgångspriset på lägenheten låg på över 11 miljoner kronor.Rikar
AC/DC:s Malcolm Young är död
Rockstjärnan och gitarristen Malcolm Young i AC/DC har avlidit, uppger bandet på sin sajt och på sin Facebook-sida.
Läs mer om Facebook-sida och Malcolm Young.
AC/DC:s Malcolm Young är död
Rockstjärnan och gitarristen Malcolm Young i AC/DC har avlidit, uppger bandet på sin sajt och på sin Facebook-sida.
Läs mer om Facebook-sida och Malcolm Young.
Här blåser kommunen sköterskor på firandet
Göteborgs stad bjöd in undersköterskorna till julbord för att visa sin uppskattning för gott arbete.En vecka senare kom beskedet – kommunen blåser de anställda på den efterlängtade festen.– Vi är upprörda, ledsna och känner oss kränkta. Så här gör man bara inte, säger undersköterska Charlotta Björntorp, 49.Sköterskan Veronika Börjesson, 54, har nu skrivit ett rasande inlägg på Facebook som fått stor spridning.
Kvinnan överfallen av mörkklädda personer
Tidigt i morse överfölls en 52-årig kvinna i Klippan av mörklädda personer som slog och sparkade på henne. Kvinna ska också ha fått något stoppat i munnen så hon inte skulle kunna skrika.Uppgifter om överfallet sprids på Facebook bland invånare i Klippan.
Läs mer om Facebook och Klippan.
Hjärnskadade Eija får inte LSS-stöd
Hon inte kan äta själv. Inte röra sig.Hon behöver hjälp dygnet runt.Men det räcker inte för att familjen ska beviljas särskilt LSS-stöd för dottern Eija, 2,5 – född med en allvarlig hjärnskada.Nu vänder sig pappa Mattias Isaksson, 36, direkt till barn- och hälsominister Åsa Regnr:Har du sett på när ett barn sakta dör framför dina ögon?, skriver han på Facebook.
Läs mer om Eija, Facebook och Åsa Regnr.Har.
Vittnesmål har läckt från Facebook-grupp
Under #imaktenskorridorer berättar kvinnliga politiker anonymt om sexuella trakasserier och övergrepp de har utsatts för av kolleger inom politiken.Nu riskerar flera av kvinnorna som vittnat att ofrivilligt bli kontaktade av sina förövare, rapporterar SVT Nyheter.– Jag har precis blivit uppringd av mannen som jag berättade om i mitt sista inlägg, skriver en kvinna i den stängda Facebookgruppen.
Upprop efter läxa med rasistiskt ord
Ett antirasistiskt skolupprop har startat på Facebook, efter att en femteklass på Rösjöskolan i Sollentuna fick i uppgift att böja ett rasistiskt ord. Samtidigt vägrar skolans rektor att svara på frågor om händelsen. – Vi har valt att hantera det på det här sättet och jag kan inte kommentera det mer just nu, säger Mikael Kaspar, skolchef i Sollentuna kommun.
Svarttaxigrupper på Facebook allt vanligare
Svarttaxigrupper på Facebook blir allt vanligare, enligt Taxiförbundet. Men även om det går att spara några slantar i stunden kan kostnaderna bli stora – både för den enskilda och för samhället.
Läs mer om Facebook och Taxiförbundet.
Benjamin, 3, fick drömgipset – hyllar sköterskan Jennie
Benjamin älskar Spiderman.Nu hyllas undersköterskan Jennie Mårtensson, 44, för arbetet hon la ner på treåringens gips.Den mest fantastiska människa jag mött inom vården, skriver Benjamins pappa Pouya Golrou, 37, i ett inlägg på Facebook.–Jag ville tacka henne igen men också visa en annan sida av sjukvården.
Ronja, 20, sökte bostad – chockades av svaren
När Ronja Zetterström, 20, skulle leta boende i Göteborg bestämde hon sig för att fråga efter bostad i en grupp på Facebook.Men många av svaren handlade om något helt annat – och 20-åringen tvingades utstå sexistiska kommentarer från okända män.– Jag blev förbannad och började ta skärmdumpar, berättar Ronja – som nu delar med sig av svaren.
Läs mer om Facebook.Men, Göteborg och Ronja.
Italien ber om officiell ursäkt efter VM-kvalet
De italienska fansen buade högljutt när Sveriges nationalsång spelades på San Siro.Nu har Italiens ambassadör i Sverige, Mario Cosptio, bett om ursäkt å sina landsmäns vägnar.Jag vill djupast beklaga händelsen, skriver han på Facebook.
Banker utmanas av Facebook – vet allt om dig
EKONOMISTUDION Ett nytt EU-direktiv kommer tvinga banker att dela med sig av data om sina kunder. Som bankkund ska du nu själv kunna bestämma vem som ska få nyckeln till din ekonomi. Lars Sjögren, chef affärsutveckling Danske Bank är mycket kritisk till direktivet.
Läs mer om Danske Bank, EU-direktiv och Facebook.
Ny sida om vintersport – följ oss på Facebook
Få senaste nytt om vintersport.Följ med in bakom kulisserna tillsammans med våra skidreportrar.Och gör din röst hörd!Vår nya sida Expressen - Skidsnack är allt du behöver i vinter när det vankas både världscuptävlingar, Tour de ski och OS i Pyeongchang.Klicka HÄR för att komma till sidan.