Facebook

Uppgifter: Blåvitt värvar landslagsman

GÖTEBORG. IFK Göteborg har hittat offensiv förstärkning – i Georgien.Enligt FC Saburtalo Tbilisi lämnar Giorgi Kharaishvili, 21, klubben för Blåvitt.– Det är en av de största klubbarna i Skandinavien, säger Kharaishvili till klubbens Facebook-sida.
Tekniska problem för Facebook och Instagram
Flera sociala medier låg nere vid lunchtid. Det är ännu oklart vad felet beror på.
Läs mer om Facebook och Instagram.
Facebook låg nere – oklart vad som hände
Det sociala nätverket Facebook ligger nere under torsdagen.Använda kan inte uppdatera sina flöden utan möts av meddelandet: Sorry, something went wrong.Inte heller Instagram fungerade - men efter lunchtid kunde man på nytt logga in.
Läs mer om Facebook och Instagram.

Martin Gelin: Massakern i Florida ett haveri för sociala medier

De unga skoleleverna som kämpar för nya vapenlagar efter massakern i Florida har inspirerat en hel nation. Men på Facebook, Youtube och Twitter sprids extrema konspirationsteorier och organiserade hatkampanjer om barnen. Budskapen har redan nått miljontals amerikaner.
Läs mer om Facebook, Florida, Twitter och Youtube.
Patriks, 24, ilska över morfaderns sjukhusmat
När Patrik fick se vad hans 91-åriga morfar serverades för mat på sjukhuset blev han rejält besviken.Middagen bestod av en liten fiskbit, några grönsaker och en potatis.– Ska det vara så här? Nu åker jag och köper mat åt gubben, skriver Patrik i ett inlägg på Facebook, som har engagerat tusentals personer.
Läs mer om Facebook och Patrik.
Musiker får rätt till ersättning av Facebook
Musikrättighetsorganisationen Stim har ingått ett avtal med Facebook.
Läs mer om Facebook.
Musiker får rätt till ersättning av Facebook
Musikrättighetsorganisationen Stim har ingått ett avtal med Facebook. Det innebär att musiker numera har rätt till ersättning när användare av Facebooks tjänster nyttjar deras musik på plattformen.
Läs mer om Facebook.
Facebook skriver avtal med Stim: Stor framgång
Facebook har skrivit avtal med den svenska musikorganisationen Stim och en rad andra upphovsrättsorganisationer, skriver flera medier.
Läs mer om Stim.
Nu ska Facebook betala Stimpengar till musiker
Upphovsrättsorganisationen Stim har ingått ett avtal om licensiering av musik med det sociala mediet Facebook. Det är det första avtalet i sitt slag och syftar till att ersätta musiker för den musik de skapat när den används i Facebooksammanhang.
Få kvinnor tror sig kunna handla med aktier
Endast 11 procent av kvinnor tror sig veta om hur man köper och säljer aktier, enligt en ny undersökning. Det är en betydligt lägre siffra än motsvarande för män. – Jag är övertygad om att kvinnor egentligen har lika mycket kunskap som män, säger Anna Svahn, grundare av Facebook-gruppen Economistas.
Läs mer om Anna Svahn.
Malin, 31: Kommunen har sålt min mammas trygghet
Malin Lindborg, 31, riktar skarp kritik mot Kalmar kommun –som drar in assistansen för Malins mamma.Hon kallar beslutet omänskligt och uppmärksammar familjens situation på Facebook.–Det är inte värdigt att rycka undan mattan för någon som redan är utsatt, säger Malin.
Läs mer om Facebook.Det, Kalmar och Malin.
Bilar bombades med citroner och apelsiner
Stenhårda, frysta apelsiner och citroner kastades ner på passerande bilar från en gångbro över en väg i Kävlinge. Liknande händelser har inträffat tidigare.Denna gång skadades ingen person som tur är, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook och Kävlinge.
Nu hyllar hela Norduppland avlidna Peken
I morgon tisdag hyllas Peken med tal och en tyst minut i Pek-hallen. Det skriver SHK-Hockey i ett inlägg på Facebook. Som Arbetarbladet tidigare skrivit segnade Per-Erik "Peken" Karlsson ned i ishockeyhallen för en vecka sedan.
Vi måste få veta hur våra personuppgifter används
Vi betalar för tjänster som Facebook och Google genom att dessa företag får reda på mycket om oss. Men det oerhört svårt att se hur din data används och följa vart den tar vägen. Det krävs mer öppenhet, skriver experten Stefan Larsson.
Läs mer om Facebook, Google och Stefan Larsson.
Nu ska artificiell intelligens revolutionera vården
Självkörande bilar i all ära. När de tre forskningscheferna på Google, Facebook och Microsoft diskuterade artificiell intelligens på vetenskapskonferensen AAAS i Austin så var det sjukvård och utbildning de särskilt pekade ut.
Läs mer om Austin, Facebook, Google och Microsoft.
Kon bröt mannens arm – och flydde från slaktbilen
Den här kossan är inte att leka med.När hon skulle slaktas lyckades hon ta sig loss, bryta en mans arm och fly, skriver The Independent.Hon gjorde en heroisk flykt, skriver den polske politikern Pawel Kukiz på Facebook.
Facebook skärper rutiner för valannonser
Facebook kommer framöver att skicka vykort via post för att bekräfta identitet och vistelseort för personer som vill köpa annonser i samband med val i USA.
Läs mer om USA.
Döms för penisbild till politiker
En kvinnlig riksdagsledamot fick en bild på en penis via Facebook.
Läs mer om Facebook.
Döms för penisbild till politiker
En kvinnlig riksdagsledamot fick en bild på en penis via Facebook.
Läs mer om Facebook.
Facebook var viktigaste verktyget för åtalade ryssarna
Ryssar hade Facebook och Instagram som främsta verktyg i syfte att påverka valet till Donald Trumps fördel. Det fastslår det 37 sidor långa åtalet som den särskilde åklagaren Robert Mueller har väckt mot 13 ryska medborgare, rapporterar New York Times. Samtidigt fortsätter Donald Trump att attackera medierna för en snedvriden rapportering av Rysslandsutredningen.
Facebook var viktigaste verktygen för åtalade ryssarna
Ryssar hade Facebook och Instagram som främsta verktyg i syfte att påverka valet till Donald Trumps fördel. Det fastslår det 37 sidor långa åtalet som den särskilde åklagaren Robert Mueller har väckt mot 13 ryska medborgare, rapporterar New York Times. Samtidigt fortsätter Donald Trump att attackera medierna för en snedvriden rapportering av Rysslandsutredningen.
Fi-politiker ångerfull efter Facebook-inlägg om Auschwitz
En Fi-politiker rörde upp starka känslor när hon i ett publikt meddelande på Facebook annonserade att hon skulle vilja kombinera en resa till Auschwitz med god mat och lite spa. – Det var väldigt dåligt formulerat och snabbt skrivet, säger Fi-politikern till DN.